|
Kde udělal Ilja chybu
|
| magot |
Přidané 01-01-2026 20:50
|

Fusioner

Příspěvek: 18350
Založený: 19.06.08
|
Tak jsem si po 20 letech znovu nainstaloval CLODa, dokoupil toho bájného welouše za dumpingovou vánoční cenu a jsa připraven vyprášit luftwaffe kožich přitom začal študovat proč byl CLOD vlastně takovej paskvil.
A najednou se začal rozpomínat, že se vlastně se spitem (i jinými stroji) nedalo pořádně vzlétnout a přistát i když to měl člověk nadrcené jako mistr světa. Tedy někde jo, někde ne.
A přišel jsem na to. Krom zkurveného net kódu, chyb ve zvuku, v menu nastavení apod. což byly spíše spousta menších chybek, nemožnost stabilně odstartovat a přistát je skutečně razítko paskvilu.
A tak jsem testoval a testoval a náhledl do podstaty BOB mapy na úrovni designu a přišel na to.
Nějakej Iljův mistr grafik nevyčistil plochy od náhodných fleků polí a luk (které tam byly ještě než tam dal letiště) a tak se uprostřed graficky - opticky čisté rozjezdové plochy nacházeli neviditené oblasti polí a luk s krtincema, který brzdily stroje při rozjezdu a převaceli je na čumák. Není to na všech letištích ale rozsah Iljovy katastrofy je docela velký ..
Takže jádro paskvilu bylo rozšifrováno 
Jinak se to dá docela bezvadně létat v offline, na normální nezkurvené ploše se to chová víceméně jako v DCS. (Košér rovné plochy jsou většinou nedaleko hangárů, takže stačí startovat a přistávat tam a ignorovat hlavní plochu)
A za těch osm vočí docela fajne polítání zase po letech. A na max graf. nastavení to vypadá až překvapivě dobře. Ovšem chce to min. 3090.
A pak se divte Cibulemu že boural sila 
Btw při testování jsem Ilju znovu proklínal, nadával na něj a směle prohlašoval, že se neměl narodit .. ale jinak jsem ho měl docela rád.
Upravil/a magot dne 01-01-2026 21:02
|
| |
|
|
| Paulus |
Přidané 01-01-2026 21:14
|

Diskutující

Příspěvek: 2362
Založený: 26.03.08
|
Pokud neumíš v CLODu odstartovat a přistát kde je to daleko lehčí než v BOX nemluvě o DCS.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
| |
|
|
| AJaromir |
Přidané 01-01-2026 21:26
|

Diskutující

Příspěvek: 3300
Založený: 01.05.06
|
A nainstaloval jsi tu původní verzi? Nebo jsi nainstaloval tu patchnutou verzi Blitz? |
| |
|
|
| magot |
Přidané 01-01-2026 21:51
|

Fusioner

|
Paulus napsal:
Pokud neumíš v CLODu odstartovat a přistát kde je to daleko lehčí než v BOX nemluvě o DCS. 
Ale v CLODu je snadné odstartovat i přistát. Pokud by sis to přečetl, tak by si to i pochopil.
Jsou tam letiště i zcela bez chyb. Ale taky letiště kde v podstatě neodstartuješ, můžeš chtít sebevíc, respektive na dotčených zabugovaných drahách  |
| |
|
|
| magot |
Přidané 01-01-2026 21:56
|

Fusioner

|
AJaromir napsal:
A nainstaloval jsi tu původní verzi? Nebo jsi nainstaloval tu patchnutou verzi Blitz?
Blitz + Tobruk mám verzi, je tam už dost věcí opraveno, takže je to tam lepší + nastavení lepší grafiky.
Ale stále tam zůstává spoustu "Iljovin", TF bohužel řadu věcí neopravily ..
už jsem úplně zapomněl jak vypadají CLODovské monstrózní mise 
Upravil/a magot dne 01-01-2026 22:02
|
| |
|
|
| saldy |
Přidané 02-01-2026 10:35
|

Diskutující

Příspěvek: 3736
Založený: 29.01.09
|
Pročetl jsem hodnocení a přikoupil jsem taky dlc Tobruk, abych statečný tým trochu podpořil, někdy to i nainstaluju, jsou tam jistě zajímavý kousky na polet. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 02-01-2026 13:24
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11183
Založený: 26.01.13
|
Největší chyba, kterou Ilja udělal, spočívala v neangažování Magota. V takovém případě by to samozřejmě bylo vše sluncem zalité
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| Ajvn |
Přidané 02-01-2026 13:57
|

Diskutující

Příspěvek: 2555
Založený: 30.05.07
|
No právě.
Monstrozní mise je přesně to co jsem očekával od BOX.
Avšak veškerý jejich ofline obsah stojí za totální, no HOVNO je zcela nevystihující a slušné slovo.
A online je druhé takové.... |
| |
|
|
| Ajvn |
Přidané 02-01-2026 13:58
|

Diskutující

|
No, to tady nepatří, že? Couvám. |
| |
|
|
| magot |
Přidané 02-01-2026 14:13
|

Fusioner

|
ale jo patří, prostě CLOD 
Btw tohle byl jedinej sim kde se to i se s 100+ bombardérama celkem dobře hejbe. U ostatních moc ne (IL2/46, BOX, DCS).
Mise tam byly celkem chudé (v originálu). I ty kampaně. Akorát jsem nikdy nelítal ty od Desatersoft, tak u těch nevím.
Teď se podívám na ty od TF. Ty ještě neznám.
1stCL_Fucida napsal:
Největší chyba, kterou Ilja udělal, spočívala v neangažování Magota. V takovém případě by to samozřejmě bylo vše sluncem zalité 
Tahle chyba mu zcela jistě byla osudová a nakonec mu zlomila vaz.
Naštěstí se posléze zhlédnul ve focení nebohých vysvlečených slečen a tak začal být lidstvu opět užitečný  |
| |
|
|
| Ajvn |
Přidané 02-01-2026 14:23
|

Diskutující

|
  |
| |
|
|
| Ajvn |
Přidané 02-01-2026 14:29
|

Diskutující

|
Ty voe dyk ja to mám koupené.
A hned dvojmo. Mám nainstalovat CoD a nebo CoD + Blitz a nebo obojí? Či čo? |
| |
|
|
| petsild |
Přidané 02-01-2026 15:13
|

Diskutující

Příspěvek: 4307
Založený: 30.11.14
|
Taky jsem to tehdá podpořil a potřeba jen ten Blitz, jestli uděláte nějakou hromadnou akci, tak se klidně přidám.
|
| |
|
|
| AJaromir |
Přidané 02-01-2026 15:25
|

Diskutující

Příspěvek: 3300
Založený: 01.05.06
|
CLOD je bez Blitz skoro nehratelný. Jo, tehdy mnoho průserů se stalo. Od vydaní hry v otřesném stavu, po ukončení oficiální podpory. |
| |
|
|
| Ajvn |
Přidané 02-01-2026 15:38
|

Diskutující

|
Fajn jdu na to . Megalomanství zdar!  |
| |
|
|
| magot |
Přidané 02-01-2026 15:38
|

Fusioner

|
Ajvn napsal:
Ty voe dyk ja to mám koupené.
A hned dvojmo. Mám nainstalovat CoD a nebo CoD + Blitz a nebo obojí? Či čo?
Instaluj pouze CoD + Blitz. Starej CLOD originál už ze steamu nelze stáhnout. A zplať pánb_h
Tobruk s weloušem si do 5. ledna dokoupíš za pár šušní, je na steam v akci.
Upravil/a magot dne 02-01-2026 15:41
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 02-01-2026 15:39
|

Moderátor

Příspěvek: 15161
Založený: 29.09.05
|
magot napsal:
Krom zkurveného net kódu, chyb ve zvuku, v menu nastavení apod. což byly spíše spousta menších chybek, nemožnost stabilně odstartovat a přistát je skutečně razítko paskvilu.
Já tedy nevím, ale asi dvacet či třicet z nás s CloD odlétalo několik virtuálních válek jako 310., tedy možná stovku misí a nepamatuji, že bychom se někdy rozbili při vzletu či přistání.
Offline mise skutečně moc nefungují, a to ani od Desatersoftu Většinu jsem jich tehdy měl.
TF na tom stále dělají, ale jde hodně pomalu (už dva či tři roky se snaží odladit VR). Ve vývoji je mapa Evropy, létatelná B-17 a Lancaster, Focke-Wulf 190 atd. Ale chce to hodně vrozeného optimismu, aby člověk věřil, že se toho dočká. Já si chci s létající pevností zalétat, a tak mi nic jiného nezbývá : )
https://www.faceb...mfusionmod
A pak se divte Cibulemu že boural sila 
Cibule zbořila silo ve starém šturmovi. Svědek resp. svědkyně byla jediná a ta to pak vyžvanila v ČRo při interview s Fučidou : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| magot |
Přidané 02-01-2026 15:50
|

Fusioner

|
No už je to dlouho a člověk si pamatuje spíš jen ty dobré věci, paměť, zvlášť v našem věku už je paměť "milosrdná".
Ale tohle občasné zápasení při startu a brutální lagování v onlajnu si docela pamatuju a nadávání na Ilju 
Btw, ten trojstěžník, ten tam chyběl! 
310_cibule napsal:
Cibule zbořila silo ve starém šturmovi. Svědek resp. svědkyně byla jediná a ta to pak vyžvanila v ČRo při interview s Fučidou : )
Pavlína? |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 02-01-2026 16:11
|

Moderátor

Příspěvek: 15161
Založený: 29.09.05
|
Nadávání na Ilju bylo mocné a oprávněné. Vzal si velké sousto a ven se nakonec dostal hóóóódně velký paskvil. Pamatuji si ty hodiny, co jsme testovali online třeba ve stukách. Deset, patnáct lidí. Dostali jsme se max. nad Británii a pak černá (kdysi modrá) smrt.
Naštěstí to vzal to ruky TF a brzy to odladil. Kromě toho, že tehdy chyběla některá letadla (třeba ten velouš, který byl jen AI) a těch offline kampaní, si nebylo na co stěžovat. Moc jsme si to užívali.
Jo, Pavlína. A slyšel to celý Wings Club. Mohla nás tam tehdy být u toho přímého přenosu tak stovka. Vostuda. Tak to mám rád ; )
Upravil/a 310_cibule dne 02-01-2026 16:20
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| magot |
Přidané 02-01-2026 17:27
|

Fusioner

|
Jo, Pavlínu mám někde archivovanou v mp3.
Koukám, že TF před 4 dny za oživlo (na tom cukrbergoj), ale otázka je, jak jim to dlouho vydrží  |
| |
|