December 27 2024 21:40:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Nefunkční RoF (32 bitový systém) VYŘEŠENO
clone9cz
Vážení, abych se pochlapil a nebyl tady jen Koty za pako, tak tu přihodím svojí anabázi s RoF. Řekl jsem si totiž, že ho vyzkouším na svojí plečce, která na rozdíl od Kotyho ATOMa nějak ten CLoD.

1. Předně jsem se vyvaroval čtení všemožných zdejších i oficiálních rad před instalací, a vykašlal jsem se i na zjišťování doporučených nebo jen minimálních konfigurací.

Prostě je to zadarmo, tak jsem to jako pako začal stahovat, a když se to povedlo, tak i instalovat.

2. Instalace probíhá úspěšně, úmyslně to nervu do \Program Files\ ... a ejhle, chce to instalovat nějako DirectX, C knihovny a bůh ví co. Na to kašlu, nejsem přece pako, abych si zadělával systém něčím kvůli obyčejné hře (vlastně tam vše už mám, ale to nemusítě vědět). Případná dvojí instalace DirectX by mi pak mohla narušit auru mého modrého stroje. Pryč s tim a jedeme dál.

3. Na stránkách riseofflight.com byl sice nějaký licenční demo klíč, ale co bych s ním dělal, když je to zadarmo a již jsem se registroval. Spouštím RoF, spustím aktualizaci, v setapu naperu MAX, MAX, start a čekám ... čekám, zadám email heslo a prý nemám licencovaný SW.

Trapně jdu na oficiální stránky a ctrl-c + ctrl-v kopíruji klíč z jedné stránky do formuláře na druhé a po opětovném startu volím nějakou off-line misi, letadlo, podívám se do briefingu, klik a černá obrazovka.

4. Zkusím to spustit v okně a taky nic, stáhnu detaily a v okně 1280x720 taky nic.

5. Drivery od gtx580 mám z listopadu 2011, ale přelité driverama pro 7900gtx, která mi trčela ve stroji 2 dny. Drivery pryč a dávám nejnovější. RoF jede.

V offline všechno frčí, žádný problém, zastřílím si a jdu spát, abych si druhý den zastřílel na ostro.

RoF je tedy otestovaný a funkčí. FPS je na mém
Windows 7 32-bit (vypnuté AERO)
Core 2 Duo 2.66 GHz
3 GB RAM (čtvrtá nějak shožela nebo blbne slot)
GTX580 1.5 GB RAM
obstojné. Jdeme do on-line.

6. Náhodně vybírám server, v pohodě startuju ze země (v té době se Země dá ještě nazývat Země, protože končila tak vysoko jak jen člověk do výšky vyskočit dovedl), poladím chladič a valím na frontu, 40fps, , 30fps, 20 fps, 11fps, letímě ale dál a prásk: Out of memory. Poladím tedy nejen nastavení grafiky, ale vyluxuju co nemá v systému běžet (vpn, iRacing a různé aktualizační služby).

Znovu prásk: nepodařilo se nahrát texturu letadla Failed to open texture, E_OUTOFMEMORY, Stáhnu trochu grafiku, prásk a aplikace sehala: MSVCR80.dll error nebo Název chybujícího modulu: rof.exe, verze: 0.0.0.0, časové razítko: 0x4ef8babc.

7. Dokonce vypínám HDR a najenodu nemají mraky boom, alespoň v něčem zlepšení.

To už to samozřejmě měřím přes Performance monitoring a co nevidím. RoF si prostě jede jede, zvětšije Virtual Memory a zvětšuje, zastaví se na hranici 2GB, ještě chvíli to vydrží, ale pak, když potkáte jiný letadlo než jste potkali předtím, tak sletí jak zralá švestka.

Samotný systém s tímhle oknem IE, Perfmon, Fraps a Ventrilo mi zabírá komplet 860MB, když zhasnu IE a Fraps, tak nějakých 750MB, tak mi řekněte, proč je ve specifikacích RoF 4GB+ RAM, když Windows 7 32-bit nedají víc jak 2GB na jeden proces a pamět mi skutečně ještě nedojde. Zřejmě specifikace dělalo pako jako já a opomnělo u 32-bit OS na jistou speciální fine tunerskou konfiguraci, nebo nechtělo. Systémový specifikace na ofiko stránkách jsou tedy na nic a Windows jako Windows 32-bit vám jen tak nepojedou.

7. Upgraduju všechny .Net a C knihovny, které jsem kvůli CloD neaktualizoval, stav stejný, RoF padá na MSVCR80.dll nebo Název chybujícího modulu: rof.exe, verze: 0.0.0.0, časové razítko: 0x4ef8babc..

8. Snižuju nastavení kvality zvuků a přibývá nějaké fps.

... DOPLNĚNÉ POKRAČOVÁNÍ

Abych tu zrekapituloval dění a uvedl některé doplňující údaje.

V první fázi lolkování mi havaroval RoF z většiny na Failed to open texture, E_OUTOFMEMORY. Po stažení detailů dolu již jen na RoF.exe a MSVCR80.dll. V tu chvíli jsem měl ukazatel VRAM na krásných 16% procentech a RoF stále padal.

9. Přešel jsem tedy do druhé fáze s nastavením virtuální paměti pro uživateslký režim (nic převratného, pako si už před měsícem přečetlo oficiální fórum) přes
Zdroj stáhnutí  Code
bcdedit.exe /set IncreaseUserVA 2560

z 3GB fyzické a začal testovat s nejnižšími hodnotami od vyputo nahoru a s rozlišením 1280x800 full screen.

Řešení leží už měsíce na oficiálním fóru riseofflight.com - 32bit Systems: Solution for Out of Memory errors

Po dvou dnech testování stability on-line (server NEW WINGS - Novice Battleground, newwingstraining.com, Western front 1918, Reims) máme

Full screen: x
Landscape: High
Grass: High
Trees: High
Shadows: Special:med
Reflection: Med
Textures: High
Filters: Bilinear
Forest visibility: Very Far
Shaders quality: Low
Light source: 4
AA: 4x
Landscape mesh quality 100%
Object Visibility:10
Dither vegetation: x

Sounds counts: 64
Sound Quality: Low

a postupně solíme bez jediného selhání. Virtual RAM přesahuje 40% ( z 1.5GB ). Nastavení nVidia default profile.

FPS je ovšem na Core 2 Duo žalostné od 20-40 v závislosti na aktivitě všeho v mapě.
Tak jako tak se tex.log plní řádky a to nejen se skiny letadel, nijak se to ale neprojevuje na pádech, spíš bych hádal, že to bude způsobovat brutální záseky ve fps

... DOPLNĚNÉ POKRAČOVÁNÍ

VRAM ukazuje 52% při spuštění a volná pamět se blíží hranici 100MB.
RoF zabírá při běhu 2.5GB
Full screen: x
Landscape: High
Grass: High
Trees: High
Shadows: Common:High
Reflection: Maximum
Textures: High
Filters: Anisotropic x4
Forest visibility: Maximum
Shaders quality: Maximum
Light source: 20
AA: 4x
Landscape mesh quality 100%
Object Visibility:60
Dither vegetation: x

Sounds counts: 128
Sound Quality: High

Při běhu stále nepadá, tentokrát ale pokus o vypnutí způsobil na D3D_DEVICE m_pd3dDivice Out of memory error.

Možná bude třeba přidat trochu víc než
Zdroj stáhnutí  Code

Určitě bude potřeba nový počítač se 4 jádrem. Samotná RAM fps nezlepší.
Upravil/a clone9cz dne 10-03-2012 22:06

http://www.wwii-illusion.net
313_OTTO
Clone napiš prosím kolik ti ukazuje % využití paměti v nastavení grafiky? A update ROF jsi provedl???
Nechci se tě dotknout, je to jen pro ouplnost Mrknutí
Upravil/a 313_OTTO dne 07-03-2012 02:34

313_123
když už 313 radí
tak přestan bejt jakopako a nainstaluj i ty knihovny do W
bez nich ti to nepojede - odskoušeno po reinstal PC
pokud se bojíš (dle hesla: kdo se bojí nesmí do lesa)
nehraj RoF

tramp
tak přestan bejt jakopako a nainstaluj i ty knihovny do W
tak tady bych se hrdě přihlásil ke clonovy - mám totiž ten samý problém s občasným padáním ROF-ka s hláškou o chybě při práci s knihovnou MSVCR80.dll .Podotýkám že ale na rozdíl od něho jsem si při instalování ROF nechal nahrát do PC vše,co si hra vymyslela.:Cool

Uvítal bych tedy nějaký užitečný návod k řešení problému !Úsměv

kriplik
Noo našiel som toto, ale netuším, či vám to nejak pomôže: http://www.dll-er...dll-error/

Určite by som sa skúsil pozrieť na oficiálne fórum, prípadne sa obrátiť na support, sú tam celkom ochotní ľudia.

Ja som mal problém po aktualizácií, keď mi hra začala občasne padať, ale asi to bola len nejaká všeobecná chyba... Každopádne pomohlo stiahnuť aktuálnu upgradovanú verziu - momentálne sa dá stiahnuť cez ten ich torrent http://riseofflig...p?id=27604 No v tomto prípade je to dosť možno zbytočné sťahovať.
Upravil/a kriplik dne 07-03-2012 08:02

Serza
A budu hadat ze oba mate 32bit OS?

WT_Horrido
That second bunch of files are M$ libraries that are required to have installed or the game won't work. Make sure you install all of them even if you think you have them already. They won't hurt anything trust me. Vista and Windows 7 users I'm looking at you. :-)

Jason v diskusi.

Once the game files have been installed, you will be prompted to install some additional Microsoft and Adobe components. We highly suggest you install these files, even if you think you do not need them. Rise of Flight will fail to run properly if you do not install the Microsoft Libraries.

Manual.

Po tom všem co se tu napsalo o kombinaci dualkchóre a W7 na tom ROF ani nikdo zkoušet nebude, ale přesto:

Win7 have new CPU-thread management politics which is causing much problems for high-loaded multi-thread applications (like RoF) on 2-core systems. We have some attempts to contact with Microsoft - it was useless. So unfortunally we can't do anything here. 4-core systems have no such problems with Win7.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Serza napsal:
A budu hadat ze oba mate 32bit OS?

32-bit systém už dnes nikdo nepoužívá, ale kdyby přece jen:

1. Open command prompt with Adminitrator rights. To do this, go to Programs, Accessories, right-click on Command Prompt and select "Run as Administrator."

My note: make sure you are in system32 directory when the command prompt shows up. If not, direct it to C:/Windows/system32
If you can't direct the console to the right directory, go to C:/Windows/system32 and run cmd.exe (select "Run as Administrator." )

2. Enter the following at the prompt and press enter:

bcdedit.exe /set IncreaseUserVA 3072

My note: there is no space between the slash and set.

IMPORTANT: If you notice a significant FPS loss, open the cmd.exe again and enter the following:

3. Close the prompt and restart the computer.
Upravil/a WT_Horrido dne 07-03-2012 09:09
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hanss
kupodivu mi to na dvoujádru a W7-64b běží v rámci možností HW dobře, asi to není pravidlo s tim dvoujádrem (E8400+260GTX)

Serza
Souhlasim s Hanssem, na W7-64bit nebyl s dvoujadrem problem.

313_OTTO
tasky tak W764, i7
žádný problém

Merten
U mě to dělalo problémy,ale mám XP 32 a taky dvoujádro a pomohlo vložení jednoho řádku už ani nevím kam a co v něm bylo.Ted jen při spouštění vyberu 3giga switch a jedu.Dokonce mi to pomohlo,že mi stejně padal i Ka50 s tím switchem nee Úsměv.

1stCL_Fucida
Serza napsal:
Souhlasim s Hanssem, na W7-64bit nebyl s dvoujadrem problem.

U mě byl Úsměv I když si nejsem jistej, jestli jsem v tý době neměl ještě Visty 64 bitový.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
Dvojjádro, W7 64 bits.

Běží jak hodiny, všechno prakticky na max (ale to dělá karta).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

eman
Problém s pamětí při načítání skinů v multiplayeru je řešen tímto http://riseofflig...e08e375ee5 alespoň mě to funguje, mám dvojádro a XP 32
Upravil/a eman dne 07-03-2012 16:42

FK_Rudiger
To s těma knihoničkama jak psal Clone,nemuže to prosim vás souviset s tim že mi RoF padá v kariéře do voken při změně pilota,skončim kariéru se stihačkou a chci si letět s DFW a buďto to spadne během nahrávání do hangáru anebo pak při letu třeba za 40 min.
Už sem to někde zminoval a psal zě to řeším vypnutím a zapnutím hry,ale to už taky nepomáhá a nová verze dema jěště není.
Když lítám delší dobu za jednoho pilota pár letu v řadě tak to nepadá .
Nevíte někdo prosim vás čim to nebo co s tim,mě napadl akorát komplet reinstal compu,ale do toho se mi nechce.Dík

Tandler
Kupodivu pomůže i snížení graf. detailů a třeba dohlednosti lesa a podobných ptákovin. A po milionté páté. 32-bit OS je schopen adresovat 2 na 32 bytů paměti. To je přesně 4 GB. Počítá se v to i graf. pamět. Takže když máš na kartě 1.5 GB, tak Ti bude systém schopnej adresovat maximálně 2,5 giga systémové RAM. 3 GB switch umožňuje mám pocit adresovat víc paměti pro aplikace a míň pro jádro OS a položko userval snad přesně definuješ velikost, která má být dostupná pro aplikace. To je těch 2560. Není dobry si s tím moc hrát a snažit se tam nastavit vysoky čísla.

310_Pip
Co to tady sakra pisete??? Naštvaný ROF prece nepada, nema bugy, chodi kazdymu a je dokonaly... Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
kriplik
FK_Rudiger napsal:
To s těma knihoničkama jak psal Clone,nemuže to prosim vás souviset s tim že mi RoF padá v kariéře do voken při změně pilota,skončim kariéru se stihačkou a chci si letět s DFW a buďto to spadne během nahrávání do hangáru anebo pak při letu třeba za 40 min.
Už sem to někde zminoval a psal zě to řeším vypnutím a zapnutím hry,ale to už taky nepomáhá a nová verze dema jěště není.
Když lítám delší dobu za jednoho pilota pár letu v řadě tak to nepadá .
Nevíte někdo prosim vás čim to nebo co s tim,mě napadl akorát komplet reinstal compu,ale do toho se mi nechce.Dík

Nová verzia dema je, už som to sem dával:
http://riseofflig...p?id=27604

DarkTatka
Co se tyce "nezasirani si kompu" vice verzi Direct X a tak, to bych byt vami zvazil.

Ono totiz Direct X 10 neni to same jako Direct X 10. Kazda hra muze (a je) postavena na jinem specifickem buildu Direct X. Rozdily tam jsou. Proto si kazda hra zpravidla taha tu "svou" verzi Direct X s sebou. Vyvojari jsou v tom nevinne, hra je pro vas zkompilovana vuci specificke verzi Direct X a s jinou proste nemusi byt kompatibilni. Existuje napriklad pres 40 verzi Direct X 9.

Nejde tedy o to ze hra s sebou nese Direct X jen proto aby zarucila ze mate tu nejnovejsi, ale protoze prave s tou verzi je kompatibilni.

Zajimave cteni na toto tema je napriklad na Rock Paper Shotgun : Proc Steam instaluje vice verzi Direct X?

Co tim chci rict: Pokud hra pozaduje instalaci Direct X, nedela si prdel a je dobre to udelat.
Upravil/a DarkTatka dne 07-03-2012 20:39

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,143,137 návštěv