December 21 2024 18:56:54
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Mizerný výkon AMD CPU v simulátorech ?
magot
Fishbed64 napsal:

606_JuLB napsal:

ROF som nikdy neletel, ale s BOS-kom problém nemám žiaden ani na HD7870-ke. Online čo offline.

Asi si problém po obdržaní rozdielnych ale rovnako "užitočných" odpovedí poriešil Jason and co. vo vlastnej réžií a uspokojujúco pre obe značky GK a teda pre všetkých svojich zákazníkov.

Zato v DCS je to skutočne bieda. Minule som sedel v zaparkovanom poníkovy, a ktosi začal páliť rakety na druhom konci letiska, asi z Ka-čka. FPS šli pod 5, a to som nehol ani brvou, nieto ešte hlavouŠklebící se
Promin je samozrejme kazdyho vec na cem hraje ,ale pokud hrajes na dnesni dobu uz totalne zastaralim Phenomu x4 ,tak se nesmis divit ze ti to pada na 5fps.Phenom 2 je procesor z roku 2008 a dneska uz proste nema sanci,core i5 by ti zejmena v il2 Bos opravdu hodne zvedla fps i s HD7870.Mrknutí

Ano phenom je starej procik ale nedoceněnej. Já na něm v DCS mám přes 40 FPS, na taktu 4,4 vzduchem chlazenej. Vodou dal přes 5ghz. Ty novější AMDčka ala buldozer atd. už mě výkonem a architekturou nevyhovovali.
Btw phenom rozdejchal i 6,3ghz Šklebící se

Fishbed64
magot napsal:

Fishbed64 napsal:

606_JuLB napsal:

ROF som nikdy neletel, ale s BOS-kom problém nemám žiaden ani na HD7870-ke. Online čo offline.

Asi si problém po obdržaní rozdielnych ale rovnako "užitočných" odpovedí poriešil Jason and co. vo vlastnej réžií a uspokojujúco pre obe značky GK a teda pre všetkých svojich zákazníkov.

Zato v DCS je to skutočne bieda. Minule som sedel v zaparkovanom poníkovy, a ktosi začal páliť rakety na druhom konci letiska, asi z Ka-čka. FPS šli pod 5, a to som nehol ani brvou, nieto ešte hlavouŠklebící se
Promin je samozrejme kazdyho vec na cem hraje ,ale pokud hrajes na dnesni dobu uz totalne zastaralim Phenomu x4 ,tak se nesmis divit ze ti to pada na 5fps.Phenom 2 je procesor z roku 2008 a dneska uz proste nema sanci,core i5 by ti zejmena v il2 Bos opravdu hodne zvedla fps i s HD7870.Mrknutí

Ano phenom je starej procik ale nedoceněnej. Já na něm v DCS mám přes 40 FPS, na taktu 4,4 vzduchem chlazenej. Vodou dal přes 5ghz. Ty novější AMDčka ala buldozer atd. už mě výkonem a architekturou nevyhovovali.
Btw rozdejchal i 6,3ghz Šklebící se
Promin, ale to co pises neni fyzicky mozny Phenom 2 kdyz si mel mega stesti na kus dval maximalne 4,4ghz,prez 4,5ghz ses s vodou ani vzduchem nemoh nikdy dostat.Na 5ghz ses(nedejboze 6,3)moh dostat maximalne v labolatornich podminkach a extremnim LN2 chlazenim.Doma ani omilem.

Fishbed64
A dalsi vec je ze Phenom je samozrejme podstatne slabsi nez FX(hlavne Vishera) ktery jsou uz tak slabi a nestacej(hrubim vykonem,pametova propustnost je sotva polovicni atd.),ale jak rikam je samo kazdyho vec na cem hraje ,a pokud lidem nevadej dropy na 20 fpsPffjejich vec.

Host
Ach jo, to mi neříkejte, že tu jsou fakt lidi, kteří čučí jen na počet Ghz? Pak chápu tu zabedněnost uživatelů AMD ve stylu "já mám víc ghz jak kdejaký pojebaný intel, heč". Ale jak jsem psal - marná diskuze. Však co? Jak píše Fishbed64 - k čemu ukecávat lidi do intela? Zvýší se výkon mě? Kdepak. Nechte si tam ty parodie na procák, mne to život neztíží, svůj názor podložený zkušenostmi jak ze série X kusů AMD, tak přestupu na intel jsem řekl, to mi stačí.

Jen malilinkatá prosba - nemotejte lidem hlavu, když budou chtít poradit s koupí komponent. Poradit někomu koupi AMD není vůči němu fér. To mu rovnou řekněte ať ty prachy rozdá cikánům, nebo je rozhází v herně po zemi. Pořád ty peníze budou lépe využité, než když si za ně koupí AMD šmejd Šklebící se

magot
No uvidíme ještě jak to bude optimalizované - neoptimalizované v tom novém enginu DCS.
Jasný je jedno i7 už nemaj konkurenci, ale místo i5 budu mít radši AMD. Zatím mě vyhovuje Úsměv

magot
UVP_Apo napsal:

Ach jo, to mi neříkejte, že tu jsou fakt lidi, kteří čučí jen na počet Ghz? Pak chápu tu zabedněnost uživatelů AMD ve stylu "já mám víc ghz jak kdejaký pojebaný intel, heč". Ale jak jsem psal - marná diskuze. Však co? Jak píše Fishbed64 - k čemu ukecávat lidi do intela? Zvýší se výkon mě? Kdepak. Nechte si tam ty parodie na procák, mne to život neztíží, svůj názor podložený zkušenostmi jak ze série X kusů AMD, tak přestupu na intel jsem řekl, to mi stačí.

Jen malilinkatá prosba - nemotejte lidem hlavu, když budou chtít poradit s koupí komponent. Poradit někomu koupi AMD není vůči němu fér. To mu rovnou řekněte ať ty prachy rozdá cikánům, nebo je rozhází v herně po zemi. Pořád ty peníze budou lépe využité, než když si za ně koupí AMD šmejd Šklebící se

Tak kupovat nově amd význam nemá. To je asi v dnešní době jasné každému. Stejně tak kupovat i3, i5, amigy a c64 ...

WT_Horrido
Počítač se většinou kupuje podle toho kolik má člověk v peněžence a kolik za své peníze dostane reálného výkonu, ne podle toho jestli je někdo fanboi Intelu nebo AMD.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Host
Ok, takže když budeš mít v peněžence 10kč a chuť na chleba a budeš mít na výběr mezi normálním chlebem za třeba 30kč a plesnivým chlebem za 10kč, utratíš ty peníze za ten plesnivý chleba? Ne. Našetříš si na ten čerstvý.

WT_Horrido
Výborné přirovnání, tak to přesně je. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

SepiaX
Kéž by i plesnivý sýr byl levnější než ten čerstvýVyděšený
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Rumcajs
Konečně v tom mám jasno. Celý život toužím po Porsche 911. Jenže si co tři roky koupím novou Mazdu. Nikdy nemám trpělivost, počkat těch řekněme 10 let, než bych měl pokupě volnejch 5M. Tak začínám šetřit do prasátka a za 10 let budu jezdit.

Vážněji. Ten flame AMD versus Intel je nesmysl. V naprosté většině her není rozdíl, člověk to nepozná, co je uvnitř, pokud si to neotevře, nebo nezjistí nějakým SW. A platí to i pro simy snad s vyjímkou toho DCS, ale i to má sbírku spokojených AMD uživatelů. AMD má na světě svoje místo a to místo není dáno nějakým našencem, co by to držel nad vodou a ani nezanikne kvůli fanboys druhé strany. Až budete, chlapci Intelfilové, prodávat za miliardy dolarů ročně, pak přijďte AMD poučovat. Do tý doby bych se přidržel třeba ověřitelných faktů. Jestli je nemáte, pak se můžete přidržet třeba úplně. A to že vám doma blbne počítač, to je možná ověřitelné, ale s AMD to nemusí souviset.

Intel má výkonější platoformu. To je ověřitelný fakt. Další ověřitelný fakt je ten, že ten procesorový výkon, co má Intel k dobru, nevede ve většině her k zajímavému zisku, pokud vůbec nějaký zisk je. Podle rozumně provedených testů stačí FX s 6ti nebo 8mi jádry a AMD sestava se ve hrách vyrovná Intelům. Existují vyjímky, některé hry si s AMD nerozumí a naopak. Pokud něco chodí na jedné platformě významně líp než na druhé, je to většinou blbě napsaným softem. A zrovna DCS je ukázka softu, který musej zevnitř dramaticky předělávat. Počkejte si na Edge, pak dělejte závěry. Dost možná nebude k další takové fórumové bitvě důvod.
Non est specifica

Host
Není to pravda ale přít se s tebou nehodlám. Intel není jen o vyšším výkonu v DCS, ale všude. Ale to je jedno.

Jinak srovnávat rozdíl v procáku za 4 litry a 9 litrů s autem za několik mega a plečkou za pár tisíc, to je trošku nepoměr.

Ale jak jsem říkal, hrách na stěnu, končím Úsměv

1stCL_Fucida
Apo, příklad s autem byl mnohem lepší, než příklad s chlebem Úsměv.

Jsem rád, že AMD máme. Monopoly jsou nahovno, zvyšují ceny a brzdí vývoj. A to se na to dívám jako člověk, kterej si koupí Celerona 366, pak Durona 900, pak Athlona 2000, pak Bartona 2500+, pak Core 2 Duo, pak Core 2 Quad a nakonec i5 3750K. Tak nějak je mi vlastně jedno, jakou má to CPu samolepku. Rozhoduju se podle toho, kolik muziky za dané peníze dostanu. Zvláštní nicméně je, že se tohoto držím ve svém životě prakticky jen u PC procesorů Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
1. v poměru cena/výkon/čas např. u mě starej Phenom II je výbornej procesor, protože když jsem ho kupoval před 5ti lety tak za ty peníze za který se prodával podával a stále podává solidní výkon. Nemluvě o ceně. Tehdá stál něco přes 3500,- Všechny grafické i jiné app mi jedou dodnes k plné spokojenosti. V tomto Intel u mě prohrál páč cenově byl u mě v kanále ...
Btw
@Fishbed64
Myslím že právě tenhle starej procik dal rekord OC 7.1 Ghz na jádro chlazenej nějakým šíleným héliem, to samozřejmě nemá s jeho "domácím" výkonem nic společnýho, ale je to kvalitní kus železa na to jak je starej a že už se dávno neprodává Úsměv
Tj. Není to parodie na procesor protože po dobu 5 let jeho výkon stále dostačuje a za krásný peníze. (Myšleno v době kdy jsem ho koupil) a srovnávat ho s i7 fakt nemá cenu, to taky každej pochopí.

2. NIKDO tady není naivní aby si myslel že čím více Ghz tím více addidas, možná to jen APO nepochopil ..., už od dob srovnávání amig a pc 286/386 tomu tak nikdy nebylo.
3. Nikdo tady v této ani jiné diskuzi neuvažoval o koupi nového AMD procesoru. Osobně bych nový AMD procesor nekupoval páč jsou už za horizontem a o tom není pochyb že AMD tuhle válku prohrálo.
4. i7 se může během krátkého času stát taktéž "parodií" na procesor páč mohou být již brzy uplatněny zcela nové technologie na kterých Intel pracuje. Pak začne pálit mosty nejdřive Sandyny, Ivčy a nakonec Haswelly a budou si u toho notovat
5. Jak píše Fuči, Intel bude vysírat a nasazovat ceny nesmyslně vysoko z pozice monopolu, páč namastit si kapsu je jejich filozofie. Už od dob prvních Pentií jsou s tím dost otravný ...
(Ceny Macintoshe s Intelem uvnitř je sám o sobě námět na nějakou Monty-Python taškařici)
Upravil/a magot dne 18-09-2014 14:24

1stCL_Fucida
Jsem hodně zvědavý, kam se další vývoj polovodičových CPU bude ubírat. V současnosti je to i s 3D tranzistory pokud vím celkem "na hraně" s ne úplně velkým výkonostním potenciálem. Ostatně od doby Sandy Bridge je výkonový růst malý. Což je také doba, kdy AMD "zcela ztratilo krok". Je otázka, zda nepřijde úplná revoluce, nová éra RISC procesorů, mnohajádrové procesory...nebo já nevím co ještě. Jsem rád, že žiju v téhle zajímavé době Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Rumcajs
Intel si platí v Číně celou vysokou školu pro největší matematické a programátorské talenty. Cílem je, aby vymysleli paralelizaci jinak sekvenčních úloh. Je to právě proto, že stávající křemíkové technologi jsou na konci s dechem. 64 bitů je zatím dost pro všechny. Výkon jednoho jádra je stále limitujícím faktorem pro naprostou většinu úloh. A výkon jednoho jádra již moc neroste a ani není perspektiva růstu. Není jak dělat marketing pro nové kusy křemíku. Takže na tom číňani makaj a snažej se, aby C++ překladač vyráběl automaticky paralelní kód. No a nějaký ty procenta výkonu už na tom vyhonili. A to je zatím vše. Svět čeká, že někdo něco velkého vynalezne. Jestli se do toho Fuči pustíš, třeba ty čiňany trumfneš.
Non est specifica

magot
Intel má hotový "case" už pět let pro technologii na bázi křemíkového laseru, sponzoroval pět světových pracovišť včetně z toho jedno je v Praze aby na objevu této technologie pracovali.
Před 2 rokama nastal průlom a křemíkové laser byl náhodou objeven. Mám o tom informace z první ruky páč moje kamarádka na tomto projektu pracuje.
Výkon by měl být tak propastný že současné nejvýkonější počítače by byli jen hračky pro děti, pokud se procesor podaří sestrojit. Zatím jsou na dobré cestě.
viz.
http://diit.cz/cl...-od-intelu

Fishbed64
Rumcajs napsal:

Konečně v tom mám jasno. Celý život toužím po Porsche 911. Jenže si co tři roky koupím novou Mazdu. Nikdy nemám trpělivost, počkat těch řekněme 10 let, než bych měl pokupě volnejch 5M. Tak začínám šetřit do prasátka a za 10 let budu jezdit.

Vážněji. Ten flame AMD versus Intel je nesmysl. V naprosté většině her není rozdíl, člověk to nepozná, co je uvnitř, pokud si to neotevře, nebo nezjistí nějakým SW. A platí to i pro simy snad s vyjímkou toho DCS, ale i to má sbírku spokojených AMD uživatelů. AMD má na světě svoje místo a to místo není dáno nějakým našencem, co by to držel nad vodou a ani nezanikne kvůli fanboys druhé strany. Až budete, chlapci Intelfilové, prodávat za miliardy dolarů ročně, pak přijďte AMD poučovat. Do tý doby bych se přidržel třeba ověřitelných faktů. Jestli je nemáte, pak se můžete přidržet třeba úplně. A to že vám doma blbne počítač, to je možná ověřitelné, ale s AMD to nemusí souviset.

Intel má výkonější platoformu. To je ověřitelný fakt. Další ověřitelný fakt je ten, že ten procesorový výkon, co má Intel k dobru, nevede ve většině her k zajímavému zisku, pokud vůbec nějaký zisk je. Podle rozumně provedených testů stačí FX s 6ti nebo 8mi jádry a AMD sestava se ve hrách vyrovná Intelům. Existují vyjímky, některé hry si s AMD nerozumí a naopak. Pokud něco chodí na jedné platformě významně líp než na druhé, je to většinou blbě napsaným softem. A zrovna DCS je ukázka softu, který musej zevnitř dramaticky předělávat. Počkejte si na Edge, pak dělejte závěry. Dost možná nebude k další takové fórumové bitvě důvod.
Promin ale nemas pravdu a ses vedle,rozhodne sem nechtel rozpoutat flame Intel vs AMD,kazdopadne jak psal APO dulezity je netvrdit lidem ze kdyz si koupej FX procesor na simulatory tak jim to krasne pojede.To ze mezi Intelem a AMD neni ve hrach rozdil je dulezity specifikovat,tedy ano pokud budes srovnavat vykon v Battlefieldu 4 nebo Call of duty pak mezi nima opravdu rozdil moc nebude,u simulatoru jako je Arma 3, Rof,Cod,DCS atd..je ale rozdil naprosto propastnej! vse sem zkousel jak uz jsem psal na(FX8320@4,5ghz vs Core i5 3570@4ghz)na fx jak v Arme tak v Rof pdaj fps az na 25 fps na i5 v tom samim miste mas najednou 45-50 a to je obrovskej rozdil+AMD platforma ma spousty jinech neduhu(daleko vysi spotreba,zahrivani procesoru ,chipsetu,vrm tim padem je pocitac s FX i podstatne hlucnejsi protoze je potreba vse daleko lip chladit atd).To ze lidi na forech rikaj jak jim to krasne jede neni smerodatny,protoze prave tyhle lidi to pak hrajou na tech 20fps coz je jednoduse nehratelny.Srovnavat v soucasny dobe AMD s Intelem je proste jako srovnavat Skodu Octavii s BMW M5,Octavka te taky vsude hezky doveze o tom zadna,ale M5 ji v podstate ve vsem naprosto deklasuje(za vysi cenu pochopitelne).AMD chysta novou CPU architekturu(ktera by udajne nemela mit se soucasnou nepovedenou modularni architekturou FX nic spolecnyho) na rok 2016,nezbyva nez doufat ze se jim podari Intel alespon dorovnat a mi jako zakaznici budeme mit k intelu alespon zajimavou alternativu za nisi cenu jak je u AMD dobrym zvykem.Mrknutí

Rumcajs
Dobrá, nemám pravdu. A v čem přesně? Třeba bys mohl ukázat na něco, kde se pletu. Co ty na to? Pak přijď a říkej mi, že jsem vedle.
Non est specifica

Fishbed64
Rumcajs napsal:

Dobrá, nemám pravdu. A v čem přesně? Třeba bys mohl ukázat na něco, kde se pletu. Co ty na to? Pak přijď a říkej mi, že jsem vedle.
Vzdyt to tam mas preci napsane,nesouhlasim s tim ze mezi Intelem a AMD neni ve hrach rozdil jak si uvedl.Hadat se ,ale rozhodne nebudu ,nema to cenu ,kazdy ma pravo na svoji pravdu samozrejme.Pokud se tady budeme hadat nikomu tim nepomuzeme,a to byl hlavni duvod proc jsem zakladal tohle vlakno.Takze nic ve zlem.Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,116,454 návštěv