Cibule svět není tak černobílý, jak ho popisuješ. Nejsou jenom dva světy, navíc tak extrémní, jako popisuješ. Osobně si nemyslím, že já jsem tu ten, kdo je extrémista. Naopak si myslím, že jsi jím ty - ovšem samozřejmě na straně pravdy - tj. toho, co se nám líbí, zatímco já jsem na straně zla, tj. toho, co se nám nelíbí... ;-)
nonder, já jsem zabanovaný jenom na simHQ foru a tam jsem zabanovaný za své video, které jsem vytvořil a postnul na youtube a které se líbí cca 130 lidem a 2 lidem se nelíbí. Vidělo ho kolem 11 tisíc lidí. Je to zábavné, vtipné a navíc pravdivé.
Na 1C foru mě zabanovali za to, že jsem si dovolil napadat Luthiera a jeho lži o anti-epilepsy filteru, který jim přikázal zlý Ubisoft. Napsal jsem natvrdo, opět pravdu - totiž že to tak Rusové mají - za všechno špatné můžou cizinci... a hlavně Židi... (že jsou Rusové antisemité je známý fakt)... Vyvolal jsem tím etnické napětí a dostal týden domácí vězení...
Tady se bavím, a každý ví, nejen ten, kdo mě zná, že to dělám z legrace. Je to právě Cibule, který to tu naprosto zbytečně posouvá do nějaké ubrečené roviny, že já jsem ten zlej, který mu kazí radost. Byl to on, kdo první začal lozit do osobní roviny. A hlavně říkal, kdo má co dělat... Najdi mi příspěvěk, kde jsem napsal - nekupujte to... Ano, napsal jsem, že to je zmetek. Protože to je zmetek. Víte co je to zmetek, ne? Nebo se už ani tohle nesmí psát nebo říkat, abych někoho náhodou neurazil?
A proč se zase Cibule opírá jenom do mě? Copak jsem tu jediný, kdo tu píše, že to je hrozný? Že takto nemá vypadat ŽÁDNÁ hra, která se prodává za peníze?
Co by se probůh dělo, kdyby v takovém stavu vydala EA třeba Dragon Age II? Co by se dělo, kdyby Blizzard vydal něco podobného jako StarCraft II? Všichni by udělali nevýslovný skandál. A zcela oprávněně... Jenom v této komunitě (a to nemluvím o té československé) se najde podstatná část lidí, kteří i za to málo co dostali děkují a posílají pozdravy do Moskvy... Omlouvají zcela neomluvitelné bugy, nedodělky, ale i zcela základní věci architektury, jako support jenom na 32bitech...
Omluví i chybějící FF... však na co... omluví i chybějící SU-26... Omluví i to, že tam lítají huríci bez křídel... Omluví cokoliv. Proč? Protože to nevidí objektivně, a už vůbec ne zvenku. Nevidí to jako jinou hru, protože je to součást jejich životů a protože pokrytectví je jeho nedílnou součástí, před vším špatným se strčí hlava do písku a dělá se jakoby se nic nedělo... a doufá se... doufá se, že všechno bude v pohodě. nebude. a není.
a mě to přijde docela zábavné, jako Cibulemu přijde zábavné, co píšu. (ale spíš to jen tak píše, ve skutečnosti ho to štve, ale co nadělá, že)... Já zase odejdu, zase tu zavládne ten klid a někdy i nuda, a vám se bude stýskat a hlavně budete zase toužit po PRAVDĚ!
Já jsem tu napsal hned na úvod, že se mnou na toto forum přišla PRAVDA.... Pravda není hezká nebo škaredá, pravda hlavně bolí a také osvobozuje (od iluzí)... Když si přiznáme chyby v tomto "simu", můžeme je potom popsat a také žádat o jejich nápravu. Dovolte mi vše pateticky ukončit - vždyť já jsem jenom solí této země/komunity, až sůl ztratí svou slanost, čím budete solit?
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Důležité je ukázat, že v minulosti existovaly, a i v současnosti existují lepší simulátory, než je COD. Že nesmyslná hardwarová náročnost, trestuhodná nedodělanost a nulový herní obsah není žádný standard ani něco kam by simulátory měly směřovat a že lidé orientující se čistě na online létání či na technickou stránku věci jsou velice úzkou skupinkou. Bohužel též velice hlasitou skupinkou a jedním z aktivních prvků umírání žánru.
Roky se hrají a mají aktivní komunitu jen dva druhy simulátorů. Ty které měli vysokou hodnotu znovuhratelnosti a ty, které byly technicky naprosto přelomové případně osamocené na trhu. Ty s dobrým herním obsahem a znovuhratelností, ale stále tvoří většinu.
COD není ani jedno, je to naopak jedno z nejhorších pokračování vůbec, opakující hrubé chyby předchůdce ve stylu "to je dobré" ignorující technický pokrok i dávno zavedené standardy.
Bohužel (či spíše bohudík) už není bez konkurence. Existují minimálně dva simulátory, které ho předstihují ve všech směrech jak v letovém modelu tak v modelech poškození, a co je obzvláště ostudné, v zobrazení historického období a v náplni ho předstihují i simulátory staré více než deset let.
Pokud opravdu někomu záleží na budoucnosti bojových simulátorů jako žánru, měl by především odmítnout COD. Velice hlasitě a velice rozhodně, protože pokud by něco takového mělo představovat budoucnost žánru pak bude každá dobrá FPS lepší volbou.
Soudě podle statistiky Steamu se toto naštěstí děje a doufám, že tahle agónie velice brzo skončí a uvolní se prostor schopnějším.
"já zase odejdu" je čas budoucí... ne přítomný... odejdu až bude CoD spravenej jo? Dobrá dohoda, ne?
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
"já zase odejdu" je čas budoucí... ne přítomný... odejdu až bude CoD spravenej jo? Dobrá dohoda, ne?
Já myslel že už si skončil. Tak nic. Proč si myslíš, že tu lidé potřebují proroka pravdy ? Nějaká deformace víry ? Překydáváš hromadu hnoje z jedný strany na druhou. Je to nuda.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
Já myslel že už si skončil. Tak nic. Proč si myslíš, že tu lidé potřebují proroka pravdy ? Nějaká deformace víry ? Překydáváš hromadu hnoje z jedný strany na druhou. Je to nuda.
Die aktuelle Verkaufsversion der Flugsimulation IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover leidet unter extrem technischen Problemen. Wir können das Spiel momentan nicht testen und raten derzeit vom Kauf ab.
tohle také nepomůže... myslím si, že Oleg tuhle hru jednoduše zabil a nevzkřísí ji ani svěcená voda... teda... bude ji hrát denně tak 600 lidí po celém světě, ale to je asi tak všechno... Starý Rome Total War hraje jen o trošku méně lidí...
kdyby přišla konkurence na toto téma, tak všichni řeknou díky Olegu, ale sbohem...
podle toho, co lidi ocenují je to hlavně vizuální stránka věci. Je jim jedno, jestli je Merlin fakt naprosto přesně simulovanej nebo ne... Hlavní jsou krásný budíky, stíny, země, stromečky, travička, kravičky... čili to, co už má a mnohem líp WoP, a případně i RoF... Takže tudy vede cesta do budoucnosti... vykašlat se na ultrasimulaci motorů, udělat to jednodušeji ale hlavně pěkněji ve smyslu vizuálu a nezapomenout na dobrý multi-player se servery, statistikami a pokud možno dynamickou kampaní, která dovolí připojovat se po desítkách či stovkách v jakékoliv fázi této kampaně...
Upravil/a Opitze dne 05-04-2011 17:40
1stCL_SaBot napsal:
ted by to chtelo je spis podporit at maj kluci elan to dodelat.
edit: podporit myslim poplacat po zadech, ze s tim neco delaj,
to ze to vydali znacne nedodelany, jim musi bejt jasny.
hazet jim v tyhle fazi klacky pod nohy by bylo kontraproduktivni.
Rozumím co tím myslíš SaBote. Jenže já osobně nemám sílu je podpořit, protože jsem STRAŠNĚ ZKLAMANÝ. A TO FAKT STRAŠNĚ. Proč?
Nemá asi smysl se tu znovu bavit o předčasném a uspěchaném vydání. Že to má technické problémy? To se holt nové hře občas stane a jsem ochotný to akceptovat. To že se to někdo potom naprosto hloupě snaží svést na jakýsi filtr, to už ochotný akceptovat nejsem. Ale OK, lidi jsou různý a nakonec to že je vydavatel nebo vývojář lhář nemá na kvalitu hry asi vliv. Věřím v brzké vyřešení potíží s nízkým fps. Nic z toho mi to moje zklamání nezpůsobilo a všechno bych zkousnul. Napíšu co mě zklamalo (spíš naštvalo) -
I kdyby CoD neměl ty technické problémy, pořád bude v mnoha ohledech HORŠÍ než IL-2 Šturmovik. Naprosto nepochopím, jak je to možné, jak se tohle mohlo vůbec stát. Proč Next-Gen simulátor totálně neválcuje cokoliv co je nebo bylo na trhu? Proč je Next-Gen simulátor dokonce v ledasčem zkrátka horší než Il-2? WTF?
V čem je například horší?
1. Force Feedback - jak si můžou dovolit vydat Next-Gen simulátor, který nepodporuje FF? To si opravdu nenašli za těch sedm let chvilku aby ho to od začátku podporovalo? Kdyby nebyl ve Štumovi, mlčím jako hrob. Ale on tam JE. A že to časem možná dodělají? Proč ksakru časem?
2. Single player kampaně - tohle je prostě vztyčený prostředník všem těm offlinistům co hráli a hrají Šturmovika. Je vlastně úplně jedno, jestli je nakonec kampaň generovaná, nebo skriptovaná. Tak jako tak je naprosto k ničemu. Opět - kdybych nevěděl, že existují fantastické fanouškovské kampaně, nepsal bych o tom. Kdybych neznal DGen kampaně v defaultním Il-2, mlčel bych. Ale takhle? Proč nezůstali alespoň u klasiky? Nemám nic proti příběhu s love story, který má asi přitáhnout mainstream. Co ale vývojáři dali těm co je podporují celý ty léta? Nic. Proč za RAF nejsou řekněme na výběr alespoň dvě kampaně, jedna pro věrné příznivce a druhá ta s love story? To vědí jen vývojáři. Že se časem určitě objeví super kampaně od fanoušků? Proč to tam ksakru není hned?
3. Pohled dozadu - nikdo to tady myslím ještě nezmínil. Po všech těch nekonečný debatách na nejrůznějších fórech o nepříliš reálném rozhlížení ve Šturmoviku teď vidím na videích, že můžu úplně v pohodě otočit hlavu o 180°. Já vím, přijde vám to jako prkotina. Jenže - na co máme "naprosto reálný engine managment" (bez sarkasmu), klikatelné kokpity, reálný FM (doufám) a další fičůrky, když tak zásadní věc jako rozhlížení naprosto idiotsky popírá lidskou anatomii. To mě hodně zklamalo.
And winner is -
4. Zvuky - zdaleka nejvíc žádaná věc mezi komunitou, to je bez debat. Hlavní důvod proč masivně podporujeme nelegální prolomení kódu Il-2. A vývojáři - prostě to ignorují, mají klapky na očích a dělají jako že se nic neděje. Jak je možné, že zvuky v novém Next-Gen simulátoru jsou stejné, ale spíš HORŠÍ než u jeho předchůdce? To ti chlapi nechtějí ztratit tvář a přiznat že ve Šturmovi stály zvuky za starou bačkoru nebo co?
Kdesi jsem si přečetl Ilyovu radu těm, kteří by chtěli začít dělat simulátory a hry vůbec, stálo tam mimo jiné - "naslouchejte svojí komunitě". V čem konkrétně on, nebo jeho lidi naslouchali komunitě při tvorbě CoD? Na jaké planetě žili, že nevědí co komunita chce? Nebo nechtěji vědět?
Zaznělo tu, že stejný začátek měl i Il-2. No, jednak to není pravda (byla tu konkurence) a jednak mě to prostě nezajímá. Chci hotový doladěný Next-Gen produkt a je mi úplně ukradený že přechozí hra vývojářů nakonec dopadla skvěle. Když už jsem u toho - z Il-2 jsem si kdysi prostě "sednul na prdel" a čuměl s otevřenou hubou. Kdo z vás má takový pocit z CoD?
Teď trochu pozitivně - já tomu přeju úspěch. Taky tam vidím potenciál a při pročítání manuálu jsem si několikrát řekl - "super nápad, to se mi líbí". A s největší pravděpodobností si CoD časem koupím, tedy až si budu myslet že si to vývojáři zaslouží. A o prodej bych se asi taky nebál, lidi to budou kupovat. Bohužel to bude jen proto, že nebude jiná alternativa a ne proto že je CoD nejlepší.
Jenze v teto fazi se da maximalne cekat co bude dal a myslim si, ze kazda
snaha o napravu v jakekoliv forme je dobra zprava.
Jestli se s tim kuci od Maddoxu nepoperou, tak jim musi byt jasny, ze na tomto poli konci a nahradi je nekdo jinej.
Trochu doufam v jedno.
A to v to, ze spousty veci, ktery tam ted chybej maj v supliku rozpracovany, protoze to hold nestihli dodelat a tak to tam nedali a udelali osekany "neco" co vypada trosku jako hra.
A je i dobre, ze jsou v komunite dva tabory...jedni spokojeni a druzi nasrani.
Spokojeni rikaji: jj takhle se nam to libi, da se od toho odrazit...ale kuci dodelejte to ====> cukr
Nasrani: Jestli to kua neopravite, tak zapomente na to, ze si to koupime a uz vubec zapomente na to, ze si od vas cokoliv jinyho koupime ===> bič
a rusaci v podstate umej jenom cukr a bič
Upravil/a 1stCL_SaBot dne 05-04-2011 18:28
WT_Horrido napsal:
Pokud opravdu někomu záleží na budoucnosti bojových simulátorů jako žánru, měl by především odmítnout COD.
AMEN
Jakkoli chápu Cibuleho pohnutky, v tomhle případě souhlasím s tím co napsal Horrido. PC hra je stejný produkt jako cokoliv jiného a v tomhle případě si troufnu tvrdit, že se prodává šunt. Jako uživatele by mě mělo zajímat jen to, jestli to na svém počítadle spustím. Měl bych to nainstalovat, spustit na nějaké "recomended" nastavení a pak se to učit ovládat. Kouzla, čáry a kejkle s nastavovaním parametrů bych rád přenechal mágům. Chápu, že každá hra má nějaký dětský nemoci, měl je i RoF, ale jak jsem už kdysi konstatoval, jestli RoF měl po vydání zarděnky, tak CoD chytla pěknou choleru. Možná se z ní zotaví, ale tempem Olegových chlapců to bude pár let trvat.
311_Tank napsal:
Ja porad cekam kdy se objevi ta konkurence ktera Olega a jeho CoD smete.
Jestli se konkurence objeví, tak to bude pár let trvat. Ono taky není divu, když si Oleg tohle období na sedm let "zarezervoval". (A kdyby opravdu udělal, to co nasliboval, tak konkurenci vymazal do dalšího next gen simu.)
1stCL_SaBot napsal:
Jestli se s tim kuci od Maddoxu nepoperou, tak jim musi byt jasny, ze na tomto poli konci a nahradi je nekdo jinej.
Tohle je IMHO omyl kterej ti nejak 90% lidi nevnima.
Dneska jsou dva zpusoby jak ufinancovat simulator. udelat simulator kterej tap prodate nejaky ozbrojeny slozce nebo podobny instituci a pak muzete vydat zcivilnenou verzi (Steelbeast, DCS serie, Ship simulator, Arma).
Nebo udelate nejakou akci pecku ktera de parit i na konzli se spousto efektnich animacek, story/lovestory a spousta pyra (HawkX, Ace Combat )
Prvni moznost se omezije na soudobou techniku, to druhe ma se simulatorem spolecneho tak tvar letadla.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.