November 22 2024 09:42:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nastavení grafiky v Ilovi
313_Paegas
Vím, že už to bylo mnohokrát řečeno a popsáno, ale nemůžu to nikde najít, proto se na vás obracím s prosbou jak nastavit Ila, abych lépe viděl.

Je mi jasné, že každá grafárna snese něco jiného. (já mám nVidii 6800+19"monitor)
Když nastavím vše na max. nevidím doty proti zemi ani vodě. Proti obloze jakž takž, ale ruší mne šmouhy na kabině. Je mi naprosto nepochopitelné, jak někdo může vidět z výšky 3 a více kilometrů. :sm19:

1. Zajímolo by mne jaké mám zvolit rozlišení monitoru, kolik bitů.
2. Jak nastavit detaily letadel, země mraků atd.

Prosím poraďte.
:sm38::sm39:

rudidlo
313_OTU_Paegas napsal:
Je mi naprosto nepochopitelné, jak někdo může vidět z výšky 3 a více kilometrů. :sm19:

On někdo takový existuje?

http://silicon-remarks.blogspot.com
1stCL_Fucida
3km nejsou zase tolik - proti ruským stepím to jde Úsměv. Pokud máš takovýhle HW, tak gratuluji..hlavně ta grafna je cool. Samozřejmě nemůžeš chtít vidět hned všechno a všechny Mrknutí. Nejlepší viditelnost je imho právě na perfect. osobně doporučuji střední rozlišení (1280*960) + nějaké to vyhlazování, pak je vidět nádherně.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

3IAP_Momo
No mě všichni říkají jaké mám parádní nastavení že vidím kontakty na míle daleko vysoko a nízko, tak tu napíšu jak to mám nastaveno:
nejprve sestava : AthlonXP 2600 barton, 1GB ram, ATI 9600XT , asus a7n8x-e .
No a ila jedu na openGL, ovladace Catalyst 05.6 , grafika pro OpenGL nastavena na výkon, rozliseni 1024*768*32 .A v ilovi: Vsechno na nejvyssi detaily jen:
Objects detail :normal
Landscape lighting :high
a Clouds detail: medium
a nemam zaple zadne vyhlazovani, zadny antialiasing, nic takoveho...No a ty kontakty fakt vidim daleko a pekne aj jde z dalky poznat vetsinou co to je, jestli nepritel nebo nas...:sm33::sm22::sm46::sm24:

http://jaja.kn.vutbr.cz/~krupa9/
GC3_Messik
ale Momíku do dálky vidíme všichni , jde o to zda vidíš pod sebe na zelené ploše/moře.Mrknutí

gc3normandie.over.cz
312_HeRa
313_OTU_Paegas napsal:
Když nastavím vše na max. nevidím doty proti zemi ani vodě. Proti obloze jakž takž, ale ruší mne šmouhy na kabině. Je mi naprosto nepochopitelné, jak někdo může vidět z výšky 3 a více kilometrů.

IMHO mi prijde, ze kdyz dam s touhle kartou perfect, vykresluje se dokonaleji maskovani na kridlech a letadla taky nevidim(a oci mam fakt dobry) Úsměv ATI se chova nejak jinak(lip).A jine verze GFek taky..treba 6600 bez problemu.

BTW: Pry existuje nejaky track, kde ti nekdo rika:Vidis ty doty tamhle na dvanacte? Tamhlety dole a tamhlety nahore Úsměv Mate to nekdo? Na tom by se to dalo pomerit......

Diky HeRa :sm5:

312raf.com
VGR_Ghost
Mám R9600SE (hroznej kšunst), používám tento konfig - http://dogfighter...z/conf.ini a nemám problém na perfect vidět kolem poledne letadla u země z 6000m. Kolem 16-17:00 je to už horší, to je vidím s vypětím všech sil tak z 5000m. Ale mám fps na hraně, takže se to on-line nedá. Online musím slevit na excelent, pak už je viditelnost o hodně horší.
Ještě k tomu konfigu - měl by to být conf vyladěný pro R9600, takže nevím jak se bud e chovat na jiných grafických kartách.

Tady je ukázka - z 5600m vidím Bf-109 letící 500m nad vodou.
http://dogfighter...zky/m1.jpg

http://www.virtualgrimreapers.net/
XXX_Dazz
Obrázek pěkný, já osobně na něm vidím prd Cool

GC3_Messik
musíš kliknutím myši zvětšit Mrknutí:yes::yes::sm20:

gc3normandie.over.cz
AH_Ronsoc
No ja mam Radeon 9800 pro a setupu som si dal radeon 8500 a lietadielka vidim perfektne aj 3-4 km ale bez zoomovania!!!(excelent):sm12:

XXX_Dazz
Ale to já vím, bohužel výsledek je stejný Mrknutí
Až na ten malý světlý pixel, což bych za letu v ilovi vůbec neviděl.

VGR_Ghost
3IAP_Dazz napsal:
Ale to já vím, bohužel výsledek je stejný Mrknutí
Až na ten malý světlý pixel, což bych za letu v ilovi vůbec neviděl.

Opak je pravdou, on ten pixel za pohybu krásně "světélkuje", tudíž je nepřehlédnuetlný. Takhle to vypadá, když se zastaví obraz.
Upravil/a VGR_Ghost dne 03-10-2005 19:55

http://www.virtualgrimreapers.net/
XXX_Dazz
To jestli světélkuje, nebo ne může být otázka použité grafické karty i ovladačů. Zkusím to testnou, ale myslím, že na své konfiguraci nevidím z takové výšky nic :cry:

CW_boZZda
Tady je nastavení grafiky pro karty ATI RADEON

Upravil/a CW_boZZda dne 03-10-2005 22:22

http://www.czechwings.com/
rudidlo
3IAP_Dazz napsal:
To jestli světélkuje, nebo ne může být otázka použité grafické karty i ovladačů.

Může to být i grafickým čipem. Třeba 8500 zobrazovaly od určité verze ILa objekty skrze mraky a letadla. Trvalo mi dlouho, než jsem se toho zbavil.

EDIT:Bozzdo, doplň prosím do svého příspěvku kterých modelů karet se to týká. Mě to taky zmátlo.
Upravil/a rudidlo dne 04-10-2005 08:27

http://silicon-remarks.blogspot.com
312_HeRa
For Paegas and all 6800GT users:
[url]http://www.airwarfare.com/tech/graphicsil2.htm [/url]
Zkousel jsem tohle nastaveni, ale uspechy moc neslavim. Vcera jsem to premlouval docela dlouho. Takhle by to pry melo byt:

Nvidia GeForce 6800 GT and Ultra cards
For those of us with GeForce 6800 GT and Ultra cards, I have compiled a few tips to get Perfect Water 3 running better:

For those with WinXP use NVIDIA 66.81 WHQL Drivers which can be downloaded here: Guru3d 66.81 Downloads Page

Be sure to UnInstall your old ones first and reboot.

In your motherboards BIOS be sure FastWrites is ON and that your AGP Apature size is set at 256mb.

Under your Display - Advanced settings below the GeForce 6800 tab do the following:

-Turn AA to either 2x or 4x (4x might be a bit much for the GT, and pushing it on the Ultra)
-Use either No anisotropy filtering or 2x only
-Set Image settings to Quality
-Turn ON Vsync (This will get rid of any image tearing and possible video lag)
-Force mipmaps to Trilinear
-Conformant texture clamp should be ON

Now go to your IL-2: FB + Aces + PF or PF Stand-alone Setup Utility and go to the Video tab and do the following:

-Select NVidia GeForce 6800/6600/etc...
-Then select Custom
-Set texture compression to S3TC (With my card BFG 6800 GT OC w/66.81 drivers this improves any stuttering but on some rigs may cause pauses and mis-loaded textures. If it does that on your rig select it back to None but I've noticed no such errors yet)
-UnCheck 'Texture Anisotropic Extension' at the bottom

Now click on the Drivers tab:

-Recommend 1024x768x32 Bit (Any higher than this and you will get more slow-downs and lower FPS with Perfect Water 3)
-Check 'Use Stencil Buffer'

Launch the game and be sure you are using OpenGL as the renderer and the resolution and Stencil Buffer are set correctly under Hardware - Video Modes. Now go to Hardware - Video Options and select Custom and set Perfect for Landscape Detail and Excellent for Landscape Lighting. Exit the game...

Now go to your conf.ini where you have the game installed and open it:

Be sure Water=3 and Forest=3 are set as such. Also recommended 3dgunners=0 for Perfect Water 3. 3dgunners=1 causes too much of a slow down near carries with Perfect Water 3.

This should be it! I have a BFG GeForce 6800 GT OC @ 400 core and 1100 mem using the 66.81 drivers with vsync ON, 2x FSAA and 2x anisotropy filtering running PF at 1024x768x32 and my monitor is at 100Hz. My CPU is an AMD Athlon XP 3200+ on an ASUS A7N8x-X motherboard with 1,536mb PC3200 memory in Single Channel mode. I'm on Windows XP Pro SP2 with the latest Sun Java installed (Please note I did NOT copy the lib and bin folders over to where I have the game installed. Doing so will cause your game not to start onve you've played, exited and want to start up the game again)

In-game flying by myself not around any carriers or action I get 50 fps above 100ft looking straight ahead and 35-50 fps below 100ft looking down on the water.

Hope this helps! And I hope NVIDIA releases a more optimized driver for PF and the 6800 cards.

ArgonV

Mam stejnou sestavu az na to, ze mam o pul GB pameti min v dualu, ale nejak mi to nesedi. Co vam?

312raf.com
Flym
...water 3 to je brutal. Maník to určite netestoval na 4.01

312_HeRa
3IAP_Flym napsal:
...water 3 to je brutal. Maník to určite netestoval na 4.01

Co tim autor mysli? Doporucuje nastaveni vsechny detaily na max a jeste tohle upravit v confu :uhoh: Ale v popisce ke conf.ini je uvadena akorat 1 nebo 2... Ale videt je docela dobre Úsměv Ale FPS nic moc Smutný

EDIT:Jaky smysl maji ta cisla? To ma jeste kazdy (excelent, perfect atd) sve podnastaveni? Kde tam teda sebral tu 3?
Upravil/a 312_HeRa dne 05-10-2005 11:16

312raf.com
Flym
Ja som laboroval s nastavením na 6800GT do zbláznenia. Max čoho som dosiahol pri avg.fps 50-60 je u mňa v perfect 1280/960_32bit, 4xAA/4xAF, v conf. water=0

312_HeRa
3IAP_Flym napsal:
Ja som laboroval s nastavením na 6800GT do zbláznenia. Max čoho som dosiahol pri avg.fps 50-60 je u mňa v perfect 1280/960_32bit, 4xAA/4xAF, v conf. water=0

:sm27: Amen....a toho si dosahl jak? Avidis dobre do dalky pod sebe a tak? Jinak mas vse stejne ? A hlavne...jakej mas procik a pamet a ovladace grafiky?

Ale diky za uklidneni....vidim, ze to nejak musi jit Úsměv
Upravil/a 312_HeRa dne 05-10-2005 11:33

312raf.com
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,697 návštěv