October 20 2025 14:24:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
PC sestava
Proguns
Ahoj všem. Mám AMD Athlon II X2 255. Nvidia Geforce GTX 550 Ti a 2,0 Gb RAM. Hra mi běží velice slabě, hratelné je to ještě když si dám samostatny let a jsem na mapě sám. Když sem zapl kampan musel sem hru osekat na nejnižši detaily atd aby sem si vubec zaletěl, Když pořidim lepši procak a ramky zahraju si? Děkuji za odpovědi. (grafiku mam novou kupovat dalši nechci) díky. Úsměv

LangMaster
Ja mám
HexaCore AMD Phenom II X6 Black Edition 1090T, 3800 MHz
8 GB DDR2
MSI N560GTX-Ti GPU taktované na 930 MHz
A stejnak pri souboji podporenem flakem nekdy spadne i na 1 FPS.
Znám lidi co maji 580 a jeste pretaktovanou a neni to zadná sláva.
OctalCore AMD FX-8350
MSI 990FXA-GD80
32GB DDR3 Kingston HyperX 1866MHz
MSI N770-2GD5/OC
Samsung SSD 850 EVO 500GB

http://www.ok1slm.cz
Proguns
Je to škoda že to tvurci takhle zaje*ali tu hru, Graficky to totiž neni žadny zázrak, ale je to náročné jako prase. Miluju 2 světovou valku, miluju letadla, ale asik to kašlu. Každy někdy šlápne vedle a ubisoft to tentokrát nedal. Asi budu dál hrat 1946ku a počkam si na nějaky další díl jestli vubec vyjde.. Nwm. Smutný

Baron
Na CLoD budes potrebovat stvorjadro, aspon 4 GB RAM (lepsie je mat 8GB a viac) a slusnu grafaren s najmenej 1GB. Najlepsie bezi pod W7, na WinXP32 to radsej ani neskusaj, hra nema podporu DX9.
Hals - und Beinbruch!

606_Temp
On už umí CLOD škálovat se čtyřjádrem? Já myslel, že nárůst mezi dvou a čtyřjádrem je 0 až nic.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Baron
Tempiku, v tomto vlakne sa niekto pytal, co by sme mu odporucali. Tak som sa snazil poradit Úsměv Ale ked myslis ze dvojjadro je lepsie, pokojne to odporucaj Úsměv
Hals - und Beinbruch!

606_Temp
Já mu nic nedoporučuju. Já jen z tvého příspěvku pochopil, že na CLOD potřebuje čtyřjádro, tak mě jen zajímalo, jestli s tím CLOD už škáluje. Dlouho nedokázal použít ani dvě jádra, pak vím, že po pár patchích dokázal aspoň trochu druhé jádro použít a tak mě zajímá, jestli to popohnali zase o kus dál a čtyřjádro je už znát.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Baron
Neviem ti povedat, nakolko vyuziva jadra. Faktom je, ze na stvorjadre bezi o poznanie lepsie ako na dvojjadre.
Hals - und Beinbruch!

clone9cz
Důležitám faktem je, jestli se vyznáš v počítačích.

Třeba při Invazi jela pár lidem IL2 na 4jádru žalostně proti mému dvoujádru, a až když si nastavili affinitu tak, aby spolu neběželo TS3 a IL2 na jednom core, tak se věc dala do pořádku.

Tempíkův dotaz je na místě. Z posledních zveřejněných informací druhé jádro spravuje pamět, textury, nebo něco podobného.
Upravil/a clone9cz dne 30-09-2012 17:12

http://www.wwii-illusion.net
Hoper
Proguns napsal:
Ahoj všem. Mám AMD Athlon II X2 255. Nvidia Geforce GTX 550 Ti a 2,0 Gb RAM. Hra mi běží velice slabě, hratelné je to ještě když si dám samostatny let a jsem na mapě sám. Když sem zapl kampan musel sem hru osekat na nejnižši detaily atd aby sem si vubec zaletěl, Když pořidim lepši procak a ramky zahraju si? Děkuji za odpovědi. (grafiku mam novou kupovat dalši nechci) díky. Úsměv

a verze hry je jaká ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

magot
@Proguns

máš celkově slabej komp ... 2GB ram je dost málo ... graf. 550ti je spodní hranice vůbec spuštění CLOD a tento typ dvoujádra není nějak extra výkonný na dnešní poměry.
Ale na CLOD není potřeba multi jádro, pokud máš 8ghz procák Pff

veikso
clone9cz napsal:Třeba při Invazi jela pár lidem IL2 na 4jádru žalostně proti mému dvoujádru, a až když si nastavili affinitu tak, aby spolu neběželo TS3 a IL2 na jednom core, tak se věc dala do pořádku.
Sorry za OT, ale prosím pro nás PCneznalce - jak zjistím na kterém jádru jede TS? Nebo je tu někde návod z té Invaze?

Hoper
veikso napsal:
clone9cz napsal:Třeba při Invazi jela pár lidem IL2 na 4jádru žalostně proti mému dvoujádru, a až když si nastavili affinitu tak, aby spolu neběželo TS3 a IL2 na jednom core, tak se věc dala do pořádku.
Sorry za OT, ale prosím pro nás PCneznalce - jak zjistím na kterém jádru jede TS? Nebo je tu někde návod z té Invaze?

Správce úloh - Procesy - ts3client_neco.exe (32bit vs 64bit) - pravé tlč.myši - Nastavit spřažení a pak vybrat jiný jádro, než které definuješ v conf.ini pro šturma.

možná by bylo dobré to připsat k tomu pdfku, co je zde od Kubrta ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

veikso
Děkuji pane HoperMrknutí

rsuchan
Chalani, vopred sa ospravedlňujem za možno stupídnu otázku, ale v tejto oblasti nemám takmer žiadne skúsenosti. Uvažujem nad kúpou Clifs of Dover ale netuším či zostava ktorú mám doma bude vyhovujúca. Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E6700, 2666 MHz (10 x 267), Grafická karta NVIDIA GeForce 7900 GTX ( 512 MB ), RAM 4x512 MB. Čítal som že min. by mala byť GeForce8800 ale netuším, aký je veľký rozdiel v týchto dvoch graf.kartách. Ostatné mám asi na hranici min. konfig. Oplatí sa mi vôbec hru kupovať? Za odpoveď vopred ďakujem.
Upravil/a rsuchan dne 16-10-2012 17:43

1stCL_Fucida
Zcela určitě se to nevyplatí. I na současných strojích s moderními grafickými kartami je plynulost poměrně diskutabilní, viz diskuse na celém tomto fóru. Jen za poslední týden se to tady probíralo 2x, nebo 3x.

Nejslabší grafická karta, se kterou má smysl CLOD zkoušet, je dle mého názoru GF 460, aspoň trochu slušně se to ovšem obvykle hýbe až s GF 560 Ti a silnějšími.

Na tvém stroji leda předchůdce IL-2 Šturmovik: 1946, ten bude pracovat bez problémů.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

rsuchan
Vďaka za odpoveď. Šturmovika lietam a ten ide bez problémov ako píšeš.

olda Olde maly
Hele kucí. Mám v bedně Intel(R)Core(TM)i3CPU 540@3.07GHz 3,49RAM a grafiku NVidia GeForce GTS 450. Ta je tam ale z nouze. Tak se ptám, kterou grafiku by jste mi doporučili, ať se můžu přidat v tom odfláknutým Clodu do poletu a neleží mi tady další rok zbůhdarma Zamračený Thx.
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

Fiks
Oldo,viz Fuči .Já to lítal na ATI 5850,momentálně na GTX 570.GTX 460 minimum.

310_cibule
Oldo, doporučuji GeForce GTX 690. Tím nemůžeš nic zkazit Úsměv

Já mám 580 a šlape to jak hodinky na max. (Core 2 Duo E8400 3.0 GHz a 4 giga RAM)

P.S. A jen na okraj, plynulost zejména po posledním patchi není vůbec diskutabilní, máš-li příslušné vybavení.
Upravil/a 310_cibule dne 24-11-2012 12:37
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,316,538 návštěv