October 20 2025 21:38:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Dnešní (včerejší) polet na ...
Hoper
Dneska 2x pokus na AH o let ve Zvěnu.
Pokaždé nás hned u letiště napadl nějaký modroch.
Po druhé se mu to již nevyplatilo

[img]http://vwings.czechlions.cz/upload/Hoper/Sturm/Pic/AH_16-04-06_00.jpg[/img] is not a valid Image.

a taky po druhém letu naprdli Paegase tak, že řekl, že "se na TB3 vy..re, veme pořádnou stíhačku a de s nima bojovat"
a modrásci padali Úsměv

Hoper
Při zimní Vjazmě se nás sešla banda lidí na TS a sedli jsme do Ilů s kecala vzadu.
Při prvním napadení befkem jsme ukroutili kolečko, befko vyměklo a doprovodný LaGG se o něj postaral Úsměv

[img]http://vwings.czechlions.cz/upload/Hoper/Sturm/Pic/AH_16-04-06_02.jpg[/img] is not a valid Image.

Hoper
stačilo se 2x zatočit a bylo čisto Úsměv

[img]http://vwings.czechlions.cz/upload/Hoper/Sturm/Pic/AH_16-04-06_03.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Hoper dne 16-04-2006 22:47

Hoper
další várku befek jsme už rozdýchávali hůře

[img]http://vwings.czechlions.cz/upload/Hoper/Sturm/Pic/AH_16-04-06_04.jpg[/img] is not a valid Image.

(ale oni taky :hoper: )

Munny
Krásný balet:sm20:

310_Taly
jejda přeci jen to neznám a tak mohl by mi někdo poradit jak se dělaj podobné fotečky ze hry???? Díky :sm19:

Safrik
Zcela jednoduse, kdyz chces neco vyfotit zmacknes klavesu Print Screen a je to, muzes fotit kolikrat chces. Fotky se ti budou ukladat do adresare se hrou x:\...\UbiSoft\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\ ve formatu *.tga, a budou se postupne cislovat grab01.tga, grab02.tga atd.. Nasledne je staci prevest do nejakeho lepciho formatu a muzes se nam tu pochlubit s nejakym peknym obrazkem :sm40:

PS: jo a musis po kazde hre fotky zkopirovat do jineho adresare nebo prejmenovat, nebot pri dalsi hre a dalsim foceni se zacinaji ukladat zase od zacatku 01,02 ...
Upravil/a Safrik dne 17-04-2006 00:56

3BAP_Razo
No já myslím, že lepší je si polet nahrát a pak si screeny z toho v klidu a pohodě můžeš hru zpomalovat a hledat ty nejlepší pozice na "focení". A také se mnohem konfortněji pracuje pomocí programu Fraps. U printscreenu se mě osobně vždy sekne počítač. Program Fraps najdeš u mě na ftp SVK.

http://3iap.4fan.cz
Hoper
Jak píše Razo - mačkat PrntScr za letu má své "neduhy" - při souboji budeš protivníkovi lagovat, což je nečestné a nesportovní Šklebící se, při skupinové akrobačce bys mohl způsobit kolizi (ale při klidném rovném letu na lance np Úsměv )
a i mně se už 2x stalo, že za letu na netu při stisknutí PrntScr mi zatuhnul Šturm ...

takže buď nahrávej sám do ntrk nebo si po nějakém letu o záznam řekni někomu a pak seď cca dvojnásobek letového času u přehrávání a hledej a típej pěkné obrázky Úsměv
(pokud budeš mít cizí ntrk, máš smůlu v tom, že se "nepodíváš" do svého kokpitu...)

310_Taly
Děkuji všem za rady snad se s tím poperu:sm19: Razo rád bych ten prográmek ale přeci jen některým věcem zatím fakt ještě nerozumím co je ftp SVK????:confused:

Hoper
pro Novotňase - ad nerušení - už párkrát jsem na tomdle místě zažil duel Úsměv A dělá se to ještě tak, že v tomdle místě je sraz, ale letí se pak ještě kousek mimo mapu Úsměv Pak už na 94,37% nejsi nikým rušen Šklebící se

Mně se líbil ten souboj před tím - dva išaky bojovaly proti dvěma "dvojičkám" befek.
Teda ono těch befek bylo víc - když jsme jedno Bf sestřelili, objevilo se další (nebo rovnou dvě Šklebící se)
Jsme vždy počítali a doufali, že budou ubývat, a oni se naopak potvoráci stále "doplňovali" Úsměv

Mno a v poslední dvojici jsi byl ty a jeden "mlaďas" (kroutil s befkem) - toho stačilo jen sledovat a snažit se zůstat nad ním. Jenže to druhé (černá 10) si už lítalo na rychlosti a dělalo průletové útoky - to bylo jiné kafe Úsměv
Skončilo to nahrátím nové mise...

Ten 1vs1 byl pro mne ostuda Smutný Chtěl jsem tě donutit k chybě a sám sebe vyzkoušet na išaku. Holt jsem zjistil, že se stále ještě musím hodně učit Úsměv
Ale jinak dobrá rána, sedla dobře.

1stCL_Novotny
Hm to je fakt ten první souboj byl také super. Jen si mne mel vidět!! Je sem nadával na to druhé Bfko co tam tak šíleně točilo!Šklebící se

A ten soukromej polet pak? Sem mimo po 3 měsících sem úplně slepej a vlastně sem tě zahlédl na poslední chvilku. No a to že sem se trefil? No to už sem byl také nasranej!! Tentokrát ovšem na sebe, že nejsem schopnej trefit tu velkou věc co tam tak poletovala!:rolleyes: No a to že sem tě nakonec trefil sem zjistil až když sem se otočil dozadu a videl tě v dálce bez křídla! Ale, Hoper krásně si létal na jistotu! Krásné a vzrušující! Prostě takové to proč je krásné létat Ila.:sm18:

Hoper
mno bylo vidět, že i po třech měsících jsi věděl, jak lítat - průlet, ještě kus držet vodorovný let (vzdálit se), pak teprve zvednout a zase šup zpátky Úsměv
mně se takovýhle souboj líbí, když vidím, že ten druhý u toho myslí a ví co dělá
i když jsem pak třebas picnutej
jen by to nemělo být tak "rychle" ...
Šklebící se

BP_Tyrl
Docela zásadní problém Print Scrinu je ten. Že to při jeho používání laguje všem na mapě. Takže pokud se objeví zdatný fotograf, může celou hru udělat nelétatelnou. A za druhé to fotí pouze pohled z kabiny. Takže nejlépe vyrobit NTRK a v něm si pak fotit.

3BAP_Razo
Taly napsal:
Děkuji všem za rady snad se s tím poperu:sm19: Razo rád bych ten prográmek ale přeci jen některým věcem zatím fakt ještě nerozumím co je ftp SVK????:confused:

Koukni na toto vlákno:

http://vwings.cze...ead_id=463

http://3iap.4fan.cz
Hoper
tak včera byl na (po) školičce ZeroMasomlejn Úsměv
Docela dobrý, dokonce tam lítal i Zvířák :sm16:

Takhle to vypadalo po chvíli bojů Šklebící se
[img]http://home.tiscali.cz/cz470266/Sturm/ZeroMlejn.jpg[/img] is not a valid Image.

AH_James_Gastowski
he, tak to video Maximální klika nemá chybu :sm6:

rudidlo
57thMH_Edison napsal:
TO SE TAK NĚKDO MÁ KDYŽ MÁ NAHOŘE ZNÁMÝ

Fakt by mě zajímalo, kdo zná Gagarina Úsměv

http://silicon-remarks.blogspot.com
Hoper
tak sem si včera zase po delší době zalítal
a dostal pěkně přes drž-ústa

ale ten první let byl docela "zajímavý" - lítal jsem si tak kolem Pearlu a najednou hláška - nepřátelský svaz se blíží (pro rejpaly - originál byl v angličtině)
a opravdu se z východu objevila skupinka asi sedmi SBDéček
už několikrát jsem na Zekách viděl takovédle "organizované" skupinky bomberů
je to pak trošku jiné, spouštět se relativně sám na tuhle skupinku a snažit se je zastavit před jejich cílem - letadlovkama
naštěstí jsem nebyl až tak úplně sám - osamělých Zer se kolem potulovalo asi pět
byl jsem poměrně dost nad nima, takže při letu dolů jsem musel udělat jedno zbržďovací kolečko, jinak by se mi Zero rozpadlo Úsměv
I tak jsem první útok vedl poměrně dost kolmo shora.
Po asi třech útocích mi úplně bohatě stačilo, že jsem dokázal rozčadit jedno SBD a vidět, že se do něj pouští dvě další Zera
A já se mohl pustit za dalším - trefil jsem se o něco lépe - čadil černě a měnil směr (připadlo mi, že se začal obracet zpátky domů)
Dál jsem se o něj přestal zajímat, protože kolem prolétly červené trasírky od pozdravu z ocasu - tuším to byla P-40tka. Naštěstí nemířil dobře a já stačil další dávce uhnout. I tak se mi "posunul" zaměřovač. Ale Zero fungovalo dobře a tak jsem zůstal.
Oháněl jsem nepřátelské stíhačky od našich, aby se mohli věnovat SBDčků, ikdyž už jsem měl jen kulomety.
Za dva lety na Zeru (jedno úspěšné přistání a pak konec mise) jsem sice sestřelil jen jednu stíhačku, ale bylo to moc fajn.
Ty "svazy" tam jsou moc dobré Úsměv

Hoper
zbytek na Ki-61 už byl poněkud více horší Úsměv
škoda
bylo tam zrovna skoro 50lidí, takže jsem měl fps na 12-19
ale to, že mne picli nebyla samozřejmě chyba fps Mrknutí
a je tam stejnak divné vyhodnocování sestřelů - jeden byl 100% a druhý psal server v horní liště
a na statistikách mám jen svá úmrtí Smutný
asi tam radši nebudu koukat Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,319,075 návštěv