October 20 2025 08:13:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 19

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - DISKUSE
 Vytisknout diskuzi
Speciálka - Středomoří 1942 - konvoj
AH_Enty
Dále prosím všechny, kterří již mají skiny, aby je při trénincích používali, aby si je server uložil a aby se natahali k jednotlivým uživatelům. Při ostré akci se pak objeví rychle. Díky

Panek
1stCL_Fucida napsal:
V současné době nemá G-6 (pominu-li G-6/AS) jedinou výhodu co se týče letových charakteristik v porovnání s G-2. A je to tak vlastně správně Úsměv. Takže placebo Úsměv

Já jmenuji jednu třicetimilimetrovou argumentaci!

Panek
1stCL_Fucida napsal:
V současné době nemá G-6 (pominu-li G-6/AS) jedinou výhodu co se týče letových charakteristik v porovnání s G-2. A je to tak vlastně správně Úsměv. Takže placebo Úsměv

Tohle musím citovat. To musím prostě citovat.
G-2 bojuje proti lakovaným garantovaným grobům, proti létajícím kobercům od Jakoljeva. Proti "přemodelovaným" spitům Vb. Proč? Proč ta luftwafe vlastně tvořila další letadla? Proč? Proč? Přece měla G-2!
Upravil/a Panek dne 04-06-2012 21:26

DarkTatka
G2ky ani G6tky v teto specialce nejsou, tak si to prosim vemte jinam.

Lekk
Mapa by měla být ke stažení zde:
http://leteckapos.../189232302

AH_Enty
Asi mě tvůrce skinů zabije, ale A-20 by měli být správně pod perutí 217 s kódovým označením - MW.

Se moc omlouvám. Smutný
Upravil/a AH_Enty dne 05-06-2012 00:03

DarkTatka
Nam to bylo nejake divne ze mame litat dopravaky a spojovaky Úsměv

Kdyz jsme v tech upravach Enty, jsi si jisty ze torpedovat by nemely taky beufightery? Nebo Hudsony predstavuji Beauforty? 217 sqn mela Hudsony az na Ceylonu a podnikala s nimi utoky proti ponorkam. Nenasel jsem nikde zminku o torpedovych utocich na malte pomoci Hudsonu.

I kdyz teda ta A20 je mnohem hezci letadlo nez beufik, takze mlcim Úsměv
Upravil/a DarkTatka dne 05-06-2012 00:29

Peter Winter
AH_Enty napsal:
Asi mě tvůrce skinů zabije, ale A-20 by měli být správně pod perutí 217 s kódovým označením - MW.

Se moc omlouvám. Smutný

darktatka napsal:
Nam to bylo nejake divne ze mame litat dopravaky a spojovaky Úsměv

Kdyz jsme v tech upravach Enty, jsi si jisty ze torpedovat by nemely taky beufightery? Nebo Hudsony predstavuji Beauforty? 217 sqn mela Hudsony az na Ceylonu a podnikala s nimi utoky proti ponorkam. Nenasel jsem nikde zminku o torpedovych utocich na malte pomoci Hudsonu.

I kdyz teda ta A20 je mnohem hezci letadlo nez beufik, takze mlcim Úsměv

Ok udělám to znovu problém to není, ale bude to tak v pátek. Kamufláže na uvedenou jednotku mám, označení MW na Maltě letouny jednotky nenesli, označeny byli jen individuálními písmeny.

Každopádně peruť č.117 (LD) byla používána v Indii jako dopravní a na Maltě krátkou dobu používal mě neznámá jednotka v síle letky stejné označení na Beaufortech a Bostonech, duplikace označení je v oblasti mimo Británii celkem běžná.

Bostony na Maltě k torpédovým útokům používány nebyli, posádky pro tuto činnost neměli výcvik, prostě ZATÍM nejsou k dispozici Beauforty. Zase použít jako torpédové letouny Beaufightery je lákavé, ale ty prostě v té době v daném prostoru nebyli, na Maltě se nacházeli Mk.IF a C a první Mk.VI, jenže nosit torpéda uměli až pozdější série označené Mk.VI (ITF) vyráběná od června 1942. Do středomoří přisli první kusy až v září.

Ve hře je k dispozici australská licenční TF.Mk.X s jinými motory a jiným typem autopilota, označovaná Mk.21, jenže ta by správně zase torpéda nosit neměla, prostě neměla na čem. Čistou TF.Mk.X jakékoli serie nemáme.

No 217 Squadron

[img]http://www.rafweb.org/Sqn_Badges/217Sqn.jpg[/img] is not a valid Image.

The squadron reformed on 15 March 1937 at Boscombe Down in the General Reconnaissance role. It was equipped with the Avro Anson, the RAF's first monoplane with retractable undercarriage. It moved between Tangmere , Warmwell and Bicester until October 1939 when it arrived at its war station, St Eval, from where it carried anti-submarine patrols over the Western Approaches.

The Ansons began to be replaced by Beauforts in May 1940 but conversion was slow due to problems with the Taurus engines, as a result it was September before operations began and the end of the year before the Ansons were retired. Anti-shipping operations were now the order of the day and these continued from St Eval until February 1942, when the squadron moved to Scotland. However, few operations were carried out from Skitten and later Leuchars as the squadron was earmarked for service in Ceylon with the ground echelon leaving on 7 May and the aircraft flying out on 7 June 1942.

On arrival in Malta, the squadron were retained for attacks against enemy shipping in the Mediterranean. When the ground crews arrived in August, they had no aircraft and it was October before Hudsons arrived for the squadron to began anti-submarine patrols. New Beauforts arrived in April 1943 to supplement the Hudsons until June when the Hudsons left and the squadron reverted to the anti-shipping strike role. In July 1944, Beaufighters replaced the Beauforts, but the lack of suitable targets meant that the squadron operated in a defensive role until May 1945. With the invasion of Malaya in the planning stage, the squadron was due to move to the Cocos Islands in preparation, but the dropping of the atomic bombs negated this action and it remained in Ceylon, where it disbanded on 30 September 1945.

Motto: Woe to the unwary

Squadron Codes used: -
217 Mar 1937 - Apr 1939
YQ Apr 1939 - Sep 1939
MW Sep 1939 - Apr 1942

EDIT: Podoba kamufláže
Upravil/a Peter Winter dne 05-06-2012 11:02

DarkTatka
Petere, tvuj citovany zdroj mi prijde ponekud zmateny. Jednou odleti 217 na Cejlon, jednou je zase najednou na Malte ...

Lepe je to imho zpracovane na oficialnim webu RAF, cituji relevantni pasaz o Malte:

The Beauforts concentrated on attacks on enemy shipping and minelaying until transferred to Ceylon in May. The aircraft flew out via Gibraltar and Malta where they spent two months attacking enemy shipping in the Mediterranean.

The ground echelon arrived in Ceylon in August where it received Hudsons for anti-submarine patrols, the Beauforts having been retained in the Middle East. New Beauforts began to arrive in April 1943, and by July the squadron had reverted to a strike unit, re-equipping with Beaufighters in July 1944.

Beuforty se soustredily na nepratelske lode a pokladani min do jejich presunu na Ceylon v kvetnu. Letatdla se presunula pres Gibraltar a Maltu, kde stravila 2 mesice napadanim nepratelskych lodi ve stredomori.

Pozemni cast jednotky dorazila na Cejlon v srpnu kdy dostaly Hudsony pro utoky proti ponorkam. Beuforty jednotka zanechala na dalnem vychode. Nove beauforty zacaly prichazet v dubnu 1943, a k cervenci se jednotka preskupila na utocnou a prezbojila na Beufightery k cervenci 1944.

Peter Winter
darktatka napsal:
Petere, tvuj citovany zdroj mi prijde ponekud zmateny. Jednou odleti 217 na Cejlon, jednou je zase najednou na Malte ...

Jo zmatení jsou, tvé stránky jsem neznal, lépe řečeno nedokázal jsem se v nich orientovat. Takže jsem čerpal od jinud. Z knih se přepisuje dost pomalu.

lochness
modra trojice se dnes nezucastni, ale zitra pravdepodobne 2/3 prijdou
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

AH_Enty
A-20 nahrazují Beuforty.

Peter Winter
Takže vhledem k několika omylům. Zde je ke stažení nový skin pro všechny Bostony. Přidělení písmen bude podle jednoduchého schématu. Vše bude fungovat přímo ve hře.

http://www.mediaf...q7qkc7nk39

Lekk
Připomínám dnešní společný trenink. Vedoucí rojů prosím o sraz 15 minut před trenálem - tj. 20:45 - TS AH speciál.
Bofiky mají dva roje - takže stroje 4,5,6, prosím domluvte se kdo povede.
Mrknutí

TozziFan
ródžr
Upravil/a TozziFan dne 06-06-2012 10:45

ZVP_flanker_cz
Zdar!
Vracím vyžádaný makaronfighter, jsem značně vytížen a není čas na hrdinství.
Jedna MC.202 je tady uvolněna a pevně věřím, že se uvolněné místo rychle zaplní.
Přeji zdar!

310_Pepno
Beru místo po Flankerovi
www.311raf.com/images/signature/sig_Pepno.jpg

Serza
Vona nezbyla Mašina? BARBAŘIIII! Šklebící se

lochness
spravne by melo byt asi "Mákina" Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

saldy
Jaj, při tom posledním útoku jsem si neuvědomil, že mám celou dobu vyplej spíkr, takže to asi vypadalo, že s váma nemluvim.

Každopádně se zamýšlenej manévr povedl, jenom když jsem hlásil, že moje tpedo minulo, jste mě bohužel nemohli slyšet.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,786 návštěv