January 07 2026 19:02:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kde udělal Ilja chybu
magot
Tak jsem si po 20 letech znovu nainstaloval CLODa, dokoupil toho bájného welouše za dumpingovou vánoční cenu a jsa připraven vyprášit luftwaffe kožich přitom začal študovat proč byl CLOD vlastně takovej paskvil.
A najednou se začal rozpomínat, že se vlastně se spitem (i jinými stroji) nedalo pořádně vzlétnout a přistát i když to měl člověk nadrcené jako mistr světa. Tedy někde jo, někde ne.
A přišel jsem na to. Krom zkurveného net kódu, chyb ve zvuku, v menu nastavení apod. což byly spíše spousta menších chybek, nemožnost stabilně odstartovat a přistát je skutečně razítko paskvilu.
A tak jsem testoval a testoval a náhledl do podstaty BOB mapy na úrovni designu a přišel na to.
Nějakej Iljův mistr grafik nevyčistil plochy od náhodných fleků polí a luk (které tam byly ještě než tam dal letiště) a tak se uprostřed graficky - opticky čisté rozjezdové plochy nacházeli neviditené oblasti polí a luk s krtincema, který brzdily stroje při rozjezdu a převaceli je na čumák. Není to na všech letištích ale rozsah Iljovy katastrofy je docela velký ..
Takže jádro paskvilu bylo rozšifrováno Šklebící se
Jinak se to dá docela bezvadně létat v offline, na normální nezkurvené ploše se to chová víceméně jako v DCS. (Košér rovné plochy jsou většinou nedaleko hangárů, takže stačí startovat a přistávat tam a ignorovat hlavní plochu)
A za těch osm vočí docela fajne polítání zase po letech. A na max graf. nastavení to vypadá až překvapivě dobře. Ovšem chce to min. 3090.

A pak se divte Cibulemu že boural sila Úsměv
Btw při testování jsem Ilju znovu proklínal, nadával na něj a směle prohlašoval, že se neměl narodit .. ale jinak jsem ho měl docela rád. Šklebící se
Upravil/a magot dne 01-01-2026 21:02

Paulus
Pokud neumíš v CLODu odstartovat a přistát kde je to daleko lehčí než v BOX nemluvě o DCS. Vyděšený
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

AJaromir
A nainstaloval jsi tu původní verzi? Nebo jsi nainstaloval tu patchnutou verzi Blitz?

magot
Paulus napsal:

Pokud neumíš v CLODu odstartovat a přistát kde je to daleko lehčí než v BOX nemluvě o DCS. Vyděšený

Ale v CLODu je snadné odstartovat i přistát. Pokud by sis to přečetl, tak by si to i pochopil.
Jsou tam letiště i zcela bez chyb. Ale taky letiště kde v podstatě neodstartuješ, můžeš chtít sebevíc, respektive na dotčených zabugovaných drahách Úsměv

magot
AJaromir napsal:

A nainstaloval jsi tu původní verzi? Nebo jsi nainstaloval tu patchnutou verzi Blitz?

Blitz + Tobruk mám verzi, je tam už dost věcí opraveno, takže je to tam lepší + nastavení lepší grafiky.
Ale stále tam zůstává spoustu "Iljovin", TF bohužel řadu věcí neopravily ..

už jsem úplně zapomněl jak vypadají CLODovské monstrózní mise Úsměv
i.imgur.com/C9ovYqt.jpeg
Upravil/a magot dne 01-01-2026 22:02

saldy
Pročetl jsem hodnocení a přikoupil jsem taky dlc Tobruk, abych statečný tým trochu podpořil, někdy to i nainstaluju, jsou tam jistě zajímavý kousky na polet.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
1stCL_Fucida
Největší chyba, kterou Ilja udělal, spočívala v neangažování Magota. V takovém případě by to samozřejmě bylo vše sluncem zalité Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Ajvn
No právě.
Monstrozní mise je přesně to co jsem očekával od BOX.
Avšak veškerý jejich ofline obsah stojí za totální, no HOVNO je zcela nevystihující a slušné slovo.Úsměv
A online je druhé takové....

Ajvn
No, to tady nepatří, že? Couvám.Úsměv

magot
ale jo patří, prostě CLOD Úsměv
Btw tohle byl jedinej sim kde se to i se s 100+ bombardérama celkem dobře hejbe. U ostatních moc ne (IL2/46, BOX, DCS).
Mise tam byly celkem chudé (v originálu). I ty kampaně. Akorát jsem nikdy nelítal ty od Desatersoft, tak u těch nevím.
Teď se podívám na ty od TF. Ty ještě neznám.

1stCL_Fucida napsal:
Největší chyba, kterou Ilja udělal, spočívala v neangažování Magota. V takovém případě by to samozřejmě bylo vše sluncem zalité Šklebící se

Tahle chyba mu zcela jistě byla osudová a nakonec mu zlomila vaz. Šklebící se
Naštěstí se posléze zhlédnul ve focení nebohých vysvlečených slečen a tak začal být lidstvu opět užitečný Úsměv

Ajvn
ÚsměvMrknutí

Ajvn
Ty voe dyk ja to mám koupené.
A hned dvojmo. Mám nainstalovat CoD a nebo CoD + Blitz a nebo obojí? Či čo?

petsild
Taky jsem to tehdá podpořil a potřeba jen ten Blitz, jestli uděláte nějakou hromadnou akci, tak se klidně přidám. Šklebící se
img33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3301/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

AJaromir
CLOD je bez Blitz skoro nehratelný. Jo, tehdy mnoho průserů se stalo. Od vydaní hry v otřesném stavu, po ukončení oficiální podpory.

Ajvn
Fajn jdu na to . Megalomanství zdar! Úsměv

magot
Ajvn napsal:

Ty voe dyk ja to mám koupené.
A hned dvojmo. Mám nainstalovat CoD a nebo CoD + Blitz a nebo obojí? Či čo?

Instaluj pouze CoD + Blitz. Starej CLOD originál už ze steamu nelze stáhnout. A zplať pánb_h
Tobruk s weloušem si do 5. ledna dokoupíš za pár šušní, je na steam v akci.
Upravil/a magot dne 02-01-2026 15:41

310_cibule
magot napsal:
Krom zkurveného net kódu, chyb ve zvuku, v menu nastavení apod. což byly spíše spousta menších chybek, nemožnost stabilně odstartovat a přistát je skutečně razítko paskvilu.

Já tedy nevím, ale asi dvacet či třicet z nás s CloD odlétalo několik virtuálních válek jako 310., tedy možná stovku misí a nepamatuji, že bychom se někdy rozbili při vzletu či přistání.

Offline mise skutečně moc nefungují, a to ani od Desatersoftu Většinu jsem jich tehdy měl.

TF na tom stále dělají, ale jde hodně pomalu (už dva či tři roky se snaží odladit VR). Ve vývoji je mapa Evropy, létatelná B-17 a Lancaster, Focke-Wulf 190 atd. Ale chce to hodně vrozeného optimismu, aby člověk věřil, že se toho dočká. Já si chci s létající pevností zalétat, a tak mi nic jiného nezbývá : )

https://www.faceb...mfusionmod

A pak se divte Cibulemu že boural sila Úsměv

Cibule zbořila silo ve starém šturmovi. Svědek resp. svědkyně byla jediná a ta to pak vyžvanila v ČRo při interview s Fučidou : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
310_cibule napsal:
že bychom se někdy rozbili při vzletu či přistání.

No už je to dlouho a člověk si pamatuje spíš jen ty dobré věci, paměť, zvlášť v našem věku už je paměť "milosrdná".
Ale tohle občasné zápasení při startu a brutální lagování v onlajnu si docela pamatuju a nadávání na Ilju Šklebící se

Btw, ten trojstěžník, ten tam chyběl! Úsměv

310_cibule napsal:
Cibule zbořila silo ve starém šturmovi. Svědek resp. svědkyně byla jediná a ta to pak vyžvanila v ČRo při interview s Fučidou : )

Pavlína?

310_cibule
Nadávání na Ilju bylo mocné a oprávněné. Vzal si velké sousto a ven se nakonec dostal hóóóódně velký paskvil. Pamatuji si ty hodiny, co jsme testovali online třeba ve stukách. Deset, patnáct lidí. Dostali jsme se max. nad Británii a pak černá (kdysi modrá) smrt.

Naštěstí to vzal to ruky TF a brzy to odladil. Kromě toho, že tehdy chyběla některá letadla (třeba ten velouš, který byl jen AI) a těch offline kampaní, si nebylo na co stěžovat. Moc jsme si to užívali.

Jo, Pavlína. A slyšel to celý Wings Club. Mohla nás tam tehdy být u toho přímého přenosu tak stovka. Vostuda. Tak to mám rád ; )
Upravil/a 310_cibule dne 02-01-2026 16:20
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Jo, Pavlínu mám někde archivovanou v mp3.
Koukám, že TF před 4 dny za oživlo (na tom cukrbergoj), ale otázka je, jak jim to dlouho vydrží Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

39,021,092 návštěv