Před startem jsme se zhruba dohodli jak si rozdělíme hlídanou oblast, na nás tři (VGR_mha, VGR_Samklon, RAD) připadla západní až severozápadní část pobřeží souostroví.
Po startu pomalu stoupáme do cca 20 000 až 23 000 ft, těsně pod hranici kondenzačních stop. Hlídka probíhá klidně, až nudně, rádio Anchorage hraje nejnovější swingové šlágry a sluníčko krásně pálí...
Zhruba po hodince, zrovna když jsme se vraceli od nejsevernějšího cípu souostroví směrem ke kotvišti, zpozorovali jsme plno neznámých kontaktů mírně níž pod námi leticích od západu přímým kurzem k přístavu. Hlásím je tedy ostatním hlídkám, trošku si nerozumíme a tak se snažím hlásit znovu... Během vysílání jsme se poměrně dost roztrhali a tak když dovysílám, zjišťuji že jsem sám... No nic, vydávám tedy doporučení k útoku každý sám za sebe, výše jsou pravděpodobně Zera, skrze něž prolétávám, vcelku bez toho že by na mě nějak výrazně zareagovali a hledám Valy...
Ty jsem našel trochu níž a tak se pokouším o čelní útok zhora, který mi moc nevyšel, ale snad jsem jednoho lehce poškodil... Mám čas na nový útok, pro změnu to zkouším zespodu, opět nichts moc netrefuji a až teď se mě snaží dojet jedno Zero, které mi nějaká P40ka nádherně v plamenech odstřelila od zadku... Velké díky!
Mezitím registruji VGR_Samklona který dostal jeden Val v plamenech. Následně si vybírám další Val, který přechází do střemhlavého letu a kropím ho co to jde, takže nicht moc nedostal... Snad alespoň neodhodil v klidu... Pronásleduji ho dál, několkrát zasahuji a nějakou šťastnou náhodou se rozbíjí... (3BAP_Bugs, myslím...) Ale to jsem už prakticky na úrovni moře nad přístavem uprostřed klubka letadel... Ještě registruji nadávky RADa na lagg po kterém se rozbil...
Je to dost nepřehledné, každopádně zjišťuji že jsem inkasoval a navíc od Valu!!! Šije to do mě co se dá a já se ho nemohu zbavit... Že by to bylo tou přídavnou nádrží, na kterou jsem v zápalu boje zapoměl...? Nedá se nic dělat musím skákat...
Salut agresivní Vale!
Kdopak to byl, koukejte se přiznat?
Díky organizátorům a všem pilotům, dobrá akce...
PS : VGR_Cardas měl v háji nett a tak se vůbec neúčastnil a o 311_Permona jsme přišli po prvním restartu mise, už se nestihl připojit...
Upravil/a mha dne 06-06-2007 14:20
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
Jóó přídavná nádrž se přece neodhazuje, když jí zero zapálí funguje jako tryskovej pohon
já to provedl stejně - vidím družstvo sluníčkářů, jsem sám, hrrr na ně, proč je to takový tuhý? hmm no nic asi jsem moc rychlej, proč to tak divně točí? hmm to bude ztuhlý řízení, snaha o boj, přistání na náměstí v ohni a kouři, pohled na vatru doprovázený orálním průjmem vulgarit. Mha je za chvíli taky "hotov" a má ftipnej dotaz - prej jestli jsem nezapoměl odhodit přídavnou nádrž jako on... a chytří už vědí
aspoň že jsem před grilem snad něco trefil (Cassius/Glum) a chlapci šli na snídani se žraloky...
3BAP_Rohlos napsal:
Omlouvám se svojí skupině a hlavně Davidovi. Su rád, že aspoň ta hardcore navigace ho bavila, ale je to stejně neomluvitelné. Infarkt dostal můj komp a já jsem hledal něco čím bych toho ha*zla za*ranýho přetáhl. Pak jsem se uklidnil a šel jsem si vylejt hlavu.
Ještě jednou sorry Davide.
Jinak díky Cassi za pěkně připravenou misi a díky Fučimu za hosting. Nevěřil jsem, že by to mohlo jít aspoň z polovičky tak dobře jak to šlo.
Největší zdrada byla, že to tvý éro letělo klidně dál. A já v radosti, že už mi nelaguješ držel nádhernou formaci. Pak jsem si všimnu, že klesáš a jseš tak cca 15° z kurzu. Tak jsem si chytil Casse. Jenže Plooskie to zjistil vó hóódně pozdějc.
no tak snad taky neco z pohledu strelce. Pote co nas Panek zvednul z paluby jsem si otevrel pivko, knizku a zapalil cigo ... pohodu pri preletu narusila jen ta ohlasena Catalina Pak zacala sranda nad ostrovama ... nejdriv varovani pred dotama ... pak varovny krik ... pak cerveny trasirky na treti hodine. Panek s tim zacina skubat ... po chvili nasazuje k utoku, kterej vybirame teeeesne nad zemi ... zaciname se tocit u zeme ... vidim jeste jednoho naseho Vala kousem od nas na 7 ... hledam amiky a nejednou BIGBADABUM ... srazka s tim druhym Valem.
Za celou dobu jsem Pankovi ohlasil snad 3-4 P-40 v nasi blizkosti ale jelikoz jsem nezaregistroval jedinej primej utok ze zadni polosfery tak jsem zhruba 1/4 palebneho prumeru vypalil na vzdalenejsi cile nepredstavujici pro nasi bednu prime ohrozeni
ale musim prohlasit ze z hlediska strelce bylo to motani se dole u zeme vyslovene nestastne ... vpodstate v tu chvili jsem byl naprosto vyrazenej z boje nebot i kdyby se do nas nekdo pustil tak diky tomu neustalymu kvedlani byla sance na vcasne spatreni a identifikovani protivnika takrka minimalni ... o nejaky efektivni strelbe by se pak nedalo mluvit vubec
Edit: v porovnani s Macho Grande byli IMHO strelci, kteri zaroven neslouzili jako navigatori, de facto na houby a jejich jedinou funkci bylo eliminovat AI Zajcevi
Upravil/a j4ck41 dne 06-06-2007 16:03
VGR_j4ck41 napsal:
Edit: v porovnani s Macho Grande byli IMHO strelci, kteri zaroven neslouzili jako navigatori, de facto na houby a jejich jedinou funkci bylo eliminovat AI Zajcevi
V mejch speciálkách sou střelci vždycky, jen ti navíc co se nuděj, chlastaj či si vyprávěj sprostý vtipy. Od pilota Valu nemůžeš čekat že poletí rovně, aby si střelec mohl vystřelit, ten Val sám osobě je dost velkej zapalovač, ale dobrej kroutič. Živý střelci jsou zde více méně, protože je s nima větší prdel než s Aíčkama a dokážou občas mluvit souvislé věty, které dávají v danej okamžik smysl.
ja tu postnem nieco co som pisal uz na nase forum ..
David wrote:
Plavoo tak jsem koukal na track a to přistání to ste měli pech ..... Zadek ti odskakoval od paluby ,a zrovna úplně přesně mezi lanama byl na zemi a před lanem se zvedl ...takhle jste projeli asi 3-4 lana ..... Tomu se říká smůla ... a jak vás pak převálcovala ta loď super smůla
mi hovor 2x som si bol isty ze som ho chytil .. 2x som trhol chvostom nech sa zasekne ...
4 znicene auta z logu a kane spominal aj tu lod ale neviem bo v logu som ju neviedel .. alebo som na log nevidel ?!
2x som utocil na katalinu neznicil som ju potom som sa zacal stahovat ukackom. ked vsetci pomreli vratil som sa nad ostrov k fucimu a spolu s ostatnymi letel dom .. CHCEM PODAKOVAT NAVIGATOROM CO MI DALI TEN SPRAVNY SMER Upravil/a 3BAP_Plavoo dne 06-06-2007 17:11
Prostě Bomba Hardcore akce co se aspoň navigace týká ...... škoda ,že jsem ty lodě nořící se z oparu v 11:02 neviděl ......
Tak tady ty lodičky máš navigátore, takto se mi vylouply přímo v zaměřovači, přesně v 11:00 jsem začal točit víc severněji cca kurz 315 - 320, po minutě letu jsem to srovnal na 300 rovných a dal tomu volný průběh. A ejhle !
[img]http://sweb.cz/Libor_Cizmar/Specialka/lodicky.jpg[/img] is not a valid Image.
Prostě Bomba Hardcore akce co se aspoň navigace týká ...... škoda ,že jsem ty lodě nořící se z oparu v 11:02 neviděl ......
Tak tady ty lodičky máš navigátore, takto se mi vylouply přímo v zaměřovači, přesně v 11:00 jsem začal točit víc severněji cca kurz 315 - 320, po minutě letu jsem to srovnal na 300 rovných a dal tomu volný průběh. A ejhle !
Nádhera ... Takže ty lodě byli přesně tam kde měli bejt ..... Plavoo tedy musel naprosto precizně letět v kurzu a Fuči musel přesně odečítat jeho rychlost ..... Pánové klaním se ....
Nádhera ... Takže ty lodě byli přesně tam kde měli bejt ..... Plavoo tedy musel naprosto precizně letět v kurzu a Fuči musel přesně odečítat jeho rychlost ..... Pánové klaním se ....
Taky se klaním, musels to spočítat téměř na metr přesně
jenom pridavam osobni omluvu - problem se netem. jeste 1800 jsem volal klukum, ze by to meli spravit do cca hodky, ale at pro jistotu pripravi nahradniho pilota ...a mel jsem pravdu, byl potreba, net mi rozbehali az druhy den (treba u nich hodina znamena neco jineho :/).
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.