Jak chránit počítač?
|
310_cibule |
Přidané 27-03-2006 11:30
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Používám defaultní firewal, antivirus freeware Avast a spamkiller McAfee.
Teď v posledním PC World je na cédéčku zadarmo BitDefender 8 Professional Plus, který tohle všechno obsahuje (registrace na rok, předpokládám, že pak se dá zase obnovit).
Mám si s ním něco začít? |
|
|
|
AH_James_Gastowski |
Přidané 27-03-2006 11:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 386
|
myslím, že cokoliv je lepší než defaultní firewall :sm6:
Jinak taky používám Avast (tam, kde ostatní antiviry zklamaly mě právě avast zachránil, Nortona vir okamžitě zablokoval). Firewall používám Kerio. |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 27-03-2006 11:43
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
Ten Kerio ale končí, nie?? Niekde som také čítal...:sm19: Alebo si to s niečím mýlim, ako vždy. :brrr: |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 27-03-2006 11:50
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
Doma Avast Home, Kerio jsem používal do verze 2.1.5, od verze 4.0 začal zpomalovat provoz na síťovce, tak jsem přešel na Sygate personal firewall.
Myslím, že existují pouze dva firewally, které jsou aktivní před inicializací sítě (Sygate, který se už nevyvíjí, ale na druhou stranu miv něm nic nechybí) a pak ještě jeden, na jehož jméno si nemohu vzpomenout.
V práci používám NOD32 - podle mě nejlepší antivir pro podnikové nasazení a default firewall, celá síť je za MS ISA serverem. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 27-03-2006 12:01
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
|
No, dobře. A co ten BitDefender. Zná ho někdo? |
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 04-07-2006 10:24
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
|
Vypršela mi licence na AVG. Mám ji prodloužit, nebo koupit něco jiného (NOD a jiné)?
Předem dík za tipy a zkušenosti... |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 04-07-2006 10:34
|
Diskutující
|
Patrikhuhu napsal:
Vypršela mi licence na AVG. Mám ji prodloužit, nebo koupit něco jiného (NOD a jiné)?
Předem dík za tipy a zkušenosti...
Nasazoval jsem ve firmách jak AVG, tak F-Secure, tak i NOD32.
Pokud chceš kvalitu, pak NOD32. Sám doma používám Avast Home. Občas to projedu stingerem od McAffee, ať mám jistotu. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 04-07-2006 11:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
310_cibule napsal:
No, dobře. A co ten BitDefender. Zná ho někdo?
cibule, v dnešní době už není výrazně špatných ochran. Všechny dělají zhruba to stejné akorát různými způsoby.
Pokud máš chuť si hrát a experimentovat tak do toho jdi. Nakonec uvidíš, že máš v PC funkčně v podstatě to samé.
Zároveň bych připoměl jedno zlaté pravidlo. Nevrtat do toho, když to funguje. |
|
|
|
Jimik |
Přidané 04-07-2006 13:05
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 350
Založený: 30.09.05
|
Jojo potvrzuju. Naposled jsem jeden večer pokušel zvukovku. :sm19:
Jedenáct z deseti vogonů doporučují nevrtat! |
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 04-07-2006 13:31
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
rudidlo napsal:
Patrikhuhu napsal:
Předem dík za tipy a zkušenosti...
Nasazoval jsem ve firmách jak AVG, tak F-Secure, tak i NOD32.
Pokud chceš kvalitu, pak NOD32. Sám doma používám Avast Home. Občas to projedu stingerem od McAffee, ať mám jistotu.
Souhlasim, mam taky Nod 32 a je super. Dokonce mi i hlasi kdyz se mi nacitaji "zavirovane" stranky
Od doby kdy jej pouzivam nemam v komplu zadny vir, coz se mi s AVG 6.0 (i 7.0) nestalo, kde jsem pravidelne preinstalovaval zavirovanej kompl
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 04-07-2006 13:32
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Jako Firewall pouzivam Zone Alarm ale nevim jakej je pac se v tom moc nevyznam
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
310_Ikar |
Přidané 04-07-2006 19:58
|
Uživatel
Příspěvek: 537
Založený: 05.10.05
|
Jirka napsal:
..... Nevrtat do toho, když to funguje.
zlata slova, ridim se jimi ajeste me komp nezradil...
jo a nejlepsi ochrana kompu...nezapinat!!! |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 19-10-2006 09:54
|
Diskutující
|
Uživatelé KPF by si mohli počkat na další aktualizaci. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 19-10-2006 14:11
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
tohle se ale týká jen té části, která ti sleduje systém, ne ?
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 19-10-2006 16:29
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
kdyz bych to shrnul, tak sem za HW firewallem, kterej me brani z venku
dal uzivam kombinaci
McAfee (+Virus shield, internet filter, download scan, e-mail scan)
Spybot - Search & Destroy (+ Resident TeaTimer)
Outpost firewall (jako ochrana proti nezadoucimu odesilani dat)
Spyware blaster
Ad-aware
+ jakmile narazi Spybot nebo Ad-Aware na nakou havet, tak nastavim na Outpost firewallu bud blokovani domeny, nebo casti obsahu havete, pripadne casti URL
obcas poustim scan disku pres
McAfee Virus Scan
a RootkitRevealer
rudidlo spravne pripomnel Stinger or McAffee, dle me nejucinejsi z jednoucelovejch antiviru !!
dal sleduju stranky http://www.viry.cz pres emai info a odregistrovavam derave knihovny, na ktere zatim microsoft nevydal zaplatu
napr: Code regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll"
ale mozna ze na vgx.dll uz zaplata je
|
|
|
|
rudidlo |
Přidané 31-10-2006 13:46
|
Diskutující
|
Pozor na shození firewallu ve Windows XP |
|
|
|
3IAP_David |
Přidané 31-10-2006 18:18
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 28.09.06
|
Moc se v tom neorientuji ,ale používám ZoneAlarm (free) + Avast (free) + AD-Watch ... a měl bych mít pošéfovaný všechno ...aspoň tak jsem to pochopil na www.viry.cz ....
Seč se stává ,že Ad-Watch hlásí - Tracking cookie blocked ... a sem tam ZoneAlarm hlásí ,že se počítač pokusil spojit s jiným počítačem (aspoň jsem to tak pochopil ) ,a vědšinou se to váže k programu SVCHOST.EXE ...takže možná něco nekalého v počítači mám (ani avast nenajde nic) ,ale doufám ,že to držím skrátka ......
A ještě dotaz ....
Když se chystáte k ONLINE létání (a nebo vůbec ke hraní ) měníte nějak nastavení antivirů nebo Firewall ?????
Jestli je postřehnutelné nějaké zásadní spomalení ,nebo vůbec nějaké problémy ...
Třeba ZoneAlarm nabízí možnost GAME MODE ,ale nepoužívám ho .....
Jednou jse mě sice stalo ,že zrovna ve chvíly kdy jsem konečně měl v zaměřovači něco s křídly ...tak najednou šlus ....a ZoneAlarm se vesele aktualizoval ......čímž Il2 schodil na lištu ..... a jelikož když mám jiné rozlišení v IL2 ,než je rozlišení plochy ,což mám ,tak hra nejde obnovit ........spadne a KO ...... |
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 03-05-2007 08:36
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
help, pls, co může způsobovat
http://emux.esero...d02.jpg???
Že se mi na serveru čas od času vytvoří pět až deset tisíc zásilek odchozí pošty (s fiktivním odesílatelem). Klienstké stanice(jedou na Win98SE) a server (jede na Win98SE, sic!!!) mám snad dokonale vyčištěné. Na všech počítačích mám navěšený nejnovější aktualizovaný NOD32 a nejnovější AD-AWARE (bohužel bez ad-watch) a pořád se ta ludra tvoří na serveru (softwarový router + proxy řešení - + komunikační server pro připojení k internetu via ADSL- LAN SUITE) ve frontě zásilek o odeslání. Nejhorší na tom je že fakt, že nás vždy v takovém případě O2 odsřihne od SMTP serveru než bys řekl švec A komunikace s nimi stojí skutečně za to, to nemusím nikomu vysvětlovat. U nás to funguje tak, že klienti komunikují se serverem, který v pravidelných intervalech stahuje poštu z firemní domény (placený hosting) třídí poštu do složek klientů, kteří si ji potom via zasraný OutLook 6 vybírají.
Upravil/a Drevokocur dne 03-05-2007 08:38
|
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 03-05-2007 09:05
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
Jen čistě teoreticky:
některý z kompů nebo i server máš napadený spywarem, někdo z venku si z tvé sítě udělal tzv. boota a pravidelně se snaží ze tvé sítě rozesílat spam na na net.
NOD32 ani AD-AWARE to nemusí zachytit.
Pro začátek dopručuji přepnout počítače i server do nouzového režimu a pak oskenovat antiviry. Taky si zkus z netu stáhnou nějaký lepší antispyware (některé jsou free nebo v trial verzi) a sjeď si s nima compy. |
|
|
|
Sipi |
Přidané 03-05-2007 12:19
|
Nováček
Příspěvek: 65
Založený: 03.10.05
|
W98 je kus hovna a ako mail server hadam nic horsieho nemoze byt.
Niekto ma na stanici virus co sa rozosiela alebo tvoj server ma trojana co to rozosiela, tipujem na ten virus. Trojan by bol diskretnejsi.
Pozri v logoch od ktoreho uzivatela/IPadresy su tie spravy posielane. Odosielatel je fake ale kazdy slusny mailserver loguje spravy aj podla IP.
Tiez si prever ci nemas mailserver otvoreny na obidve strany. To jest ci ti to nejaky buzerant neposiela po nete. |
|
|