To 1stCL_pbarry: Přinejmenším nejsi jediný, komu se nedařilo kolečka ,,záměrně" urážet, už se mě na to ptali dva lidé před Tebou, jak jsem psal. Na druhou stranu, při ,,neúmyslných" haváriích jsem opravdu přišel o kola mnohokrát, i když to samozřejmě nevylučuje, že v Rise of Flight může být podvozek pevnější, než by měl ve skutečnosti třeba být. Od vydání ROF tvůrci hry hrábli do strukturální pevnosti některých částí letada (hlavně křídel) prý několikrát, nejmarkantnější to bylo u Dolphina. Jediné, co bych DM podvozku snad vytkl je, že po uražení a odkutálení kola od letadla to kolo asi po půl minutě zmizí. Toho jsem si všiml, až když jsem kdysi dělal screeny nějakých havárek, protože běžně při hře dám ,,REFLY" dřív, než za půl minuty.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
Nevím, co by museli udělat, aby se vám to nelíbilo. Jestli toto vyžaduje slova obdivu, potom udělat video z clodu musí být setsakra těžší, asi tisíckrát těžší, než ze šturma...
Video v clodu se musí dělat buď brzo ráno, nebo pozdě odpoledne, jinak je země hnusná. Tady k tomu není co dodat, výběr denního období autoři zvládli.
Nelíbí se mi výběr skinů. Aby byla éra hromadně olítaná na kov v době BoB, to se fakt moc často nevidí. To není jedno éro, tam jich je spousta. Ani jedna strana asi nezvládla technologii výroby a nanášení kamuflážních barev.
Veškerá lanka antén jsou nevyhlazená. Všude jsou kostičky. Ty světelné efekty střelby jsou v clod prostě hnusné, ale to je věcí vkusu každého soudruha, co se mu líbí.
A na závěr. to video má demonstrovat co? To clod umí, umí méně nebo neumí? Nějak jsem nepochopil dějovou linku toho videa. Tedy respektive dle mého skromného názoru to žádný děj nemá. Asi je to video jen čistě kochací, aby bylo vidět, jak je clod nádherný.
BTW - a od té doby, co všichni řvali, že clod nerozchodí a odpovědí jim byla podvodem dělaná videa, že to jako jede i v plný palbě nad Londýnem jsem víceméně skeptický ke všem demonstračním videům z clodu. Pokud to nemá děj a ukazuje to jen éro jak letí, nebo hází bombu, je to video na prd... Kochacích videí jsou spousty, tady je holt jedno navíc.
vždy když vidím
podobná videa mám neodolatelnou touhu CLODA zase stáhnout
pak se rozpomenu na své nepěkné zážitky z prvních společně strávených nocí
a nestahuji
Ohledně těch hořících částí. Nebyla náhodou zápalná munice plněná bílým fosforem?
Nejsem balistik, takže nevím jak se zápalné náboje chovají po dopadu na cíl, ale dovedu si klidně představit, že se fosfor, co by náplň zápalného projektilu, po jeho dopadu na cíl uvolnil a začal klidně hořet i na povrchu duralu, dokud nevyhořel (fosfor při styku se vzduchem hoří velice ochotně). Samozřejmě nemyslím povrch křídel, odkud by s největší pravděpodobností proud vzduchu fosfor smetl, ale třeba uvnitř konstrukce křídla, kde klidně mohl začít hořet.
Čistě teoreticky, pokud zápalný projektil zasáhl křídlo na odtokové hraně, tzn. "křidélka", klapky atd. a prošel skrze duralový povrch a při průchodu došlo k porušení pláště projektilu, mohl se fosfor uvolnit a začít hořet uvnitř vstupu projektilu a dále i uvnitř křídla. To se mohlo projevit vyšlehnutím plamínku, popřípadě "hořením duralu". Možná je to blbost, ale nezdá se mi to tak nepravděpodobné. Navíc, když si člověk uvědomí, kolik projektilů zápalné munice po sobě všechny strany vystřílely, tak i při malé pravděpodobnosti např. (1:1000000), že k tomuto efektu dojde, se dostaneme k tomu, že se toto stát mohlo a nejednou. Ale pokud někdo ví více, nechám se velice rád poučit.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 12-02-2012 14:46
Jinak, mě se CLOD líbí. Líbí se mi i ROF. Možná konečně odinstaluji Battle Of Britain II, protože tu konečně bude další sim z 2 sv. války, kde je klikatelný kokpit a start letadla není o jedné klávese.
Podívej se Flane, nebaví mě pořád sledovat jak se snažíš popichovat a sarkasticky reagovat na každého za jakkoliv pozitivní komentář na adresu CLODu.
Odpovím ti jasně. Pro mě osobně je simulátor jakýkoliv PC software, který se alespoň trochu snaží něco z letecké tématiky simulovat. Například Falcon 4.0, nebo pozdější reedice, poměrně slušně simuluje avioniku F-16, zatímco jeho letový model není moc kvalitní a simulace povětrnostních a vůbec jakýchkoliv atmosferických efektů je skoro nulová. Lock On má letové modely o hodně lepší než Falcon (subjektivně), nicméně chybí mi tam komplexní simulace avioniky jako je u Falcona. Přes to, oba považuji za jedny z nejzdařilejších simulátorů rour na pc a neustále se k nim vracím. Black Sharka jsem nehrál, protože to prostě nerozjedu, a také proto, že A-10, Ka-52 rozhodně nepatří mezi mé srdcovky.
Nicméně srovnávat dva simulátory obsahující generačně odlišné typy letadel (CLOD a ROF) je prostě nesmysl.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 12-02-2012 19:07
Podivej se Joe, ja neutocim na zadne pozitivni komentare. Utocit s ocekavanim nejakeho vysledku na komentar mi prijde jako uplny nesmysl. Kdyz uz, tak na predmet komentare. A ani tady jsem na nic neutocil, protoze ono neni zas tak na co utocit, kdyz to neexistuje. Ty zminujes Clod jako simulator, a to v souvislosti s klikatelnym kokpitem. To mi prijde jako dalsi nesmysl. Klikam, tedy simuluji, bojuji o Britanii ??? Super, ale to ti nezavidim. V mem svete jsou simulatory o necem dost jinem ( i kdyz pozor, mohou dozajista takove klikani obsahovat ) na to abych bojoval o Britanii.
Proto se ptam vyse, zda to chapu dobre, ze na tve planete je klikani v kokpitu rovnou simulator, cimz zaroven rikam, ze Clod neni simulator z WW2 a je mi pritom burt pozitivnost nebo jakakoliv jina vlastnost tveho komentare...Obdivuj Clod jak chces. Nemusis me podezirat z takove hlouposti jako "utoku na pozitivni komentar." Ja jen tvrdim, ze Clod neco je, nebo naopak neni....A co je a co neni uz jsem tu rekl stokrat. A budu to tvrdit porad dokud z toho techno dema nekolika letadel ( snad!) ten simulator nebude.
"Pro mě osobně je simulátor jakýkoliv PC software, který se alespoň trochu snaží něco z letecké tématiky simulovat." co je na tom k nepochopení?
Zkusím to říci jinak. Baví mě simulátory, kde si můžu pohrát s kdejakým systémem, kdejakou páčkou, prostě simulátory, které se snaží simulovat co nejvěrněji své reálné předlohy. Zároveň mě baví simulátory které mají atmosféru, propracovanou kampaň, propracovaný FM + DM, velikostí mapy atd. Proto mám na pc nainstalovaných několik simulátorů, každý mě totiž baví něčím jiným. Zatím totiž neexistuje takový simulátor, který by mě uspokojil po všech směrech.
Jen tak mimochodem, když s tebou někdo nesouhlasí, tak ještě nemusí být obdivovatel CLODa. Říkám co se mi na něm líbí, ale také říkám co ne...
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 13-02-2012 00:36
Joe, nebezpečně skouzáváš do určitý neurčitosti, která je definovaná "trochou". Když totiž budeš mít v engine management páčku, která by ovládala plnící tlak neexistujících válců, tak to pro tebe, s ohledem na tvojí neurčitost, může být simulátor bez ohledu na věrnost.
Bojový simulátor by rozhodně měl simulovat to co je mezi pilotem a nebem v interakci s ostatními letadly dle existujících předloh do míry odpovídající výkonu PC ve své době. Pokud ti tohle neplní, je to takzvaně arkáda. Na PC je totiž každá hra simulátor včetně Populous a zimních olympijskejch her, kde je účelem zničit mezerník.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.