Létám už docela dlouho, a jsem dobrý v manévrování (jednou jsem "sundal" 3 Emily a 2 Ju-87 v P-39, kdy jsem manévrováním nad hladinou moře v 10-50 m bez jediného výstřelu donutil 5 pilotů aby se rozsekali o hladinu prováděním extrémně nebezpečných barelů a úniků do výšky na které nemohli reagovat).
Mám ale velmi zásadní problém, a to je, že neumím střílet. A to ani proti AI. Na serverech jsem úplně k ničemu, v zeru jsem sice kdysi sestřelil 2 P-39 ale to jsme byli ve zcela zásadní přesile, a navíc to bylo s letkou kde už nejsem. Potřeboval bych tedy znát nějakou posloupnost letadel a protivníků na kterých lze dobře cvičit střelbu, přirovnal bych to k "expení" v mmorpg.
Kdysi jsem četl extrémně dlouhý post od Fučidy (který se týkal něčeho jiného), kde říkal že střelbu trénoval na Il-2 s void skinem, tak něco takového, ale trochu extenzivnějšího. Co bych viděl nejradši by byly rady od pilotů kteří na tom byli se střelbou podobně jako já, a posléze se vypracovali na dobré střelce.
Je mi jasné, že zkušenost přichází s nalétanými hodinami a vystřílenými náboji, ale myslím, že pokud dělám něco od začátku špatně (což evidentně dělám), zlepšení nepřijde, a když, tak po dlouhé době a nebude takové. Rád bych tu dobu zkrátil na co možná nejméně, a to právě pomocí střeleckého "expení".
Uvítal bych tedy rady, odkazy na topicy, videa, atakdále.
Budu vděčný za jakékoli materiály a podněty, skutečně mě velmi hněte že i po tak dlouhé době (a pořízení Logitechu G940 což je úžasné vybavení, hlavně pedály - nechápu jak jsem kdy mohl létat bez nich), stále netrefím stíhačku tam kam bych chtěl, a pokud už ji náhodou zasáhnu je pro mě problém to zopakovat případně ji sundat.
Mno, poradil bych ti začít trénovat s něčím, co má dostatečnou palebnou sílu(FW, Tempest) a střlet na AIčka ze všech možných i nemožných úhlů. Nahrávat si tracky a sledovat jak moc jsi měl předsadit, pohrát si s konvergencí(důležitá u letadel s křídelní výzbrojí) a postupně se dopracovat k letadlům s výzbrojí v čumáku. Ty se hodí na "bodovější" a tím i přesnější střelbu. http://www.youtub...4eVqAczs9s tady máš video nějákýho frajera
GL
Borland napsal:
Létám už docela dlouho, a jsem dobrý v manévrování (jednou jsem "sundal" 3 Emily a 2 Ju-87 v P-39, kdy jsem manévrováním nad hladinou moře v 10-50 m bez jediného výstřelu donutil 5 pilotů aby se rozsekali o hladinu prováděním extrémně nebezpečných barelů a úniků do výšky na které nemohli reagovat).
Střílet nepotřebuješ,stačí když dál budeš provádět extrémně nebezpečné manévry
... prováděním extrémně nebezpečných barelů a úniků do výšky na které nemohli reagovat).
Myslím že běžně se tomu nadává "kvrdlání jako o život"
...neodpustím si použít hlášku BP_RychléNzdry :
Alzheimer je CHEAT!
1stCL_Hien napsal:
Střílet nepotřebuješ,stačí když dál budeš provádět extrémně nebezpečné manévry
To jsem uvedl jenom jako příklad. "Můžeš létat jako bůh, ale když nic netrefíš tak je to k ničemu." A to je můj případ. Za odkaz děkuji, je to přesně to, co jsem měl na mysli.
1stCL_Wolke napsal:
Ale, tak to bych se rád takové manévry naučil.
To byla nejdřív nutnost a potom čistě z hecu - byl jsem jeden anglán proti pěti lufťákům, snažit se vystoupat nemělo smysl. Po chvíli už jsem měl prostřelené nádrže a dva protivníci už byli dole; tak jsem si řekl že když to funguje tak to budu zkoušet tak dlouho jak to půjde. Ten šestý mi ustřelil směrovku a pak jsem si z letadla udělal ponorku
Kouty a Roto: díky za videa, tak trochu už začínám tušit co dělám špatně
No k nauce o střelbě je toho napsáno hodně
Základem je pochopit zaměřovač, konvergenci a naučit se odhadnout předsazení.
Zde máš odkazy na stránky kde se o tom píše.
U jednoho z kolegů jsem dokonce viděl pod obrazovkou přilepený obrázek zaměřovače s různým směrem letu cíle. Myslím že mu to hodně pomohlo, je z něho excelentní střelec (viz třetí odkaz).
tréningových cílů je hodně zpočátku doporučuji bomber bez munice, u něho si můžeš vyzkoušet kam ti to lítá a jak střílet z různých směrů letu. Poté přejdi na menší cíle, které ti s tím budou kvrdlat.
S každým érem se střílý trochu jinak v FW,Tempestu,BFku nebo něčemu jinýmu co má tuny nábojů a dobrou ráži, to půjde vždycky líp než třeba v Cobře skus si trénovat v offline misi, normálně quick mission builder, hoď si tam bombery a nalétávej z 1-2-3-4-5 a 7-8-9-10-11 hodiny tréningem to půjde samo. A nebo je tu druhá možnost, vlez si někdy k večeru na AH_Special a zalétej masomlejn... to je asi nejlepší způsob jak trénovat střelbu.
pokud nebudeš chtít zrovna AHčka , tak zkus =GRIJ= Dedicate server (najdeš na HL), tam se chodím roztrénovat, malé mapy , hodně lidí , mnoho letadel.
Ohledně střelby , každému vyhovuje něco jiného , typ , rychlost , úhel , vzdálenost , je to jen o cviku
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
tak předně já střílet vůbec neumím, tak nevím, jestli chceš radu i ode mne, ale asi by bylo dobré se nejprve rozhodnout, co budeš preferovat za latadlo(a) a podle jejich výzborje (řáže a umístění) a možností si pak najít pro sebe vyhovující konvergenci...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Zásadní je chodit co nejblíž!!! Pač tě to pak nestojí moc granátů a nemusíš řešit předsazení...
Další věc je v jakém stroji sedíš... Jestli je to letoun se zbraní v ose, či v křídlech, pak se technika střelby a hlavně předsazení dost podstatně liší...
Každopádně je to hlavně o praxi...
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
Tos potkal nějakej potěr ne?Asi malí Lioni.
Lítej online a střílej z lehkých letadel co maj kanon v čumáku a milion munice.
Tak,teď jsem tě automaticky přeřadil k modrým.
Na to ,aby jsi byl dobrým pilotem a střelcem potřebuješ 1-2 parťáky kteří ti dotlačej nepřítele před lauf,nebo naopak rozptýlej převahu enemáků.
No jo, to je sice všecko pěkný co mu radíte, ale úplně opomíjíte jednu zásadní věc. A to co vlastně onen Borland při střelbě dělá. Znám týpka kterej při střelbě z čehokoliv prapodivně škube hlavou do boku, takže nemůže používat tir. Někdo vyplazuje jazyk. A naprostá většina začínajících pilotu, drží blbě klacek. Místo aby měl ruku uvolněnou a mohl tak s citem korigovat, tak má při střelbě v ruce křeč a drží se klacku jak pitbul dítěte. To se pak střílí docela blbě.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.