November 21 2024 17:07:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
Paulus

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
TM Hotas Hornet
magot
Coffin Corner napsal:

magot napsal:

Já si včera koupil hornet páku, abych si taky udělal radost Šklebící se

Tak povídej a přeháněj. Taky o ní uvažuju, když ji slevnili...

No ..páka solidní bakelit a kov. Spokojenost stejně jako u Warthog.
Samotný Hotas systém je celkem dobrý, nicméně Warthog je lepší co do umístění tlačítek dosažitelnost atd ..
Mám to přímo na DCS Horneta.

Co bych tomu vytknul:
1) second detent (spoušť kanonu) brutálně cvaká, člověk má pocit, jak když láme nějaký plast, ale je to tak tvrdý mechanický přechod. Časem se to asi vychodí jako u WH.
2) pinkie tlačítko nelze zmáčknout malíčkem protože jde dost těžko. Spíše to jde až prsteníčkem. Časem se to asi zase vychodí ..
3) paddle - tady trochu fail - skutečná hornet páka má zde takovou nadstavbu a paddle dlouhý až k malíčku. Zde u TM je fakt extrémně krátký. Takže tam ani malíček nedosáhne a to mám prsty extra dlouhé ..
Prostě designér TM zde byl asi úplně zhulenej, když tohle odkejval jako že ok .. nicméně to půjde snadno fixnout, prostě si vytisknu nástavec na ten paddle a fertig Úsměv
i.imgur.com/OIaEbSn.jpg
4) 5-ti polohový (4 směry a depress) kříž na palec lze ovládat nahoru/ dolů/ dovnitř a depress. Směr ven klouže prst jakože až tak že to nejde moc použít když potřebuješ něco rychle udělat.
Průřezy na tlačítku jsou ve směru skluzu prstu, čili to je nějaké specifikum i reálného hornet sticku. V reálu jim to jde možná lehčeji.
i.imgur.com/qvADaDr.jpg

5) DCS hornet modul nemá animovány všechna tlačítka pouze paddle, pinkie a bomb release. Zbytek se nehýbe, takže sorry jako č.2 Šklebící se

Co bych vypíchnul:
- non-real kolečko (tzn. to na skutečném hornet sticku není) - není osa. Má polohu nahoru, dolů a depress. Tzn. jakoby tří-polohový objekt. To např. v A-10 simuluje chybějící 4- polohový kříž na výběr zbraní. Či u F-16.
U F-18 radar pohyb nahoru - dolů. Byť nereálný prvek velmi užitečný. Nejdříve mě to štvalo co tam cpou za srágoru, ale nakonec spokojenost.
- má krásnou krabičku se saténem, takže něco pro nablblé unboxery Šklebící se

V kostce Hotas Warthog je takřka dokonalý hotas systém. Hotas Hornet ne. Plus TM ještě zbastlili tu krátkou paddle.
Pro DCS horneta doporučuju, pro zbytek modulů spíše WH.

Osobně jsem s tím i přes výtky velmi spokojen a baví mě s tím kvedlat. A vo to asi jde Úsměv
Upravil/a magot dne 21-01-2021 20:27

Mira
Prosím tě až si budeš tisknout ten nástavec..udělej dva Úsměv A náhodou o nějaké podložce na dlan jako ma A10 klacek jsi nepřemýšlel ?

něco jako si vyrobil tenhle šikula
čas 6:03

YouTube Video

magot
Ten nástavec v 6:03 není dle mého potřeba.
Ruka mě nebolí ani po 2 hodinách letu.

Ten paddle nástavec - no vymyslím něco simple a vytisknu si to přímo u Průši kde mám známého ..
Kdybych měl tiskárnu doma, což za pětku můžu mít, ale nevím k čemu, tak bych si s tím vyhrál a vymodeloval něco pořádného.
Takhle když mám jeden pokus tak to asi nebude žádnej echt-gold Šklebící se
Upravil/a magot dne 21-01-2021 21:17

Coffin Corner
Díky Magote, konečně česká recenze Úsměv Nejvíc mě právě odrazuje ta absence podpěry dlaně, jak to avizovalo víc recenzentů...
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson

magot
Mně ta podpěra ruky vůbec neschází, protože ta páka je totiž lehce nahnuta dopředu a vytváří tak trochu opěru, takže tím je to kompenzováno.
Ale každý má asi jiné preference a někdo má radši podpěru ala WH . Úsměv
Jinak si myslím že WH a Hornet páka je to nejlepší na trhu vzhledem k malé konkurenci.
Upravil/a magot dne 21-01-2021 21:18

Mira
Taky jsem si myslel že to bude problém ale z výše Magotem zmíněného důvodu tomu tak není .
Upravil/a Mira dne 22-01-2021 06:36

Coffin Corner
Ono asi taky bude záležet, jestli člověk litá s pákou mezi nohama kde si ruku opře o stehno, nebo na stole?
Ale jinak bych řekl že na Mongoos od Virpilu, respektive MCG od VKB jsou level výš. To by mohl posoudit Jaromír... Úsměv
Upravil/a Coffin Corner dne 22-01-2021 11:42
...taky sem si nemyslel že bych mohl sestřelit německý letadlo. Dva roky po válce se mi to konečně podařilo.
Abraham Simpson

AJaromir
Viz recenze, co jsem s ní Fučimu pomáhal. Já mám ruku položenou ve stylu F-16. Tedy páka na straně a ruka opřená o opěrku. Páku mám ve výšce opěrky, takže maximální pohodlí. Podle mě varianta s opřenou rukou je vždy lepší. Ruka je pak uvolněnější, méně se třese.

A Vipril a VKB jsou jiná liga. Problém Prasátka jsou plastové vnitřnosti. Když s warthogem moc extrémně nekvedláte, pak vydrží a stačí jen jednou za rok nebo dva jej rozebrat, vyčistit a promazat. Když má někdo páku prodlouženou, tak to většinou Warthog nepřežije právě kvůli plastovému vnitřku. Většinnou něco praskne právě v místě uložení. Když se tak stane, poznáte podle toho, že se s pákou dá kroutit na stranu.

No a nakonec je rozdíl v centrování, kde Warthog jednou pružinou centruje obě osy a Virpil/VKB má sólo centrování pro každou osu zvlášť, což z mé zkušenosti opět přidává lepší schopnost řízení. U VKB/Virpil jde taky měnit profily centrování. Je na výběr centrování úplně bez aretace (moje nejoblíbenější), s mírnou aretací nebo se silnou aretací. Taky jde měnit pružiny a jejich předpětí pro úpravu vystřeďovací síly. Virpil nemá nastavitelnou tuhost řízení. Páka je "volná", krom vystřeďovací síly neklade žádný odpor. U VKB by se mělo dát nastavit tuhost páky pomocí škrtících teflonových kroužků.
Upravil/a AJaromir dne 22-01-2021 12:40

Mira
Mam paku položenou na stole, což znamená dost vysoko. Ale ještě se mi nestalo, že by se mi ruka nějak unavila..víc mně štve ten undesignate button na malíček..na moji ruku je celkem daleko a to mam tlapu..ale za mně osobně nemohu jinak páce nic vytknout..ale to jsem nemohl ani předchozímu kusu A10/F16..
Jedno malé bezvýznamné plus, je to větší macek Úsměv

magot
Kdybyste si někdo pořídil a hornet páku a snažil se vyměnit/ nahradit paddle, tak tady je návod jak instalovat pružinu co mi dodal DeadMeat z ED fora.
Je to fakt extra špek, video má 1 minutu, já s tím strávil půl dne Šklebící se
YouTube Video

@Jaromír používám 4 roky WH bez prodloužení a další 4 roky (tentýž WH) s prodloužením (12cm) a bez problému.
Plastové vnitřnosti jsou TM dlouho vytýkány ..
Ten Virpil F-14 mi stále leží v hlavě, jestli nezkusit Úsměv
Upravil/a magot dne 23-01-2021 01:13

AJaromir
U WH jsou nejblbší ty plastový čudle (ložiska) a silikonový o-kroužek. U těch čudlů se bojím, že se jednou vychodí. Ten O-kroužek se časem potrhá a pak to dělá psí kusy.

Tady firma, co dělá rozšíření pro WH, prodává i ten kroužek:
https://warthog-e...n-o-rings/

Asi si od něj koupím ty prodlužovací káblíky. Vypadají daleko robustněji, jak ty, co dělá Virpil. Ty už jsem musel párkrát pájet.

magot
Teď na to koukám. Kdybys objednával ty prodlužovací kablíky, nechtělo by se ti objednat i jeden kablík navíc pro mne? (zaplatil bych půlku poštového z toho zahraničí, plus veškeré výdaje s přeposlání v cz) Úsměv
Akorát jsem nezaznamenal že by to tam prodávali separátně ty kablíky.

AJaromir
To nebude moc drahé, je to z Polska. Uvidím.

Coffin Corner
Tak je doma. Kruh, trvající dvacet pět let, když jsem na Invexu poprvé ošmatával F-15 Talon se stejnou zvědavostí, dychtivostí a touhou, jako intimní místa dívek, se uzavřel.

Musím konstatovat, že s většinou výtek v recenzích nemám vůbec problém. Poněvadž mám prsty dlouhé jako facehugger, parádně jdou ovládat tlačítka na malíček.
U toho paddlu shledávám oproti Warthogu navíc výhodu v tom, že je kratší, tudíž ho nemusím malíčkem, nebo prsteníčkem nejprve obcházet a jeho dosažitelnost je rychlejší.
Moc se mi líbí cvakání většiny přepínačů a spínačů, co se mi naopak moc nezdá je ono přidané třípolohové "kolečko", které se k robustnosti celého sticku vůbec nehodí, protože je příliš měkké.
Obavy z absence opěrky dlaně a tím pádem únavy, se opravdu nenaplnily, protože ruka se dá zapřít palcem o kovovou část za přepínačem výběru zbraní.
Jsem rád, že jsem stick sehnal ještě pod čtyři tisíce, protože jeho cena opět leze nahoru.
Spokojenost! Příští stanice: T-50, nebo MCG Úsměv
Abraham Simpson

magot
U toho paddlu shledávám oproti Warthogu navíc výhodu v tom, že je kratší, tudíž ho nemusím malíčkem, nebo prsteníčkem nejprve obcházet a jeho dosažitelnost je rychlejší.

ano, toto je paradoxně výhoda. Mě ovšem více vyhovuje dlouhý paddle ala WH. Chystám si půjčit tiskárnu a pak něco pro hornet páku zbastlím, případně nasdílím Úsměv

Jinak ano TM WH a F-18/F-16 páky jdou nahoru. Ne jen nyní, poslední rok, ale už od roku 2012, jejich hodnota stále stoupá.
Pořizoval jsem v r.2012 TM WH i s plynovkou za 9000,- dnes stojí od 11000 - 14000,- takže je to investiční hw Úsměv
Upravil/a magot dne 09-02-2021 15:23

Ajvn
Tohle si dneska ještě někdo za ty prachy koupí? Tenhle strašidelný bakeliťák? Si děláte prdel ne? Šklebící se

AJaromir
Co je to za problém? Dokonce i páky v letadlech jsou plastové.

Ajvn
No ja vím. Podívej se třeba na tohle: https://virpil-controls.eu/vpc-constellation-alpha-l.html

Už na první pohled......

311_Mart
Mně se hotas WH povedl koupit v prosinci 2019 taky za 9000 Kč a s gripem a plynovkou jsem spokojený, výhledově přibude nějaká Virpil základna a pak už do toho lítání nedám ani korunu. No možná ještě kvalitnější pedály. A VR. Kur... Šklebící se
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

magot
AJaromir napsal:

Co je to za problém? Dokonce i páky v letadlech jsou plastové.

Jsem si amatérsky propočítal že odlití ocelového vnitřku by zdvihlo cenu zhruba o 30%. Viz. zkušenost ze slévárny na šedou litinu co jsem kdysi dělal ..
Zřejmě se dopočítali že by jim to už nikdo nekoupil, tak tam vymysleli tohle plastový jádro.
Ono totiž odlít to malou součástku z ocele, není úplně levné. Nicméně životnost je tím omezena.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,007,012 návštěv