Problém s pedály Saitek
|
310_cibule |
Přidané 22-04-2015 21:16
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Ahoj, můžete mi někdo poradit.
Přestaly mi fungovat Saitek pedály zničehonic. Ale takovým divným způsobem. Po zapnutí kompu nesvítí zelená kontrolka, pedály nefungují, ale komp je vidí. Když na ně najedu a dám je ve vlastnostech zkalibrovat, najednou se zelená kontrolka rozsvítí a pedály fungují. Klepnu na Okey, zavřu kalibrovací panel, kontrolka zhasne a zase nic. Má někdo nějaký nápad? Mohlo by to být driverem (ale neměnil jsme ho, ostatně tyhle pedály mají driver z roku raz dva).
Dík za každou radu (chtěl jsem si večer vystřelit na Tante Ju, ale bez pedálů to jde ztuha ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
magot |
Přidané 22-04-2015 21:42
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
Přeinstalovat ovladače. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 22-04-2015 22:52
|
Fusioner
|
Nepomohlo. To je bordel.
Ve vlastnostech zařízení pedály normálně plynule chodí.
V COD je mohu namapovat, ale mají jen tři polohy - směrovka úplně vlevo, směrovka úplně vpravo a uprostřed.
BoS na mapování pedálů vůbec nereaguje.
Propadám zoufalství...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Baron |
Přidané 22-04-2015 23:51
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Zmeniť si port, na ktorom máš pedale napojené.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 08:10
|
Fusioner
|
To jsem udělal už několikrát. Ale stejně díky.
|
|
|
|
magot |
Přidané 23-04-2015 10:42
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
Problém mohou dělat porty USB 3.0. Ideálně do 2.0.
Ale spíš to vypadá že se ti odporoučeli pedály ... rychle objedávej Happyho! |
|
|
|
alfik |
Přidané 23-04-2015 11:13
|
Diskutující
Příspěvek: 4820
Založený: 21.04.06
|
Hele, mám doma nepoužívané Messerschmidty, dám je za odvoz.
Po úrazu je nemám zapnuté, protože nemám ten "cit" v nohách.
Nechceš je? Jsou prakticky nezničitelné.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 11:14
|
Fusioner
|
I to mne napadlo. Tedy myslím ty USB dvojky a trojky. Ale není to tím.
Mate mne, že windowsovská kalibrace neukazuje žádný problém, pedály se podle ní pohybují plynule. A ve hře blbnou nebo nejsou vůbec vidět.
Jdu objednávat pedály od Happyho. Netušíš, jak dlouho se na ně tak čeká?
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 11:14
|
Fusioner
|
alfik napsal:
Hele, mám doma nepoužívané Messerschmidty, dám je za odvoz.
Po úrazu je nemám zapnuté, protože nemám ten "cit" v nohách.
Nechceš je? Jsou prakticky nezničitelné.
Co je to messerschmidty? To zní lákavě.
|
|
|
|
Baron |
Přidané 23-04-2015 11:16
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
To by aj mna veru zaujimalo tie Messerschmidty
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 11:23
|
Fusioner
|
Dal jsem si "messerchmidt pedals" do vyhledávače a vyjelo mi tohle. To nejni špatný (i když ne úplně to, co jsem měl na mysli)
[img]http://web.iol.cz/cibule/messerschmidt pedal.jpg[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 11:28
|
Fusioner
|
Že by tohle? http://messerschm...age_8.html
Ty tedy vypadají fantasticky! Každopádně mám zájem o cokoliv.
|
|
|
|
Fiks |
Přidané 23-04-2015 11:58
|
Uživatel
Příspěvek: 658
Založený: 28.08.10
|
To byly pedaly co dělal Big Joe.Tady se mrkni.Je to až dole.
http://www.virtua...cz/pedaly/ |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 12:28
|
Fusioner
|
Dík.
|
|
|
|
batoh |
Přidané 23-04-2015 16:21
|
Uživatel
Příspěvek: 873
Založený: 29.06.10
|
Dovolte malý komentář - snad si to podle webu Big Joea dobře pamatuju:
- Dole na http://www.virtualnipilot.cz/pedaly/ je varianta Lavočkin - dvě svislé osy otáčení a spřažená ramena. Při sešlápnutí plocha pedálů zůstává rovnoběžná s přední hranou základny.
- Varianta Messerschmidt má jednu osu otáčení.
Psal jsem Alfikovi PM, že pokud by chtěl 310_cibule pedály odjinud, že bych měl o ty Messerschmidty zájem.
Ale rád zájem odvolávám a přeji panu Cibulemu mnoho šťastných šlápnutí do směrovky! |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 23-04-2015 18:47
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
batoh napsal:
Ale rád zájem odvolávám a přeji panu Cibulemu mnoho šťastných šlápnutí do směrovky! Což to on Cibule určitě umí otestovat nový kus železa. Třeba si najde nějakou opravdu pevnou překážku někde ve Francii.
Non est specifica
|
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 23-04-2015 19:57
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
Rumcajs napsal:
Třeba si najde nějakou opravdu pevnou překážku někde ve Francii.
Už zas? Že ho namiesto toho nepoľutujete, keď chce konečne lietať a nemôže.
Upravil/a 606_JuLB dne 23-04-2015 20:17
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-04-2015 21:19
|
Fusioner
|
Díky za zastání, veliteli
Happy si mě zařadil do pořadníku, zhruba k Vánocům bych ty pedály od něj snad mohl mít.
Takže alfiku, Tvé laskavé nabídky bych využil co nejdříve.
Děkuju za přání, batohu. A sorry.
|
|
|
|
alfik |
Přidané 24-04-2015 10:39
|
Diskutující
Příspěvek: 4820
Založený: 21.04.06
|
Fajn, napíšu ti do PM adresu, kam si můžeš přijet, a postavím vodu na kafo abych byl na tvou návštěvu připraven.
Ano, jsou to ty od Big Joea. Ovšem starší verze, jejich fotka už tam není. Vypadají jako ty Lavočkin, jen mají jednu osu, jak napsal Batoh.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 29-04-2015 09:45
|
Fusioner
|
Tak jen pro info, kdyby se Vám někdy přihodilo něco podobného:
Zkusil jsem Fikse, který se hrabe v elektronice, zda by mi pedály neopravil. Ani nemusel. Prostě je vrazil do svého kompu a chodily bez problémů.
Tak jsem si je zase odvezl a včera večer jsme se nad tím s Fiksem mořili na TS. Nic nepomáhalo, ale chyba byla zjevně v nějakých knihovnách, podle všeho takové Visual C++. Nakonec mne napadlo vrátit systém k měsíc starému bodu obnovení a ejhle. Pedály zase fungují (prostě se něco nakoplo při instalaci). Každopádně Fiksovi děkuju.
Taky děkuju alfikovi za nabídku. Saiteky zatím budou sloužit dál a koncem roku je zřejmě vyměním za ty od happyho.
|
|
|