November 22 2024 23:43:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
..cor blimey!.. <pic>
WT_Flan
310_cibule napsal:
A taky je pozoruhodné, že na HQ jsou pod Jurovým obrázkem už tři stránky diskuse, ale ještě nikoho nenapadlo nic kritizovat (dotaz na formát obrázku neberu jako kritiku).

http://www.simhq....=3&fpart=1

Co z toho chození na SimHQ lidi vlastně maj, když tam nedokáží jeden druhého ani pořádně vosolit? Ten svět kolem nás je fakt nějakej divnej...

Kocham se ruznymi fory, kde i kdyby predmetem vlakna bylo lejno na silnici, pisatele reaguji pouze frenetickymi a zasadne oslavnymi vykriky a dekovanim. Vetsina prispevku je pak nasledovana podpisem s nejakou brutalni tapetou aspon cca 300 x 600 pixláčů.

310_cibule
WT_Flan napsal:
Kocham se ruznymi fory, kde i kdyby predmetem vlakna bylo lejno na silnici, pisatele reaguji pouze frenetickymi a zasadne oslavnymi vykriky a dekovanim. Vetsina prispevku je pak nasledovana podpisem s nejakou brutalni tapetou aspon cca 300 x 600 pixláčů.

Je to tak. Lidi už dneska vůbec nemaj úctu k dobře míněným výpadům druhého.

Já tyhle nekonfliktní fóra, kde se lidi navzájem neprovokují a když vidí, že toho druhého něco štve, tak s tím přestanou, taky nemůžu ani vystát...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_123
310_cibule napsal:
WT_Flan napsal:

Je to tak. Lidi už dneska vůbec nemaj úctu k dobře míněným výpadům druhého.

Já tyhle nekonfliktní fóra, kde se lidi navzájem neprovokují a když vidí, že toho druhého něco štve, tak s tím přestanou, taky nemůžu ani vystát...

stahni si toto cibula
soubor cibula
http://x86.sk/cib...

ps: duležité !!!

310_cibule
To je teda opravdu zábavné....
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Tak jsem si ještě jednou skáknul na SimHQ, abych si to ověřil: kromě chovankyň nižších stupňů dívčí školy ve Hřbvích a několika jehovistů tam chodí především virtuální piloti z celého světa (hlavně amíci a australáci, ale často se tam potkávám i s klukama ze Slovenska a tak).

To bych někdy blil, jak sou na sebe všichno docela slušní....

WT_Horrido
310_cibule napsal:
Tak jsem si ještě jednou skáknul na SimHQ, abych si to ověřil: kromě chovankyň nižších stupňů dívčí školy ve Hřbvích a několika jehovistů tam chodí především virtuální piloti z celého světa (hlavně amíci a australáci, ale často se tam potkávám i s klukama ze Slovenska a tak).

Nevim jak moc detailne sledujes SimHQ, ale ja tam videl par temat proti kterym jsou ty nase flamy nedelnim rozjimanim jeptisek. Rozdil bude v tvrdem moderovani a nemilosrdnem banovani. A taky mam dojem ze pokud uz tam nekdo neco zkritizuje je oponent schopen slusne, vecne a vesmes vtipne reagovat, coz ma asi taky nejakou roli...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
WT_Horrido napsal:
Nevim jak moc detailne sledujes SimHQ, ale ja tam videl par temat proti kterym jsou ty nase flamy nedelnim rozjimanim jeptisek. Rozdil bude v tvrdem moderovani a nemilosrdnem banovani. A taky mam dojem ze pokud uz tam nekdo neco zkritizuje je oponent schopen slusne, vecne a vesmes vtipne reagovat, coz ma asi taky nejakou roli...

Detailně. Vlastně stejně jako toto fórum. Ale jinak se v podstatě shodujeme. Já proti ostrým debatám nejsem (možná jsi tu už i nějakou zaznamenal).

Jen jsem se pozastavoval na tím, že na SimHQ nikdo nikdy Jurovi nenapsal (a jak asi víš, dává tam všechny obrázky, které jsou i zde) třeba: máš tam moc rovně kouř, působí to děsně staticky, ty ostatní se mi líbili víc, ta formace těch stodevítek je nějaká divná. Přišlo mi to prostě jako zajímavý postřeh.

Nic míň a nic víc.

WT_Horrido
No tak asi se jim to libi no, nic vic, nic min v tom asi nebude Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

MK_KaiN
Éééh to já bych měl tedy takovej dotaz. Znám jednoho rádoby malíře kterej maluje tím způsobem že si něco vyfotí, prdne to do počítače, vytáhne z toho obrysy, přenese na to na čem to chce mít, a doplní barvy. Tudíž taková omalovánka. A vydává to za umělecký výtvor. No a Jura vylepšuje screeny ze hry. Dá se to považovat za umění? Fakt by mě to zajímalo.

Ucho
310_cibule napsal:
...

hmm, to bude tím jak jsou desetiletí vývojově před námi... např: http://www.reflex...26406.html

na druhou stranu si se jim tam nestane něco takového, jako že už totálně zblblej policajt zatkne i indický chrám, protože má na průčelí svastiku, ne?

BTW ještě mě napadlo... třeba si s autorem nikdy pořádně nepovídali ;-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

1stCL_Fucida
Možnosti jsou dvě, buď kritizující části místní komunity něco vadí na Jurovi a jeho, řekněme, slovním projevu a následně mu to vrací při kritice jeho práce, nebo vadí něco na tomhle konkrétním obrázku - jsme náročnější než SimHQ Úsměv. V podstatě jiný důvod pro kritiku nevidím (možná pak ještě davové chování - kritizují všichni, tak si také přisadím). Pokud je to první důvod, pak je to špatně, pokud je to druhý důvod, pak nevím, proč na fóru veřejně neříct "mně se to nezdá". Na Tiscali Games je 5 stránek kladných reakcí na 1946 a taky to rozhodně není z důvodu, že by lidé jen chválili Šklebící se. I když tohle není případ SimHQ.

Když si porovnám tento obrázek z Jurovy tvorby se starými, pak se mě mnohem více zalíbil třeba starší "Non multi sed multa".

Jo a když už tady byla ta zmínka o formaci, tak to co tam dělají ty Messerschmitty, je pro mě asi stejně přirozené, jako vidět čtyři Hurricany Mk.I v německé čtyřprsté formaci vrhající se na obdobnou formaci Heinkelů v BoB. je to možná opravdu detail, ale imho to hodně může dokreslit, nebo naopak narušit, celkovou atmosféru.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 10-03-2007 02:50
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Punkey
1stCL_Fucida napsal:
Na Tiscali Games je 5 stránek kladných reakcí na 1946 a taky to rozhodně není z důvodu, že by lidé jen chválili Šklebící se. I když tohle není případ SimHQ.

Kdo pravidelněji navštěvuje Tiscali Games, tak ví jak to tam chodí. Větší cenzura než za komára na západních LPŠklebící se
Jestliže to tady bude fungovat jako tam, nikdo si už nebude moci stěžovatÚsměv

310_cibule
MK_KaiN napsal:
Éééh to já bych měl tedy takovej dotaz. Znám jednoho rádoby malíře kterej maluje tím způsobem že si něco vyfotí, prdne to do počítače, vytáhne z toho obrysy, přenese na to na čem to chce mít, a doplní barvy. Tudíž taková omalovánka. A vydává to za umělecký výtvor. No a Jura vylepšuje screeny ze hry. Dá se to považovat za umění? Fakt by mě to zajímalo.

http://umeni.nava...

http://www.aluze..../kunst.php

ktf.cuni.cz/~spru...20%200.doc

Ještě bych ti poradil vyhledat si práce prof. Mukařovského, Hostinského či Golla a pro zasmání také prof. Nejedlého

Právě jsi položil otázku, kterou se v obecné rovině marně snaží lidstvo zodpovědět několik tisíc let.

310_cibule
Ucho napsal:
310_cibule napsal:
...

hmm, to bude tím jak jsou desetiletí vývojově před námi... např: http://www.reflex...26406.html

To je tak, když se někdo snaží něco tak neuchopitelného jako je korektnost institucionalizovat.

To se prostě naoktrojovat nedá a když se o to někdo pokouší, tak z toho zpravidla vyleze podobný paskvil, jako je dnešní pervertovaná politcký hyperkorektnost, kterou je zejména Severní Amerika dost nechutně prolezlá.

Ucho napsal:
BTW ještě mě napadlo... třeba si s autorem nikdy pořádně nepovídali ;-)

Třeba ne... Mrknutí
Upravil/a 310_cibule dne 10-03-2007 23:41

310_cibule
1stCL_Fucida napsal:
Možnosti jsou dvě, buď kritizující části místní komunity něco vadí na Jurovi a jeho, řekněme, slovním projevu a následně mu to vrací při kritice jeho práce, nebo vadí něco na tomhle konkrétním obrázku - jsme náročnější než SimHQ Úsměv. V podstatě jiný důvod pro kritiku nevidím (možná pak ještě davové chování - kritizují všichni, tak si také přisadím). Pokud je to první důvod, pak je to špatně, pokud je to druhý důvod, pak nevím, proč na fóru veřejně neříct "mně se to nezdá". Na Tiscali Games je 5 stránek kladných reakcí na 1946 a taky to rozhodně není z důvodu, že by lidé jen chválili Šklebící se. I když tohle není případ SimHQ.

Oboje? Úsměv

Co takhle:

Jura cosi tvoří. Některé věci se líbí mně, jiné tobě. Některé nám oběma, jiné oběma méně. Řadu z nich občas používám (používáme) jako tapetu na PC a kdykoliv si pak počítač zapnu, těší mne se na ten vybraný obrázek dívat.

Těším se, kdy zas Jura postne nový obrázek.

Vím, že Jura nemá rád, když se k jeho obrázkům někdo kriticky vyjadřuje (tuto debatu tady nevedeme poprvé, že?). Dráždí ho to, reaguje dost ostře, podle mnohých neadekvátně (za to však pokaždé a poměrně předvídatelným způsobem).

A teď:

Jura dělá něco, co mne většinou potěší. Mohu si jeho práci zadarmo ztáhnout a mít z ní radost.

Zároveň vím, že Jura nemá rád, když jeho obrázky někdo kritizuje (do důvodů, které k tomu Jura má, mi nic není). A já se mohu svobodně rozhodnout:

a) buď naplním své nezadatelné právo vyjádřit se kriticky k čemukoliv, co považuji za kritiky hodné. Ale riskuji, že naštvu člověka, který mi občas udělá radost.

b ) anebo mohu respektovat člověka (který mi svými obrázky dělá radost) v jeho (pro mnoho z nás možná nepochopitelém) odporu k laické kritice jeho práce.

1stCL_Fucida napsal:
Jo a když už tady byla ta zmínka o formaci, tak to co tam dělají ty Messerschmitty, je pro mě asi stejně přirozené, jako vidět čtyři Hurricany Mk.I v německé čtyřprsté formaci vrhající se na obdobnou formaci Heinkelů v BoB. je to možná opravdu detail, ale imho to hodně může dokreslit, nebo naopak narušit, celkovou atmosféru.

Záměrně jsem se tu ptal, jestli se obecně ví, co znamená název toho obrázku.

Čili: ta dvojice se může třeba formovat těsně po boji. Nebo se hledala a právě se našla. Nebo právě nasazuje na přistání. Nebo co já vím...

Chceš říct, že jsi nikdy neviděl záběry dvou letadel, jejichž piloti spolu posunky komunikovali? Že se to LW prostě nikdy nestalo? A že zrovna čirou náhodou nespadl ze slunce na šesté spitfire...

Jenom abychom si rozuměli: já nikomu neberu právo na kritiku a ani v nejmenším bych nechtěl formulovat nějaké obecné zásady, co se kritizovat smí a co ne. Jen si myslím, že je dobré - pokud možno - vidět nejen objekt své kritiky, ale i člověka za ním.

P.S. Znám jednoho, kterej je úplně říčnej, když ho někdo zvulčuje při přistání. Moc tomu nerozumím, přijde mi to jako malichernost, ale od jistý doby mu to už nedělám. Co bych ho zbytečně sr... Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 10-03-2007 13:57

WT_Horrido
Nejak se mi ted vybavil jeden Cimrman jak se tam rika "...ale chodili mu tam lidi..."
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
WT_Horrido napsal:
Nejak se mi ted vybavil jeden Cimrman jak se tam rika "...ale chodili mu tam lidi..."

Ale to si pleteš, Horri. Jura nemá žádnou hospodu, nic ti nenabízí, ani nevnucuje. Neexistuje mezi vámi obchodní vztah, dokonce žádný institucializovaný vztah. Nemusí se k tobě chovat jako k zákazníkovi.

On tu prostě jen naprosto nezištně nabízí své obrázky těm, komu se líbí. Nikomu je nevnucuje, nic za ně nechce. Ber, nebo nech být.

Obecně řečeno je to jen otázka vkusu a dobrého vychování nedělat tomu druhému něco, co po tobě nechce a co se navíc mu nelíbí.

WT_Flan
WT_Horrido napsal:

Spitfajr na mýtince. Šklebící se

1stCL_Jamamoto
Já ti nevim....pokud někdo prezentuje své výtvory (ostantě myslím, že i tohle se dá nazvat umění), musí tak nějak počítat s tím, že jde s kůží na trh...a to se vším, co to přináší. Ostatně kritika, pokud je založená na něčem smysluplném, může být jako zpětná odevzva přínosná i pro něj. Myslím, že i když to třeba může osobně zabolet, je to asi i upřímnější, než falešné plácání po ramenou.... Ostatně i kritický příspěvek znamená, že se na ten obrázek někdo podíval, že o něm přemýšlel a že mu věnoval nějaký svůj čas a že mu stálo za to na něj reagovat....a to přece taky není špatné....

310_cibule
Ale jo, s tím nepolemizuji. Je to určitě tak. Každý s tím musí počítat. Stejně tomu neůže zabránit.

Já jen nabízím určitou možnost, jakési svobodné rozhodnutí každého jedince, že se do té kritiky nepustí, když vidí, že to toho druhého štve.

Říká se tomu noblesa, trochu jiný příklad je třeba, že člověk nemusí nadávat, když někdo nadává jemu, nemusí urážet, když někdo uráží jeho.

Prostě řadu věcí, které dělat může, protože je to jeho nezadatelné právo, nedělá. Přijdou mu zbytečné, malicherné a tak

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,019,460 návštěv