Robo napsal: Joo, taky tak. Stihaci RAF startovali z vnutrozemia (Maidstone), bohuzial mne sa asi hodinu nepodarilo vyriesit problem s TSkom a nebol som schopny sa do akcie zapojit Za ten cas plati aj pre 'nasich' kua RAF sa musi natrenovat, to nie je ze sadnem do Spita a neviem ako sa ovladaju otacky a neviem, ze zmes ma 2 polohy a som celkovo vycumeny z budikov. To sa potom bojuje viac s vlastnym erom ako s Hunom.
Nabuduce teda LW
Toto som zobral teraz osobne (aj za tých, čo mali pôvodne letieť za LW) - čakalo sa do poslednej chvíle, či sa vlastne poletí RAF vs LW alebo jedna spoločná akcia. Rozhodlo sa to presne o 20:27, t.j. tri minuty pred začiatkom akcie. Vzhľadom nato, že mám namapované ovládanie na BF a nie na Hurónov a Spitov, ktorých prakticky nelietam (v Spitovi som bol druhý krát vôbec) tak sa nečuduj, že mi ten kokpit prišiel cudzí. A to nehovorím o tom, že angličania majú niektoré osy prevrátené, čo je tiež o zvyku. Nie som sám čo preferuje BF pred anglickými lietadlami. Nemýľ sa - nikto z nás čo sme tam boli (myslím tých čo primárne lietajú modrých), vyčumený z budíkov nebol, otáčky sme ovládali v pohode, stačilo krátke vysvetlenie toho, čo načo slúži a bolo to v pohode. Keď sme pri tom, práve pôvodne modrí piloti odštartovali na Spitoch prví a krúžili nad letiskom. Že sme Spity nemali v ruke? No - a čo si čakal? Väčšinou vidím Spita v zameriavači a nie okolo seba Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli
Myslím si, že väčšine by skôr vyhovovala sobota ako nedeľa alebo pondelok. Mne je to viac-menej jedno, mal by som byť voľný v každom z týchto dní.
Upravil/a Baron dne 13-03-2012 11:29
Baron napsal:Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli
Baron ja by som to bral viac ako humornu poznamku ako osobne Mne to nahodou prislo strasne fajn a vtipne ako ste to tam komentovali a vsetko co si napisal velmi dobre viem. Naopak som rad, ze ste nemali problem osedlat nepriatelsku techniku a okusit si pocit ake je to bojovat na SPRAVNEJ strane
Kazdopadne som chcel doplnit co pisal Valec, ze sa to tyka aj stihacov a tie zakladne veci kde co je sa daju odbyt na nejakom kvazi treningu dakedy. Ja budem mimochodom rovnako vycumeny z bombardovania, pretoze tomu som sa nikdy nevenoval
Bez obáv Robino, ja sa na to neurážam a bolo to myslené s nadsázkou (preto aj ten smajlík). Každopádne sa teším na ďalší polet. Jo - a výborne sa mi lietalo s Pegasom v dvojke
Tak za mě zajímavej zažitek. Poslouchal sem TS-ko, ale nemám mikrofon, respektive ke složitosti svojí audiosoustavy neumím zařídit mikrofon na TS bezbolestně.
Launcher.exe je fakt velkej nepřítel
Připadalo mi to celkově neukázněný, ono ty vojáci asi vědí proč aplikujou ten drill na lidi...
Nejvíc mě vadilo, že bombery nehlásili pravidelně polohu srozumitelně. Myslím, že prostě by mělo zaznít: Čtverec, případně numerika, VÝŠKA!!!!, směr i případně rychlost...
Je mi jasný, že bombery nikdy nebyli v situaci, kdy takový hlášení mohlo vůbec zaznít... protože se různě courali a vařili motory :-D ,ale alespoň snaha o hlášení v takovýhle formě se cení... hlavně ta výška je důležitej údaj, obzvlášť v noci...
Jinak rande s coverem by mělo proběhnout na neutrální půdě a hlavně už s formací bomberů a v operační výšce, takhle se to nedalo moc uhlídat - viz start u Littlestone - okamžitě po startu melivo a stíhač nevěděl, co dřív... ale zase sem tam dal jedno Bf.... respektive 0,68 Bf-ka :-D
Taky nevím, jestli je štastný tu komunikaci na Ts rozdělit na stíhače a bombery... vzhledem k tomu právě, že ta hlášení vypadala tak, jak vypadala, a mojí hlavní prioritou byl cover bomberů, bylo pro mě účelnější poslouchat komunikaci bomberů, než stíhačů....
Jinak za stíhače si myslím, že je potřeba brát doprovod opravdu jako nejvyšší prioritu, jinak se prostě nesejdem a zdrcující nálet se prostě halt konat nebude...
Ale i tak si myslim, že na Atagu to je jedna z prvních komplexnejších akcí, dokonce nás server pochválil, jakože prima práce, většinou to končí plichtou....
edit: možná by to chtělo zkusit nějakej bližší server, Ataq mě hází nemožnej ping a opravdu to laguje jak prase - šel sem jednou kvůli tomu do moře (po křídle, někdo to komentoval) a je vůbec zázrak, že sem to jedno bf trefil v tom slideshow
Upravil/a S dne 13-03-2012 14:06
Není problém. V divu jsem byl ale vždycky (zkoušel jsem to 2x) nějak "krátký" - cca o 100 metrů . Ten zaměřovač je úplně na h...
Éro jde ale pěkně naložit bombama umí docela dobře "žabkovat".
Ze včerejšího poletu jsem opravdu nadšený.
Sic jsem neosedlal mé BF ale spita. Líbila se mi atmoška, která vládla. Byla i jakási jistota, že nás letí toliko pohromadě supr chlapů za jednu stranu i když jsem ve spitu letěl asi podruhé.
Letělo se v duchu klidu a pohody. Zde vzpomínka (nic moc nahrávka) i z rádio komunikace: http://youtu.be/W3MmT7y_Ku8
Jinak bych se přimlouval na další poletík ještě tento týden. Příští dva týdny nemohu.
Díky všem za polet a Baronovi za spolupráci.
A omlouvám se bombrům, na cestě k vám jsme se vždy trochu zamotali s Befkama.
I když jednou jsme vás dokonce i našli a odpárali vám jednoho lumpa ze zad, ale než jsme se k vám vrátili, začal si vás podávat Launcher (alespoň jste to furt řvali do ts) přežil jenom jeden, škoda. No zřejmě dobrý oddíl ten Launcher, ale opravdu sorry toho jsme nestihli sundat. Dokonce je to takové hovado, že dostal Barona na přistání. Měli by ho zabanovat
Docela mne pobavily výkřiky úžasu na naším super érem od kluků jako je Mechan, Baron a jiných ortodoxní Befkařů
Příště můžeme všichni do Befek
Upravil/a 313_Paegas dne 13-03-2012 17:20
- jako prvni akce takovyho rozsahu to nebylo uplne spatny, muzu to zhodnotit jako vzdycky mluvim o CODu, tedy ma to POTENCIAL
- launcher.exe je opravdu straslivy nepritel, az do vcera sem netusil jaky este nikdy mi to takhle moc nepadalo jak rikal AMP asi novy ovladace grafiky
- samozrejme komunikace byla dost zmatecna, pri tom mnozstvi lidi na jednom kanale, ale to uz doladime, pridal jsem kanaly, takze to chce, aby se stihaci priste rozdelili do ctveric a velitele meli namapovano septani (slovensky: zajebane sepkanie viz. Robo )
- jinak dost do akce zasahla nova mise a tma jak v prdeli, sice to melo kouzlo, ale udrzet nejaky vizual a formaci byl opravdu masochizmus a pozdeji uz nas zabijel ten strasny zabijak launcher.exe
doporuceni pred pristi akci:
1. spojenecti piloti se nauci s nemeckou technikou
2. Cibule jakozto vrchni generalissimus urci alespon 2 velitele roju stihacu, kteri si zajisti funkcni septani na ostatni kanaly, velitel bombarderu taktez
3. jak uz psal nekdo vyse, stihaci vyrazi prvni nad letiste bombarderu a tam pokryji jejich start
4. cover bude rozdelen na 2.casti primy a neprimy - neprimy leti vyse a napred, aby cistil cestu
no a na zaver? uz to bude jen lepci
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Baron napsal:
Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli
...to potvrzuji, stalo se mi to hned dvakrát, tak dlouho jsem s nimi manévroval a čekal na jistý výstřel (asi nějaký tik z RoFu) až to přede mnou jeden zavrtal do země a druhý do vody. Nejhorší na tom je, že jsem po nich ani jednou nevystřelil
310_Pip napsal:
takze ten fcerejsek taky zhodnotim
- jako prvni akce takovyho rozsahu to nebylo uplne spatny, muzu to zhodnotit jako vzdycky mluvim o CODu, tedy ma to POTENCIAL
- launcher.exe je opravdu straslivy nepritel, az do vcera sem netusil jaky este nikdy mi to takhle moc nepadalo jak rikal AMP asi novy ovladace grafiky
- samozrejme komunikace byla dost zmatecna, pri tom mnozstvi lidi na jednom kanale, ale to uz doladime, pridal jsem kanaly, takze to chce, aby se stihaci priste rozdelili do ctveric a velitele meli namapovano septani (slovensky: zajebane sepkanie viz. Robo )
- jinak dost do akce zasahla nova mise a tma jak v prdeli, sice to melo kouzlo, ale udrzet nejaky vizual a formaci byl opravdu masochizmus a pozdeji uz nas zabijel ten strasny zabijak launcher.exe
doporuceni pred pristi akci:
1. spojenecti piloti se nauci s nemeckou technikou
2. Cibule jakozto vrchni generalissimus urci alespon 2 velitele roju stihacu, kteri si zajisti funkcni septani na ostatni kanaly, velitel bombarderu taktez
3. jak uz psal nekdo vyse, stihaci vyrazi prvni nad letiste bombarderu a tam pokryji jejich start
4. cover bude rozdelen na 2.casti primy a neprimy - neprimy leti vyse a napred, aby cistil cestu
no a na zaver? uz to bude jen lepci
Řeknu to takle nějak se mě nezamlouvá to že se budu učit létat s něčím v čem nikdy lítat nebudu zastávám názor zdokonaluj se v tom v čem jsi nejčastěji jak začnu míchat dvě éra už takle podělaný tak to bude mišmaš za němce určitě nepoletím.
Baron napsal:
Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli
...to potvrzuji, stalo se mi to hned dvakrát, tak dlouho jsem s nimi manévroval a čekal na jistý výstřel (asi nějaký tik z RoFu) až to přede mnou jeden zavrtal do země a druhý do vody. Nejhorší na tom je, že jsem po nich ani jednou nevystřelil
311_LangMaster napsal: Řeknu to takle nějak se mě nezamlouvá to že se budu učit létat s něčím v čem nikdy lítat nebudu zastávám názor zdokonaluj se v tom v čem jsi nejčastěji jak začnu míchat dvě éra už takle podělaný tak to bude mišmaš za němce určitě nepoletím.
Zaujimava teoria Esteze rovnaky nazor nezastavali vcera modri piloti
Upravil/a Baron dne 13-03-2012 18:36
no když to porovnám s výletem na Kokořín...
ale teď vážně - já z toho poletu moc odvařený teda nebyl... (a velmi jsem se divil Mechanovi, že ač si hooodně dlouho nevystřelil, byl v klidu a spokojený :) )
půlku lítací doby jsem "se" hledal, kde jsem...
pak jsem se odpojil od své trojky a šel se hledat na vlastní pěst
na konec se mi podařilo dohnat tři bombery už nad mořem kousek od Francie (třetí bomber v tu chvíli zmizel díky Launcheru)
A mě už Harik letěl jen na výpary - od potupného skákání mne zachránil strejda Launcher...
Druhý start už bylo jen maso...
organizace stála za prd, řekl bych, že vlastně nebyla žádná - vařilo se za pochodu
navíc byl akorát restart mise a start za tmy (opravdu je vhodné začít akci opět ve 20:30 ???)
od toho se pak odvíjelo i to, že stíhači startovali chaoticky, každý na vlastní pěst a letěli "někam tam", kde tušili bombery
jako trošku "hromadný" polet na ATAGu to možná nebylo špatné, ale představoval jsem si to jinak
myslím, že hlavní ideou byl svaz bomberů, letící zbombardovat nějaký nadbytečný úřad (případně sídlo UPC)
bohužel jsem si pět minut před startem ozkoušel, že s Blembejnem nejspíš ani neodstartuju
a i celkově to dopadlo tak, že ta "masa" bomberů byly pak jen čtyři kousky...
- takže jak psal Válec - definovat, v jaké bombardovací mašině se poletí a NATRÉNOVAT několik dní předem
- pokud natrénujem všichni - stačí start, vzlet, let, odhoz nazdařbůch (podle vedoucího odhodit vše pod sebe) a přistání; mělo by to bohatě stačit
- pak by nebyl třeba ani stíhací doprovod, případně v opačném poměru, než byl nyní
- v případě bomberů a stíhačů mít TSko na dva kanály, jinak jeden (šeptání na kanál, příp na člověka už snad není problém...)
- jelikož se bude odhazovat na povel (většina), vybrat plošný statický cíl (letiště, nádraží, přístav, RADAR). Londýn by byl bezva, ale snad Válec tu velmi dobře poznamenal, že tam nestihneme doletět...
- Baronovi dát kořistního spita, aby nás v něm pak doprovázel :D
Langu - všechny éra jsou vlastně stejný - nic až tak důkladně se učit nemusíš, teoreticky by mělo stačit, aby před startem začal někdo recitovat, co maj ostatní mačkat a dělat, na co koukat a co hlídat...
jen je třeba mít nejspíš namapováno i pár tlačítek navíc, než jen pro obyčejné stíhačky (nejspíš můj případ :( )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.