Windows 7
|
57_OTU_Ford |
Přidané 13-08-2009 01:18
|
Nováček
Příspěvek: 77
Založený: 07.11.06
|
XXX_Dazz napsal:
Když se nechce tak se nechce, ale pak aspoň nepsat blbosti že
No vidím že se s tím nesereš a děláš dobře, nikdo se s nikým srat nebude
Jinak k tématu ta ta léta co se věnuju IT na administrátorské ůrovni je win 7 jedním z zatím opravdu povedených system§ od microsoftu. Ač jsem zastáncem jiné alternativi v OS tak tenhle system bych bral jako zdařilý.
když vezmu v ůvahu že zatím nedošlo k zahájení prodeje finální verze lze očekávat že i některé detaili stihnou doladit. jinak oproti vistě ( tu považuju za stejný omyl jako win milenium edition se) jde o hotový produkt.
Jsem zastáncem některých linuxových distribucí, ale sedmičky uznávám jako system pro běžného uživatele ( uživatel win = klikač )
PS: nejsem autorem toho článku ani se ho nezastávám |
|
|
|
Hoper |
Přidané 13-08-2009 07:19
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
313_Paegas napsal:
....Jiří a co IL? Už jsi ho testoval? A pozoroval jsi podobný problém jako já? (s každým novým startem v online mi klesají fps a je jedno jestli je to 32 nebo 64bit)
start jako take off ?
pokud ano, pak to nebude problém jen Win7 na 64bitech....
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 13-08-2009 07:24
|
Moderátor
|
57_OTU_Ford napsal:
...
Jsem zastáncem některých linuxových distribucí, ale sedmičky uznávám jako system pro běžného uživatele ( uživatel win = klikač )
PS: nejsem autorem toho článku ani se ho nezastávám
nevím jestli chci flame nebo né , ale u spousty dister se už také dá říct - uživatel = klikač
|
|
|
|
Maxxis |
Přidané 13-08-2009 07:57
|
Uživatel
Příspěvek: 539
Založený: 30.09.05
|
dokáže někdo rozumě odpovědět proč win 7 hlasi tu ramku jako usable 3,25 misto 4,0 Gb? operační systém 64bit. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 13-08-2009 08:02
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
57_OTU_Ford napsal:
No vidím že se s tím nesereš a děláš dobře, nikdo se s nikým srat nebude
Jinak k tématu ta ta léta co se věnuju IT na administrátorské ůrovni je win 7 jedním z zatím opravdu povedených system§ od microsoftu. Ač jsem zastáncem jiné alternativi v OS tak tenhle system bych bral jako zdařilý.
když vezmu v ůvahu že zatím nedošlo k zahájení prodeje finální verze lze očekávat že i některé detaili stihnou doladit. jinak oproti vistě ( tu považuju za stejný omyl jako win milenium edition se) jde o hotový produkt.
Drobné poznámky.
Dle mého osobního názoru jsou Visty po SP2 již velmi dobře chodící systém. Jak jsem již psal výše. Kromě barev a pár poměněných klikání nepoznávám z uživatelského pohledu zásadní rozdíl. Obé je svižné a bezproblémové. I když těch rozdílů je tam somozřejmě víc. Je to skutečně tak nějak Vista2009
K tomu "stihnutí neco doladit". Co nestihli do konce července "nevím přesné datum", už nestihnou. W7 už se předinstalovávají do počítačů a lisuji na DVD. I když prodej má začít 22.10. Koneckonců na internetu (MDN i na torrentech) je možné stáhnout ISO všech verzí. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-08-2009 09:29
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Uživatel win=klikač a právě proto má linux 2% podíl.
Počítač nemají lidi kvůli OS...
Upravil/a WT_Horrido dne 13-08-2009 09:32
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
3BAP_Razo |
Přidané 05-09-2009 16:33
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 109
|
Tak jsem zkusil Win 7 ve 32-bit a systém se mi zatím líbí, ale narazil jsem na problém při instalaci TrackIRa. Stáhnu si nejnovější soft a spustím instalaci a objeví se okénko setup a najednou:
Instalace se nerozeběhne a vyskočí na mne okno pojmenované TrackIr 5
V okně výstražný trojúhelník a hláška:
Setup failed to launch installation engine:
Přístup k prostředku %1 byl omezen správcem pomocí pravidla zásad %2.
Setkal se s tím někdo?
Víte, co s tím?
P.S. A to samé mi dělá při instalaci softu pro můj Top Gun Afterburner II.
Jiné programy mi jdou nainstalovat v pohodě.
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 05-09-2009 18:35
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
Zkus vypnout UAC a pustit to jako administrator. |
|
|
|
3BAP_Razo |
Přidané 06-09-2009 13:18
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 109
|
Díky, to bylo ono. |
|
|
|
Fuzo |
Přidané 07-09-2009 09:20
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 178
Založený: 17.01.06
|
Maxxis napsal:
dokáže někdo rozumě odpovědět proč win 7 hlasi tu ramku jako usable 3,25 misto 4,0 Gb? operační systém 64bit.
1. podíval bych se na chipset kolik podporuje a jestli něco není sdíleno pro video ( jestli lítáš Šturma je sdílená grafická RAM asi blbost ale jeden nikdy neví ) můj NTB podporuje pouze 2 GB RAM
2. Možná omezení free verze kup si plnou ??? |
|
|
|
Maxxis |
Přidané 07-09-2009 17:11
|
Uživatel
|
Fuzo napsal:
Maxxis napsal:
dokáže někdo rozumě odpovědět proč win 7 hlasi tu ramku jako usable 3,25 misto 4,0 Gb? operační systém 64bit.
1. podíval bych se na chipset kolik podporuje a jestli něco není sdíleno pro video ( jestli lítáš Šturma je sdílená grafická RAM asi blbost ale jeden nikdy neví ) můj NTB podporuje pouze 2 GB RAM
2. Možná omezení free verze kup si plnou ???
1, P35 chipset od intelu, přijde mi to jako nesmysl že by to neuměl,,, sdileni paměti grafice taky ne, to by byla nahod teda že by to hlasilo jako při provozu jako na 32 bitech...
2,o takové věci jako polofunkční verze win 7 jsem ještě neslyšel |
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 07-09-2009 17:38
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
Maxxis napsal:
Máš poslední update biosu MB? |
|
|
|
MaP |
Přidané 07-09-2009 18:01
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 190
Založený: 07.09.09
|
Maxxis napsal:
Nastav si v BIOSu položku Memory remaping na enable.
Normálně je paměť mapovaná na adresy 0-4GB a adresový prostor periférií je mapován někam mezi adresu 2GB-4GB (a proto dojde k zmenšení využitelné paměti). Když si nastavíš Memory remapping tak jsou 4GB mapované do adresového prostoru 0-2GB a 4-6GB. Ale pozor, když s tímto nastavením spustíš 32bit OS, tak ti OS bude využívat jen 2GB. |
|
|
|
Maxxis |
Přidané 17-09-2009 10:32
|
Uživatel
|
VGR_OTU_MaP napsal:
Maxxis napsal:
Nastav si v BIOSu položku Memory remaping na enable.
Normálně je paměť mapovaná na adresy 0-4GB a adresový prostor periférií je mapován někam mezi adresu 2GB-4GB (a proto dojde k zmenšení využitelné paměti). Když si nastavíš Memory remapping tak jsou 4GB mapované do adresového prostoru 0-2GB a 4-6GB. Ale pozor, když s tímto nastavením spustíš 32bit OS, tak ti OS bude využívat jen 2GB.
jj toto je správně, při taktováni sem to vypnul a zapoměl vrátit zpět, už se to hlasi jako 4gb |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 02-10-2009 20:23
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
Zdravím panstvo,
tak jsem pod sedmičkami úspěšně zprovoznil ILa (mám poslední build RC verze). Dostal jsem se však k zásadnímu problému. Když zapnu verzi 4.08m bez modu, Šturm mi naběhne a následně pak běží bez Anti aliasingu, veškerého ostatního grafického nastavení z Nvidie a hlavně v dolní části obrazovky, stejně tak v horní je cca 3cm široký černý pruh (něco jako kdyby to nebylo spuštěné v celé obrazovce)... Nesetkal se někdo z vás s podobnými potížemi? 4.09b s MODEM mi to nedělala, ale jakmile spustím tu 08, dělají to již všechyn až do restartu PC. Nemá někdo nějaký nápad, jak bych tento problém eliminoval?
Upravil/a FK_Rychtyg dne 02-10-2009 20:25
|
|
|
|
57_OTU_Ford |
Přidané 02-10-2009 21:43
|
Nováček
Příspěvek: 77
Založený: 07.11.06
|
FK_Rychtyg napsal:
Zdravím panstvo,
tak jsem pod sedmičkami úspěšně zprovoznil ILa (mám poslední build RC verze). Dostal jsem se však k zásadnímu problému. Když zapnu verzi 4.08m bez modu, Šturm mi naběhne a následně pak běží bez Anti aliasingu, veškerého ostatního grafického nastavení z Nvidie a hlavně v dolní části obrazovky, stejně tak v horní je cca 3cm široký černý pruh (něco jako kdyby to nebylo spuštěné v celé obrazovce)... Nesetkal se někdo z vás s podobnými potížemi? 4.09b s MODEM mi to nedělala, ale jakmile spustím tu 08, dělají to již všechyn až do restartu PC. Nemá někdo nějaký nápad, jak bych tento problém eliminoval?
Zkoušel jsi laborovat s možnostmi nastavení kompatibility u zástupce programu, případně zvolit i volbu spouštět jako zprávce ? U mnoha starších aplikací mi tento postup pomohl.
Win 7 jsem používal ještě minulý týden, jen ty RC verze jsou zatím dost děravé, co se týče bezpečnosti. tak že jsem se vrátil k vistě a win XP. Snad to co nevidět odladí, za několik dní se má začít prodávat ostrá verze tak uvidím jestli už to vychytali. |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 03-10-2009 17:15
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
To jsem právě všechno vyzkoušel, dnes jsem udělal i format celého systému Win 7 a problém je stále stejny... Dokonce když chci udělat PrtScr, v malovaní nebo PS se mi objeví jen černá obrazovka s lištou Windowsu... Nevím kde může být zakopaný pes |
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-10-2009 15:36
|
Moderátor
|
jsa dosavadní využívač 32-bitových OS, na co vše si mám dát pozor při instalaci a využívání 64-bit OS ? (kromě volby správné verze OS ;) )
kuju
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 15-10-2009 19:02
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Mít na všechno co hodláš používat 64-bit ovladače. Mít co nejvíce 64-bit verzí softu který používáš.
Upravil/a WT_Horrido dne 15-10-2009 19:05
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-10-2009 21:56
|
Moderátor
|
oki :)
|
|
|