December 04 2024 09:28:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Mnichov 38 - Odevzdaný materiál
CSW_Rannisokol
Ahoj,
dneska jsme ve škole probírali Mnichovskou dohodu a dějepisářka říkala, že jsme museli Němcům odevzdat válečný materiál v hodnotě 2 mld. Kčs. Mezi nimi tanky, letadla a kanóny, a potom ten materiál nasadili ve Francii. O Lt-38 vím, ty kanóny nevím, ale zní to docela uvěřitelně. Ale co ty letadla? Před Mnichovem jsme měli Avie B-534, Šmolíky a licenční B-71 (SB-2). Tedy v té době zastaralá letadla, která Němci neměli zapotřebí používat. Nebo něco nevím?

CSW_Cassius Chaerea
CSW_OTU_Rannisokol napsal:

Ahoj,
dneska jsme ve škole probírali Mnichovskou dohodu a dějepisářka říkala, že jsme museli Němcům odevzdat válečný materiál v hodnotě 2 mld. Kčs. Mezi nimi tanky, letadla a kanóny, a potom ten materiál nasadili ve Francii. O Lt-38 vím, ty kanóny nevím, ale zní to docela uvěřitelně. Ale co ty letadla? Před Mnichovem jsme měli Avie B-534, Šmolíky a licenční B-71 (SB-2). Tedy v té době zastaralá letadla, která Němci neměli zapotřebí používat. Nebo něco nevím?
Používali toho hodně, většinu. Buď jako školní, dopravní atd. Nebo je prodávali svým spojencům..třeba Bulharům, jejich neslavné nasazení B-534 proti americkým Liberátorům je dost známé.

CSW_Rannisokol
Jo, to vim, ale přímo ve Francii bojově použity nebyly, ne. Ono tomu předcházela dobrá výměna: Ona: "Naše letadla byla nasazena proti Francii." Já (vykřikl jsem): "Nebyly". Ona: "Ale byly, přece naše bombardéry." Já: "Myslíte Avie B-534?" Ona: "Ano". Já: "Tak to byly stíhačky". Ona (naštvaně): "Já si to do příště najdu".Šklebící se

magot
B-71 používala luftwaffe ve výcviku pilotů. B-534 na tahání terčů a podobné výcvikové aktivity.
S-328 II na východní frontě bylo u lufwaffe pár kusů použito na průzkum, noční bombardování a na proti-partyzánský boj na ukrajině.
Bulhaři používali S-328 i na protiponorkový boj a průzkum.

ringlett
CSW_Cassius Chaerea napsal:

Ahoj,
Používali toho hodně, většinu. Buď jako školní, dopravní atd. Nebo je prodávali svým spojencům..třeba Bulharům, jejich neslavné nasazení B-534 proti americkým Liberátorům je dost známé.

Tak, přesně

Tanky a kanony došli s němci až ke Stalingradu, na Kavkaz a k Lenigradu, stejně tak kulomety, pušky, pistole, to vše se i dál vyrábělo. Kulomety posloužili i k vyzbrojování námořních lodí všeho druhu.
S letadly je to trochu odlišné, naprostou většinu letounů používali jako cvičné, k tahání vzdušných terčů, k vlekání kluzáků nebo jako dopravní, něco i k pokusům s přistánímna letadlové lodi.

Co se nehodilo, či toho bylo přes příliž šlo na export na Slovensko, do Rumunska, Bulharska, Chorvatska a Finska, za dolary a pak za suroviny jako káva a čaj do Turecka.

1stCL_Novotny

Ahoj,

Zkus sehnat časopisy Revi. Tam je toho spousta.

http://www.revi.c...sopis.html

606_Temp
Jen taková poznámka. Ale co to má společného s Mnichovskou dohodou? Mnichovská dohoda nám sebrala pohraničí. Z vojenského materiálu bunkry a asi jejich nedemontovatelné vybavení. Ale že by jsme podpisem Mnichovské dohody přišli i o tanky, letadla, kanony atd mi přijde dost nepřesné.
Ano, díky M. dohodě jsme přišli o možnost se pokusit ubránit, ale ty zbraně se odevzdaly díky podepsání kapitulace našimi zákonodárci.

http://no606.ic.cz/
ringlett
606_Tempik napsal:

Jen taková poznámka. Ale co to má společného s Mnichovskou dohodou? Mnichovská dohoda nám sebrala pohraničí. Z vojenského materiálu bunkry a asi jejich nedemontovatelné vybavení. Ale že by jsme podpisem Mnichovské dohody přišli i o tanky, letadla, kanony atd mi přijde dost nepřesné.
Ano, díky M. dohodě jsme přišli o možnost se pokusit ubránit, ale ty zbraně se odevzdaly díky podepsání kapitulace našimi zákonodárci.

Taky pravda.
Těžká děla jsme jim prodali na podzim 38, ale zbytek je záležitost od března 39 dál.

Richi
Ale tak zase má nějaké body za snahu. Lepší správná informace, byť trochu nepřesná, než úplná lež.
Taky mohla říkat, že nás Anglie a Francie sprostě prodaly a jediní, kdo nám byl ochoten a připraven okamžitě přijít na pomoc, byla RA.
Možná, kdyby přednášel takový Ovčáček ..... Mrknutí

Hoper
proti B-24 letěly bulharské B-(1.)35 nebo B-534??
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Oboje.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
Richi napsal:

Ale tak zase má nějaké body za snahu. Lepší správná informace, byť trochu nepřesná, než úplná lež.
Taky mohla říkat, že nás Anglie a Francie sprostě prodaly a jediní, kdo nám byl ochoten a připraven okamžitě přijít na pomoc, byla RA.
Možná, kdyby přednášel takový Ovčáček ..... Mrknutí

Taky by mohli učit že příště je nutné vše co půjde odnést domu a schovat a zbytek rozflákat...
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

606_Temp
Proč? Použilo se to proti našemu zrádci. Za mě OK :-D

saldy
Tyler Durden má jistě na mysli skutečnost, že odboj měl problém dostat se ke zbraním.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
CSW_Cassius Chaerea
606_Tempik napsal:

Proč? Použilo se to proti našemu zrádci. Za mě OK :-D
Jj, ty budeš dobrý Moravec.

606_Temp
A ty máš jistě smysl pro humor.

Tyler Durden
saldy napsal:

Tyler Durden má jistě na mysli skutečnost, že odboj měl problém dostat se ke zbraním.

A že nikoho nenapadlo, byť třeba z osobní iniciativy, např. přesekat ocasní nosníky u letadel...
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

CSW_Cassius Chaerea
606_Tempik napsal:

A ty máš jistě smysl pro humor.
Nemám a tvé dosavadní prezentované názory o vtipu nenasvědčovaly. Naopak mám tě za všeobecně demoralizovaného jedince, který by v čase krize mohl stanout na druhém břehu... protože zrádci... EU diktát...atd.

606_Temp
Můžeš být klidný. Pro mě břehy nejsou. Já budu plavat proti proudu Ten východní i ten západní břeh se snaží nastolit diktaturu a to není nic pro mě. Já vyrostl v 90. kdy to sice bylo divoké, ale bylo to nejsvobodnější období. Teď se jenn utahují šrouby.
A pokud euroliden vadí vtípek, tak to u nás mají blbý. Tu se dělaly odjakživa vtipy proti vrchnosti.

310_cibule
A mohlo to být docela zajímavé vlákno...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

36,063,474 návštěv