November 24 2024 06:06:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Průzkum zájmu o MJOY16
Hot_Dog
Zdar všem virtuálním pilotum.

Tak je to jednoduchý, jak název tématu napovídá:-) Po osmi letech se mi díky mé vlastní blbosti povedlo nechat v metru mojí asi 8 let starou plynovou páku + elektroniku pro pedály a spoustu dalšího založenou na MJOY16, který jsem si tehdy leptal (respektive frézoval na CNC) a osazoval v počtu jednoho kusu. (Né, že bych někomu přál něco špatného, ale ten kdo to v metru našel a nevrátil do ztrát a nálezů... Kor když je to 99,9% procentum obyvatel ČR k ničemu a 90% obyvatel ani nepřijde na to, co to je. No už se nebudu rozčilovat:-) Nicméně na základě toho jsem se konečně dostal k tomu, že mi stejně jeden MJOY16 nestačil a navrhl jsem si novou desku, tentokrát pro rychlejší výrobu ve firmě vyrábějící DPS a nechal si udělat 10ks. No a vzhledem k tomu, že těch desek můžu mít relativně kolik chci, když si to zaplatim a nechám vyrobit, a moje práce je hardware a firmware, tak sem schopnej je i osadit, naprogramovat a tím vytvořit plně funkční MJOY16, rozhodl jsem se, že by asi bylo pěkný podělit se o to i s ostatními:-) Respektive se alespoň zeptat, zda by o to nebyl zájem...

Takže zatim jen průzkum bez závazků a slibů:-) V průzkumu je toto:
[img]http://s8.postimg.org/wgaiu32at/WP_20141015_005.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://s29.postimg.org/agwizidtj/WP_20141015_007.jpg[/img] is not a valid Image.

Jedná se o kompletně osazené a naprogramované MJOY16 DPS včetně KEY MATRIX DPS pro snadné připojování tlačítek. Díky tomu stačí každé tlačítko připojit dvěma dráty a je hotovo. Desku/y jsem oproti původnímu návrhu navrhl oboustraně s využitím SMD součástek a zmenšil rozměry 55 x 122mm. V případě potřeby lze desku rozříznout na samostatný MJOY16 a samostatný KEY MATRIX. Hodí se pokud potřebujete například využívat jen osy a málo tlačítek, pak není KEY MATRIX třeba. Případně lze obě rozřízlé desky spojit např. konektorem s plochým kabelem, pokud by bylo potřeba někam dát desky nad sebe a 122mm bylo moc dlouhé (investice pár desítek korun do kabelu a konektorů + trocha pájení). Deska má na sobě popisky odpovídající dokumentaci MJOY16, takže snadno zjistíte, o které tlačítko či osu na desce se jedná. Desku jsem na rozdíl od původního návrhu vybavil obostranými kolíky, na které jde snadno zacvaknout dvoupinový černý konektor s kabelem, a tím mít možnost každé tlačítko připojit a odpojit zvlášť. Nicméně na přání by bylo možné osadit i tím 2x20 pinovým konektorem se zámkem z původního návrhu pro KEY MATRIX DPS.

Doba dodání by byla vcelku rychlá. Teď si budu dva, tři týdny hrát s deskama, abych otestoval, jestli neni někde problém, až bych si byl jistej, že nenabízím nějakej zmetek a byl by zájem tak by se mohl tento průzkum změnit na nabídku a když by si to objednalo třeba deset lidí, tak řekněme, že plus mínus do měsíce od objednávky byste to mohli mít v pohodě doma. Mohl bych pak poslat třeba video s důkazem funkčnosti kdyby byl zájem, abyste nekupovali zajíce v pytli.

Teď to nejmíň příjemný, cena. Aby to pokrylo náklady na výrobu, součástky a mělo to pro mne cenu dělat to ve svém volném čase, tak by byla cena asi někde mezi 1000 - 1200Kč. Za tu cenu byste měli plně funkční MJOY16 desku s 8 osama a spoustou tlačítek, vše dle specifikace MJOY16, kterou si můžete najít sami. Cena dopravy dle ceníku České pošty, případně osobně v Praze či Rudné u Prahy.

Kdo by měl tedy případný zájem o takovýto MJOY16, případně jakékoliv dotazy, pište prosím směle do diskuze:-)

PS: Jinak upozorňuju, že moje práce je opravdu jenom nová DPS upravená pro MJOY16 od původního autora Mindaugas Milasauskas. Tím si nepřivlastňuji žádné zásluhy za naprosto jedinečný kus hardwaru, který vytvořil a děkuji mu za to co udělal nejen pro mne ale pro spoustu virtuálních pilotů.

606_Druindin
Krása, ale už jeden mám od Josky.

ringlett
Budu za burana,

ale co to vlastně umí a jak se k tomu co připojuje a jak se to připojuje na komp? V tomhle jsem fakt dub.

Hot_Dog
ringlett napsal:

Budu za burana,

ale co to vlastně umí a jak se k tomu co připojuje a jak se to připojuje na komp? V tomhle jsem fakt dub.

http://www.joysti...ual_v1.pdf
Tady je originál dokumentace od autora projektu.

V zásadě to připojíš k počítači pomocí USB kabelu typ B. V počítači se to hlásí jako joystick s 8 osama a cca 100 tlačítky. Co si tam kdo připojí, to už je na něm, lze připojit na osy jak potenciometry tak halovy senzory, na vstup tlačítek si připojíš libovlný spínač. Díky tomu si mužeš postavit s trochou kutilskýho umění plynovou páku, pedály, throttle quadrant, nebo co budeš chtít.

clone9cz
Dvakrát

http://www.wwii-illusion.net
Permon
To znamená že není třaba už mít zdvojené klávesy?
Jsem starý,blbý ale snaživý.

marasek
2ks pls.

www.virtualnikokpit.cz
Hot_Dog
AH_Permon napsal:

To znamená že není třaba už mít zdvojené klávesy?

Nevím, co znamená mít zdvojené klávesy. Jestli jde o to, že pro tlačítka 33 a vejš je nutné použít nějaký software, třeba mjoy mapper, který převede stisk tlačítka na stisk klávesy z klávesnice, tak to stále platí, respektive ono záleží na simulátoru. Starší simulátory jako např. il-2 zvládají pro každý joystick maximálně 32 tlačítek, ale například u BOS už tento problém není a simulátor vidí všechny tlačítka z MJOY16 a není potřeba používat mapovací software. Záleží prostě na podpoře daného simulátoru...
Upravil/a Hot_Dog dne 16-10-2014 12:28

SepiaX
Taky prosím 1Ks. Dík

Edit: přečetl jsem si odpověď nad mou objednávkou a také bych se dotázal, platí to omezení 33kláves také i pro Cliffs of Dovers a DCS? A co osy také jsou omezeny počtem?
Upravil/a SepiaX dne 16-10-2014 12:31
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Hot_Dog
SepiaX napsal:

Taky prosím 1Ks. Dík

Edit: přečetl jsem si odpověď nad mou objednávkou a také bych se dotázal, platí to omezení 33kláves také i pro Cliffs of Dovers a DCS? A co osy také jsou omezeny počtem?

Mám zkušenosti se simulátory Il-2, DCS, CLOD a BOS, co můžu říct jistě, tak všechny bez vyjímky vidí bez problémů všech osm os. BOS vidí všech 112 tlačítek, IL-2 vidí jen prvních 32 tlačítek, na zbylá používám naprosto bez problémů software MJOY Mapper. Co se týče DSC a CLODu, teď na to neodpovím, protože nevím. V CLOD jsem určitě používal také MJOY mapper bez problémů, ten bude fungovat z principu vždy a všude, ale je možné, že viděl i ostatní tlačítka. Vzhledem ke stavu simulátoru jsem ho moc nelítal a tak sem se nikdy nedostal do stavu to zjistit. DCS mám nově, takže zatim taky nevim... Zítra jedu na dovolenou do pondělí, ale v průběhu příštího týdne otestuju oba zmíněné simulátory a dám sem vědět... Udělal bych dnes, ale po ztrátě plynovky jsem začal přeinstalovávat systém na SSD a nemám teď žádný simulátor nainstalovaný...

EDIT: Ale jinak co se toho týče, tak když simulátor vidí jen těch 32 tlačítek u MJOY16, tak je bude vidět u všech typů kontrolerů bez rozdílu a nebude existovat joystick, kde by jich viděl víc... A vždycky je to řešitelné velmi snadno tím MJOY mapper...

Vladimir
1x děkuji

SepiaX
Hot_Dog napsal:

SepiaX napsal:

Taky prosím 1Ks. Dík

Mám zkušenosti se simulátory Il-2, DCS, CLOD a BOS, co můžu říct jistě, tak všechny bez vyjímky vidí bez problémů všech osm os. BOS vidí všech 112 tlačítek, IL-2 vidí jen prvních 32 tlačítek, na zbylá používám naprosto bez problémů software MJOY Mapper. Co se týče DSC a CLODu, teď na to neodpovím, protože nevím. V CLOD jsem určitě používal také MJOY mapper bez problémů, ten bude fungovat z principu vždy a všude, ale je možné, že viděl i ostatní tlačítka. Vzhledem ke stavu simulátoru jsem ho moc nelítal a tak sem se nikdy nedostal do stavu to zjistit. DCS mám nově, takže zatim taky nevim... Zítra jedu na dovolenou do pondělí, ale v průběhu příštího týdne otestuju oba zmíněné simulátory a dám sem vědět... Udělal bych dnes, ale po ztrátě plynovky jsem začal přeinstalovávat systém na SSD a nemám teď žádný simulátor nainstalovaný...

EDIT: Ale jinak co se toho týče, tak když simulátor vidí jen těch 32 tlačítek u MJOY16, tak je bude vidět u všech typů kontrolerů bez rozdílu a nebude existovat joystick, kde by jich viděl víc... A vždycky je to řešitelné velmi snadno tím MJOY mapper...

Díky za ochotu a trpělivost jeden kus beru tak jak tak.Mrknutí
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

TozziFan
1 ks prosím

Permon
Ano,děkuju za vysvětlení a beru jeden kus!!
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Rumcajs
Vzal bych 2 kousky.
Non est specifica

vychodnar
jeden kúsok beriem určite DÍKES.
Upravil/a vychodnar dne 16-10-2014 20:00

FK_Stern
Tak já bych si s dovolením taky jeden kousek objednal.

joska
Ahoj
Vypadá to pěkně, a má to vše co původní Mjoy16 nabýzí?
Myslím krom spínačů také enkodery, přepínače,klobouček.
A dalo by se dostat i na nižší cenu, když už tam máš SMD?(při odběru 20ks a více)
Také tam nevidím diody u spínacích konektorů, máš to pořešeno jinak?
A nechystáš se nabýzet i starší verzy Mjoy8? Hodně lidem stačí třeba pro vlastní pedály, cena by byla určitě jinde.

Joska

http://joskapilot...cz/mjoy16/

http://joskapilot.webnode.cz/
Hot_Dog
joska napsal:

Ahoj
Vypadá to pěkně, a má to vše co původní Mjoy16 nabýzí?
Myslím krom spínačů také enkodery, přepínače,klobouček.
A dalo by se dostat i na nižší cenu, když už tam máš SMD?(při odběru 20ks a více)
Také tam nevidím diody u spínacích konektorů, máš to pořešeno jinak?
A nechystáš se nabýzet i starší verzy Mjoy8? Hodně lidem stačí třeba pro vlastní pedály, cena by byla určitě jinde.

Joska

http://joskapilot...cz/mjoy16/

Tak popořadě:-) Ano, má to vše co MJOY16, protože to je MJOY16, tedy 8 x osa, 64 x tlačítko, 16 x páčkový přepínač, 4 x rotační enkodér, 1 x 4-směrový klobouček.

Co se ceny týče, tak teď budu mluvit na rovinu. I při tom počtu 20ks bude stejně cena materiálu minimálně 500Kč na jeden kus, spíš o něco více. DPS + kontrolér jsou největší položky. (Vývoj hw dělám furt, přehhled o cenách mám, kontakty na české i zahraniční eshopy také, nekupuji za draho) Do toho chce započítat, že s každym kusem strávím nějakou tu hodinku, musim ručně osadit (jen diod je tam třeba 96), naprogramovat, ozkoušet. Pak sem ztrávil nějakej čas vývojem (ikdyž pravda, to jsem dělal hlavně pro sebe). Nabízím docela rychle dodat, deska je oproti originálu dost zmenšená plus má ten matrix board už v sobě. Takže z tohohle hlediska se mi to nechce vyrábět a prodávat za 700Kč, respektive za takovou cenu to dělat nebudu, protože to pro mě nemá smysl trávit tím docela dost času. Ale asi mohu prozradit, že cena bude spíš na tý spodní hranici co sem psal:-)

Diody tam jsou, SMD na spodní vrstvě, jen jich na tý fotce je osazeno jen pár, pač sem byl zatim línej si to dodělat, na testování to stačí. Každá deska ale jinak bude osazena všemi 96 diodami, takže stačí spojit dva kontakty vedle sebe přes tlačítko a je hotovo.

Nevím, jaká je konkrétně specifikace verze MJOY8, kolik je tam tlačítek a os, nicméně ono by to zas tolik levnějš nevyšlo, kontrolér stojí víc jak půlku, deska by za půlku asi taky nebyla, navíc nová deska = nové výrobní podklady, které taky něco stojí a tady u té už je mám zaplacené za sebe, z první série 10kusů co sem si dělal. Kdo je tak šikovnej, že si udělá pedály, nebo páku, tak nevidim důvod nekoupit si pár potenciometrů, a udělat si z toho trimy, ovladače chladičů a podobně, v úplně nejjednodušší verzi to vyjde třeba taky na 50 korun za 3-5 potenciometrů, což asi každej, kdo už si to koupí udělá... Za mě teda nevidim smysl MJOY8 když můžu mít MJOY16. Jasně, za 400 kč by to byla jiná, ale to prostě nevyrobim...

Rumcajs
Já myslím, že kdokoli napsal +1 (či +2) je si vědom cen a nikdo ti nevyčítá, že součástí ceny je práce. Naopak.
Non est specifica

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,032,390 návštěv