December 27 2024 05:19:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Otevřené oči.
1stCL_Novotny
Tak jsem si založil jedno vlákno kde bych rát probral pár věcí ohledně nových letadel připravovaných do Rise of Flihgt.
-------------------------------------------------------------------
Mám tu takovej postřeh nad kterým jsme společně s Pragrem přemýšleli.
Horrido a další co můžou posoudit, jukněte se na ukázky nového Rolandu a řekněte jak se vám zdá znázornění plátěného potahu křídel a ocasních ploch.
Můj názor je že to je ošklivé! Vypadí to jako srtááášně zvětšený manšestr a né lakované plátno.
Co váš názor?
Po uvedení nových "modelářů" do teamu RoF je to poslední dobou pravidlo. Já osobně nemám sympatie k tomuhle provedení.
Tak co na to veřejnost?
Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 24-01-2013 22:02

Baron
Myslim, ze je rec o tomto (vsimnite si kridla prosim):

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/2013_01_21/4.jpg[/img] is not a valid Image.

Za seba ale musim povedat, ze mi to nijak neprekaza. Ak by ma nato Pragr neupozornil, tak by som to pravdepodobne asi ani nezaregistroval. Napr. na tomto obrazku to nevidim (aj ked mi bolo povedane ze to tam je ale pre nasvetlenie je to horsie vidiet):

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/2013_01_21/8.jpg[/img] is not a valid Image.

a tu na trupu to nevidim vobec (a to som sa fakt snazil to tam najst):

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/2013_01_21/3.jpg[/img] is not a valid Image.

...a v kazdom pripade je to krasny stroj. Uz aby bol vonku Mrknutí

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/2013_01_21/5.jpg[/img] is not a valid Image.
Hals - und Beinbruch!

WT_Flan
Muzete mne nejak lepe zacilit co mam videt na kridle napr. u toho prvniho obrazku ?

1stCL_Novotny
Trup je přeplátovaná překližka, takže hladké. Nosné plochy a ocasní plochy jsou konstrukce potažená plátnem. Ale to že je to tak moc rozdílné je nereálné. Teda aspoň si to myslím. Vemte strukturu plátna a to je na tu velikost skoro nezřetelné, Ale tad to vypadá jak pletené z provazů.

1stCL_Novotny
Vypadá to jak sklolaminát, jak když neodborně opravíš kajak.

WT_Horrido
No na tom modrém není vidět skoro nic, ten kamuflovaný má hodně viditelnou strukturu. Je to špatně udělaná textura nebo imho přeostřené FX.

Obě letadla mají hodně přehnané znázornění portů.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pragr
Tady je odkaz na slušně velkou fotku SPAD 7 ze Kbel.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:SPAD_S-VIIC.1.jpg

Po nějaký "jeanový" struktuře plátna ani památka.

Mimochodem na tomhle obrázku je ta struktura dobře vidět i na té modré verzi:

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/2013_01_21/7.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Pragr dne 25-01-2013 09:28

1stCL_Novotny
Mám pocit že to bude problém Alpha kanálu. Tvůrce to prostě přestřelil a vytvořil stukturu plátna a portů. Plátno je úplně zbytečné dělat, stačí jen přijatelný lesk. A porty krapet povytáhnout, nebo naopak ponížit. Podkladová bartva je základ a podle něj se to holt má sladit. Není to přirozený.

Robo
Ja ti nevim Karle, Alpha kanal s tym urcite nebude mat nic spolocne. Ani modelar. Podla vsetkeho externi modelari sice robia modely, ale textury robi stale Alexej Antonenko a team. Viem napriklad, ze osoba, ktora robila Halberstadt 3d model nerobila texturu. Neviem aky je dovod aby bolo platno znazornene takto vretenovito a drsne, ale porovnanie s fotkou Spadu je nerelevantne, treba skor najst dobru fotku Rolandu...

Pragr
Problém je v tom, že fotku Rolanda v rozumným rozlišení asi nikdo nenajde Smutný

A hele našli. Sice i tak to nejni nic moc, ale pořád by se z toho dalo vyjít.

[img]http://img.photobucket.com/albums/v519/JFM/Aerodrome/LFGRolandCII.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Pragr dne 25-01-2013 10:47

Robo
Pragr napsal:
Problém je v tom, že fotku Rolanda v rozumným rozlišení asi nikdo nenajde Smutný

Skus sa spytat na ich fore kto to presne robil a preco je to tak ako to je, tu to asi nikam nepovedie. Mozno maju aj nejake fotky. Alebo uz sa na to niekto na RoF fore pytal, riesi sa to?

Pragr
Už jsem zahájil debatu Úsměv

1stCL_Novotny
Robo tady jsme to jen nakousli pro širší náhled. Znáš to než bejt za úplný blbce. Šklebící se
Jak píše Pragr, už to u nich na foru frčí.

Robo
Hej hej, sledujem to Mrknutí

Ja som len pisal na margo tvojej poznamky o modelarovi a alpha kanali - to s tym nema nic spolocne Úsměv

1stCL_Novotny
No Alpha kanál má spoustu věcí. Jednou znich je zmatňování a nebo větší lesk. Dá se tím nehorázně potpořit 3D efekt objektu. Sloty jsou vytaženy ve 3D, ale dají se tím i zvíraznit. A to samé platí i pro tu strukturu plátna. Ale netvrdím žeto musí být zrovna tím, spíš to bude vícero věcí do kupy. Úsměv

Je to jako by Bf 109 v Clod dostal potah s protiskluzové podlahy (myšleno plech).
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 25-01-2013 12:59

Robo
X Novotny napsal:
No Alpha kanál má spoustu věcí. Jednou znich je zmatňování a nebo větší lesk. Dá se tím nehorázně potpořit 3D efekt objektu. Sloty jsou vytaženy ve 3D, ale dají se tím i zvíraznit. A to samé platí i pro tu strukturu plátna. Ale netvrdím žeto musí být zrovna tím, spíš to bude vícero věcí do kupy. Úsměv

Je to jako by Bf 109 v Clod dostal potah s protiskluzové podlahy (myšleno plech).

Ja chapem co myslis a tiez velmi dobre rozumiem ako funguje alpha channel v RoFke Mrknutí

A preto ti znovu hovorim, ze alpha kanal s tym nema nic spolocne. Zvyraznenie 3d clenitosti povrchu liatadla ma na starosti primarne bump map, a to ako je robena v poslednych modeloch nema nic spolocne s novymi modelarmi v 777. Moja odpoved sa tykala najma absurdnych uvah miestnych fajnsmekrov o nedavnych problemoch s patchom a aj kvalitiou modelov od ludi z 1c, lebo z 1c nemoze byt nic dobre atd. PffPff

Takze mas 3d model, ktory urobi jeden clovek (tentokrat alebo v pripade Halbika znamy borec z 1c). Kridla su na nom samozrejme hladke pretoze nikto nebude plytvat polygonmi na kazde jedno trciace rebro. Mensie 3d zalezitosti robi uplne ina osoba (niekto z Alexovho teamu) bump mapou, pohladaj si na RoF fore ukazky, ktosi sa tam uz davno davno stazoval na Brisfita, to je ten isty problem (a znova opakujem nema nic spolocne s alpha kanalom samotneho skinu ani s pracou modelara) ked tam textureri pridali vyraznejsiu strukturu platna a vyzera to ako vyrobene z vrecoviny.

Az na to potom ide samotny skin s alpha channelom, kde mozes ovplyvnit priehladnost a tym i lesk / matnost. Na tie sa bezne pouzivaju spekularne mapy s definovanymi kanalmi na lesklost / matnost, ale toto je starsi sim a bump mapy nejdu na teren napr.

A teraz este raz - moje vysvetlenie sa vztahuje na tvoju vetu: 'Po uvedení nových "modelářů" do teamu RoF je to poslední dobou pravidlo. Ja len ze textury a teda i bump mapy robia stale ti isti ludia, akurat to robia inac.

Baron
Pragr napsal:
Už jsem zahájil debatu Úsměv

A to je také ťažké dať sem link? Hľadal som to ale nenašiel..
Hals - und Beinbruch!

Thomsen
Roland C.II visualization error?

Baron
Senk jú very mač mistr Thómsn Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Novotny
Robo to chápu,ale stačí tak ubrat práve na alpha hladině světlost a daný efekkt toho modelu je menší. Úsměv
A to že jsem napsal o d doby co nastoupil někdo novej NEZNAMENÁ že to je hned narážka na nějakej určitej spolek, nemám za potřebý to sem tahat. Ale to že je to od doby co tam novej člověk je není sporu! Od Helbíka je to jiné a je to znát. Nic co bych myslel ZLE!!!! Mrknutí
A jsem nezkušený což znamená že slovem MODELŘ je myšleno ten co jenom modeluje. Já pochopil z jejich představení od Jasona že je to team co dělá pouze na letadlech jako celku ne na hře, jen letadle a pro mne to jsou modeláři. Šklebící se Né programátoři či 3D modeláři či grafický programátor nebo kýho šlaka. Šklebící se Mrknutí
A mimo to v té záplavě co se tu najednu chvilku zapsala jsem tvůj úplně první příspěvek přehlídnul a to bude náš jedinej problém Šklebící seŠklebící seŠklebící se
Tak se nezlob. Mrknutí
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 25-01-2013 15:27

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,139,717 návštěv