November 23 2024 14:51:54
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Hlasování
1stCL Pepan
Tak to musím prohlásit že poslední dvě hlasování z nichž jedno stále probíhá (mimochodem docela zajímavé téma) mě doslova šokovalo jedním zjištěním. Je možné že dá více pilotů přednost 109tce před Spitem?????VyděšenýVyděšenýVyděšený
Pochopitelně že já jako modrý a především 109tkový fanatik jinak hlasovat nebudu, ale neodpustím si pronést nahlas co si osobně myslím a to že Spit je prostě v mnoha ohledech lepší a hlavně podstatně příjemnější letadlo a to zejména vůči 109. Tak mě tedy velice zaráží že většina (aspoň pro zatím) hlasuje pro 109. Co mi už vůbec mozek nebere je Spit V x 109 F4 - to teda vážně čumím na drát!!! Cool

Nefalšuje tu někdo náhodou výsledky??Šklebící se

GC3_Messik
No už jsem se málem začal radovat ale nejdřív musíš nahradit slovíčka Spitem,Spit,Spit V jedním výrazem Išak.Úsměv
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
313_OTU_oblak
pepí, asi je to tím že modrých hlasovalo víc.Úsměv...
proč je v anketě spit Vc a ne Vb???

osobně - z této ankety bude mít jasně navrch FW jako nejlepší stroj. Také opět 109 bude mít od befkařů zastání.

313_Pycko
len je to 8:2. Modrý si môžu vybrať akorát tak medzi Bf a FW Úsměv
:sm14:

www.ekkor.sk
1stCL Pepan
No už je to v cajku - mě nedošlo že je hlasování je teprv na začátku - ruďoši se probraliŠklebící seŠklebící seŠklebící se

BP_Tyrl
Pro mě například je důležitý způsob položení otázky a ta zní: V jaké stíhačce by jste nejraději létali v roce XX. No a tam je volba jednoduchá. Vždycky to vyhraje ta anglická, ať je to sebevětší plečka. Protože skončit po létání někde na Gulagu, nebo strávit šťastné mládí v HJ. To by se mi fakt nelíbilo.

57MH_Zvire
BP_Tyrl napsal:
Pro mě například je důležitý způsob položení otázky a ta zní: V jaké stíhačce by jste nejraději létali v roce XX. No a tam je volba jednoduchá. Vždycky to vyhraje ta anglická, ať je to sebevětší plečka. Protože skončit po létání někde na Gulagu, nebo strávit šťastné mládí v HJ. To by se mi fakt nelíbilo.

Hmm.... osudy českých letců, létajících v Anglii.... hmmm....

airspace.cz
57MH_Zvire
Ještě taková technická. Na co tady to hlasování je, když tu pak výsledky nikde nejsou vyobrazeny? Někde by tu měla být část, kde bude otázka a výsledk hlasování pěkně pod sebou. :yes:

airspace.cz
rudidlo
BP_Tyrl napsal:
Co to je HJ? Jinak souhlazim se zvirakem.

http://silicon-remarks.blogspot.com
WT_Schmouddle
57MH_Zvire napsal:
BP_Tyrl napsal:

Jediný z našich letců, kterého zabili Němci v zajetí byl Arnošt Valenta, byl jedním z obětí německých represálií za útěk z Stalag Luft III v Saganu.

Němci se překvapivě chovali k zajatcům RAF československé národnosti celkem slušně, jedním excesem bylo věznění prvních zajatců v roce 1940 (?) a předání československých letců gestapu v roce 1944. Po intervenci britské vlády byli převezeni zpět do táborů Stalag Luft (hlavně III Sagan a IV Colditz) odkud byli osvobozeni.
Obecně se britská vláda přes prostředníky (Červený kříž a švýcarská vláda) zasazovala o bezpečnost čs. příslušníků RAF. Za perzekuci svých zajatců hrozila odvertnými opatřeními na německých zajatcích. Bristská vláda dokonce vyzývala čs. inspektorát letecva k větší podpoře svých lidí v německém zajetí.

Na toto téma doporučuji knihu Českoslovenští letci v německém zajetí 1940-1945. Zajímavé čtení. Moc zajímavé.

www.wtigers.org
rudidlo
Tak se mi zdá, že Zvířák myslel poválečné osudy...Vyděšený

http://silicon-remarks.blogspot.com
BP_Tyrl
rudidlo napsal:
quote]Co to je HJ? Jinak souhlazim se zvirakem.

Hitler Jugend

BP_Tyrl
57MH_Zvire napsal:

Oni osudy sovětských, či německých letců nebyly, v převážné většině, po válce o mnoho radostnější.

311_Rampa
jako very good knihu doporucuju ZLOMENA KRIDLA, tam je i o Valnetovi...

falkon
Ja mam dotaz trosku z ineho sudka, ale tyka sa temy "Hlasovani" :

Pride mi trochu skoda, ze tunajsia anketa nema taku vec, ze by ste videli vysledky, ale nemuseli hlasovat. Proste nieco ako "Zdrzat sa hlasovania". Lebo pri niektorych anketach ma len zaujima vysledok, ale pritom sam nepreferujem ziadnu moznost. A kvoli tomu, aby som tie vysledky videl, tak tam musim holt nejaku moznost oznacit. A to samozrejme potom skresluje vysledky... Úsměv

Preto mam maly navrh: co tak pri kazdej ankete uvadzat ako poslednu moznost "Zdrzat sa hlasovania" pre takych ludi, ktory len chcu vidiet vysledky, ale nechcu hlasovat ?

VGR_Plavec
falkon napsal:
Ja mam dotaz trosku z ineho sudka, ale tyka sa temy "Hlasovani" :

Pride mi trochu skoda, ze tunajsia anketa nema taku vec, ze by ste videli vysledky, ale nemuseli hlasovat. Proste nieco ako "Zdrzat sa hlasovania". Lebo pri niektorych anketach ma len zaujima vysledok, ale pritom sam nepreferujem ziadnu moznost. A kvoli tomu, aby som tie vysledky videl, tak tam musim holt nejaku moznost oznacit. A to samozrejme potom skresluje vysledky... Úsměv

Preto mam maly navrh: co tak pri kazdej ankete uvadzat ako poslednu moznost "Zdrzat sa hlasovania" pre takych ludi, ktory len chcu vidiet vysledky, ale nechcu hlasovat ?

A nebo pro ty, kteří by sice rádi hlasovali, ale jejich favorit prostě nebyl do výběru zařazen?
Upravil/a VGR_Plavec dne 19-01-2006 19:40

LesniHU
Ta anketa je spolecnym dilem Fucidy a me malickosti. Snazili jsme se vybrat nejvykonnejsi typy (nebo spise typy, pro ktere bude hodne lidi hlasovat), ktere byly ve sluzbe na konci leta daneho roku, pokud mozno z ruznych zemi.

Nejvetsim problemem je, ze maximalni pocet polozek v ankete je 10.

OTU_oblak napsal:
pepí, asi je to tím že modrých hlasovalo víc.Úsměv...
proč je v anketě spit Vc a ne Vb???
Mam pocit (nerad bych se mylil), ze muj puvodni navrh byl proste spit V a tim malym ce to upresnil Fucida. Ale Vb a Vc se lisily jen moznosti vyzbroje v kridle (Vc mel univerzalni kridlo, kde mohla byt vyzbroj jako u spitu Va (8*.303) i jakou u Vb (4*.303+2*20mm), takze na tom vlastne vubec nezalezi.

BP_Tyrl napsal:
Pro mě například je důležitý způsob položení otázky a ta zní: V jaké stíhačce by jste nejraději létali v roce XX. No a tam je volba jednoduchá. Vždycky to vyhraje ta anglická, ať je to sebevětší plečka.
Snazil jsem se otazku polozit maximalne jednoznacne (pri zachovali strucnosti). Takhle jsme tu anketu samozrejme nemysleli. Jestli mas nejakou vystiznejsi otazku, sem s ni, pouzijeme ji pro pristi roky. No, mozna jsme tam meli zduraznit, ze se mysli IRL, ale kdyz tam jsou letadla, co v ilovi nejsou, tak mi to prislo zbytecny.

falkon napsal:

To me napadlo, ale obetovat pro to jedno misto povazuji za prilis velkou cenu. Stejne jako pro odpoved 'v necem jinem', protoze ta stejne neni srovnatelna s ostatnimi odpovedmi, takze je vlastne k nicemu.

Momentalne jedinym resenim je pockat, az ta anketa dobehne, v pristi hlasovat (*) a zpetne se podivat na historii anket. Me by se nejvic libila varianta, ze neprihlasenym se bude zobrazovat aktualni stav, uz se o tom myslim mluvilo, ale zatim neni nikdo, kdo by ten web preprogramoval (stejne jako ten limit deseti kusu).

EDIT: (*)neni nutne v pristi ankete hlasovat, staci pouzit tenhle link: http://svk.vwings...rchive.php. Ale stale je nutne pockat na ukonceni dane ankety.
Upravil/a LesniHU dne 19-01-2006 20:46

clone9cz
rudidlo napsal:
BP_Tyrl napsal:
Co to je HJ? Jinak souhlazim se zvirakem.

coze, ty popiras, ze HJ neexistovali ?

.... :sm6:

http://www.wwii-illusion.net
LesniHU
1stCL Pepan napsal:
Tak to musím prohlásit že poslední dvě hlasování z nichž jedno stále probíhá (mimochodem docela zajímavé téma) mě doslova šokovalo jedním zjištěním. Je možné že dá více pilotů přednost 109tce před Spitem?????VyděšenýVyděšenýVyděšený
To me zas tak neprekvapilo. Spousta lidi lita stodevitku 'profesionalne', tj. porad, jako jediny stroj. K nim se nejspis pridali experti na fw190, kteri netusi, ze 109 nema proti spitu vubec takovy vykonnostni naskok jako fockewulf. Dohromady takova modra lobby Úsměv. Tady se bude vzdycky trochu michat skutecnost a zpracovani v ilovi.

Co me skutecne prekvapilo je, ze v ankete o kabinach bombarderu v BoB s prehledem vyhralo zpracovat uplne vsechny kabiny. Zajimalo by me, kolik z tech 64 neznamych hrdinu stravi alespon pet minut treba v kabine radisty.

Lucka
1stCL Pepan napsal:
No už je to v cajku - mě nedošlo že je hlasování je teprv na začátku - ruďoši se probraliŠklebící seŠklebící seŠklebící se

Ruďoši jo? Šklebící se No počkej ty jeden Pepane! :sm29:

Spitfire je každopádně nejlepší letadlo. Já to říkám pořád :yes:

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,668 návštěv