Původní briefing byl špatný..kdo to kdy viděl, aby v jedné formaci letěly Ju 87 a He 111 - když jsem si to přečetl, tak mi vstaly vlasy hruzou - let na hranici doletu, přelet moře bez jediného orientačního bodu s nenaplánovanou "plánovanou odchylkou", či jak se tomu správně říká. Minimálně takhle mise pak v celkovém důsledku působila jako dost velká kravina - a alespoň v mých očích snížila jakousi pomyslnou hodnostu celého packu.
Náhodou to bylo bezvadné. Během letu Fučida nádherně pedagogicky působil na jednoho mladého pilota, což přineslo poučení nám všem na TS kanále. Pak mě již standartně dostal Noram. A při čtení Jiříčkova briefingu jsme si oba s Jimikem včera večer zaprskali monitory. Dík za to vše.
1stCL_Fucida napsal:
Původní briefing byl špatný..kdo to kdy viděl, aby v jedné formaci letěly Ju 87 a He 111 - když jsem si to přečetl, tak mi vstaly vlasy hruzou - let na hranici doletu, přelet moře bez jediného orientačního bodu s nenaplánovanou "plánovanou odchylkou", či jak se tomu správně říká. Minimálně takhle mise pak v celkovém důsledku působila jako dost velká kravina - a alespoň v mých očích snížila jakousi pomyslnou hodnostu celého packu.
Fuči zase tak hrozné to nebylo. Myslím že se do toho dalo vnést spousta vlastního a základní brefing bych bral jen jako návod. Bohužel chyběl čas na přípravu, což se dá do příště napravit.
rozdělili jsme se na dvojice (Messikova skupina hlídala jinde) a hlídali svoje sektory
pak se Messik ozval, že vidí doty
o chviličku později jsem je na 4 od slunce uviděl i já.
zahlásil jsem to naší skupině a pomalu točil k nepříteli (čekal jsem, jestli mne doletí Edi)
už jsem se blížil na vzdálenost, kdy jsem mohl pomalu poznávat, že se jedná o štuky nebo heinkely, když tu najednou - Standy by: Mission loading ...
spolkl jsem sprostá slova a šel se odreagovat na net ...
1stCL_Jiricek napsal:
Poučen odcházím do ústraní ... : ))
Stíhači prostě zase zklamali a chtějí to svést na nebohého velitele nebohých Stuk : )
Nikam Jiríčku nepôjdeš!!
Ber to tak, že ked ja tiež letím v Il2 a poprosím o cover nik sa nedostaví, nik zrazu nie je na TS , všetci sú pod tlako bf-ka ( 7 Spitov, Lavočiek bojuje s jedným a tým istým) alebo má niekoho v zamierovači a vždy mu lagne.
Tak sa pritlačím k zemi dám plný kotol zautočím a zdrhnem preč. A je vybavené.
Ale so Ju87 je to zlé. Musia mať cover.
Vieš , neviem ako ostatný, ale bol som dosti v šoku , ked sa zistilo že si zo štukami asi 10km pred nami. :sm23:
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.