November 05 2025 23:10:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kooperační mise
 Vytisknout diskuzi
DOGFLIGHT/COOP......PACIFICKÁ MELA
rudidlo
3IAP_Noram napsal:
jen nechápu jak tě to mohlo připsat mcmartymu když křídlo sem ti ustřelil já :sm19: a další sestřel byl EAF310_Jirka přede mnou nouzově přistál po mém zásahu a vyskočil,il mi ho napsal ale lion server ne :sm11: ale smrt me započítal :sm23:

Gennadich započítává sestřel tomu, kdo usmrtí pilota bez ohledu na poslední kuličku.

http://silicon-remarks.blogspot.com
CR_PETRAS
Také přispěji troškou do mlýna.Předem dík Edimu za připravení akce.Vezmu to zrychleně:
-start Ki-61 2*250kg,nálet,vedle :-((
-start Ki-100 bez bomb,F4 přede mnou 50m tisknu spoušť,ticho...vzal jsem si letoun bez nábojů !!! Superlama :-(((( mizim domu.
-start Ki-100 2*250kg,nálet ,jedna loď ke dnu,stoupám do mely,POSPA a jdu do pole :-((
-start Ki-100 2*250kg,nálet,jedna loď jde ke dnu,stoupám do mely,POSPA jde do pole :-)),další mela,F4 jde na head on,střelba,JAMES jde na pole bez motoru :-))......sedám a odpínám se jeden z posledních.Takže příště více :-))))) a zase nashle v luftu !!!!:sm5:

http://avionika.webpark.cz
Jirka
No jo, ale já jsem mrtvej nebyl. I letadlo bylo pořád letuschopné i když bojovat se s ním už nedalo. A právě proto a s přihlédnutím na tu frontu japonců za zády jsem se rozhodl to trápení ukončit nouzákem.
Vítězství nade mnou patří Noramovi. S!

AH_Cutora
Akce byla prima.

Co jsem tam provadel ja je jina vec Smutný Asi si nekde zaplatim strelecke kurzy. Navic jsem potom odpadl na unavu, fakt jsem nebyl schopen dal ....

PS: mozna trosku podrobneji
Prvni let, Ki-61-Hei 2x250kg bomby, letime v bande ze severu. 20km pred cilem vidime jit zleva zespodu dot, ktery se snazi jit za nasi skupinu. S Falkonem se odpoutavame, odhazujeme bomby a vstupujeme do boje. Uz ani nevim jestli to byl korsair, nebo F?F?. Za chvili pada dolu Falkon, nejak blbe se mu prosmejk pred hlavnema ja se s tim amikem rvu dal, vydrzel nekolik zasahu ze 20mm a evidentne si z toho nic nedela. Pak prileta dalsi a to uz nezvladam a je po me.

Druhy let, A6M5c, bez bom ze severu. Jdeme opet s Falkonem. Cestou zhruba ve stejnych mistech potkavame dalsiho amika, poskozujeme ho, uleta nam. Po case se jednomu z nas pripsal, asi to roznesl. Letime nad lode hlidkovat. Zkousim kanonama na vylodovaci cloun, ustal to. Priletaji amici, bojujeme. Je jich dost, ttrhame se s Falkone, kazdy zvlast. Ja jsem po tom utoku na lode niz, Falkon prehledl v korsara v celnaku a hori. Ja se tam chvili jeste kockuju a pak me taky sundavaj. Myslim Ronsoc.

Dal uz v tom mam hokej. Par dni moc nespim a jsem unavenej a najednou jsem byl jak kdyz me nekdo prasti po hlave, takze si nejsem jistej jestli si to pamatuju jak to bylo.
Treti let: Ki 100 od severu. S Falkonem jsme se blbe domluvili, on startuje od zapadu a "leti za mno a diriguje si me". Ja jak pako koukam za sebe, posloucham ho, furt mu rikam ze ho nevidim, on ze se mam podivat pod leve kridlo ... Az kdyz jsem se nastval a rekl presnou pozici a vysku, tak z Falkona vylezlo ?????? vzdyt ja jsem 100km jinde ... Byl za nekym jinym.

Prilet do oblasti kazdy na vlstni pest, potkavam nekolik nepratel, kockujeme se, par zasahu rozdavam aniz by to amikum nejak zvlast vadilo a vzdy se zdekuju nez se na me stihnou zamerit. Po case se zapojuju do boje pomoct tusim Noramovi. Pred nosem mi ho sundaji. Rozcoudim corsaira, ale sprejujou me zezadu tusim 2 F?F. Nepodarilo se mi je vymanevrovat. Ronsoc me dostal, na padaku se snasim dolu.

Bal jsem se bez tech ikon vic. Tim ze jsme byli na speaku a furt jsme rvali kdo je kde, tak se to dalo odhadnout kdo je kdo i kdyz byl videt jen shluk pixelu. Navic pomohlo, ze ty americke a japonske letadla maji tak hodne rozdilne tvary a velky marking, ze se to dalo pekne precist a na 100m clovek docela jiste vedel po cem pali i ze zadu. Vec druha je, ze jsem kazdeho obstrilel, ujalo se minimum a i kdyz se ujalo a rozcoudil jsem ho, tak amik jeste pul hodiny vesele lital a dostal dalsiho. Viz muj posledni let, kdy jsem uz nemel silu znova letet, jen jsem z padaku 15 minut sledoval co se deje.

PS2: stejme mam pocit, ze jsem letel 4x a ne jen 3x
Upravil/a AH_Cutora dne 01-12-2005 08:36

Jimik
Super polet. Díky všem.
Jenom drobnou. F4F3 a Ki100 už holt nejsou soupeři. Ale já jsem holt na divoké kočičky a prej jsem trochu masochista. :-). Dík autorům.

MK_Paja
no Jimíku, F4U vs. Ki-61 taky nic moc Šklebící se

Kaspery
Po kratkem briefingu nasedam do pro me zatim jeste temer neznameho stroje Zero. S podvesenou 250kg bombou steluji Zero na start. Start, let k cili, prvni skupinovy utok, naletavam a marne se snazim s podivneho tachometru vycist rychlost, no co dokud se to neklepe je to gut. Naletavam dost na krev chci to na jistotu odhazuji, pritahnu... a nic Zero uplne vytuhlo na vyskovce zaroven se zasahem lodi skrtam o hlavni stezen a ritim se do vody... levitujici duse udatneho pilota se vznasi, hledi na potapejici se lod a sleduje nasledny boj stihacu. Amici dostavaji krute na prdel. Po zdarne reinkarnaci a znovuuskupeni druhe utocne vlny, si rozebirame cile a naletavame. Vybral jsem si tanker. To bude lehke je velky jak cisaruv palac. Tentokrat ubiram vice plynu a klouzu dolu, idelani nalet, jsem si jist ze neminu. Odhazuji, pritahnu, v letadle se nahle rozjasnilo me srdce zaplesalo a zaroven se stahlo hrdlo tlakova vlna detonujiciho tankeru zasahla i me. Sakra proc jsem si vybral tanker, no letadlo leti, kontroluji stav kam dohlednu a tocim za skupinou, ktera zustala u pobrezi a svadi tentokrat tuhy boj protoze amici utoci z velkeho prevyseni. Chci nastoupat, kdyz mym uz nakousnutym erem proleti davka, a jeje to nejsou pulpalcaky, letadlo nakrmene kanony se borti a ma bezmocna duse opet levituje a odmita dalsi reinkarnaci pry jsem vyplacal denni limit a navic ji to nedela dobre na zaludek. Chvili jeste sleduji boje tentokrat si na nas amici pekne doslapli, ztraty na obou stranach. No nic klepu na nebeskou branu zpoza plotu uz na me mrkaji krasne gejši, nalevaji vino a poodrhnuji prusvitne zavoje... jeste ze mi dosel reinkarnacni limit Úsměv.

Diky panove za skvelou akci a vybornou atmosferu bylo mi cti zemrit za cisare!!
Upravil/a Kaspery dne 01-12-2005 09:12

312_HeRa
3IAP_Noram napsal:
LEGRA_HeRa napsal:
Jeste za tepla.

Dekuji autorum.
Omlouvam se McMartymu....paral jsem te uz rozparany. Mas me jako sestrel Úsměv Ale chapej. Tenhle stroj jsem nechtel dal videt. Taktika?
Jedno letadlo dole, nejaky cmoudy, vzlety zajimave, 1xbailed u letadlovky, 1xkilled by 313_McMarty.

Dekuji vsem.

jen nechápu jak tě to mohlo připsat mcmartymu když křídlo sem ti ustřelil já :sm19: a další sestřel byl EAF310_Jirka přede mnou nouzově přistál po mém zásahu a vyskočil,il mi ho napsal ale lion server ne :sm11: ale smrt me započítal :sm23:

No to nevim...ja jsem letel na kusy na Martyho a prerazil jsem se jeste o nej....ale ono se tam delo spousty zajimavosti...
Proc se zrusili 2 killy? (ja jsem vyuzil 1)
Pry se respawnovali lode?

312raf.com
Georgeu
Drobný dotaz, nějaká přesnější adresa na statistiku včerejšího poletu by nebyla ? Nějak to na lionech nemůžu objevit...

Kaspery
Ha tak ze by me prece jen nesalil zrak? Muze nekdo potvrdit respawn lodi? Hned po prvnim utoku jsem byl potesen jak jsme to vymlatili pri druhem naletu jsem se divil kolik toho jeste je.

Von Schnitzel
Taky děkuji všem za polet. Sice jsem byl jedinej s Bettynou (se jí tak nebojteÚsměv za největší cíl, ale byla aspoň sranda Úsměv

Rufu
Od kdy byla zrušeno 2 smrtia dost?

Von Schnitzel
Respawn lodí byl. Po tom co z první vlny zbylo pár výsadkovejch lodiček, se pak objevilo asi 7? parníčků. A bylo zase co trefovat Úsměv

AH_Cutora
Rufu napsal:

Od chvile kdy Edison po 5 min. hry napsal do chatu pro vsechny: serte na smrti, berte letadla dokud jsou.

Jinak Betty jsme zavrhli kvuli pomalosti. Se stihackou a bombou to clovek stihne rychleji.

Kaspery
AH_Cutora napsal:
Rufu napsal:

Od chvile kdy Edison po 5 min. hry napsal do chatu pro vsechny: serte na smrti, berte letadla dokud jsou.

Jinak Betty jsme zavrhli kvuli pomalosti. Se stihackou a bombou to clovek stihne rychleji.

Hm tak to mi totalne uslo Smutný Jsem aspon jednou sel spat normalne jako slusny clovek Úsměv.
Upravil/a Kaspery dne 01-12-2005 12:27

AH_James_Gastowski
Tak ten den opravdu nadešel, každý doufal, že se Japonci po těch únavných bojích v pacifiku a bombardování japonských měst vzdají. Ale jejich čest jim velí bojovat až do poslední kapky krve. Invaze na Kjúšů je tady. Část z 1,5 milionu vojáků se dnes začne vyloďovat na pláže. Naším úkolem je chránit je ze vzduchu. Stojím na palubě a dokuřuju poslední cigáro. Vracím se do kajuty, každý se vyrovnává s nastalou situací po svém. Někteří v koutku píšou dopis na rozloučenou. Další se v bujaré zábavě snaží zakrýt svůj strach z akce, jiní s mechaniky ještě procházejí své stroje. Jdu spát, ale dlouho se ještě převaluju na posteli, než usnu. Musím myslet na toho japonce, co dnes netrefil naši loď a spadl do moře. A jeho klidný výraz ve tváři, když se potápěl... Mám z těchto sebevrahů ve vzduchu opravdu strach...

1.let: Pospa startuje předemnou a jde si rovnou zaplavat. Startuju po něm a taky testuju, že voda je celkem teplá.

2. let: Kliknul jsem se znova na loď a naštěstí mě to hodilo na vzdálenější respawn point a vklidu stoupám od lodí a v nějakým hloučku letadel se dostávám nad oblast vylodění. Spouštím se na japonce, střílím, je bez pravé výškovky, ale objevuje se další a jdou po mě. Teď v tom mám trochu zmatek. Nějak jsem se dostal na sever zálivu a sleduju dva doty. Jednoho z nich pronásleduju. Nakonec se z něho vyklubal McMarty. Trošku ho pokropím a pouští proužek dýmu. Objevujou se jeho kámoši a mám co dělat, abych zdrhnul. Kdosi mě ošil zezadu a furt za mnou visí. Motor běží na plný obrátky, kouří, ale výkon neztrácí. Letím jižním směrem při hladině když v tom mi došlo palivo. Sedám na hladinu. Připisuje se mi McMarty... :-)

3.let: Startuju z lodě a letím s Wedgem (myslím) na půli cesty mezi letadlovkama a zálivem se mezi mnou a wedgem prožene zero - kaskadér... vrhám se za ním, ale tu pekelnou rychlost nemám šanci dohnat. Najednou si všímám, že jsme se objevili v pěkné mele. schytal jsem cosi do motoru. Amíků vypadá, že je dost, tak točím k letadlovkám. Prolétám nad letadlovkama a vidím, že je volno na přistání. Letím dál, abych se otočil, v tom mi dochází palivo a zase se koupu.

4.let: Letím do zálivu. Cestou tam potkávám myslím Heru, který za sebou táhne pruh paliva a na konci visí japončík. Táhne ho do palby našich letadlovek. Radši ale padám na ně a střílím po japončíkovi. Ten je ale víc vystrašen palbou lodí a točí zpět. Letím za ním. Dostáváme se k lodím a tam je amík v maléru. Čutora ho nahání. Věším se na ně, střílím po Čutorovi a ten to schytal do motoru. Hodně se z něho kouří, tak už ho nechávám. Za chvíli už vidím padáček a hořící zero.

5. let: s FM-2 to není ono, jak předtím s F4U, ale nějak se mi po dlouhým nahánění podařilo dostat Norama.

6.let: beru F?F? v zálivu Petras dostal Pospu. Jdu po něm, mám ho na lopatkách, pálím "jak o dušu" ale furt ho nemůžu trefit. Pak nějaký zběsilý manévry a najednou čelňák. Prolítáme, střílím jak vzteklý. Jo, supr, nic jsem neschytal.... ale proč se zastavuje motor.... to je chirurg, říkám si, když sedám do pole... Pak jsem se odpojil.

Supr polet, díky.

57thMH_Edison
Tímto děkuji všem zůčastněným. DÍKY,DÍKY . Také poděkujte Fučidovi, který ač nepřítomen nastavil servr pro nás. Nevím zatím proč se lodičky zpětně objevily, to v plánu nebylo. Však já na to přijdu Šklebící se.
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

Drevokocur
Skvělá akce, škoda respawnu lodí. Ač se moc neznaje, kooperace šla dobře, skvěle se mi létalo ve spolupráci Watsona, Kasperyho, XL8, a Novotneho. Díky hoši. Nebýt jedné přetažené zatáčky a ploché výbrtky, dokončil bych misi s oběma životy. Narokuji 3 sestřely (VND_Mha, Plooskie, EAF310_Jimík), 3 potopené lodě a 2 čluny. Stihl bych víc, ale rodina už volala po otci :lol:

Přihazuji pár obrázků, tak se kochněte :

Srdečné pozdravy od jeho Veličensta
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/1ship.jpg[/img] is not a valid Image.

Kampak, yankee ? O svou misku rýže se s tebou podělím. (možná)
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/1down.jpg[/img] is not a valid Image.

Srdečné pozdravy od jeho Veličensta II. (Revenge)
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/2ship.jpg[/img] is not a valid Image.

Kapitáne, kapitáne, kam s tou lodí (nedo)pluješ......
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/1boat.jpg[/img] is not a valid Image.

Jimíku, já si na tebe posvítím.....(přehmat na plynovce)
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/2down.jpg[/img] is not a valid Image.

Srdečné pozdravy od jeho Veličensta III. (Total Recall)
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/3ship.jpg[/img] is not a valid Image.

Chlapci, špatný kurz, musíte jet směrem na Hawai, ne na Kjúšú
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/2boat.jpg[/img] is not a valid Image.

EAF310 Jirka (Vogon?) mě nalákal na beachpárty, prej že budem opékat sele, koupat se v moři a chlastat pívo. No neodolal jsem. Přední vatra je Vogonova, zadní moje...
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/death.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Drevokocur dne 01-12-2005 19:20

http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
3BAP_Plooskie
Za mě si počítej jenom 1/2 sestřelu kocoure, byla to moje první podobná akce a plácal jsem se tam jak Alenka v říši divů ... Šklebící se
Ale naporcoval jsi mě pěkně, jen co je pravda ... :sm27:

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,466,484 návštěv