November 22 2024 22:44:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Polet nad Kanálem 12. 3. CoD
Baron
Robo napsal: Joo, taky tak. Stihaci RAF startovali z vnutrozemia (Maidstone), bohuzial mne sa asi hodinu nepodarilo vyriesit problem s TSkom a nebol som schopny sa do akcie zapojit Smutný Za ten cas plati aj pre 'nasich' kua RAF sa musi natrenovat, to nie je ze sadnem do Spita a neviem ako sa ovladaju otacky a neviem, ze zmes ma 2 polohy a som celkovo vycumeny z budikov. To sa potom bojuje viac s vlastnym erom ako s Hunom.

Nabuduce teda LW Mrknutí

Toto som zobral teraz osobne (aj za tých, čo mali pôvodne letieť za LW) Šklebící se - čakalo sa do poslednej chvíle, či sa vlastne poletí RAF vs LW alebo jedna spoločná akcia. Rozhodlo sa to presne o 20:27, t.j. tri minuty pred začiatkom akcie. Vzhľadom nato, že mám namapované ovládanie na BF a nie na Hurónov a Spitov, ktorých prakticky nelietam (v Spitovi som bol druhý krát vôbec) tak sa nečuduj, že mi ten kokpit prišiel cudzí. A to nehovorím o tom, že angličania majú niektoré osy prevrátené, čo je tiež o zvyku. Nie som sám čo preferuje BF pred anglickými lietadlami. Nemýľ sa - nikto z nás čo sme tam boli (myslím tých čo primárne lietajú modrých), vyčumený z budíkov nebol, otáčky sme ovládali v pohode, stačilo krátke vysvetlenie toho, čo načo slúži a bolo to v pohode. Keď sme pri tom, práve pôvodne modrí piloti odštartovali na Spitoch prví a krúžili nad letiskom. Že sme Spity nemali v ruke? No - a čo si čakal? Úsměv Väčšinou vidím Spita v zameriavači a nie okolo seba Pff Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli Úsměv

Myslím si, že väčšine by skôr vyhovovala sobota ako nedeľa alebo pondelok. Mne je to viac-menej jedno, mal by som byť voľný v každom z týchto dní.
Upravil/a Baron dne 13-03-2012 11:29
Hals - und Beinbruch!

Jara4
Asi spíš pondělí, ale přizpůsobím se. Soboty naopak rozhodně ne. To je family day.

Robo
Baron napsal:Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli Úsměv

Baron ja by som to bral viac ako humornu poznamku ako osobne Šklebící se Mne to nahodou prislo strasne fajn a vtipne ako ste to tam komentovali a vsetko co si napisal velmi dobre viem. Pff Naopak som rad, ze ste nemali problem osedlat nepriatelsku techniku a okusit si pocit ake je to bojovat na SPRAVNEJ strane Pff Pff

Kazdopadne som chcel doplnit co pisal Valec, ze sa to tyka aj stihacov a tie zakladne veci kde co je sa daju odbyt na nejakom kvazi treningu dakedy. Ja budem mimochodom rovnako vycumeny z bombardovania, pretoze tomu som sa nikdy nevenoval Mrknutí

Baron
Bez obáv Robino, ja sa na to neurážam a bolo to myslené s nadsázkou (preto aj ten smajlík). Každopádne sa teším na ďalší polet. Jo - a výborne sa mi lietalo s Pegasom v dvojke Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

S
Tak za mě zajímavej zažitek. Poslouchal sem TS-ko, ale nemám mikrofon, respektive ke složitosti svojí audiosoustavy neumím zařídit mikrofon na TS bezbolestně.

Launcher.exe je fakt velkej nepřítel

Připadalo mi to celkově neukázněný, ono ty vojáci asi vědí proč aplikujou ten drill na lidi...

Nejvíc mě vadilo, že bombery nehlásili pravidelně polohu srozumitelně. Myslím, že prostě by mělo zaznít: Čtverec, případně numerika, VÝŠKA!!!!, směr i případně rychlost...

Je mi jasný, že bombery nikdy nebyli v situaci, kdy takový hlášení mohlo vůbec zaznít... protože se různě courali a vařili motory :-D ,ale alespoň snaha o hlášení v takovýhle formě se cení... hlavně ta výška je důležitej údaj, obzvlášť v noci...

Jinak rande s coverem by mělo proběhnout na neutrální půdě a hlavně už s formací bomberů a v operační výšce, takhle se to nedalo moc uhlídat - viz start u Littlestone - okamžitě po startu melivo a stíhač nevěděl, co dřív... ale zase sem tam dal jedno Bf.... respektive 0,68 Bf-ka :-D

Taky nevím, jestli je štastný tu komunikaci na Ts rozdělit na stíhače a bombery... vzhledem k tomu právě, že ta hlášení vypadala tak, jak vypadala, a mojí hlavní prioritou byl cover bomberů, bylo pro mě účelnější poslouchat komunikaci bomberů, než stíhačů....

Jinak za stíhače si myslím, že je potřeba brát doprovod opravdu jako nejvyšší prioritu, jinak se prostě nesejdem a zdrcující nálet se prostě halt konat nebude...

Ale i tak si myslim, že na Atagu to je jedna z prvních komplexnejších akcí, dokonce nás server pochválil, jakože prima práce, většinou to končí plichtou....

edit: možná by to chtělo zkusit nějakej bližší server, Ataq mě hází nemožnej ping a opravdu to laguje jak prase - šel sem jednou kvůli tomu do moře (po křídle, někdo to komentoval) a je vůbec zázrak, že sem to jedno bf trefil v tom slideshow
Upravil/a S dne 13-03-2012 14:06

Fiks
Jo, pěknej poletík.Akorát by v England nemuseli dělat letiště z kdejakýho
golfovýho klubu Úsměv

Valec
Ja uz trenuju Ju-88 kdo se prida?

Jara4
Valec napsal:
Ja uz trenuju Ju-88 kdo se prida?

Není problémMrknutí. V divu jsem byl ale vždycky (zkoušel jsem to 2x) nějak "krátký" - cca o 100 metrů Naštvaný. Ten zaměřovač je úplně na h...
Éro jde ale pěkně naložit bombama umí docela dobře "žabkovat".

SVK_Mechan
Ze včerejšího poletu jsem opravdu nadšený.
Sic jsem neosedlal mé BF ale spita. Líbila se mi atmoška, která vládla. Byla i jakási jistota, že nás letí toliko pohromadě supr chlapů za jednu stranu i když jsem ve spitu letěl asi podruhé.
Letělo se v duchu klidu a pohody. Zde vzpomínka (nic moc nahrávka) i z rádio komunikace: http://youtu.be/W3MmT7y_Ku8
Jinak bych se přimlouval na další poletík ještě tento týden. Příští dva týdny nemohu.

313_Paegas
Díky všem za polet a Baronovi za spolupráci.
A omlouvám se bombrům, na cestě k vám jsme se vždy trochu zamotali s Befkama.
I když jednou jsme vás dokonce i našli a odpárali vám jednoho lumpa ze zad, ale než jsme se k vám vrátili, začal si vás podávat Launcher (alespoň jste to furt řvali do ts) přežil jenom jeden, škoda. No zřejmě dobrý oddíl ten Launcher, ale opravdu sorry toho jsme nestihli sundat. Dokonce je to takové hovado, že dostal Barona na přistání. Měli by ho zabanovat Mrknutí
Docela mne pobavily výkřiky úžasu na naším super érem od kluků jako je Mechan, Baron a jiných ortodoxní Befkařů Vyděšený
Příště můžeme všichni do Befek Úsměv
Upravil/a 313_Paegas dne 13-03-2012 17:20

310_Pip
takze ten fcerejsek taky zhodnotim Úsměv

- jako prvni akce takovyho rozsahu to nebylo uplne spatny, muzu to zhodnotit jako vzdycky mluvim o CODu, tedy ma to POTENCIAL Šklebící se

- launcher.exe je opravdu straslivy nepritel, az do vcera sem netusil jaky este nikdy mi to takhle moc nepadalo Naštvaný jak rikal AMP asi novy ovladace grafiky Zamračený

- samozrejme komunikace byla dost zmatecna, pri tom mnozstvi lidi na jednom kanale, ale to uz doladime, pridal jsem kanaly, takze to chce, aby se stihaci priste rozdelili do ctveric a velitele meli namapovano septani (slovensky: zajebane sepkanie viz. Robo Šklebící se )

- jinak dost do akce zasahla nova mise a tma jak v prdeli, sice to melo kouzlo, ale udrzet nejaky vizual a formaci byl opravdu masochizmus a pozdeji uz nas zabijel ten strasny zabijak launcher.exe Smutný

doporuceni pred pristi akci:

1. spojenecti piloti se nauci s nemeckou technikou
2. Cibule jakozto vrchni generalissimus urci alespon 2 velitele roju stihacu, kteri si zajisti funkcni septani na ostatni kanaly, velitel bombarderu taktez
3. jak uz psal nekdo vyse, stihaci vyrazi prvni nad letiste bombarderu a tam pokryji jejich start
4. cover bude rozdelen na 2.casti primy a neprimy - neprimy leti vyse a napred, aby cistil cestu

no a na zaver? uz to bude jen lepci Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
313_Paegas
Baron napsal:
Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli Úsměv

...to potvrzuji, stalo se mi to hned dvakrát, tak dlouho jsem s nimi manévroval a čekal na jistý výstřel (asi nějaký tik z RoFu) až to přede mnou jeden zavrtal do země a druhý do vody. Nejhorší na tom je, že jsem po nich ani jednou nevystřelil Smutný

LangMaster
310_Pip napsal:
takze ten fcerejsek taky zhodnotim Úsměv

- jako prvni akce takovyho rozsahu to nebylo uplne spatny, muzu to zhodnotit jako vzdycky mluvim o CODu, tedy ma to POTENCIAL Šklebící se

- launcher.exe je opravdu straslivy nepritel, az do vcera sem netusil jaky este nikdy mi to takhle moc nepadalo Naštvaný jak rikal AMP asi novy ovladace grafiky Zamračený

- samozrejme komunikace byla dost zmatecna, pri tom mnozstvi lidi na jednom kanale, ale to uz doladime, pridal jsem kanaly, takze to chce, aby se stihaci priste rozdelili do ctveric a velitele meli namapovano septani (slovensky: zajebane sepkanie viz. Robo Šklebící se )

- jinak dost do akce zasahla nova mise a tma jak v prdeli, sice to melo kouzlo, ale udrzet nejaky vizual a formaci byl opravdu masochizmus a pozdeji uz nas zabijel ten strasny zabijak launcher.exe Smutný

doporuceni pred pristi akci:

1. spojenecti piloti se nauci s nemeckou technikou
2. Cibule jakozto vrchni generalissimus urci alespon 2 velitele roju stihacu, kteri si zajisti funkcni septani na ostatni kanaly, velitel bombarderu taktez
3. jak uz psal nekdo vyse, stihaci vyrazi prvni nad letiste bombarderu a tam pokryji jejich start
4. cover bude rozdelen na 2.casti primy a neprimy - neprimy leti vyse a napred, aby cistil cestu

no a na zaver? uz to bude jen lepci Mrknutí
Řeknu to takle nějak se mě nezamlouvá to že se budu učit létat s něčím v čem nikdy lítat nebudu zastávám názor zdokonaluj se v tom v čem jsi nejčastěji jak začnu míchat dvě éra už takle podělaný tak to bude mišmaš za němce určitě nepoletím.
OctalCore AMD FX-8350
MSI 990FXA-GD80
32GB DDR3 Kingston HyperX 1866MHz
MSI N770-2GD5/OC
Samsung SSD 850 EVO 500GB

http://www.ok1slm.cz
Koty
313_Paegas napsal:
Baron napsal:
Že sme bojovali viac so svojimi érami ako s nepriateľom? Samozrejme, tie skopčácke mašiny padali pred nami do vody samé, ich piloti spáchali harakiri keď nás videli Úsměv

...to potvrzuji, stalo se mi to hned dvakrát, tak dlouho jsem s nimi manévroval a čekal na jistý výstřel (asi nějaký tik z RoFu) až to přede mnou jeden zavrtal do země a druhý do vody. Nejhorší na tom je, že jsem po nich ani jednou nevystřelil Smutný

To věru dokáže naštvat Šklebící se
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Baron
311_LangMaster napsal: Řeknu to takle nějak se mě nezamlouvá to že se budu učit létat s něčím v čem nikdy lítat nebudu zastávám názor zdokonaluj se v tom v čem jsi nejčastěji jak začnu míchat dvě éra už takle podělaný tak to bude mišmaš za němce určitě nepoletím.

Zaujimava teoria Úsměv Esteze rovnaky nazor nezastavali vcera modri piloti Mrknutí
Upravil/a Baron dne 13-03-2012 18:36
Hals - und Beinbruch!

S
Si nejsem jistej tim drobenim komunikace. Podle mě by bylo šťastnější mít pro všechny jeden kanál a dodržovat kázeň v éteru...

Co se tejče coveru je potřeba bejt vysoko nad bomberama a případný dotěry odhánět s převahou výšky a rychlosti...

DarkTatka
Zakoupeno. Pokud Buh da, priste letim s vama.

Serza
Ja taky...

Paulus
Pokud by byl zájem mohu spustit trénovací mapu dle domluvy téměř každý den. Mrknutí
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Hoper
no když to porovnám s výletem na Kokořín...
ale teď vážně - já z toho poletu moc odvařený teda nebyl... (a velmi jsem se divil Mechanovi, že ač si hooodně dlouho nevystřelil, byl v klidu a spokojený :) )

půlku lítací doby jsem "se" hledal, kde jsem...
pak jsem se odpojil od své trojky a šel se hledat na vlastní pěst
na konec se mi podařilo dohnat tři bombery už nad mořem kousek od Francie (třetí bomber v tu chvíli zmizel díky Launcheru)
A mě už Harik letěl jen na výpary - od potupného skákání mne zachránil strejda Launcher...
Druhý start už bylo jen maso...

organizace stála za prd, řekl bych, že vlastně nebyla žádná - vařilo se za pochodu
navíc byl akorát restart mise a start za tmy (opravdu je vhodné začít akci opět ve 20:30 ???)
od toho se pak odvíjelo i to, že stíhači startovali chaoticky, každý na vlastní pěst a letěli "někam tam", kde tušili bombery

jako trošku "hromadný" polet na ATAGu to možná nebylo špatné, ale představoval jsem si to jinak
myslím, že hlavní ideou byl svaz bomberů, letící zbombardovat nějaký nadbytečný úřad (případně sídlo UPC)
bohužel jsem si pět minut před startem ozkoušel, že s Blembejnem nejspíš ani neodstartuju
a i celkově to dopadlo tak, že ta "masa" bomberů byly pak jen čtyři kousky...

- takže jak psal Válec - definovat, v jaké bombardovací mašině se poletí a NATRÉNOVAT několik dní předem
- pokud natrénujem všichni - stačí start, vzlet, let, odhoz nazdařbůch (podle vedoucího odhodit vše pod sebe) a přistání; mělo by to bohatě stačit
- pak by nebyl třeba ani stíhací doprovod, případně v opačném poměru, než byl nyní
- v případě bomberů a stíhačů mít TSko na dva kanály, jinak jeden (šeptání na kanál, příp na člověka už snad není problém...)
- jelikož se bude odhazovat na povel (většina), vybrat plošný statický cíl (letiště, nádraží, přístav, RADAR). Londýn by byl bezva, ale snad Válec tu velmi dobře poznamenal, že tam nestihneme doletět...
- Baronovi dát kořistního spita, aby nás v něm pak doprovázel :D

Langu - všechny éra jsou vlastně stejný - nic až tak důkladně se učit nemusíš, teoreticky by mělo stačit, aby před startem začal někdo recitovat, co maj ostatní mačkat a dělat, na co koukat a co hlídat...
jen je třeba mít nejspíš namapováno i pár tlačítek navíc, než jen pro obyčejné stíhačky (nejspíš můj případ :( )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,189 návštěv