January 20 2026 20:46:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Nazory nespokojnosti (vsetkeho druhu) s CloD-om
Valec
Pragr napsal:

Vezmu to heslovitě.

Proti Clodu bych neměl celkem nic, pokud by se neustále neobjevovali lidé, kteří budou dokola omílat jak je to nejúžasnější, nejpokrokovější, nejsofistikovanější a já nevím co ještě simulátor. Viz ty neustálé hemzy okolo úžasného DM, který žádný jiný sim nemá. Pardon, ale lepší DM měl snad už i WWIIOL!!! O původním Ilovi ani nemluvě. RoF je proti CloDu co se týká DM asi o 6 generací napřed. Reálně je sice fajn, že se mi v případě zásahu objeví v chatu v CloDu hláška že mi zničili elektrickou baterii, nebo kulomet (jak bych to asi mohl zjistit jinak než že bych zmáčkl spoušť a kulomet nepracuje sice netuším, ale budiž), jenže pardon v situaci, kdy 109ka letí s menšími problémy po ztrátě 3m kusu křídla, Hurrik jak napsal Válec je schopen s tím i omezeně bojovat (podle stylu vyjádření mi přijde, že je to vlastně zábavná a normální fíčr), letadlo po kolizi s vodní hladinou při 400km/h a po křídle přijde vlastně jenom o vrtuli (pilot je geroj, který to přežije bez zranění, odzkoušeno například na Spitfiru), přistát se dá s jakýmkoli letadlem kdekoli a jakkoli, aniž by člověk musel řešit že je nedejbože mimo letiště a musel se zaobírat nějakou přistávací rychlostí, ve výpisu o poškození se pravidelně objevuje, že jsem někomu ustřelil dvě levé/pravé výškovky a podobně, mi prostě takové věci (jako výpis o zásahu třetího šroubku vlevo pod kabinou) nepřijdou podstatné.

Dá se CloD létat? Ano dá. Je to momentálně asi jediná hra s letadly z WWII, kterou jsem ochoten hrát. Původní Il je pro mě nezajímavý kvůli neustálému přehazování různých módů. WT mě taky nějak nezaujal (hlavně pro totální nedostatek lidí na jiný styl hry než akráda). Zbývá CloD. Když si člověk zvykne na výše zmíněné vlastnosti je hratelný. Ale pokud tu kdokoli z vás bude tvrdit, jak je to úžasný simulátor s dokonalým FM/DM, který žádný jiný simulátor dneska nemá, tak mu to prostě o čumák omlátím, protože to není pravda a tím že to budete stokrát opakovat se to ani pravdou nestane.

Pokud se FT snaží s tím něco dělat mají můj vděk a úctu. Je mi jasný, že to dělají ve svém volném čase a zadarmo. O to víc si myslím, že pokud ta možnost je, měli by to málo prostředků co mají věnovat na nápravu podstatných věcí a ne toho, jestli kabina v Bedfordu bude funkční nebo ne. Je to můj názor. Mně přijde logický, konečně řešíme tu CloD, který si hraje na simulátor letadel, nikoli pozemních cílů a tedy mi přijde logické, že podstatnější věcí je mizerně fungující DM a případně FM letadel, než to, jestli si mohu nasednout do nákladního auta.
Nemuzes mi prosim poslat video jak ve Spitu narazis pri 400 km/h po kridle o vodni hladinu a ohnes jenom vrtuli.Ja to zkousel a nejak se mi to asi na 10 pokusu nepodarilo.Pilot sice prezil(dost zraneny neboli cerveny) ale letadlo se dost rozlamalo.Nikdy se mi neposkodila jen vrtule.Mozna delam neco spatne.Dik

Pragr
http://www.youtub...e=youtu.be

Rychlost 290-280mph. Jo pardon, upadl mi koncový oblouk. Tím je všechno v pořádku
Upravil/a Pragr dne 07-03-2013 07:33

Valec
Ses nadrel nez se ti to povedlo co. Úsměv Vidis jak je to dokonale pokazde se ti poskodi neco jineho Mrknutí Jinac dekuju.
Upravil/a Valec dne 06-03-2013 19:27

Valec
Tady mas na oplatku moje
YouTube Video

WT_Flan
Oni ho jeste chudaka bombardovali ! Takove gejziry kolem nej, sotva se dotkl hladiny Šklebící se

Valec
jj hazeli po mne pomerance Úsměv

Pragr
Ani ne. Jediný problém byl jak zaparkovat letadlo do vody tak, aby po těch kotrmelcích zůstaly ty nepoškozený křídla nad hladinou a byly viditelný.

Nikdy se mi z těch asi deseti pokusů kdy jsem čekal až skončím břichem vzhůru, nepovedlo zranit, natož zabít pilota. Nicméně v souvislosti s oběma videi se myslím shodneme na tom, že kolizní model je dost mimo a damage má zásadní mouchy a že by bylo dobré, pokud by se obě věci podařilo dotáhnout do nějakého reálnějšího funkčního stavu.

Valec
Samozrejme ze to neni uplne dokonale.A jak jsem psal uz nekde vyse.TF se budou snazit mrknout i na DM.Ta hra to umi podstatne lepe ale optimalizaci tam dost veci vyradili.Ted myslim viditelne zasahy a podobne.Uvidime co se jim z toho podari vytahnout.Treba utok na bombry ze zacatku hry a ted se neda skoro srovnat.No uvidime co se jim vsechno podari.

Rumcajs
Jo tak tohle oživování mrtvých kusů kódu bude rozhodně napínavé. Pokud vím, hru postupně ořezávali o různé grafické vymoženosti, protože se neuměli vypořádat s zadrháváním grafiky. Někde jsem četl názor, že to je snad souvisí se správou paměti v .NETu, nebo snad frekvencí volání "unmanaged" kódu z těch .NETových částí. Zkrátka výsledné plynulosti (já vím, je to plynulost taková částečná) bylo dosaženo tím, že to ořezávali tak dlouho, až to tak nějak šlo. Podle mě ale ten DM při kolizi s překážkou nebo vodou či zemí není nijak zásadní problém. Páčto je to především simulátor boje, radši ať se fjůžoni věnujou FM a DM z pohledu toho boje. Jsme přeci jen trigger happy kids. U grafiky úplně stačí vyřešit ten přechod z bodu na obrázek a poupravit viditelnost proti zemi a vodě. Jo a využití mraků jako takového parního radaru je taky originální.

313_Nevo
Pragr napsal:
Původní Il je pro mě nezajímavý kvůli neustálému přehazování různých módů. WT mě taky nějak nezaujal (hlavně pro totální nedostatek lidí na jiný styl hry než akráda). Zbývá CloD.

Sak CLOD je aj najdiskutovanejsou hrou momentalne na SVK. Clovek musi byt totalne zaryty odporca aby to ani neskusil Úsměv
Co ine hrat, ked sa tu o nicom inom ani nerozprava Šklebící se

falkon
Presne tak, negativna medializacia je tiez medializacia Úsměv

Koty
Šklebící se Nespokojenosti ... je strášně nedostupný :\
Rien n'est parfait; c'est la vie!

313_Nevo
Pragr napsal:
Nikdy se mi z těch asi deseti pokusů kdy jsem čekal až skončím břichem vzhůru, nepovedlo zranit, natož zabít pilota. Nicméně v souvislosti s oběma videi se myslím shodneme na tom, že kolizní model je dost mimo a damage má zásadní mouchy a že by bylo dobré, pokud by se obě věci podařilo dotáhnout do nějakého reálnějšího funkčního stavu.

Pre mna osobne je uplne jedno ci pilot po takomto pristati zomrie, zrani sa alebo nie (je to hra, aj tak sa respawnuje). A je mi jedno, ze ci sa zlomi len spicka kridla alebo ze sa nezlomi vobec nic.
Myslim si, ze podstatne je, ze to lietadlo po kolizii s vodnou hladinou uz opat nevzlietne, ci uz to ma taky vizualny efekt alebo onakvy Mrknutí

Ja som strasne nenarocny Šklebící se

DarkTatka
sutry taky hazi zabky, no ni?

1stCL_Novotny
No tohle, extra vlákno o NESPOKOJENOSTI nám tu založili a od samého začátku se sem vtíraj kladné názory a obhajoby. Noo,myslím že si klaďasové měli založit své kladné separé vlákno.
Šklebící se

Takže pánové pouze k tématu! Bordel o kladech patří do jiných vláken. Mrknutí

DarkTatka
Sutry se prece potopi mnohem rychleji, no ni?

Pragr
313_Nevo napsal:
Pre mna osobne je uplne jedno ci pilot po takomto pristati zomrie, zrani sa alebo nie (je to hra, aj tak sa respawnuje). A je mi jedno, ze ci sa zlomi len spicka kridla alebo ze sa nezlomi vobec nic.
Myslim si, ze podstatne je, ze to lietadlo po kolizii s vodnou hladinou uz opat nevzlietne, ci uz to ma taky vizualny efekt alebo onakvy Mrknutí

V principu máš samozřejmě pravdu. Mně ale šlo o něco jiného. Program, který o sobě (respektive jeho tvůrci společně se zastánci) tvrdí, že je etalonem kvality nové generace poškození, které je do nejmenších detailů podrobné, jehož kvality žádný jiný program nedosahuje, se prostě takhle chovat nesmí. A je jedno, jestli to v kódu někde je, jen to je aktuálně nefunkční nebo to tam vůbec není.
Nebýt humbuku kolem CloDu (který rozpoutali sami vývojáři) tak si myslím by měl CloD mnohem více příznivců a hráčů. Každá takováhle hovadina (viz ten dopad do vody s minimálním poškozením), kterou by normálně většina lidí přešla přesně s tím, že soupeř je dole a o víc nejde, působí v kontrastu s výroky o next gen simu jako pěst na oko.

Já jsem svůj názor na CloD po jeho vyzkoušení napsal celkem na rovinu a stojím si za tím. Stojí za to hrát? Ano. Je to dobrý simulátor? Ano. Má své mouchy? Ano. Dá se s nimi žít? Ano. Je lepší než Il-2? Můj názor je že ANO. Je kvalitnější/lepší než RoF? V porovnání funkčních stavů (reálně fungující věci, ne to co je možná v kódu, ale je vykomentářované a tedy nefunkční) NE. Baví mě hrát CloD? Ano.

Už proto že v něm trávím dost virtuálního leteckého života si myslím, že můžu vyjádřit svůj názor na to, co by se mělo/mohlo opravit a co mě tedy ale vůbec nepálí.

falkon
Pragr napsal:

Program, který o sobě (respektive jeho tvůrci společně se zastánci) tvrdí, že je etalonem kvality nové generace poškození, které je do nejmenších detailů podrobné, jehož kvality žádný jiný program nedosahuje, ...
[*citation needed]

Uved zdroj svojho tvrdenia! Podla mna si si tu citovanu cast proste vymyslel... Mrknutí

310_Pip
Pragr napsal:

313_Nevo napsal:

V principu máš samozřejmě pravdu. Mně ale šlo o něco jiného. Program, který o sobě (respektive jeho tvůrci společně se zastánci) tvrdí, že je etalonem kvality nové generace poškození, které je do nejmenších detailů podrobné, jehož kvality žádný jiný program nedosahuje, se prostě takhle chovat nesmí. A je jedno, jestli to v kódu někde je, jen to je aktuálně nefunkční nebo to tam vůbec není.
Nebýt humbuku kolem CloDu (který rozpoutali sami vývojáři) tak si myslím by měl CloD mnohem více příznivců a hráčů. Každá takováhle hovadina (viz ten dopad do vody s minimálním poškozením), kterou by normálně většina lidí přešla přesně s tím, že soupeř je dole a o víc nejde, působí v kontrastu s výroky o next gen simu jako pěst na oko.

Já jsem svůj názor na CloD po jeho vyzkoušení napsal celkem na rovinu a stojím si za tím. Stojí za to hrát? Ano. Je to dobrý simulátor? Ano. Má své mouchy? Ano. Dá se s nimi žít? Ano. Je lepší než Il-2? Můj názor je že ANO. Je kvalitnější/lepší než RoF? V porovnání funkčních stavů (reálně fungující věci, ne to co je možná v kódu, ale je vykomentářované a tedy nefunkční) NE. Baví mě hrát CloD? Ano.

Už proto že v něm trávím dost virtuálního leteckého života si myslím, že můžu vyjádřit svůj názor na to, co by se mělo/mohlo opravit a co mě tedy ale vůbec nepálí.

Pragre pod tohle se Ti klidne podepisu, mam stejny nazor a myslim si, ze i ostatni co to litaji, napsali tady v minulosti v podstate dost podobne nazory, jenze to proste rejpalum nestacilo, a zacali je urazet, takze se nediv, kdyz uz jsou reakce od litacu CLODu obcas i prehnany...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Rumcajs
falkon napsal:

Pragr napsal:

Program, který o sobě (respektive jeho tvůrci společně se zastánci) tvrdí, že je etalonem kvality nové generace poškození, které je do nejmenších detailů podrobné, jehož kvality žádný jiný program nedosahuje, ...
[*citation needed]

Uved zdroj svojho tvrdenia! Podla mna si si tu citovanu cast proste vymyslel... Mrknutí

Hele sice nejsem autorem toho na co reaguješ, ale i tak. Nešlo by se třeba jen podívat na Steam? http://store.stea...app/63970/

Over 25 Aircrafts – English, German & Italian aircraft including the Spitfire, The Hurricane, and the Messerschmitt Bf-109. Every detail faithfully recreated.
Enormous Environments – Fly through the cities and towns of London, southern and northern England, northern France, southern Belgium and more.
Incredible Damage Model – Every single aircraft component can be damaged for incredibly realistic and satisfying results.
Massive Multiplayer – Customizable modes allow for up to 128 players in huge ongoing battles or hop in deathmatch-style free-for-alls.
New Groundbreaking 3D Engine – Huge variety of photorealistic ground vehicles, buildings and environments.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,127,193 návštěv