November 24 2024 10:13:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Vzorec pro kobercové bombardování
Serza
Zdar. Mám udělat projekt do programování, a rád bych
1) byl originální
2) ohromil učitele
3) udělal něco co sám využiju

A napadla mně kalkulačka pro výpočet úhlu zaměřovače při výškovém kobercovém bombardování. Boužel kužel, strejda Google mlčí, takže bych se rád zeptal vás, u kterých nepochybuju. Potřebuju vzorec podle kterého z výšky ve stopách a rychlosti v mílích (IAS) vypočtu úhel nutný pro zásah cíle.

Předem díky za odpověď.

clone9cz
Dobrá volba, až budeš mít alespoň senam problémů, se kterýma se vypořádat, tek čekej reakci. První tvůj psoblém je, jak účiteli prokážeš, že tvůj výpočet není uplně vedle.

http://www.wwii-illusion.net
DarkTatka
Serza napsal:
Zdar. Mám udělat projekt do programování, a rád bych
1) byl originální
2) ohromil učitele

A napadla mně kalkulačka pro výpočet úhlu zaměřovače při výškovém kobercovém bombardování. Boužel kužel, strejda Google mlčí, takže bych se rád zeptal vás, u kterých nepochybuju. Potřebuju vzorec podle kterého z výšky ve stopách a rychlosti v mílích (IAS) vypočtu úhel nutný pro zásah cíle.

Předem díky za odpověď.

Serzo, zalezi jak chces byt presny v simulaci. Pokud budes pocitat konstantni gravitaci (ve vyssich vyskach je gravitace nizsi), konstantni odpor vzduchu (ve vyssich vyskach je nizsi hustota vzduchu -> nizsi odpor vzduchu), idealni rovny povrch (zeme je kulata, na delsich vzdalenostech se to projevi), a zadny vliv vetru, pak to je vcelku jednoduche.

Pak tu mame terminalni rychlost bomby a dalsi a dalsi "blbinky" ktere muzes a nemusis zahrnout.

Zalezi jak je narocny ucitel a jak ty. Zalezi do jakeho to je predmetu. Pokud to je do predmetu "Pokrocile simulacni nastroje a techniky", tak ti zjednoduseni neprojde - pokud to je do "Zaklady prace s PC" tak jsi v pohode Úsměv

Todle by ti mohlo pomoct: http://msemac.red...Wfinal.pdf
Upravil/a DarkTatka dne 22-05-2012 09:49

Serza
Napada me nainstalovat na notas Sturma... problem s vetrem neresim, vysku cile nad morskou hladinou taky ne, s programovacim jazykem jako takovym se taky poperu uspesne. Cili jedinym problemem zustava pravdepodobne vzorec vyska-rychlost-uhel. Pripadne prevod z IAS na TAS.

clone9cz
1) byl originální
2) ohromil učitele

Chápu, účel světí prostředky, ale bude ti to v IL-2 fungovat, asi ne ?

EDIT: Taťko, to je nějaký složitý, kde mam zadat ty 3 čísla ?
Šklebící se
Upravil/a clone9cz dne 22-05-2012 10:11

http://www.wwii-illusion.net
DarkTatka
Vyres soustavu rovnic v odstavci Conclusion pro promenou x, za podminek y = 0, y0 = VYSKA, v0 = RYCHLOST, at uz pocetne nebo simulaci.

Spocti uhly v trojuhleniku danem body [0, Y0], [0, 0], [X, 0] a dostanes uhel jak nastavit zamerovac.

Jak proste mily Watsone Úsměv

lochness
Serzo, tohle jsem pro sve potreby v IL2 vyrabel onehdy. http://kogm.bluef...angle.html
Ve vetsine pripadu je to celkem presne (az na odchylky zpusobene naklonem letadla ve vysce - je to cca 1 - 3 stupne podle podminek, prostuduj si T}{oruv bombardovaci manual, ma to tam popsane), ale v nekterych pripadech to neni funkcni (vitr primo proti a vitr do zad - deleni 0) a v nekterych pripadech mi vychazel uhel nesmyslne (pokud jsem vzorce spravne prevedl do programu), nechtelo se mi to uz studovat, potreboval jsem si od toho vorazit. Je mozne, ze se misto TGS pocita proste jen s TAS, fakt netusim. Ale jako vychozi bod by ti to snad poslouzit mohlo.

jinak tady jsem ten problem taky nakousl
http://www.vwings...owstart=40
Upravil/a lochness dne 22-05-2012 11:13
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Serza
Programovani, tam nejde ani tak o to abych neco vypocital jako o to abych udelal program.

DarkTatka
Pokud to je jen ukazani toho ze umis psat Delphi, tak myslim ze se na nejake slozite pocitani muzes vybodnout Úsměv

Ale jak vidis, spocitat to spravne je vyssi divci. Doporucil bych tedy Lochuv vzorec, ktery se ti bude nejlepe implementovat.

alfik
Nejjednodušší výpočet dohozu (při zanedbání čehokoli zanedbatelného Šklebící se ) je:
tg úhlu pozorování cíle = (rychlost letu krát druhá odmocnina (dvojnásobku výšky lomeno 9,81)) lomeno výškou. Je to v našich jednotkách, jak vyplývá již z konst. 9,81 Úsměv
Musel jsem to napsat takhle, neumím sem dát vzorec.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

1stCL_Fucida
Ano, ve vakuu by to bylo v celku presne, nicht Wahr? :-)
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Serza
Diky. Programuju v C#, a musim uznat, ze to az tak tezky zase neni.

310_cibule
Mohl bys udělat něco jako Bombsight Table http://forums.ubi...71896.html (autoři Pedropan a Pitr) pro ila. To by mne v CoD bavilo (a jediněj rozdíl by byl, že by se to v CoD zobrazovalo ve hře, což ten pro starého ila neumí). Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 22-05-2012 15:05
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Lekk
Seržo - máš to celé blbě. Pro kobercové bombardování nepotřebuješ přesnej vzoreček.

Potřebuješ hromadu bombardérů Šklebící se

Serza
ad Cibule: Promin, tak dobre to s tim C# jeste neumim

Ad Lekk: Ale potrebuji, aby se trefili na cil alespon desetinou pum - ty zbyvajici (9/10) padne vedle v ramci koberce Šklebící se

Koty
alfik napsal:
Nejjednodušší výpočet dohozu (při zanedbání čehokoli zanedbatelného Šklebící se ) je:
tg úhlu pozorování cíle = (rychlost letu krát druhá odmocnina (dvojnásobku výšky lomeno 9,81)) lomeno výškou. Je to v našich jednotkách, jak vyplývá již z konst. 9,81 Úsměv
Musel jsem to napsat takhle, neumím sem dát vzorec.

Pokud zadáš koeficient atm. tření (aerodynamický odpor pum) a hustotu vzduchu (která se dopočítá z výšky podle hodnoty 0 m) dostaneš perfektní vzorec. (nepočítáno s bočním větrem...)

Apropó, nedá se udělat i nějaká mechanická mašinka? Např. taková, jako je v He 111...

Ale přeji seržovi, ať se mu to povede. Ne jak mě tuhlevá s jedním referátem.. xD
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Serza
Ty mas na tyhle veci holt smulu. Ja dostal za seminarni praci na tema Letecka valka na zapade 1939-1945 (+porovnani s leteckou valkou 1914-1918) dostal za jedna. Dnes jsem uciteli predlozil svuj navrh, a ten byl ocividne nadseny mou originalitou. Plus jsem ten vercajk za 45 minut skoro dodelal (chybi mi pouze zaclenit vzorec na TGS)

Hoper
Seržo, musíš se Kotymu trošku víc věnovat a pak i jeho výsledky budou o dost víc lepší...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

DarkTatka
Serzo, jen tak ze zvedavosti, kde studujes?

lochness
good Serza.
Predpokladam, ze TGS pro pripad kdy letis proti vetru bude: TAS - rychlsot_vetru
a v pripade, ze letis s vetrem v zadech, bude: TAS + rychlost_vetru
to tam ja ve vzorecku nemam, protoze v techto pripadech bude jmenovatel roven 0, takze v aplikaci to budes muset dodelat manualne. Jen abys na to nezapomnel.

Pak rekni, jax dopadl Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,033,824 návštěv