Kdo co vymyslel
|
LesniHU |
Přidané 03-05-2006 22:25
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
K otevreni tohodle vlakna me primelo nekolik stranek offtopicu ve vlaknu Pripravovane patche a datadisky (http://vwings.cze...wstart=600). V te diskusi pokracujte tady.
Konkretne na tenhle by byla skoda nereagovat:
torr napsal:
[....]
tak tohle jsem fakt nevěděl ,já to pouze odhadoval podle vzhledu.Ted odbočím,fascinujemě že zrovna v Německu se sešla taková technická elita.Vždyt:
1,rakety (A4,A9) - Americký kosmický výzkum začal kde jinde než v Pennemůnde(von Braun) ,bez něho by byly prakticky v řiti.
2,ponorky - typ XXI otec všech moderních diesel-elektrických ponorek,ještě v 70 letech některé chudší státy měly tyto ponorky samozřejmě upravené ve službě,po válce se jiné než tyto nestavěly,kromě atomových
3,letadla - to je bez komentáře
1. Ano, da se to tak rict, jenze nemecky raketovy vyzkum zacal uz ve dvacatych letech praci americana Goddarda v USA. (*)
2. ano, to se tak da take rict, i kdyz ja bych to rekl spis jako vetsi krok v prirozene evoluci. A dieselelektricke ponorky se stavi dodnes, nevim, co jsi myslel tim 'jine nez tyto'.
3. to si naopak komentar primo vyzaduje - takovych pokrocilych i posetilych projektu mely vsechny staty desitky, ale pouze Nemecko bylo natolik zoufale, ze je zkouselo stavet. Kolik z nich by proslo naroky na bezpecnost a spolehlivost pro sluzbu ve spojeneckych armadach?
Vitezne mocnosti se soustredily na neco, co se dalo nasadit ve stovkach a tisicich kusech a na vylepsovani jiz vyrobenych zbrani. Take se uz v roce 44 rusily projekty, u kterych se dalo predpokladat, ze nestihnou nasazeni ve valce.
Cimz nechci rict, ze z Nemecka nevysly zadne vrcholy tehdejsi technologie, jen je treba videt to trochu v souvislostech.
(*) Ale povalecne zapojeni nemeckych vedcu mi pripomina tenhle vtip:
Rusove vystrelili do vesmiru psa. Nemci vystrelili americana. |
|
|
|
torr |
Přidané 04-05-2006 09:00
|
Uživatel
Příspěvek: 533
Založený: 05.01.06
|
2. ano, to se tak da take rict, i kdyz ja bych to rekl spis jako vetsi krok v prirozene evoluci. A dieselelektricke ponorky se stavi dodnes, nevim, co jsi myslel tim 'jine nez tyto'.
mám tím na mysli že v 50/60 letech se stavěli ponorky bud podle plánu XXI d/e,samozřejmě upraveny dle norem toho danýho státu nebo atomové a to samozřejmě "originály".V dnešní dobe d/e ponorky jsou a v žadným případě je nemají jenom chudé státy,tyto ponorky jsou především tzv. lovci atomových ponorek a samozřejmě s nima poměřovat XXI nelze
Proč jsou d/e ponorky lovci atomových ponorek ?Zjednodušeno,za vše může chlazení atomového reaktoru¨. |
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 14:00
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
|
torr napsal:
nemůžu si pomoc ale když vidím tu stihačku Ta-183? okamžitě si mi vybavý Mig-15.Ti Sověti co neokopírují to nemaj na to konto,moc bych se divil kdyby plany této stihačky nebyly ukořistěny sověty.
Mohl by si pro nás udělat celkové porovnání? Třeba můžeš začít úhlem šípu, profilem, aerodynamickým a geometrickým zkroucením, umístěním motoru, vstupním kanálem, uspořádáním agregátů, hydraulických obvodů, umístěním zbraňových systémů, atd.
Byl bych Ti docela vděčen.
P.S.
Vezmi si proudový motor a ukaž nám, jak by si vytvořil letadlo, aby nevypadalo jako Ta-183, MiG-15, Sabre F-86 ... a použij na to znalosti o aerodynamice z 50. let Jsem zvědavý, co z Tebe vypadne.
P.S.S.
Nehledě na to, že Ta-183 v té podobě jak je, by docela nefungoval kvůli ocaskám Verze III je na tom už lépe, ale je hezky vidět, jak Němci fantasmagořili. Sověti dotáhli několik německých projetků do stádia prototypu a šly pak rovnou do šrotu, protože výsledky byly nulový ... buď letadla nelétala a nebo měla mizerné výkony. |
|
|
|
AH_Cutora |
Přidané 04-05-2006 14:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1507
Založený: 29.09.05
|
V tomto je nejlepe navstivit nejake letecke muzeum. Ted nemyslim nase ve Kbelich, tam je obdobi vyvoje proudovych letounu znacne derave. Mame zde sice unikaty Me262, ale z pohledu celkoveho vyvoje je tu dira.
Moc pekne je na to Le Bourget, tam je moc pekne videt francouzska skola a jak postupovali od prvopocatku proudovych pohonnych jednotek dal a dal ...
Ve druhe polovine 40 a zacatku 50 let byl omezujici podminkou jednoznacne motor. Proste to bylo strasne objemne bago a konstrukter ho proste obestavoval trupem a kridlama. Da se rict, ze to byly okridlene motory s navesenou avionikou, vyzbroji a pribastlenym kokpitem. A je jedno jestli mluvime o CCCP, US, France, UK, ... |
|
|
|
Jp- |
Přidané 04-05-2006 14:27
|
Uživatel
Příspěvek: 688
|
No nevim, ale Ta 183 skutečně nakonec lítal teda Pulqui II |
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 14:34
|
Uživatel
|
Jp- napsal:
No nevim, ale Ta 183 skutečně nakonec lítal teda Pulqui II
No a to je ten problém ... Pulqui II se od původního Ta-183 docela liší a navíc nikdy nelítal jako sériové letadlo, protože byl zrušen ještě jako výzkumný program. Ta-183 tedy asi není Pulqui II. Pokud ano, vzhledem ke zrušení projektu asi ne moc úspěšné proudové letadlo. |
|
|
|
torr |
Přidané 04-05-2006 14:36
|
Uživatel
|
ad Gryzlov neudělám pač nemám technickou dokumentaci .Nicméně ty ji určitě někde seženeš .Mimochodem nejsi náhodou osoba která se dokáže přít i o tom jaký je páskování nabojů ve palubních zbraní v simulátoru či jestli je rychlost era X o 10km/h než ero Y?Protože jestli jo tak by tady mohl vzniknou nekonečný flame o který nestojím a ostaní předpokládám taky ne. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 04-05-2006 14:45
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Ta-183 tak jak byl navrzen byl neschopen letu, jak zjistili rusove. Tusim ze pri nizkych rychlostech bylo to kridlo uplne na hovno. Pulqui byl hornoplosnik, se spatnymi vykony a nebezpecnymi vlastnostmi a celkove vlastne uplne na hovno.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 14:57
|
Uživatel
|
torr napsal:
ad Gryzlov neudělám pač nemám technickou dokumentaci .Nicméně ty ji určitě někde seženeš .
K MiGu možná ... k Ta-183 asi těžko
torr napsal:
Mimochodem nejsi náhodou osoba která se dokáže přít i o tom jaký je páskování nabojů ve palubních zbraní v simulátoru či jestli je rychlost era X o 10km/h než ero Y?Protože jestli jo tak by tady mohl vzniknou nekonečný flame o který nestojím a ostaní předpokládám taky ne.
Já nevím jestli jsem to já ... nechám se pro jistotu identifikovat na policii.
Když čtu ten Tvůj příspěvek, tak skoro začínám mít dojem, že kdybych si změnil nick na Helmuta a začal tvrdit, že německý éra mají létat nejdál, nejrychleji, nejvýš a nejlíp, tak bude všechno v pořádku, že?
Upravil/a 313_Gryzlov dne 04-05-2006 14:58
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 04-05-2006 15:06
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
AH_Cutora napsal:
...Ve druhe polovine 40 a zacatku 50 let byl omezujici podminkou jednoznacne motor. Proste to bylo strasne objemne bago a konstrukter ho proste obestavoval trupem a kridlama....
obestavěný trupem, mno, trupem, vlastně jen křídlama a výškovkama byl třebas i MiG-25 |
|
|
|
Jp- |
Přidané 04-05-2006 15:16
|
Uživatel
Příspěvek: 688
|
konec konců co sou piloti proudovejch stíhaček? malí chlapíci s velkejma hodinkama |
|
|
|
torr |
Přidané 04-05-2006 15:18
|
Uživatel
|
313_Gryzlov napsal:
torr napsal:
ad Gryzlov neudělám pač nemám technickou dokumentaci .Nicméně ty ji určitě někde seženeš .
K MiGu možná ... k Ta-183 asi těžko
torr napsal:
Mimochodem nejsi náhodou osoba která se dokáže přít i o tom jaký je páskování nabojů ve palubních zbraní v simulátoru či jestli je rychlost era X o 10km/h než ero Y?Protože jestli jo tak by tady mohl vzniknou nekonečný flame o který nestojím a ostaní předpokládám taky ne.
Já nevím jestli jsem to já ... nechám se pro jistotu identifikovat na policii.
Když čtu ten Tvůj příspěvek, tak skoro začínám mít dojem, že kdybych si změnil nick na Helmuta a začal tvrdit, že německý éra mají létat nejdál, nejrychleji, nejvýš a nejlíp, tak bude všechno v pořádku, že?
A je to tady počátek flamu :sm13:
ad německá éra:to po tobě já nechci a nikdy jsem netvrdil že něm. éra jsou nejlepší.Nedokážu to posoudit protože jsem je nikdy v realu nepilotoval..Jinak v simu velmi rád lítam něm. éra, akorát se snažím vyhejbat traktoru FW-190 a vím moc dobře že např. kroucení je defacto nepřípustné atd.Podcenit třeba i obyčejného Išaka se krutě nevyplácí atd.
Ad tvoje identifikace před několika měsíci proběhla "krutá" diskuse na téma zlepšení něm. 20mm kanonu po nějakým patchi a já mám pocit že tys měl hodně připomínek že je to špatně,vyhrabal jsi někde páskování nábojů atd a totéž se týká rychlostí letadel,pokud jsi to nebyl tak se omlouvám :sm16:
Upravil/a torr dne 04-05-2006 15:19
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 15:29
|
Uživatel
|
Hm, to se myslím nemáš proč omlouvat. Identifikace mé osoby je z hlediska "kruté" diskuse kolem kanónové výzbroje zcela v pořádku. Ano, jsem to já. (Safra, takhle jsem se v životě ještě k niččemu nepřiznal )
Jo, hodně připomínek jsem měl. A mít v tlapách lepší podklady, tak bych je měl i stále
Takže sečteno podtrženo ... narazil si přesně na toho, na koho si narazit nechtěl :lol:
Ale myslím, že si z toho těžkou hlavu dělat nemusíš
|
|
|
|
torr |
Přidané 04-05-2006 15:41
|
Uživatel
|
313_Gryzlov napsal:
Hm, to se myslím nemáš proč omlouvat. Identifikace mé osoby je z Takže sečteno podtrženo ... narazil si přesně na toho, na koho si narazit nechtěl :lol:
protože by jsme se nikdy neschodli a vedli by jsem nekonečný flame a hlavně zbytečný a stálo by nás to spoustu času.
PS proč v simu ruské 7,7mm kulomety mají skoro stejnou ůčinnost jako 20mm něm, kanony?
Upravil/a torr dne 04-05-2006 15:42
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 15:51
|
Uživatel
|
torr napsal:
313_Gryzlov napsal:
Hm, to se myslím nemáš proč omlouvat. Identifikace mé osoby je z Takže sečteno podtrženo ... narazil si přesně na toho, na koho si narazit nechtěl :lol:
protože by jsme se nikdy neschodli a vedli by jsem nekonečný flame a hlavně zbytečný a stálo by nás to spoustu času.
PS proč v simu ruské 7,7mm kulomety mají skoro stejnou ůčinnost jako 20mm něm, kanony?
Nebo by si mě přesvědčil, že nemám pravdu
Add sovětské kulomety
Nevšiml jsem si, že by 7,62mm ŠKASy měly stejný účinek jako německé 20mm kanóny. Mohl by si nějak přiblížit? |
|
|
|
torr |
Přidané 04-05-2006 16:00
|
Uživatel
|
313_Gryzlov napsal:
torr napsal:
313_Gryzlov napsal:
Nebo by si mě přesvědčil, že nemám pravdu
Add sovětské kulomety
Nevšiml jsem si, že by 7,62mm ŠKASy měly stejný účinek jako německé 20mm kanóny. Mohl by si nějak přiblížit?
ad kulomety tady je to spíš o pocitu.když letím třeba v Išakovy výzbroj pouze kulomety,tak není problém zapálit štuku,henkla atd.Navíc projektily nemají téměř žádnou balistickou křivku,řekl bych že to vypadá jako střelba laserem. Jo to když letím třeba v 109-tce zapálit nebo rozčoudit protivníka to je problém a balistická křivka je znát. |
|
|
|
Munny |
Přidané 04-05-2006 16:06
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 254
Založený: 11.12.05
|
Tak taky přidám svůj názor
Když kulomety z Išaka kropím Bf-109, tak musím dost z blízka a do motoru ať to má účinek (možná neumím střílet)
A když na mě dopadaj projektyly Bf-109(z kanónů), tak nekouřím, rozpadám se |
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 04-05-2006 16:10
|
Uživatel
|
Mé zkušnosti jsou obdobné, jako má T-Munny. Torre a už si to zkoušel s JAK-1? Ten má 20mm centrál a 2x7,62mm ŠKAS. Zkus něco sestřelit jen se ŠKASy. Hned uvidíš, že jen tak něco nezapálíš.
Ta I-16 .. není to náhodou verze 2x7,62mm + 2x12,7mm? |
|
|
|
WT_Slava |
Přidané 04-05-2006 16:10
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 322
Založený: 03.10.05
|
torr napsal:
Jo to když letím třeba v 109-tce zapálit nebo rozčoudit protivníka to je problém a balistická křivka je znát.
Bo když střílíš z mezka tak se to co letí před tebou rozpadne než to stihne začít čoudit nebo hořet. |
|
|
|
313_Volume |
Přidané 04-05-2006 16:21
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 408
Založený: 02.11.05
|
jéje to jsou zase stížnosti....ta hra je úplně o haluzi...někdy nasypu do mezka/fw celý zásobník a nevidím nic kromě záblesků na trupu a jindy pošlu 1/2s výstražnou dávku na 300-400 metrů, když ten lump někoho otravuje a ujme se 7 pitomých nábojů, které rozlousknou mezka napůl....
počítám, že DM je o nějakém tom, jak to bylo v basicu - random? příkazu, kdy to vygeneruje nějaký alternativní konec |
|
|