September 18 2025 22:17:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 16

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jakou GF?
310_cibule
Dotaz pro opravdové odborníky:

Přišel čas, abych si objednal a nechal z USA přivézt GeForce 580 GTX. Mám si zatěžovat hlavu, kterou z těchto vybrat http://www.amazon...TX&x=0&y=0 , či je to v podstatě jedno (předesílám, že GF mám jen na lítání a nic jiného, tedy ani TV apod)?
Upravil/a 310_cibule dne 13-05-2011 21:58
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Noram
Cibule a až se Ti karta pokazí nebo bude blbnout, budeš ji posílat zas do USA?

Edit: asi bych si vybral nějakou s dvěma větráky než tu s 1 referenční turbínou.
na značce už tak moc nesejde
Upravil/a Noram dne 13-05-2011 21:27

http://noram.youaremighty.com/
XXX_Dazz
tak tak vyber s nejlepším chlazením,
pročti recenze páč čím více větráků neznamená lepší chlazení Mrknutí

310_cibule
Jo, Norame, to není problém. Dostanu ji případně zpět stejně, jako ji dostanu sem.

Větráky, větráky... to je na mně moc složitý... prostě potřebuju, aby mi někdo řekl, kterou mám koupit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_Paegas
A jsi si si jistý, že si za stejné peníze nekoupíš raději dvě 560tky? Vyděšený
TADY test
[img]http://jiri.foltyn77.sweb.cz/zzprumer-19.png[/img] is not a valid Image.

310_cibule
No, skoro jsem, Peagy,

dlouho jsem o tom uvažoval, zvažoval všechna pro a proti (tohle Tebu postnuté srovnání znám) a nakonec dospěl k tomuto:

V současné době potřebuju jen trochu vylepšit CoD, ale protože mi za 1) neběhá tak úplně špatně ani na mém současném železe a za 2) není tak úplně jisté, jaká bude jeho budoucnost, je nesmysl pořizovat nyní nový komp.

Můj současný MB Asus P5N-T neumí SLI, tudíž jediný upgrade, který připadá v úvahu, je podlemne jen jedna GF (260 GTX za 580 GTX). Tuhle investici jsem ochoten udělat (zvláště pak v USA, kde josu ceny přece jen o něco přívětivější), víc by mi přišlo zbytečné.

A možná ještě RAM. Mám CORSAIR XMS2 4GB ( 2 X 2GB ) PC2-8500 1066MHz 240-pin DDR2 CL5 Dual Channel Desktop Memory Kit. Co tam mohu ještě vrazit (tam to jde nějak 1-3-6, ne?)

Pajda
313_Paegas napsal:
A jsi si si jistý, že si za stejné peníze nekoupíš raději dvě 560tky? Vyděšený

No to by bylo hezké, kdyby všichni výrobci simulátorů bez rozdílu na podporu Multi GPU totálně nedlabali. Čili počítej s tím, že v simulátorech se SLI/Crossfire budeš mít dnes stále větší či menší potíže, přitom naprosto zbytečně. No snad se to časem zlepší.

Jinak z 580tek mají velice kvalitní chlazení a v ČR 3letou záruku karty od Gigabyte (nereferenční karta, chladič "Windforce 3x" ), ASUS (nereferenční karta, chladič "DirectCU II" ) a MSI (nereferenční karta, chladič "TwinFrozr III" ).

edit: kódování smajlíků
Upravil/a Pajda dne 13-05-2011 23:02

Pajda
A možná ještě RAM. Mám CORSAIR XMS2 4GB ( 2 X 2GB ) PC2-8500 1066MHz 240-pin DDR2 CL5 Dual Channel Desktop Memory Kit. Co tam mohu ještě vrazit (tam to jde nějak 1-3-6, ne?)

tak přidáním dalších 2x2GB nic nezkazíš, ale ani tomu výrazněji nepomůžeš

spíš bych ti doporučil se poohlédnout po nějakém novějším SSD velikosti 96 -120GB místo systémového disku. Obzvláště v Bugfestu by se to mohlo výrazně projevit. A když né tam, tak ti stejně potom bude celý systém běhat mnohem svižněji
Upravil/a Pajda dne 13-05-2011 23:07

AMP
Cibul toš chytej.... vlastní zkušenost..
http://pctuning.t...ci?start=1

http://311raf.com/cs_wing_hangar.php
LEON
Co máš Cibule za zdroj, že ho při přechodu z 260 na 580 nepotřebuješ měnít?
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
313_Paegas
Cibule, pokud jsi rozhodnul, tak se taky přikláním k variantě od MSI, mimo jiné už proto, že mají pěkně udělané utilitky pro řízení a nastavení karty (MSI afterburner, MSI Kombustor). Používám jej od doby co mám 470ku, nic méně pro mne, jakožto vlastníka karty od konkurence, jsou některé funkce uzamčeny (naštěstí ta nejdůležitější a to je nastavení výkonu ventilátoru v závyslosti na teplotě funguje Mrknutí )

...já osobně zvažuji dokoupení ještě jedné karty do SLI, ale obávám se, že mi nebude stačit 650 zdroj Smutný
Upravil/a 313_Paegas dne 14-05-2011 09:37

310_cibule
AMPe, dík,,

má to jeden problém. Nakupuju s evropskou MC kartou on-line v USA (a nechávám posílat kamarádovi tamtéž; jeho dcera mi to pak přiveze).

Standardně to dělám přes amazon.com, viz link v úvodu (nejsou s ním problémy, řada jiných tamních prodejců evropské karty nepřijímá, neposílá jinam, než na adresu majitele karty, ale ne do Evropy a řada z nich jsou navíc dost obskurní prodejci "z obýváku"Mrknutí.

Amazon MSI Lightning s TwinFrozr III nenabízí, nabízí verzi s TwinFrozr II (nevím, jak moc velký je v tom rozdíl).

Leone,

mám XILENCE SPS-XP750 game edition, 750W. To by mělo stačit, ne?

Jinak ta moje deska SLI umožňuje, jsem zjistil. Ale stejně asi koupím jednu 580 než dvě o něco levnější (které ovšem dohromady vyjdou dráž; teď zrovna musím o výdajích trochu víc přemýšlet).
Upravil/a 310_cibule dne 16-05-2011 11:42

Hanss
ahoj cibulko,

dotaz ne tak úplně mimo mísu: Pro tu 260tku už máš využití? Úsměv

310_cibule
Nemám, Hanssi. Pokud bych se jí chtěl zbavit, měl bys zájem (bylo by to nejdřív koncem června)?

Hanss
určitě, vzpomeň si pak na mě pls Mrknutí

Díky

Pityy
Cibulko zdroj by ti mel stacit ! Vyděšený

Lala
Zdroj, víc než dostačující (zbytečně předimenzovaný na současnou sestavu), pokud zlepšit výkon, samozřejmě GK, ale přemýšlel bych také o 4jádře. Pokud uvažuješ dobudoucna, že budeš měnit celé PC, šel bych rovnou do:http://www.alfaco...0BX571155G jo a MSI raději nebrat, vlastní zkušenost.

Paulus
Lala napsal:
... a MSI raději nebrat, vlastní zkušenost.

Nevím proč často slyším kritiku na MSI. Mám už třetí základní desku od MSI a vždy fungovala skvěle.Mrknutí

GK nemohu posoudit, mám většinou od GAINWARDU
Upravil/a Paulus dne 15-05-2011 10:53
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

310_cibule
Lalo, díky,

určitě budu časem (možná koncem roku) měnit celé PC, dělám to tak jednou za tři čtyři roky. A pak pravděpodobně zvolím opět svůj oblíbený MB od Asus a procesor řady "i" (asi i7).

Ale teď chci jen upgradovat, to co mám. Jsme s tím v podstatě spokojen, jen tu grafárna už by mohla být lepší.

Lala
Jasně rozumím, pokud koncem roku plánuješ celé nové PC, tak bych bral asi tu silnější GK a pak si jí přendal do nového. (MB Asus a i7, dobrá volba).

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,037,032 návštěv