Enjoyr Patch pro DGen dyn.kampaně -v.5.2
|
Hans-Assi |
Přidané 28-01-2008 21:21
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 208
Založený: 07.05.06
|
Díky, dostanu se ke hře až ve středu, zatím jenom z hlavy: verze 4.08m, locale=cs, PatchA_forNoAddons_v3.6eng.exe, cesta správná. Co si vzpomínám, nevygenerují se kampaně s mapou NWE, další upřesním. Ty co se vygenerují, hlásí po ukončení mise error runtyme library, chybí debriefing, ale další mise se posléze vygeneruje Moc dík za pomoc. |
|
|
|
veikso |
Přidané 29-01-2008 10:04
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
Měl jsem podobný problém a chyba byla v locale=cs. Přepsat na en, nebo jak je angličtina |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 29-01-2008 11:25
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 288
Založený: 20.03.06
|
Hans-Assi napsal:
Díky, dostanu se ke hře až ve středu, zatím jenom z hlavy: verze 4.08m, locale=cs, PatchA_forNoAddons_v3.6eng.exe, cesta správná. Co si vzpomínám, nevygenerují se kampaně s mapou NWE, další upřesním. Ty co se vygenerují, hlásí po ukončení mise error runtyme library, chybí debriefing, ale další mise se posléze vygeneruje Moc dík za pomoc.
O.K. Napiš potom,až se dostaneš ke hře,která(é) přesně kampaň to je. Porovnáme potom,jestli máš ve složce DGen všechny soubory,které k ní patří.
Až to budeš zkoušet,udělej jeden pokus se stejnou kampaní,která nepůjde spustit,že přepneš v souboru conf.ini v [rts] locale na en (locale=en)...jestli pak spustit půjde.
Upravil/a Enjoyr dne 29-01-2008 11:59
|
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 29-01-2008 11:56
|
Rozkoukaný
|
veikso napsal:
Měl jsem podobný problém a chyba byla v locale=cs. Přepsat na en, nebo jak je angličtina
Může to být tím,že locale není zapnuto na en,ale teoreticky by být nemělo,protože DGen nejdřív hledá pro příslušnou kampaň soubory XYZ_cs.dat/XYZcs.dat (pokud je locale=cs) a když je nenajde,použije ty bez _cs,tedy anglické.
Faktem je,že úpravou souborů pro briefing/debriefing v českém locale se nikdo nezabýval (tedy přesněnji jen velmi málo). Od počátku patchů jsem měl v readme doporučení na locale=en,protože se tím předejde takovýmto možným problémům. V Patchi pro NoAddons jsou v drtivé většině kampaně třetích stran a tito autoři upravují soubory message pro své kampaně v en,nebo je neupravují vůbec. Jediný,kdo soubory messageCS upravuje,je Vtrelut - a to jen do jisté míry. (Např. briefingy pro mapy Kurland 44-45,Tunis a Ardeny jsou v souboru pro cs stejně popsány anglicky atd.).
Z mého pohledu prostě stále platí,že locale=en je nejlepší varianta.
Upravil/a Enjoyr dne 29-01-2008 11:58
|
|
|
|
veikso |
Přidané 29-01-2008 16:04
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
Na angličtinu stačí přepnout jenom pro vygenerování první mise v kariéře, pak už to jede i na cs. |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 29-01-2008 20:51
|
Rozkoukaný
|
veikso napsal:
Na angličtinu stačí přepnout jenom pro vygenerování první mise v kariéře, pak už to jede i na cs.
O.K. Díky. Uvidíme,jestli se to takhle Hansovi rozchodí. |
|
|
|
Pavel K |
Přidané 30-01-2008 10:46
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 181
Založený: 30.01.08
|
Trošku závidím francouzům komunitu, která přeložila brífingy dgen kampaní do jejich mateřštiny. Dokonce i slovenské (nic proti slovenské kampani nemám, hraju ji radši než německou), škoda že u nás zatím nikdo takový není. Pustil jsem se sám do překladů US_Message.dat aby létání na západní frontě bylo trošku srozumitelné i pro neangličtináře, ale je to na dlouho. Nicméně zatím jsou hotové překlady úvodů do kampaní campaignsXX_cs.dat pro celé Enjoyr Patcheskteré by měly fungovat i na poslední verzi 3.6. Další brífingy jsou originálně buď anglicky nabo česky podle toho co je v souborech message. Do budoucna bych chtěl přeložit i ty anglické popisy situace na bojištích. Takže zatím zkoušejte a protože nejsem nějaký velký angličtinář, můžete moje pokusy o překlady opravovat tam, kde najdetete chyby. Dejte mi vědět, co je kde špatně já to opravím. Stahujte, je tam i částečně přeložený a zatím nedokončený US_MessageCs.dat tak ho taky zkoukněte.V config.ini musí být locale=cs
http://www.filesk...KpIrqgaV52
Používáte-li soudmod brífingy se načítají ze souborů xxx_Ru.dat, ty si stáhněte spolu s češtinou do menu atd odtuď.
http://www.filesk...O4jspa2uUk |
|
|
|
Hans-Assi |
Přidané 30-01-2008 23:40
|
Rozkoukaný
|
Tak jsem to průbnul. Jenom zběžně, kampaní je mnoho a... šturm je opravdu asi hra neomezených možností. locale=en, načítají se všechny kampaně, opatchování češtinou od Pavla K, locale=cs, načítají se všechny kampaně, něco je v češtině, něco ne, ale jede to. jen ty debriefingy se mi nezobrazují (jedno jestli en nebo cs), ale asi jsem při tom laborování smáznul někde nějakou knihovnu. Posléze přeinstalím a zkontroluji. Díky všem za pomoc a dobrou práci
Ještě dvě otázky:
1. mám defaultně nastaveno 100% paliva a nejde s tím nic dělat. Před opatchováním bylo na výběr standartně 25,50,75 a 100%
2. fotky pilotů gb fungují jen když se zkopírují do souboru US. Potom jsou všude-Británie, Austrálie, NZ, USA. Předtím tam byly fotky US. Je to tak i ve hře před opatchováním. Německé fotky fungují korektně. S!
P.S Enjoyr - pěkný avatar |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 31-01-2008 20:20
|
Rozkoukaný
|
Pavel K
Pavle,jestli se ti to podaří přeložit,bude to super. Stáhl jsem si tvé soubory.
Podrobně se na to mohu podívat až o víkendu,nestíhám. Ale držím palce - pomoct s překladem ale nemohu,neumím anglicky ani ň .
Jinak - obdiv,že ses do toho pustil. Pro frantíky tuhle práci udělal Vtrelut,ale ten má v tom Tokiu a při svém postavení spoustu času .
Prostě řečeno - bylo by velmi záslužné,kdybys to udělal pro čechy ty .
Hans-Assi
.... s fotkami je tak - ve hře jsou načítány fotky pilotů ze složek US,UN,RA a GB vždy stejné. Určující je patrně to,co je ve složce US...
...k nastavení paliva - u některých kampaní/letadel to jde v průběhu kampaně měnit v Aircraft customization - Fuel quantity, u některých to nejde. Zkus tuhle možnost - ve složce Users je složka s tvým herním jménem v ní je soubor settings - otevři ho v poznámkovém bloku a najdi část
[cover]
mashinegun=250.0
cannon=250.0
rocket=250.0
rocketdelay=1.0
bombdelay=3.0
fuel=75.0
a prubni změnit fuel na procenta,která potřebuješ.
P.S.: ..ten avatar je jen fotka právě z gb barevných fotek pilotů pro DGen
Upravil/a Enjoyr dne 31-01-2008 20:23
|
|
|
|
Hans-Assi |
Přidané 31-01-2008 21:38
|
Rozkoukaný
|
OK, vyřešeno, dík. Fotky US jsou opravdu prioritní, řešením je po vygenerování kampaně přepsat adresář PHOTOGen/US/20 v souboru Squadron.dat. Bohužel, každou fotku zvlášť |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 10-02-2008 19:17
|
Rozkoukaný
|
Nové verze Patchů - v.3.7
Více na www.enjoyr-page.cz |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 11-02-2008 11:28
|
Rozkoukaný
|
Update - verze 3.71
Ze všech verzí download-zipů odstraněny soubory pro Sound Mod. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-02-2008 16:58
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
to jsem docela rád, že jsem si to pro testík stáhl celé kompletně včera odpoledne
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 11-02-2008 17:58
|
Rozkoukaný
|
1stCL_Fucida napsal:
to jsem docela rád, že jsem si to pro testík stáhl celé kompletně včera odpoledne
..to nic , v .exe souborech stejně zůstalo všechno tak jak bylo - vadila složka v zipu /Other files/For Sound Mod a v ní dvě statické kampaně pro Mod a Pavlova čeština pro Mod. Vlk se nažral,ale Patche zůstaly celé
A čeština od Pavla_K bude předpokládám k mání na jeho vlákně.
Upravil/a Enjoyr dne 11-02-2008 17:59
|
|
|
|
Pavel K |
Přidané 12-02-2008 18:03
|
Rozkoukaný
|
S češtinou se pokusím nezklamat a dodělat kvalitně jak českou verzi Soundmodu tak Dgen kampaní. P.S. Líbí se mi barevné fotky pro němce a angličany, nenašel jste někdo jiné kvalitní i ČB fota pro ostatní národnosti Poláky, Japonce, Rusy atd. originál nejsou nic moc. |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 12-02-2008 19:08
|
Rozkoukaný
|
Pavel K napsal:
S češtinou se pokusím nezklamat a dodělat kvalitně jak českou verzi Soundmodu tak Dgen kampaní. P.S. Líbí se mi barevné fotky pro němce a angličany, nenašel jste někdo jiné kvalitní i ČB fota pro ostatní národnosti Poláky, Japonce, Rusy atd. originál nejsou nic moc.
Sesypal jsem ti všechno,co sem kdysi postahoval ze zaniknuvšího il2skins...
Je toho 40 MB (pilot skins i pilot portraits) - tak si snad vybereš
PhotosAces.zip |
|
|
|
Pavel K |
Přidané 16-02-2008 11:26
|
Rozkoukaný
|
Díky, zkouknoul jsem a 16424-JAPANESEDGENPhotopack.zip je naprosto vynikající, okamžitě jsem je vyměnil za default fota japonců. Italové tak dobrý nejsou ale taky jsem je vyměnil za ty původní. Skiny pilotů znám ty jsou dobré a tváře herců na pilotních skinech ale asi nepoužitelné. Mám návrh, proč neuděláš z těch lepších zvláštní foto pack a skin pack pilotů pro Dgen, ať se nemusí výborné barevné portréty němců a angličanů stahovat v každém dalším EnjoyrPatchi znova. A jako tvoje patche se skiny letadel lehce dodáš další kvalitní fotky. Našel jsem nějaké americké mariňáky a námořníky něco taky v barvě. Ještě se poohlédnu po nějakých jiných a dám zprávu. |
|
|
|
Enjoyr |
Přidané 16-02-2008 15:43
|
Rozkoukaný
|
Zdar Pavle.
Jsem rád,že se nějaké ty fotky pilotů ,,chytly,,.
Se začleněním Pilot Portraits do Patchů je trochu zádrhel. Není problém je tam začlenit,ale od počátku se snažím do .exe souborů dávat jen to,co souvisí s chodem kampaní a nic víc + skiny k tomu potřebné. Ne každý by tam ty portréty třeba chtěl (navíc třeba BoE instaluje sadu US portrétů - viz tvůj avatar 05 ) a došlo by buď k nechtěné instalaci portrétů,nebo k přepsání již instalovaných...
Jediná možnost by byla,udělat Patch zvlášť s portréty a skiny pilotů,ale říkám si,že takhle už to připravili jednotliví autoři (těch portrétů a skinů) a já bych jen jejich práci zabalil do .exe..... Navíc by můj případný výběr od několika autorů nemusel být každému po chuti..., zkrátka - Patche by měly být jen k dynamickým kampaním (tím myslím to,co instalují). Ty barevné Luftwaffe a RAF od Alana Greye jsem tam přidal jen jako bonus,který není běžně ke stažení a který uživatel použije,pokud chce,nebo taky ne když nechce.
Co je v Patchích a ve SkinPatchích je nutné pro správný chod kampaní,portréty pilotů a skiny pilotů ne - tak asi takhle :-).
V zásadě ale nic nebrání tomu,takový Patch vytvořit,pokud s tím budou souhlasit i autoři oněch portraits a pilot skins. |
|
|
|
Pavel K |
Přidané 16-02-2008 16:42
|
Rozkoukaný
|
Já nemyslel přidat je do hlavních exe patchů, ale udělat zvláštní balík, který by si stáhnul a použil každý podle libosti. Ne instalaci a přepsání původních fotek. Mě z nich teda naskáčou pupínky. Myslím že fotky skutečných pilotů a by vypadaly mnohem líp. Možná by ale byly problémy s copyrighty. Nevadí to byl jenom návrh, stejně díky. |
|
|
|
von_bahnhoff |
Přidané 16-02-2008 22:01
|
Nováček
Příspěvek: 29
Založený: 09.12.05
|
teda kloubouk dolu. to je teda dilo. gratuluju :-)
akorat sahnu na prvni ero ta152 a beep. pak neco proudoveho a taky beep. pak sem si precetl ze to dela na mape berlin1945. da se to nejak spravit?
ostatni kampane mi vsechny jdou akorat tato mapa v jakemkoli datu v roce 45 ne :-)
este jednou diky moc :-) |
|
|