BP_Tyrl napsal:
Tady skoro všichni píšou, jak je to v pohodě někoho sundat při přistání, ale stejně v okamžiku, kdy se to stane jim, tak tě minimálně v duchu označí za ko..ta, lempla, idi..ta a začátečníka. Většina to i napíše do chatu. Já osobně na přistávající letadla nestřílím, protože v ILLovi málokdy potkáš letadlo přistávající nepoškozené, takže v okamžiku, kdy ho sundáš, de facto, někomu kradeš sestřel. Navrh se řídím heslem: Co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ty jiným.
A řeči, že to je válka jsou kecy.
Tome, toto vlákno je stejně stupidní, jako většina, která se týká podobných věcí. Já to řeším tak, že jsem našel server, kde to je dle mé nátury v pohodě. Adresu Vám neřeknu páč si tam chci ještě v klidu užít nějaký ten polet. Takže, kdo chce masomlejn, ať si chodí na takový servery. Kdo ho nechce, jsou jiné. A jinak všichni vyznavači jakési války v teple svého pokojíku, ať jdou, nebo spíše letěj .... pápá...
Vilik napsal:
Koukám, že se nám to tu rozdělilo na dva tábory.
1) Třicátníci- Borci s mnohaletou zkušeností
A jejich filozofie: Při setkání s nepřítelem, se s nim pozdravim. A při čaji o páté si domluvíme podmínky čestného, rytířského souboje.
2) Dvacátníci- Živé, agresivní mládí
A jejich filozofie: Hurá na ně. Perte to do nich co to dá. Pro sto bodů zastřelim a vlastní mámu.
Skutečností ale je, že ani jeden z nich nemá úplnou pravdu. Pravda je někde uprostřed a každej jí musí najít sám.
Tak včera odpoledne jsem krom jiného rozstřelil jednu figurku na padáčku, pak letadlo co si myslelo, že když do něj udělám dirky a on půjde na nouzák tak se mu nic nestane. A pak jsme se několikrát vrhali dva ne jednoho. Mnó, řekl bych, že ti čtyřicátníci jsou fakt děsný kurvy.
olda maly napsal:
Tome, toto vlákno je stejně stupidní, jako většina, která se týká podobných věcí. ...
a teď si vem, jaké by tu bylo ticho, kdyby se tu takovéhle věci "neřešili"....
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Merten napsal:
Zvláštní jak se vždycky všichni ohání naším kodexem .Apropo co to vubec je?
Kodex cti je alfou a omegou každého stíhače v letce. Neříkej ale proboha Fučidovi, že ho vydíš dnes poprvé, jinak Tě degraduje na podvojína http://www.czechl...
Kodex Lionů
1. Važte si života svého kamaráda tak, jako si vážíte života vlastního!
2. Podřiďte veškeré své konání úspěchu akce!
3. Pokud jste neschopen dalšího boje, tak se vraťte i se svým Rottenfliegerem / Rottenführerem okamžitě na základnu. Taran není povolen za žádných okolností - na to je pro nás váš život i stroj moc cenný.
4. Pokud je nepřátelský stroj neschopen dalšího boje, nechte ho zmizet. Jestli si to nechcete odůvodnit jako projev rytířskosti tak si to zdůvodněte jako šetření munice.
5. Nikdy nestřílejte na pilota na padáku, nebo na pilota zjevně se pokoušejícího opustit letoun!
6. Člen 1st Czech Lions nikdy neútočí na startující nebo přistávající stroje nepřítele!
Ale v podobobných jen drobně pozměněných variacích mají své kodexy i jiné letky, např. Fliegen Koyotsz:
- budou vždy poslouchat své nadřízené
- brání své kamarády za každou cenu
- snaží se dělat vždy dobré jméno letce
- nestřílejí do poškozených nepřátelských strojů a strojů chystajících se přistát
- neútočí na nepřátelské letouny na zemi
- nesestřelují piloty na padáku
- v boji vždy plní rozkazy svého velitele a neodporují jim
- váží si svých strojů stejně jako svého života
A ty, které střelbu na přistávající/startující letadla vysloveně nezakazují, přísně zakazují alespoň střelbu do padáků, jako např. 310/311 RAF, White Tigers
A pak jsou tu ty, které si daly do pravidel aspoň gentlemanské, slušné nebo fair-play chování, to je ale ošidné, protože pod tím si lze v souboji představit cokoliv a nic CSL, JG1, VGR, 3.IAP/BAP...
Mně osobně se nejvíc líbí pravidla letky 1st Aerial Battalion viz. zde http://rnas.hoste.../code.html Jsou sice psána v angličtině (je to mezinárodní letka), znám tam i pár CZ/SK pilotů.
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
To je také výborná možnost, jak se vyhnout nedorozumění a flejmům, protože i kdyby Křečci rozstříleli při startu Dakotu s mateřskou školkou na palubě, nikdo by jim to nemohl vyčítat jako nečestné chování, protože jednali v souladu se svými pravidly a tedy i ctí
Vilik napsal:
A jejich filozofie: Při setkání s nepřítelem, se s nim pozdravim. A při čaji o páté si domluvíme podmínky čestného, rytířského souboje.
A jejich filozofie: Hurá na ně. Perte to do nich co to dá. Pro sto bodů zastřelim a vlastní mámu.
Skutečností ale je, že ani jeden z nich nemá úplnou pravdu. Pravda je někde uprostřed a každej jí musí najít sám.
ááá, bych rád věděl, jak Vilík ví, kdo je třicátník a kdo dvacátník.....
LC_LEON_CZ napsal:
...
A pak jsou tu ty, které si daly do pravidel aspoň gentlemanské, slušné nebo fair-play chování, to je ale ošidné, protože pod tím si lze v souboji představit cokoliv a nic CSL, JG1, VGR, 3.IAP/BAP...
...
Jasně. Gentlemansky nenapíšu Leonovi, že je úplnej magor do chatu, ale raději na SVK. Tam si to přečte víc lidí a všem to bude úplně jedno.
To je také výborná možnost, jak se vyhnout nedorozumění a flejmům, protože i kdyby Křečci rozstříleli při startu Dakotu s mateřskou školkou na palubě, nikdo by jim to nemohl vyčítat jako nečestné chování, protože jednali v souladu se svými pravidly a tedy i ctí :D
minimálně já zásadně střílím na Dakotu s dětičkama z děcáku a vyděšenýma sestřičkama :))
Vilik napsal:
..........
.......
Spíš je to tak, že za dřevních dob simulátoru, se všichni majitelé ILLA z Čech, Moravy a Slovenska sešli každý večer na AH, nebo na WT a když tě někdo rozebral při přistání, tak to druhý den věděla celá komunita a dotyčný měl z ostudy kabát. Jenže pak začala nastupovat nová generace, objevili se stohy nových letek a nových serverů a v anonimitě davu počaly krystalovat nové názory a pohledy. A najednou vulching patří do způsobů regulerního boje a kdo to neuznává je mdlého ducha, pokud teda zrovna nezvulší mě.
Vilik napsal:
..........
.......
Spíš je to tak, že za dřevních dob simulátoru, se všichni majitelé ILLA z Čech, Moravy a Slovenska sešli každý večer na AH, nebo na WT a když tě někdo rozebral při přistání, tak to druhý den věděla celá komunita a dotyčný měl z ostudy kabát. Jenže pak začala nastupovat nová generace, objevili se stohy nových letek a nových serverů a v anonimitě davu počaly krystalovat nové názory a pohledy. A najednou vulching patří do způsobů regulerního boje a kdo to neuznává je mdlého ducha, pokud teda zrovna nezvulší mě.
To je fakt. Vypomínám si, jak kdysi honil Kamo Fučidu v Huryku přes celou mapu a zobnul si ho až při přistání. To byl pak na SVK kravál.
Vilik napsal:
..........
.......
To je fakt. Vypomínám si, jak kdysi honil Kamo Fučidu v Huryku přes celou mapu a zobnul si ho až při přistání. To byl pak na SVK kravál.
Jó Jiříku, to bylo v těch dávných dobách, kdy ,,úplnej magor" byl ten, kdo do přistávajících střílel, ne ten, kdo na ty hrdinné střelce poukazoval
To psaní S po sestřelu mě nasere víc než sestřel samotnej. Nejlepší sou kořeni co ale píšou do chatu Abschuss poté co vykostí Lagga 4.s v G2 a dá si za to 5 vykřičníků. Jen tak v rámci zábavnosti poté co ho vykostím na padáku mu to napíšu taky.
3IAP_Sasa napsal:
To psaní S po sestřelu mě nasere víc než sestřel samotnej. Nejlepší sou kořeni co ale píšou do chatu Abschuss poté co vykostí Lagga 4.s v G2 a dá si za to 5 vykřičníků. Jen tak v rámci zábavnosti poté co ho vykostím na padáku mu to napíšu taky.
S! od soupeře v chatu znamená Salute, že jsi pro něj nebyl snadný cíl a proto Ti vzdává hold. Je to opak toho, když Tě někdo sestřelí a do chatu Ti napíše NOOB
LC_LEON_CZ napsal:
S! od soupeře v chatu znamená Salute, že jsi pro něj nebyl snadný cíl a proto Ti vzdává hold. Je to opak toho, když Tě někdo sestřelí a do chatu Ti napíše NOOB
Sorry S je tak zprofanované, že je to jenom Horrido jiným způsobem. Znám piloty, kteří to píšou furt, i když zrovna z vulchovali letoun pět km od letiště.
Kým nedám refly, som stále cieľ! A neriešim to. Ak si chcem dať súboj s rytierskymi pravidlami, dohodne sa miesto a čas, ak chcem vyhrať mapu, sú mi S!, NOOB či Abschuss v chate ukradnuté ako minuloročný sneh. Ak si niekto potrebuje liečiť komplexy, je to jeho vec.
Vilik napsal:
..........
.......
Jó Jiříku, to bylo v těch dávných dobách, kdy ,,úplnej magor" byl ten, kdo do přistávajících střílel, ne ten, kdo na ty hrdinné střelce poukazoval
Definoval bych to spíš tak, že to bylo v dobách, kdy jsme to tak nějak celé ještě moc žrali. A všichni jsme byli úplný magoři.
Cass ma pravdu, onehda jsem dostal po cenichu od flaku, hulim jako svine, sotva se doplazim k hranici a chystam se na nouzak kdyz kolem zacnou litat trasirky a nejaky Befko me rozesrackovatelo a v chatu se objevilo S! ... to by me fakt zajimalo cim jsem mu ten sestrel znemoznoval, ze by tim kourem
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.