Tak jsem si udělal přehled, jaké jsem koupil PC. Zdejší komunita bude mít jistě starší první PC. Ten vývoj PC je zajímavej.
První PC jsem pořídil v r. 1999. PC Profi Alfa+, monitor 15”, tiskárna CANON BJC-250 za nehorázných 45 591,- Kč.
Co v něm bylo za CPU, GPU, RAM nemám ponětí. OS Win 95. Měl být první a poslední a jen na účetnictví.
GPU GeForce FX5200, Grafický čip: GeForce FX 5200
Rychlost grafického čipu [MHz]: 250
Velikost grafické paměti [MB]: 128
Typ grafické paměti: GDDR
Rychlost grafických pamětí (efektivně) [MHz]: 400
RAM 512 MB
HDD FDD 40 GB
OS WIN98
12936,- Kč
R. 2007
ZD MSI K9A Platinum,
Socket AM2+, čipset ATI RD580 Xpress 3200 a SB600, 2x PCI + 4x PCI-E x16 + 1x PCI-E x1, čtyři DDR2 533/667/800 paměťové moduly max 8GB, 1x Ultra ATA + 6x Serial ATA 3Gb/s, GLAN.
Prvni Sinclair ZX Spectrum+, kazetak polske vyroby dvakrat tezsi nez Sinclair, cernobily televizor Merkur, mozna i tiskarnu Gamacentrum01 bych nekde vyhrabal. Otazka je, jestli to bude stale po letech fungovat.
Amiga500 v roce 1990, ještě ji mám na půdě, bohužel jsem prodal originál monitor commodore. Později jsem dokoupil půl Mb ram. Vypadalo to jako velká plechová krabička a zasunula se do spodu.
Sinklér, koupil jsem si jej v r. 89 při návratu do vlasti, a do roku jsem jej zcela oddělal tehdejšími leteckými simulátory...
Pak to byly samé PC v zaměstnáních, 286, 386, 486, Pentum... a od r. 97 vlastní PC doma. Včetně vytáčeného (a vytáčejícího) netu - ale ten jen do r. 99. Manželka zaúřadovala...
Od r. 2005 net dodnes. A AH a SVK a...
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Já to vlasně ani nechci vědět. Začalo to nějakou 386 s 8bit zvukovkou od SB, a když nám jí chtěl tatík po pár letech sebrat, tak jsme mu sdělili, že už v tý skříni dávno není, jestli chce aspoň tu krabici
Táta měl ZX Spectrum+ od roku 1986. To je nejstarší počítač, který si pamatuju, ale předtím údajně měl ještě nějaký jiný osmibit. V devadesátých jsem pak jel dlouho na Didaktiku M. Na PC jsem chodíval pařit k tátovi do Spořitelny. Vlastní PC od roku 1999, Celeron 366 Mhz, 64 MB RAM, 8 GB disk a 16 MB Riva TNT.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.