November 21 2024 22:51:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
spínací/přepínací panel
Ondrej1
Myslím, že to s tématem souvisí, pokud ne, prosím o přesun:
Byl by někdo schopen, asi v roce 2015, vyrobit pro mě na zakázku něco takového? Počet tlačítek ještě asi mírně doladím. Dále zde někde ve fóru bylo řešeno, zda-li jsou páčky, např. pro vytažení podvozku korektně funkční (při načtení mise, resp. respawnu letadla tak, aby to nebylo "opačně"). Bylo by možné přidat ke každému switchi i zelenou a červenou diodu podle toho, v jaké pozici se přepínač nachází?

[img]http://www.bartos-stavby.cz/del_ondrej/PLATO3.jpg[/img] is not a valid Image.

clone9cz
V off-line za pomoci DeviceLink lze polohu přepínačů zjistit, online nikoliv.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
A o jaký sim jde? Třeba devicelink pro CloD funguje i online. Pro BOS jsem zatím o DL neslyšel. Tedy četl jsem, že něco takového možná zváží. Ale nic konkrétního dál už ne.

Jinak něco takového zvažuju, že si vyrobím díky tomu MJoy16. Pár kroutíků na trimy. Nějaké přepínače. Nějaká šoupátka.
Non est specifica

Koty
Trim doporučuji třípolohovou páčku + resetovací tlačítko Mrknutí
Rien n'est parfait; c'est la vie!

clone9cz
Rumcajs napsal:

A o jaký sim jde? Třeba devicelink pro CloD funguje i online. Pro BOS jsem zatím o DL neslyšel. Tedy četl jsem, že něco takového možná zváží. Ale nic konkrétního dál už ne.

Jinak něco takového zvažuju, že si vyrobím díky tomu MJoy16. Pár kroutíků na trimy. Nějaké přepínače. Nějaká šoupátka.

V CLOD snad není třeba ? Tam jsou jak toggle přepínače, tak tlačítka pro polohu on a polohu off, ne ?

http://www.wwii-illusion.net
BP_Madvlk
Jestli jsi ty popisky psal sám,tak doporučuju u podvozku zaměnit on/off za UP / DOWN ( či zasunut / vysunut ) . Takhle je to docela matoucí Úsměv Ale jinak pěkná věcička.

LEON
Ondrej1 napsal:

Myslím, že to s tématem souvisí, pokud ne, prosím o přesun:
Byl by někdo schopen, asi v roce 2015, vyrobit pro mě na zakázku něco takového? Počet tlačítek ještě asi mírně doladím. Dále zde někde ve fóru bylo řešeno, zda-li jsou páčky, např. pro vytažení podvozku korektně funkční (při načtení mise, resp. respawnu letadla tak, aby to nebylo "opačně"Mrknutí. Bylo by možné přidat ke každému switchi i zelenou a červenou diodu podle toho, v jaké pozici se přepínač nachází?

Napiš Joskovi, Ti to spíchne... Jen bych tam být Tebou doplnil i nějaký osy, ty se vždycky v simech hodí...

https://www.rcfree.eu
Rumcajs
clone9cz napsal:

Rumcajs napsal:

V CLOD snad není třeba ? Tam jsou jak toggle přepínače, tak tlačítka pro polohu on a polohu off, ne ?
Je otázka fantazie, na co všechno se DL dá použít. Lidi na to třeba věšej sadu budíků, který maj zobrazený na druhém monitoru. Nebo dokonce fyzické budíky, který maj pověšený na USB a nějakou tu elektroniku. Dokonce jsem četl o někom, kdo tím doma honí kokpit Spitfajra. DL v CloDu funguje tak, že obsahuje všemožné viditelné/zjistitelné hodnoty daného typu letadla.
Non est specifica

magot
Rumcajs napsal:

Clone myslel šturma asi ...

Ondrej1
Zajímavé návrhy a komentáře.
Všechno plánuju jen pro IL2 1946, možná časem pro BoS, ale předpokládám One fit Both. Lítám 99% času offline.
Pokud bych dával ještě "osy", tak spíš na další panel, i když si zatím vcelku vystačím (jednomotorová stíhačka) se Saitekovou trojpákou. na té mi moc nevyhovuje dílenské plastové zpracování. Větší počet os bych ocenil možná pro občasnej let bombrem, ale to už bych chtělo rovnou tak 8 + 3 páky. Takže výrobě další krabice s osama se taktéž nebráním, jen teď není prioritou.
Udělal bych ještě nějaké úpravy, např. přidání tlačítka "vybrat všechny motory", obecně by nebylo na škodu přidat několik tlačítek pro sichr. Taky by bylo tlačítka nějak oddělit/rozdělit do skupin, podobně jako klávesy F1-F12, kvůli náhmatu. To resetovací tlačítko bude taky určitě potřeba.
Pokud budete mít Rumcajsi nebo Josko nebo kdokoliv jiný zájem, začátkem příštího roku by se na tom dalo začít pracovat. Třeba si vyrobíte svůj vlastní, pokud bude vyhovující, nebránil bych se koupit od vás jeho kopii (výhodou je předem daná cena). O ceně zatím nepadlo žádné slovo, celkem by mě zajímalo, kolik bych za to asi tak řádově vysolil.
Kdo má zájem, klidně mi pište a díky za tipy.

313_Nevo
$99.75
www.derekspearedesigns.com/uploads/3/3/3/7/3337442/8680204_orig.jpg
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Ondrej1
Nevo, dáváš sem samý lepší kousky Úsměv
Tohle není špatný a za docela rozumný peníze.
Sháním vlastně podobnou firmu jako DSD, jen v dojezdový vzdálenosti. Protože každej ten spínač nebo tlačítko bych chtěl o (byť) kousíček posunout, přidat, podsvítit, zvětšit poloměr koleček, řešit jako mikrospínač apod.

313_Nevo
jasne, tiez mam za to, ze taketo 'linearne' rozlozenie ovladacich prvkov nie je moc stastne riesenie. predsa len, nejaka medzera tu, zmena velkosti tam moze zvysit celkovu ergonomiku toho panelu.
samozrejme, skus zabehnutych lokalnych kutilov, vyrobit take cosi nemoze byt vobec problem.

313_Nevo
takyto prepinaci panel sa da urcite aj lahko vyrobit samo-domo.
pokial je clovek trochu zrucny a nechce utratit vela penazi, tak nie je nic jednoduchsie ako kupit lacny joy a par prepinacov. vykuchat vnutornosti joya, osadit nove prepinace a supnut to do nejakej vhodnej skrinky Mrknutí

http://www.isrtv....ial-kinda/
[img]http://img807.imageshack.us/img807/9738/box013.jpg[/img] is not a valid Image.

milan555
Ahoj pánové, to jsou pěkné věci. I já bych něco takového chtěl Úsměv . Není praktičtější použít takovou nějakou krabičku ? Čudlíky zepředu a případně další krabičky stavět na sebe.
[img]http://www.gme.cz/img/cache/800x600/072/203/u-kk09-455-obrazek-1.jpg[/img] is not a valid Image.

Ondrej1
Ahoj Mílo.
Proč ne, ale 660,- za to nedám. Rozměrově to odpovídá střednímu desktop-PC, takže by se dal sehnat i menší-levnější, to jo..
Krabička je asi jedinou věcí, kterou bych byl schopnej (a bavilo by mě to) na tom celku vyrobit Úsměv

Rumcajs
Kluci, konstrukční krabičky na elektroniku se daj pořídit za pár švestek. Viz třeba zde.

http://www.gme.cz...bicky-boxy
Non est specifica

Ondrej1
Ale jo, pokud bych chtěl šetřit čas i peníze, klidně bych do plastíku šel.
Zatím to vypadá, že si s tím někdy přes víkend vyhraju a udělám to z pruhu plechu, vyříznutýho ze starýho case, zaobleného do tvaru obráceného "U", celé by to přišlo vložit do nějaký masivnější prkenný základny.

A pak ti to, Rume, pošlu a osadíš mi tam vnitřnosti a hejbátka Úsměv

BIVOY
Zdarec , nabuzen vaším tématem jsem se jal kuchat joy . Mám první dotaz , poziční klobouček má čtyři mikrospínače (ten má AB jehly) , ale osm poloh . Znamená to , že pozice 45° 135° 225° 305° u nich dojde navíc ke spojení kontaktu sousedních spínačů (např. A+BC) ??? V případě že ano tak mám 4 vypínače navíc .

Ondrej1
Hodně úspěchů při tvorbě, BIVOY, a pokud sem dáš pár rad, poznatků, fotek z průběhu, budu moc rád.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,097 návštěv