November 22 2024 15:07:29
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek X52.
Vogel
Tak jsem se dockal. Konecne jsem se stal stastnym majitelem tohoto zazraku, ale mam trochu problemys nastavenim. Je tam spousta hejblat a kolecek a ja presne nevim co k cemu zaradit. Nemate nekdo nejake zkusenosti nebo tipy jak to vse co nejuzitecneji vyuzit?Diky moc za rady.Úsměv

Mamutak
Ja ho zrovna budu objednavat akorat jeste nevim odkud, nejlevni jsem zatim nasel na http://www.acent.cz/DetailPage.asp?DPG=51248&CatID=0 kdybyste nekdo vedel o levnejsim reknete plsÚsměv

www.czechlions.cz
Noram
levnější je jenom tady bohužel do naší banánové republiky to poslat nejde,ale 1500,- je dobrá cena

http://noram.youaremighty.com/
310_cibule
3IAP_Noram napsal:
levnější je jenom tady bohužel do naší banánové republiky to poslat nejde,ale 1500,- je dobrá cena

Norame, to nemá s banánovou republikou nic společného. Elektronika obecně nejde poslat do Evropy. protože by to zruinovalo všechny evropské obchodníky. Kdybys to našel na amazon.co.uk, tak by ti jej poslali.

Noram
njn ale s co.uk to vyjde dráž než u nás Smutný

310_cibule
no, v tom je ten fór.

Mamutak
No uz sem si ho objednal tak jsem na nej zvedavej:sm40:

www.czechlions.cz
paorel
Vogel napsal:
Tak jsem se dockal. Konecne jsem se stal stastnym majitelem tohoto zazraku, ale mam trochu problemys nastavenim. Je tam spousta hejblat a kolecek a ja presne nevim co k cemu zaradit. Nemate nekdo nejake zkusenosti nebo tipy jak to vse co nejuzitecneji vyuzit?Diky moc za rady.Úsměv

V adresáři paorel na zdejším FTP je uložený zip s mým profilem, příslušným souborem settings.ini a popisem ve wordu. Přímo použitelné to pro tebe asi nebude, ale jako inspirace ti to třeba poslouží. Já jsem si funkce postupně přidával podle potřeby (na stará virtuální kolena jsem teď třeba začal zkoušet bombardování pomocí zaměřovače, a tak jsem si tam doplnil jeho nastavování), jenom díky tomu si pamatuju, co kde je. Nastavit se toho dá opravdu hodně Úsměv

Pohledy
Na rozhlížení používám TrackIR3 PRO. Na klávesnici mám pro TIR na F12 namapované vycentrování a na F11 pauzu (při sledování záznamů obvykle TIR pauznu a pohled si otáčím myší). Na joysticku jsou tyhle funkce na HAT 1. Kromě toho jsou tam dvě makra pro pevný vycentrovaný pohled do zaměřovače a následné rychlé přepnutí do volného širokého pohledu (vyhovuje mi třeba při útoku na pozemní cíle). Je tam i běžné přepínání Gunsight View – Normal View – Wide View, ale to už vlastně nepoužívám. Zoomuju otáčením myšího kolečka na plynovce, stisknutím kolečka si pohled rychle maximálně přiblížím (Gunsight View) a následným puštěním zas oddálím (Wide View). Podobnou funkci jen doplněnou vycentrováním pohledu jsem si nastavil ještě na HAT 3 (ukazováčkem ten čudl zatlačím doprava) za účelem rychlého kouknutí do zaměřovače při souboji. Výborně se mi to osvědčilo, bohužel spoušť mačkám většinou poněkud pozdě. Na FIRE A je pak Toggle Gunsight (Shift F1), vysouvání clony (Ctrl D), vypínání zpětného zrcátka a rychlé přepnutí do zaměřovače v bombardérech. Na klávesách TOGGLE 1 až 4 v módu 2 je přepínání mezi pohledem z kokpitu a venkovními pohledy.

Zbraně
Zbraně jsou na tlačítkách FIRE C (kanóny + kulomety), FIRE (bomby), FIRE B (rakety), TRIGERRu (kulomety) a SECOND TRIGERRu (kanóny + kulomety). Tím FIRE je kromě odhození bomb taky možno vypustit podvěšené letouny (Attach/Detach Aircraft), odhodit přídavnou nádrž (Jettison Droptanks) anebo případně pilota, který se dostal do vážných osobních problémů (Bail Out) a skládat křídla u palubních letadel (tuhle funkci jsem dal pod bezpečnostní krytku po třetím složení křídel za letu). Na FIRE E jsem si ještě dal vypínání a zapínání podvěšených kanónů a střelbu ze samotných kanónů (žiju v iluzi, že při střelbě z větších ráží na velkou vzdálenost si stisknutím spouště na plynové páce nerozhodím zamíření a spíš něco trefím).

Řízení, motor, podvozek
Křidélka, výškovka a plyn jsou standardně, na směrovku používám pedály (nejsou letecké, jsou od nějakého staršího volantu, ale přijde mi to s nima lepší než kroutit joystickem). Trimování výškovky je na ROTARY 2, směrovku a křidélka trimuju myším kolečkem v módu 1 a 2 při stisknutí PINKIE. Klapky jsou na ROTARY 1 (jdou takhle vysouvat u všech letadel plynule, což je nerealistické ale milé). Na PRECISION SLIDE je nastavení úhlu náběhu vrtule. Ze všech čudlíků nejvytíženější je HAT 2. V módu 1 je na něm kompresor a WEP, v módu 2 nastavení směsi a magneta, v módu 3 výběr a nahození motorů. V módu 1 + PINKIE je ovládání podvozku (pro podvozky s ručním ovládáním jsou tam makra, která člověku ušetří točení klikou) a blokování ostruhy. V módech 2 + PINKIE a 3 + PINKIE jsou pak na HATu 2 funkce spojené s létáním z letadlových lodí. Je tam i makro se sekvencí příkazů pro přistávání (na jedno stisknutí se otevře kabina, zvedne sedačka, vysune hák a podvozek - i ručně ovládaný) a druhé podobné po start. Brzdy všeho druhu jsou na MINISTICKu (přitažením k sobě brzdím na zemi, pohybem směrem nahoru ve vzduchu. Otvírání chladiče, automatika nastavení náběhu listů vrtule a nastavení vrtule do praporu je na FIRE D.

Různé
Na HATu 3 je kromě už zmíněné funkce přepínání mezi pilotem a pozicemi střelců ještě zapínání stabilizátoru a automatiky zaměřovače u bombardérů a zapínání autopilota resp. autostřelců. Na klávesách TOGGLE 1 až 6 jsou nastaveny různé pomocné funkce: mapa, chat, nahrávání tracků atp. Z ovládání letadla tam mám trvale osvětlení palubní desky, zapínání pozičních světel a světlometů a nastavování parametrů v zaměřovači při bombardování. Podle potřeby si tam přidávám různé další funkce (momentálně ovládání WT Bombsight Table a nějaké povely pro AI do coop misí).
Upravil/a paorel dne 13-06-2006 09:52

Vogel
Vycerpavajici! Tomurikam fundovana odpoved. Diky!:yes:

310_cibule
paorel napsal:
Zoomuju otáčením myšího kolečka na plynovce, stisknutím kolečka si pohled rychle maximálně přiblížím (Gunsight View) a následným puštěním zas oddálím (Wide View).

Můžeš prosím napsat, jak más tohle nastavené? To kolečko ne a ne korektně rozchodit, aby se dalo na zoom používat.

paorel
Zrovna jsem dal odpověď na stejný dotaz do threadu X52 - programování, aneb jak mi ruply nervy ... Úsměv

310_cibule
dík, jdu na to mrknout.

Vogel
Nejak to nemuzu preprat!:confusedPffaoreli mzslis ze bych ti mohl nekdy zavolat na ICQ nebo Skype ze by jsi mi trochu pomoh? Ja tomudle vsemu moc nerozumimSmutnýProsim:sm19:Muj ICQ je 223-658-280.Diky predem.

paorel
Máš vzkaz na ICQ + osobní vzkaz tady.

CW_boZZda
3IAP_Noram napsal:

No a krom toho to tam stojí $93.99. Což je asi 3.000,- Těch $16.00 je jako, že tolik ušetříš, když to koupíš tam a ne nikde jinde. Ach ta angličtina :sm29:

http://www.czechwings.com/
Noram
CVS_boZZda napsal:
3IAP_Noram napsal:

No a krom toho to tam stojí $93.99. Což je asi 3.000,- Těch $16.00 je jako, že tolik ušetříš, když to koupíš tam a ne nikde jinde. Ach ta angličtina :sm29:

Tak jsem se sekl o 500, protože $ je asi 22 a je to kolem 2000,-
zas nejsem tak blbej abych počítal jen tu 16$ slevu

Ach ta angličtina :sm29:
Upravil/a Noram dne 12-06-2006 15:21

CW_boZZda
:sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6::sm6:

http://www.czechwings.com/
BP_Tyrl
Dotaz.
Poslední dobou, se mi má rok stará X 52 po zhruba půl hodině hry rozhasí. Občas i před letem. V kalibrovacím okénku šturma i v okénku ovladačů se tváří normálně, ale ve hře se jí zkříží kormidla a letadlo začne přepadávat. Skoušel jsem staré i nové ovladače. Usb na základce i na solo kartě a dělá to furt. Netušíte někdo co s tím?

313_Ffajtl
Hmm.... je to pokažené home.tiscali.cz/fcela/joystick.gif
Upravil/a 313_Ffajtl dne 11-07-2006 13:07

http://www.313.cz/
313_OTU_oblak
tyrle......zkus ve widlich zakvedlat s twistem, mne muj cyborg ustřeloval v twistu....v urcite pozici to delal - trochu jsem potlacil doprava cumakem dolu a twist ustrelil i kdyz jsem s nim nekroutil...

//edit - pri reklamaci mi dali rovnou nový, tak šup šup Úsměv
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 11-07-2006 14:41

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,532 návštěv