January 21 2026 05:29:18
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Má cenu koupit Clifft of Dover za 359 Kč ?
sierpe
Chtěl bych se zeptat místních pilotů jak je na tom momentálně CoD s aktualizacema a záplatama? Jestli má cenu Il koupit nebo pořád ještě čekat. Recenze moc povzbudivé nejsou. Chci začít s nějakým lepším simulátorem a chtěl bych i lepší grafiku právě...děkuji za radu s pozdravem Jirka
Upravil/a clone9cz dne 14-03-2012 22:26

WT_Horrido
Pokud máš opravdu silnou grafiku a pokud je tvým zájmem létat pouze omezené online rvačky ze druhé světové pak je to, dejme tomu, použitelné. Pokud čekáš něco více a (nebo) máš pouze průměrný počítač (tedy něco na čem běží úplně vše na maximální detaily, jen Cliffs ne :-) pak rozhodně ne!

Pokud tě nezajímá pouze druhá světová, ale třeba i chmelnice, pak současný nejlepší "vrtulový" bojový simulátor ROF je výborná a mnohem lepší volba. Navíc se dvěma pilotovanýma letadlama zadarmo...
Upravil/a WT_Horrido dne 18-12-2011 16:54
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
Horri jistě neúmyslně zapomněl dodat, že existují i další simulátory - z proudové éry od DCS - Kamov Ka-50, A-10 Warthog.
Mno a případně starší počin LOCKON Flaming Cliffs 2

to má taky slušné grafiky a letové modely ;)
s BoBkem bych vydržel do vydání připravovaného velkého patche, který kdy bude ví zatím jen vývojáři
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

sierpe
Nějak mě tu nejde nahodit ani Avatar ani podpis Smutný

AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Gigabyte GTX460 1GB DDR5
8 GB DDR3 RAM
Noctua NH-U12DO
Fortron Black Power 550W
Logitech G110/G700/G35/F510
Sitek x52 PRO

tohle je má mašinka..mam 20 lcd a jedu na rozlišení 1600x900 takže můžu s detailama docela dobře šermovat...jinak o DCS vím na něj se chystám ale až časem vypadá to vážně HARD Úsměv ...no líbila se mě 2 světová..a taky hlavně český manual a cz ve hře...což moc simulátorů nemá Smutný ale asi s ním teda ještě počkám ...

sierpe
že je divný a že teď to najednou šlo Úsměv ..jen avatar pořad spí Úsměv

310_Pip
sierpe napsal:
že je divný a že teď to najednou šlo Úsměv ..jen avatar pořad spí Úsměv

pokud chces editovat profil, potvrd pri ulozeni heslo... a taky si zkontroluj velikost avataru Úsměv
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
clone9cz
Horrido, trošku do toho vnášíš zmatek. Tvoje online rvačky jsou nezajímavé a nevysvětlil jsi jak navíc 2 letadla zadarmo v RoF (oproti čemu, oproti nabídce před rokem nebo oproti 0 letadlům).

----------------------------------------------------------------------

V první řadě je třeba rozlišovat nejlepší a nejúspěšnější, přičemž první je věcí dostatečného obeznámení s tím co není vidět a názoru na to, a druhé je IL-2 Sturmovik původní série, "IL-2 Sturmovik 1946".

V druhé řadě je vůbec otázka, co znamená lepší grafika. Ono, po pravdě, není z čeho vybírat. To dokazuje i mlčení ve vlákně Konkurence pro IL-Sturmovik 1946 z roku 2009 ... a ani dnes se situace moc nezměnila.

U CoD je důležité, zdali přináší co slibuje na obalu a pokud ano, tak je to bezesporu nejlepší druhoválečný letový simulátor všech dob. My ale víme, že dnes ještě ne (viz. archiv anket).

Důležitější než Konkurence pro IL-Sturmovik 1946 je ale rozhodnutí, v jakém prostředí chceš získávat vítězství. Každý simulátor je totiž zaměřený jiným směrem a z většiny ve své oblasti exceluje.

Online ? Offline
MMO**** ? Dedikáč
Kampaň ? Dogfight
Dynamická kampaň** ? Kampaň skládaná z misí
Perzistentní bojiště*** ? Mise
Virtuální bojiště* ? Jeden typ armády
Strategie ? Jen taktické cíle

Opět tu budu protěžovat World War II Online (kombinace pěchota, tanky, děla, letectvo), i když dle mě není nejlepším letovým simulátorem (z WWII samozřejmě, kvůli Hopříkovi provádějícímu leteckou nekázeň na všem težším vzduchu) a grafikou má zdánlivě nejméně vyvedenou, tak v ní bojují pěšáci, tanky a děla na zemi.

Odpovědí na kombinaci možností umístěných vlevo je bohužel jedině World War II Online. Nenajdeš tam ale nejlepší grafika, a ani nejlepší simulátor letadel WWII. (pokud se tedy Warbirds řadilo mezi letové simulátory, tak je WWIIOL novější verzí, oba letové modely dělal Hoof) V IL-2 Sturmovik existuje sice určitá snaha něco podobného a nebo i lepšího vytvořit enormním úsilím lidí na pozadí hry (viz. Speciální mise), ale to úsilí s několikadenním výsledkem má dle mě neporovnatelně vyšší cenu než měsíční placení $9 za WWIIOL.

*) podle americké armádní definice virtuálního bojiště není virtuálním bojištěm letový simulátor, kde jsou ostatní druhy jednotek řízené AI, IL-2 Sturmovik tedy není Virtuální bojiště
**) kampaň ve které má okamžitý i dlouhodobý dopad zníčení jednotky ve vzduchu na zemi i na vodě, tedy taktický i strategický dopad
***) typ bojiště bez lokací (načítání) v němž je možné bojovat (přežívat) týdny bez opuštění jeho prostředí
****) Od toho se odvíjí i to, s kolika lidma se chceš účastnit bojů, jestli si vybreš nějaký TargetWare v beta verzi a budeš počítat na prstech jedné ruky nebo AcesHigh, kde líta cca 200 až 300+ v aréně, která má zprzněnej dolet P-51.
Upravil/a clone9cz dne 18-12-2011 18:43

http://www.wwii-illusion.net
Topper-Czech
OT ad avatar - Avatary mi to sem odmítalo nahrávat z podsložek a s mezerami v názvu. Pokud to bylo z rootu a ve stylu 8+3, šlo to. Ale než jsem na to přišel, byl jsem fakt načatej Šklebící se

http://www.e-airport.wz.cz
ZVP_Jirka
Flaming cliffs2 je dobrej simulátor co se týče moderního válčení, grafiku to má velice pěknou a hlavě. Jako addon do něj někdo udělal MiG 21bis a co víc, je s se dvěma českejma kamuflážema. Mám z toho orgáč.

Po netu se to dá hrát společně s DCS a myslím že i Warthogem, takže když si pořídíš všechny tři hry, tak si můžeš na jednom serveru zalítat jak ve vrtulnících, tak v letadlech.

606_Temp
sierpe napsal:

Gigabyte GTX460 1GB DDR5
8 GB DDR3 RAM
Noctua NH-U12DO
Fortron Black Power 550W
Sitek x52 PRO

tohle je má mašinka..mam 20 lcd a jedu na rozlišení 1600x900 takže můžu s detailama docela dobře šermovat...jinak o DCS vím na něj se chystám ale až časem vypadá to vážně HARD Úsměv ...no líbila se mě 2 světová..a taky hlavně český manual a cz ve hře...což moc simulátorů nemá Smutný ale asi s ním teda ještě počkám ...

S touhle sestavou ti to nepojede. Ostatní odpovědi a případné dotazy jsou tudíž irelevantní Mrknutí
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
WT_Horrido
clone9cz napsal:
Horrido, trošku do toho vnášíš zmatek...

Tak ještě že jsi do toho vnesl pořádek.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

autodeath
Mam v podstate tutez sestavu, Tempiku. Neni pravdive tvrzeni, ze mu to nepojede. Spravne to ma byt: nepojede mu to na plny detaily.

sierpe
Tak to bude asi pěkně shit optimalizace protože battlefield 3 který je asi teď největší zabiják HW mě jede na ultra při 45 - 55 FPS

310_Pip
606_Tempik napsal:
sierpe napsal:

Gigabyte GTX460 1GB DDR5
8 GB DDR3 RAM
Noctua NH-U12DO
Fortron Black Power 550W
Sitek x52 PRO

S touhle sestavou ti to nepojede. Ostatní odpovědi a případné dotazy jsou tudíž irelevantní Mrknutí

+

Saburo napsal:
Naprostý souhlas s Tempíkem. Mrknutí
Mám i5-2400k + GTX570 a nic moooc.
Možná někdy v budoucnu po nějaké optimalizaci (že by za 14 dní...Šklebící se)

S tím tvým železem počítej rozhodně nic než moc. Rozuměj hooodně ořezané detaily.

+

autodeath napsal:
Mam v podstate tutez sestavu, Tempiku. Neni pravdive tvrzeni, ze mu to nepojede. Spravne to ma byt: nepojede mu to na plny detaily.

Tempiku to snad ne? Co dodat, je to o ladeni - pac mam 1,5roku starou sestavu (i7-860, 8GB RAM, GTX465 1GB ) a detaily na full + medium (co je nepodstatne, jako stiny na zemi) a jede to celkem v pohode a hlavne to i pekne vypada, ne ze ne...

sierpe napsal:
Tak to bude asi pěkně shit optimalizace protože battlefield 3 který je asi teď největší zabiják HW mě jede na ultra při 45 - 55 FPS

omg jak tohle chces vubec srovnavat? i kdyz s tou shit optimalizaci mas pravdu, ale trochu nekde jinde...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
606_Temp
Možná to je o ladění, možná to je o tom, jestli si člověk může dovolit lítat jen nad mořem, nebo se může pustit i nad Londýn s dalšími 20+ letadly. Já bych mu nerad vkládal plané naděje, když to tu většině lidí nejede i na silnějších strojích.

"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
clone9cz
sierpe napsal:
...no líbila se mě 2 světová..a taky hlavně český manual a cz ve hře...což moc simulátorů nemá Smutný

V čem je přínosný český manuál pro šturmovika, nebo jakýkoliv letecký bojový simulátor ?

Třeba to, že je v něm tohle
Letecká škola (Filip "Skywolf" Kraus) a nebo tohle
Základní bojové manévry BFM.
nebo tohle
Stíhací esa Luftwaffe (Mike Spick)
Tato kniha se liší ode všech současných publikací tím, že známé letecké bitvy druhé světové války analyzuje z hlediska výkonů bojové techniky a použité letecké taktiky. Tou se zabývá převážná část knihy. Rovněž věnuje pozornost jednotlivým osobnostem Jagdflieger, srovnává jejich úspěchy a všímá si jejich služebního postupu.
Formát A5, pevná šitá vazba s přebalem, fotopříloha, 240 stran.
cena: 198,-Kč

Upravil/a clone9cz dne 18-12-2011 21:49

clone9cz
WT_Horrido napsal:
clone9cz napsal:
Horrido, trošku do toho vnášíš zmatek...

Tak ještě že jsi do toho vnesl pořádek.

Nicméně je to návod, jakým lze přesně formulovat představu, na kterou můžeme dodat relativně jednoznačnou odpověď z nepřeberného množství 3(4) variant.

sierpe
Tak s battlefieldem 3 jsem to srovnával pro to ze je to novější hra a vizuálně asi mometálně nejlepší..nehledě na fyziku..i mapy jsou celkem obrovské...i když v Ilu nejspíš budou větší...no tak jako tak to zavysí hlavně na kvalitě a optimalizaci enginu....nic se neděje...když to nepojede tak mě to mrzet nebude..zkusím něco jiného...ten Rise Of Flight vypadá taky zajimavě

Serza
Zdar.

Chcu se zeptat, zda a jak by Cloda utahl...

i5-2500K @ 3.30GHz
8GB RAM
AMD HD6670 1GB DDR5 VRAM (MSi R6670)

Diky za odpoved,
Serza

310_cibule
Sestava je na CoD víc než dostatečená. Nicméně musíš počítat s tím, že že se ti CoD pravděpodobně nerozjede hned podle tvých představ. Chce to to trochu odladit (viz tipy např. v tomto vlákně http://www.vwings...ost_176762
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,130,795 návštěv