November 22 2024 15:07:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
hard-soft
Hoper
je to asi dotaz i na HW, ale sem kliknul sem ...

hypotetická otázka Mrknutí :
budu instalovat winxp z CD
budu mít systémový HDD na RAIDu
nebudu mít FD
nebudu mít ani ZIPku
WinXP neznají ten RAID řadič

mám tedy smolíka, protože nedokážu dodat dodatečný ovladač, který instalátor přitrouble čte jen z A: ?
varianta dát HDD nejprve na IDE a až pak na RAID tuším nefunguje 100% - XP se nějak brání spustit systém z "jiného" umístění ...
varianta nLite a dodání driveru pro RAID do instalátoru taky nefunguje - ten driver čte až po základní detekci disků ...

xHorst
Je to jen odhad ale mam dojem ze nektere motherboardy umi substituovat klicenku(flashdisk) jako FDD na urovni biosu, takze by tomu mohl rozumet i ten zatracenej XP instalator...
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst

313_OTU_oblak
hmm....hopere, jednou jsem se bavil s programatorem a ten mi taky rikal neco podobneho - substituce flešky Úsměv za disketovku. ale prakticky jsem to nezkoušel Smutný

nevím, co třeba čtečka karet?možná by šlo s ní?...
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 22-02-2006 12:09

rudidlo
Abych pravdu řekl, tak nevím. Ale z tohoto a podobných důvodů stále cpu doma do každé mašiny FDD. Ta místo ničemu nezabírá.

http://silicon-remarks.blogspot.com
WT_Horrido
Taky si muzes vyrobit vlastni XP instalacku. Ale imho bude nejjednodussi zapojit pri instalaci floppynu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

57MH_Zvire
Kkopr bude instalovat Okna... Uáááááááááááááááááá.....

Skus FDD na USB.....

airspace.cz
57MH_Zvire
WT_Horrido napsal:
Taky si muzes vyrobit vlastni XP instalacku. Ale imho bude nejjednodussi zapojit pri instalaci floppynu.

Psal že nLite nefunguje. Mmj to by mě zajímalo proč.

airspace.cz
Hoper
xHorst napsal:
Je to jen odhad ale mam dojem ze nektere motherboardy umi substituovat klicenku(flashdisk) jako FDD na urovni biosu, takze by tomu mohl rozumet i ten zatracenej XP instalator...

MB to nepodporuje Úsměv

Hoper
57MH_Zvire napsal:

Skus FDD na USB.....

mno a není už lepší (a levnější) mít obyč FDD ?? ...

Hoper
WT_Horrido napsal:

nevím jak jinak než nLitem si vyrobit vlastní
a v nLitu mi to nefungovalo - dával jsem tam ovladače pro grafiku
když tam stejným způsobem dám i ovladače pro RAID, ty si při úvodním kopírování nezkopčí - vyzkoušeno
si myslím, že ty ovladače jsou až pro tu "další" část instalace, kdy se detekuje ostatní HW a ne HDD, na který je možno instalovat

takže zatím jediným řešením (za předpokladu úplného "zahození" FDD) je mít MB s emulací flashdisku co by FDD ?

Hoper
nebo že by se Bill časem pochlapil a ovladač se mohl natáhnout i odjinud ? ...

xHorst
Hoper napsal:
nebo že by se Bill časem pochlapil a ovladač se mohl natáhnout i odjinud ? ...

Tomu never !!!:no:Naštvaný:no:
Mozna dalsi Wokna, ale XP si myslim, ze uz zustanou jak jsou:rolleyes:
Upravil/a xHorst dne 22-02-2006 14:43
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst

312_HeRa
A nemas Kopre nahodou novej 64kovej procesor a normalni widle XP Pro SP2? Slysel jsem neco (sam 64 nemam), ze 64kovy CPU chtej k instalaci spravne funkcniho RAIDu 64kov widle ...... to jsem jen slysel a FDD si urcite v bedne furt nech Úsměv

Bill je Bill

312raf.com
Hoper
já ? 64ku ? ale kdeže ... Úsměv

57MH_Zvire
312_OTU_HeRa napsal:
A nemas Kopre nahodou novej 64kovej procesor a normalni widle XP Pro SP2? Slysel jsem neco (sam 64 nemam), ze 64kovy CPU chtej k instalaci spravne funkcniho RAIDu 64kov widle ...... to jsem jen slysel a FDD si urcite v bedne furt nech Úsměv

Bill je Bill

Urban legend.....

airspace.cz
57MH_Zvire
Hoper napsal:
57MH_Zvire napsal:

Skus FDD na USB.....

mno a není už lepší (a levnější) mít obyč FDD ?? ...

No bude, ale když už jsi se ptal... Šklebící se

Já ji třeba mám...... :sm51:
Upravil/a 57MH_Zvire dne 22-02-2006 15:53

airspace.cz
falkon
Hoper napsal:mám tedy smolíka, protože nedokážu dodat dodatečný ovladač, který instalátor přitrouble čte jen z A: ?

Tak teraz som popravde trochu zmatany :rolleyes:
Ja totiz zijem v tom, ze drivery sa daju instalovat odkialkolvek - len sa k tomu treba preklikat.
Ja na WinXP - SP2 sice RAID nepouzivam, ale v Device manageri ho vidim pod "Other devices -> RAID Controller". Ale drivery mozem nainstalovat odkialkolvek:
Device Manager -> RAID Controller -> Properties -> Driver -> Update Driver -> [objavi sa Hardware Update Wizard ] -> [Pre Windows Update zvolim hocico ] - klik Next -> [zvolim 'Install from list or specific location (Advanced)' ] - klik Next
--> A tu si dam bud:

>> 'Search for the best drivers in these location' a mozes zaskrtnut 'Include this location in search:' a tam das umiestnenie driverov

--- alebo --

>> 'Don't search. I will choose the driver to install'

Dokonca ked das 'Don't search...' a Next , tak ked poklikas na 'Show All Devices', tak sa ti objavi okienko s moznostou vyberu nejakych zariaden, ale bude tam aj tlacitko 'Have Disk...' - kde zadas presne umiestnenie driverov (a samozrejme pomocou tlacitka 'Browse' mozes zadat akykolvek adresar na disku alebo na nejakom perifernom zariadeni... )

Tak teda kde je problem? :rolleyes:

WT_Horrido
No zkus ten tvuj postup pri instalaci woken na nove postaveny pocitac Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

rudidlo
WT_Horrido napsal:
No zkus ten tvuj postup pri instalaci woken na nove postaveny pocitac Šklebící se
Šklebící se

http://silicon-remarks.blogspot.com
57MH_Zvire
falkon napsal:
Hoper napsal:mám tedy smolíka, protože nedokážu dodat dodatečný ovladač, který instalátor přitrouble čte jen z A: ?

Tak teraz som popravde trochu zmatany :rolleyes:
Ja totiz zijem v tom, ze drivery sa daju instalovat odkialkolvek - len sa k tomu treba preklikat.
Ja na WinXP - SP2 sice RAID nepouzivam, ale v Device manageri ho vidim pod "Other devices -> RAID Controller". Ale drivery mozem nainstalovat odkialkolvek:
Device Manager -> RAID Controller -> Properties -> Driver -> Update Driver -> [objavi sa Hardware Update Wizard ] -> [Pre Windows Update zvolim hocico ] - klik Next -> [zvolim 'Install from list or specific location (Advanced)' ] - klik Next
--> A tu si dam bud:

>> 'Search for the best drivers in these location' a mozes zaskrtnut 'Include this location in search:' a tam das umiestnenie driverov

--- alebo --

>> 'Don't search. I will choose the driver to install'

Dokonca ked das 'Don't search...' a Next , tak ked poklikas na 'Show All Devices', tak sa ti objavi okienko s moznostou vyberu nejakych zariaden, ale bude tam aj tlacitko 'Have Disk...' - kde zadas presne umiestnenie driverov (a samozrejme pomocou tlacitka 'Browse' mozes zadat akykolvek adresar na disku alebo na nejakom perifernom zariadeni... )

Tak teda kde je problem? :rolleyes:

Problém je v tom, že se tady bavíme o instalaci Windows. Pokud máš nějaký nestandartní řadič disků, tak na začátku instalace mačkáš F6 (nebo je to F2? Po ránu jsem vedle sebe.....),, aby jsi mu vnutil ovladače, potřebné pro ovládání řadiče. JInak totiž nebude vidět disky, na které chceš instalovat, a nebo po prvním restartu nahlásí UNACESIBLE BOOT DEVICE nebo něco podobnéhe.
Jakmile se dostaneš do nabídky instalace ovladačů k řadiči, tak jediná lokace, z které je schopný natáhnout jiné ovladače než ty, co jsou vložené do instalačnígho CD, je FDD. A bez ní se nehneš.

To je tzv. Paradox Windows. Windows nainstaluješ jenom, když budeš mít ovladače na disketě, ale na disketu je z CD, které ti dodal výrobce MB, nahraješ až nainstluješ Windows. Atd.... :hoper:

airspace.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,534 návštěv