November 22 2024 09:20:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
TrackIRIII-PRO nastavenie
Tajpan
21.storočie prišlo už aj ku mne.
Zatial len škúšam. laborujem nastavenia.
Ak niekto už má to svoje "pravé a ideálne" nastvavenie pre TrackIR,
a mohol ho uverejniť a takto pomôcť nielen mne, ale aj dalším budúcim užívatelom, bol by som velmi rád.
Tiež nejaké typy a rady, upozornenia.
Vopred díky.
Thx and Salut!

paorel
Já mám TIR asi týden. Na HAT, kterým jsem dřív měnil pohledy, jsem si kromě centrování a pauznutí TIR namapoval ještě dvě malá makra. Pro vzácné chvíle, kdy to vypadá, že si budu moci vystřelit, tam mám PAUZA TIR + VYCENTROVÁNÍ TIR + ZAMĚŘOVAČ (takže se můžu rozčileně vrtět na židli bez toho, že by mi zaměřovač utíkal někam stranou) a PAUZA TIR + VYCENTROVÁNÍ TIR + ŠIROKÝ ZORNÝ ÚHEL (PageDown) pro situaci, která zpravidla následuje (nepoškozený nepřítel zmizel, snažím se ho znovu zachytit). Jinak jsem zjistil, že pro spolehlivou funkci TIR stačí jedna malá kruhová odrazka na čelence, takže nějaká spešl čepice mi přijde jako dost zbytečný přepych. První den jsem odrazku měl prostě nalepenou na brejlích, ale furt se mě někdo ptal, co to tam mám. Tak jsem si zhotovil z plastového nábytkového šroubu a staré tkaničky tu čelenku. Z čela mi teď při lítámí trčí asi třícentimetrový roh a nikdo už se mě radši na nic neptá Úsměv.

Tajpan
Ako máš nastavený uhol pohladu?
Po prvom lete som dostal svalovicu na krk. Úsměv
1. ako spraviť s najmenšou zmanou pohybu hlavy čo najväčší uhol pohladu?
2. pri strelbe je lepšie centrovať alebo dať pauze/vypnúť?
3. Dead zone , to je čo?

Inak na lety vo tesných formáciách trackIR je ideálny.

Noram
tajpane tir bys mel mit tak 60 cm a dal od bodu ,pak si sedni do kabiny a mej hlavu tak jak ti to vyhovuje a abys cucel do stredu kabiny,pak pohni hlavou nahoru dolu a kdyz nekde se ti nekde zastavi pohled a jeste vis ze to nahoru/dolu ma misto tak podle toho hybej s tim senzorem jinak litam na default profil
Upravil/a Noram dne 11-10-2005 11:40

http://noram.youaremighty.com/
Noram
jo a necentruju a tir vypinam max ve strelisti

http://noram.youaremighty.com/
Rufu
3IAP_Noram napsal:
hybej s tim senzorem jinak litam na default profil

Tak ,tak já ho centruju jen když vlezu do letadla(kvůli posezu v křesle).
Čepice je dobrá kvůli 6DOF.(nemám)

310_cibule
Neboj Tajpane, časem se ti to dostane pod kůži. Já centuju jen jednou, když si sednu k počítači. Pak už to nepotřebuju. Ani nemusím vypínat TIR, když zaměřuju (ono navíc zaměřuješ letadlem, čili joyem a ne TIR) Je to jen o zvyk. Jo, a taky lítám na default. Zcela vyhovuje.

WT_Flan
Na joy jsem si namapoval centrovaci tlacito. Nemusim hlavu usazovat presne a hlavou lovit stred pri mireni. Hodim hlavou pohled tak nejak na stred, cvkanu centrovani a je to. ( Centrovaci klavesa je defaultne nejaky F...11 ???? ) Pocitam, ze varianta "centr na joy" je lepsi nez kdesi na klavesnici.
Vypinani TIR nepouzivam vubec.

Profil mam s deadzonou. Tzn. Ze kolem stredu pohledu ( kolem zamerovace ) je TIR mene citlivy na pohyb, nerozhazuje se tolik pohled pri mireni. S original ovladaci je ale ten profil s dead zonou ponekud "nezprevodovany", takze clovek se pri rozhlizeni docela nakrouti kebuli, ve srovani s nejakym "ostrejsim profilem."
Krivky profilu se myslim nedaji menit...ale abych nekecal. TAdy jsem moc nezkoumal.
Tzn., neda se menit prubeh krivky rychlosti v jakem momente ma TIR rychle zabirat...Treba mit deadzonu kolem stredu, ale od urciteho momentu, aby tocil obrazem s mnohem mensi namahou hlavy a krku. Aby presel do ostrejsiho profilu.

Toto lze ovsem s ovladaci urcenymi na TIR s 6DOF. Navic tyhle ovladace, tenhle soft, lze mit nainstalovany soubezne ( !!! ) s temi puvodnimi. A tady si lze prubeh krivky jakkoliv namapovat, upravit...
Bohuzel, centrovani kolem stredu je nejake divne. Pohled to centruje az kdyz mam pohled odvraceny mnohem vic od zamerovce. A to ja nerad, takze pouzivam puvodni ovladace...

paorel
Zaměřuje se letadlem, jasně, ale když neukázněný jedinec při pohledu do zaměřovače pohne hlavou tak, že vyjede z mrtvé zóny, pak se mu najednou pohybuje nejen cíl vůči zaměřovači, ale i zaměřovač vůči ploše monitoru. Já si použitím toho prvního minimakra zaměřovač zafixuju a tím druhým ho zase odbrzdím. Palcem přitom dělám stejně jednoduchý pohyb, jako při obyčejném přepínání pohledů.
Křivky profilu (všetně nastavení mrtvé zóny) se dají měnit, i když má člověk jen samotný TIR. A tím vypnutím (přesněji řečeno pauzou, defaultně myslím F9) se umožní i vycentrování blízko středu.

WT_Peci
Nemám sice TIR 3, ale "jen" dvojku, ale taky se přidám...

1. Vyber si profil, kde je deadzone - to znamená, že okolo vycentrované polohy malý pohyb hlavy není snímán vůbec.
2. Tento profil se dá upravit tak, že se dá hýbat s nastavením křivky rychlosti otáčení v závislosti na vzdálenosti od centrované pozice - tzn. že průběh profilu pak může vypadat asi jako ležatá složená závorka (akorát nemá dole "zobáček", ale "oblouček" deadzony). Potom v krajních polohách hlavy bude pohled ubíhat rychleji až do úplného "pohledu vzad" i když podle mě stačí konstantní rychlost.
3. tlačítko centrování je dobré mít na joyi, já ho použiju asi tak třikrát za večer, když změním zásadním způsobem posez
4. vypínání TIRu používám snad jen při přehrávání tracků, jinak mi přijde zbytečné

Nevím, jestli pro TIR 3 platí nějaké odlišnosti v softu, ale já myslím, že to ovládání je stejné...
Za týden si zvykneš tak, že s hatem už nebudeš umět lítat...Šklebící se

57MH_Zvire
Poraďte. Kde koupit a neprohloupit?

airspace.cz
312_Karl
HITS :sm3: :sm38:

:sm12::sm20::sm19:

www.312raf.com
WT_Flan
57MH_Zvire napsal:

No,...u nas vim jenom o Krouzovi...:sm26:

57MH_Zvire
Krouzu nebrat....

airspace.cz
paorel
Já jsem nakoupil tady: http://gamezone.funstore.cz/product_info.php/cPath/93/products_id/2926?PHPSESSID=66e544177328f2174ad030c3f112a80d
Za stejnou cenu, za jakou to nabízejí v HITS.

Rufu
57MH_Zvire napsal:
Krouzu nebrat....
Tak to vem od Krouzy přes HeRu.

Mikkey
57MH_Zvire napsal:

Najlacnejsie priamo z Natural Pointu http://www.natura...m/trackir/ a priblizne za tyzden to mas doma.
Na Slovensku este napr. http://www.gameex...b839e40769.
Upravil/a Mikkey dne 11-10-2005 15:24

Farmar
Ja mel trochu problem pri ohlizeni a soucasnem zvedani hlavy. Reflexni znacku jsEm nalepil na ksiltovku doprostred ksiltu. Ori pohledu dozadu a soucasnem zvedani hlavy patrne dochazelo ke zakryti reflexni znacky.
Vyresil jsem to , ze jsem oblepil valecek roztrihnutym refl. ctvereckem dokola a na vrchol nalepil refl. kolecko.
Ted to funguje super.

Mungo
Zvire: Na Sk by to mal mat Papa od nas z Letky13 - aspon svojho casu spominal, ze by mal mavat nejake v obchode. Neviem, ci si opatovne zriadil login tu, ale eventualne ho mozes skusit kontaktovat na nasom fore
www.scitech.sk/svz

Tajpan
Musím podakovať Raptorovi za jeho pomoc.
Asi by ma nikdy nenapadlo , že tie krivky sa môžu dať editovať, vzlášť pohlad hore i dole. I ked teraz treba nájsť to pravé orechové.
Thx.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,503 návštěv