October 21 2025 11:26:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Prequel mise k Operation Repulse
magot
i.imgur.com/4FOycaH.jpg
Na počátku německé ofenzivy v Ardenách, když rychle postupovaly německé obrněné divize vpřed směrem zpět na Antverpy se ocitla 430th Squadrona z 47th Fighter Groupy na předsunutém letišti se svými P-38 v situaci,
kdy se museli připravit na okamžitou evakuaci ve velmi špatném počasí.
Hrot postupujících německých obrněných divizí se nacházel necelý 30 mil od letiště.
Piloti byli připraveni bránit letiště a evakuovat své stroje do týlové základny, pokud by se zlepšilo počasí na tolik, že by bylo možné vzlétnout.
Tato evakuace, ale nakonec byla odložena, protože se obrněné jednotky nepřítele stočily jiným směrem a přestali tak základnu ohrožovat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Připravili jsme pro vás se Saldym a Achileem krátkou "hříčku", jak by asi vypadala taková to blesková evakuace letiště.
Jde o 90 minutovou "challenge" misi, kde usednete do P-38 nebo P-47 a budete muset co nejrychleji odstartovat z předsunutého letiště Kelz.
Jde o nebojovou misi (pro piloty) s cílem se donavigovat ve velmi špatném počasí (sněhová bouře) na základnu v týlu.
Na počátku mise bude v popisu uvedeno, jaké je cílové letiště kam se mají P-38 a P-47 přepravit.
Podle těchto informací si každý zvolí tolik paliva kolik vyhodnotí že bude potřebovat.
V první fázi mise, která bude trvat jen něco málo přes čtvrt hodiny, se všichni piloti budou muset rychle zorientovat podle hořících ohňů, taktéž vystřelujících světlic,
které budou vyznačovat startovací plochu aby mohli co nejrychleji odstartovat, nabrat výšku a správný směr.
Celá tato evakuace bude probíhat před blížícími se německými jednotkami, které se budou nezadržitelně blížit přímo na letištní plochu. Taktéž se může stát, že zaútočí na startující stroje.

P-38 i P-47 budou mít k dispozici Bendix a bude možné využít navigaci přes maják, nicméně ten nebude umístěn přímo na cílovém letišti, ale desítky kilometrů ve vzdáleném městě (viz. info v misi)
Cílové letiště bude osvětleno zapálenými ohni, takéž každý přilétající letoun uvítá obsluha letiště vystřelenou světlicí kvůli snadnějšímu přiblížení na přistání.

Dále bude možné si zabojovat s tanky ve velmi krátké 30 min. "hříčce" při evakuaci letiště Kelz.
Budou k dispozici 4 sloty Sherman - kde bude úkol zpomalit obsazení letiště o několik minut.
Dále budou k dispozici 2 sloty PzIV a 2 sloty Panther - které budou moci urychlit obsazení letiště a převzít kontrolu. Takže likvidovat nebohé startující nešťastníky Úsměv
Zde je podmínka že musíte vlastnit modul Tank Crew

Účastnit se může každý, červený, modrý i ten kdo se neúčastní Operation Repulse specky a to jako pilot tak i posádka tanku.
Bude-li se účastnit člověk, který zároveň i letí Operation Repulse specku a doletí nepoškozen na cílové letiště a pošle do tohoto vlákna screen zaparkovaného stroje, získává "divokou kartu" jednoho útěku ze zajetí v ostré specce.
Pozor je omezen počet účastníků krátkou dobou na spawn. Jakmile wehrmacht obsadí letiště nebude se možné se dále naspawnovat a tím je vstup na tuto misi uzavřen.
Je potřeba umět létat ve špatném počasí a s umělým horizontem. Pro modré je tu i challange letět s kapitalistckým strojem co má motor jak stodola případně kus co má dva vocasy Úsměv

Mise byla vytvořena nejen pro zábavu, ale taky jako zátěžový test Achilova nového serveru a chování při nestadartním počasí.

Evakuační mise se koná v neděli 7.2.2021 od 20:00
Herní čas 7:00 ráno před úsvitem - bude ještě tma
(kdo má skutečně zájem, je skutečně nutné se spawnovat v prvních minutách po startu serveru)
Spawn bude uzavřen po několik desítách minut, jakmile bude obsazeno letiště
Mise končí v 21:30

Pravidlo:
Letouny nenakládají žádné zbraně a nebudou útočit proti německé pozemní technice.

Server:
i.imgur.com/dNQoZQ8.jpg
Heslo: bulge
TS: SVK TS či jiné dle preference

Letiště Kelz
i.imgur.com/rwGLJwr.jpg
i.imgur.com/U5RhS93.jpg

Směr útoku 18.12
i.imgur.com/4OnuzRY.jpg
i.imgur.com/V27ErNo.jpg
i.imgur.com/Dy91M2k.jpg

Tanky RED
i.imgur.com/TLK5vTT.jpg

Tanky BLUE
i.imgur.com/OZGpv3E.jpg
Upravil/a magot dne 02-02-2021 22:44

ringlett
vAU !!

saldy
Nebojte se a přijďte, ujistíte se jestli jste ještě neobrostli mechem a otestujeme zase server, jo a to počasí je náhodou takové hezké vánočníÚsměv

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
311_Vont
Pokud to jen trochu půjde, tak přijdu. Mrknutí
Upravil/a 311_Vont dne 02-02-2021 18:28
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
magot
hele toto je jen "for fun" kdo chce přijde, kdo ne tak se nic neděje Úsměv

310_cibule
Já si snad ten Tank Crew jen kvůli tomu koupím. No, asi ne, ale lákavý je to fest.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

311_Vont
310_cibule napsal:

Já si snad ten Tank Crew jen kvůli tomu koupím. No, asi ne, ale lákavý je to fest.

Prochorovku mám, tak potom někdy zaskotačíme a uvidíš jestli tě to bude bavit.... Mrknutí

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

CSW_Rannisokol
Ono stačí, když bude řidiče tanku dělat někdo, kdo to TC má, střelce můžeš dělat, i když sis to nekoupil.
i.ibb.co/Yp9d9tw/Rannisokol.png

magot
310_cibule napsal:

S těma tankama to tam je jenom na chvilku, to snad ani nemá cenu to kupovat kvůli tomu Šklebící se
Nicméně uvidíme v budoucnu zda neudělat nějakou kombinovanou specku s tankama. Zatím je to spíš takový experiment.

310_cibule
Beru juga ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Hot_Dog
A ty co nemaj v neděli od 20:00 čas, a letěj za tejden Bastogne, tak maj smůlu a žolíka na zajetí nemaj jak získat předpokládám...

magot
Netřeba se nějak na tuto akci hlásit, prostě kdo se tam dostane od 20:00, tak si vybere jeden ze dvou strojů nebo tank. Úsměv

magot
Nezapomeňte, dnes v 20:00 Úsměv
Po nastartování, pokud možno ihned kousek popojeďte aby se mohli spawnovat další lidi. Pak rolujte a hledejte ohně, kterými je vyznačena startovací plocha.
i.imgur.com/yqh56b1.jpg
Upravil/a magot dne 07-02-2021 11:45

magot
Start za 30 min - nezapomeňte si přečíst v popisu mise na serveru cílové letiště a kde je umístěn maják.
[img]http://www.highpoint.edu/safety/files/2015/08/exit-evacuation-signs-evacuation-route-arrow-right.jpg[/img] is not a valid Image.

311_Mart
i.ibb.co/cJY5Hdk/IL-2-Sturmovik-Battle-of-Stalingrad-Screenshot-2021-02-07-20-40-12-19.png
Evakuace úspěšná Úsměv
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

310_cibule
Cibule slavně přistála ve Florennes. Letadlo nepřežilo : )

i.ibb.co/F67004N/thunder.jpg

311_Vont
[img]https://imgup.cz/images/2021/02/07/22.jpg[/img] is not a valid Image.

Mrknutí

LesniHU
[img]https://oshi.at/pCvEJy/GiBt.jpg[/img] is not a valid Image.

Za misi dekuji, moc jsem si ji uzil. Otazka na ostatni, kdo spravne chytil, odkud fouka vitr? Ja jsem z briefingu tak nejak vyvodil, ze od jihu (to je tak, kdyz se cte v "poplachove" rychlosti), ale pytel sel od severu. Kdyz ale vsichni startovali po vetru, tak jsem se pridal :-)
Sel jsem nad mraky, doufal jsem v trochu slunicka, ale jen zacinalo svitat. Kvuli tomu memu chaosu s vetrem jsem pak musel delat dost divoke korekce.

Misi neletim, takze pokud nejaky P-38 chce me bonusove letadlo, muze ho mit. A pokud organizator dovoli, samozrejme.

magot
prej mě to budou strhávat z vejplaty ..
i.imgur.com/BLCpjIm.jpg

@Lesník - ano přesun útěku z vězení můžeš někomu věnovat. Ideálně kdo letěl tuto evac misi a nedoletěl. (Mě ale ne Šklebící se)
Směr větru jak kluci poznamenali v TSku šel zjistit podle směru černého kouře z ohňů na letišti. Byl tam velmi silný boční vítr.
Upravil/a magot dne 07-02-2021 21:11

matmy
ATA_matmy, 310_Paul, ATA_Vasja. Mám i kus obrázku Cibuleho thundera Úsměv, ale pak mi spadly windows.
Jo a ten útěk ze zajetí věnuji ATA_ringlettovi, který nás do specky vrhnulMrknutí
2i.cz/images/2021/02/07/ATA_2021_2_7__19_44_8.png

Ještě přihazuji ATA_Havros5, který nějak pozapomněl, jak fungujou ty intenety.
2i.cz/images/2021/02/07/havros5adb4bbe4bd9eb9e6.png
Upravil/a matmy dne 07-02-2021 22:11

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,323,804 návštěv