Kolik periférií v ilovi?
|
310_cibule |
Přidané 03-05-2010 23:32
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Já vím, že se to tu už někde probíralo, akorát to nemůžu najít
Čili
Kolega Pedrooza mi vyrobil krásný trimbox.
Funguje bezvadně. ALE... jakmile jej připojím, vykopne jinou periferii (většinou to odnesou pedály).
Mám v současné době čtyři - joy, plynovku, pedály a teď nově ten trim (TrackIR nepočítám, ten by do toho neměl ingerovat).
Neví někdo, jestli to má nějaké řešení?
Upravil/a 310_cibule dne 03-05-2010 23:55
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 03-05-2010 23:57
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Hotas Cougar, do kterého jdou připojit pedály přímo ?
To je moje, sice náročnější, ale řešení ... myslím, že TrackIR se počítá, zkus ho na chvíli odpojit a uvidíš jestli
PS: nezapomeň ho pak vrátit do stejného portu, četl jsem kdesi o problémech s jejich záměnou
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 04-05-2010 00:16
|
Fusioner
|
Depak. Odpojím TrackIR, připojím trim a stejně mi to sebere pedály.
To s tím Cougarem je výborný nápad, budu o tom uvažovat. Ale stejně bych mezitím docela rád rozchodil ty čtyři periférie.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 04-05-2010 00:24
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
Me chodi ctyri bez problemu (joy, plynovka a dva mjoye, kde na jednom visi trimovaci kolecka a na druhem pedaly a brzda). Neni to jenom o tom, ze pri zapojeni neceho se precisluji jednotlive joysticky, nebo se skutecne pri zapojeni ctyr zarizeni neda nektera osa nadefinovat? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 04-05-2010 00:27
|
Fusioner
|
Nevím. Když ale připojím trim, vyřadí nejdříve všechno. Nadefinuji v ilovi v Controls HOTAS znvu joy, plynovku (v pohodě) a pedály už prostě nejdou. V Controls neragují.
|
|
|
|
311_Tank |
Přidané 04-05-2010 02:56
|
Uživatel
Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
LesniHU napsal:
Me chodi ctyri bez problemu (joy, plynovka a dva mjoye, kde na jednom visi trimovaci kolecka a na druhem pedaly a brzda). Neni to jenom o tom, ze pri zapojeni neceho se precisluji jednotlive joysticky, nebo se skutecne pri zapojeni ctyr zarizeni neda nektera osa nadefinovat?
A hlasi se ti kazda ta periferie jako jiny ID ? Nebo je toporad JOY1 akorat jiny osy ?
clone9cz napsal:
Hotas Cougar, do kterého jdou připojit pedály přímo ?
To je moje, sice náročnější, ale řešení ... myslím, že TrackIR se počítá, zkus ho na chvíli odpojit a uvidíš jestli
PS: nezapomeň ho pak vrátit do stejného portu, četl jsem kdesi o problémech s jejich záměnou
To jak je zarizeni pripojeny neni imho smerodatny. G940 ma plynovku a pedaly pripojenou pres joy ale system bere kazdou periferii pod svim ID.
Upravil/a 311_Tank dne 04-05-2010 02:59
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 04-05-2010 08:15
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
windows všechny čtyři hejblata vidí ?
co je to ingerovat ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 04-05-2010 11:39
|
Hlavní administrátor
|
311_Tank napsal:
...
To jak je zarizeni pripojeny neni imho smerodatny.
G940 není HOTAS Cougar, takže to napíšu pro Tanka ještě jednou, pedály a plynovka zapojený do HOTAS Cougar se jeví jako 8 osý joy s jedním ID
|
|
|
|
311_Tank |
Přidané 04-05-2010 11:48
|
Uživatel
|
clone9cz napsal:
311_Tank napsal:
...
To jak je zarizeni pripojeny neni imho smerodatny.
G940 není HOTAS Cougar, takže to napíšu pro Tanka ještě jednou, pedály a plynovka zapojený do HOTAS Cougar se jeví jako 8 osý joy s jedním ID
Ok clone ja vim ze je pro tebe nesmirne obtizne komunikovat snami pozemstany, nicmene mohl by si mi ukazat v tvem prvnim postu informaci ze Cougar se jevi jako Joy s jednim ID ? |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 04-05-2010 12:19
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Protože tomu, Tanku, nerozumíš Clone, vysvětli mu, jak je to s tim Befkeeem u země
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 04-05-2010 12:31
|
Hlavní administrátor
|
311_Tank napsal:
....
Ok clone ja vim ze je pro tebe nesmirne obtizne komunikovat snami pozemstany, nicmene mohl by si mi ukazat v tvem prvnim postu informaci ze Cougar se jevi jako Joy s jednim ID ?
Kdyby si trochu četl mezi řádky, tak jsem odpovídal na dotaz ohledně řešení problému s detekcí dalších a dalších zařízení.
A z logiky věci, když odpovídám já, tak bys měl už dávno vědět, že to k nějakému řešení povede, tedy k jednomu ID. Protože kdyby tomu tak nebylo, nebudu to psát.
Místo abys psal tyhle krávoviny, tak si měl odpovědět: "Ach tak, to jsem skutečně nevěděl" a vyšel by si z toho se ctí.
Upravil/a clone9cz dne 04-05-2010 12:32
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 04-05-2010 12:32
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Clone, ty seš Clone
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 04-05-2010 12:36
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
mno ale i já to pochopil, jak to CLone myslel...
:))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
311_Tank |
Přidané 04-05-2010 13:41
|
Uživatel
|
Clone:
Misto priznani svoji chyby ve vyjadreni (zpusob pripojeni je irelevanti poctu ID, jako dukaz jsem uvedl G940) tu vytvaris dosti jakousi logickou konstrukci.
Tvoje reseni nikdo nenapada ikdyz z tveho vyjadreni je nejednoznacne o jake reseni se jedna, cougar se prezentuje v systemu pod 1-2 ID a nebo ma na sobe jiz trimy.
Clone byt tebou tak bych se misto arogantniho pristupu zamyslel nad svoji nechopnosti vyjadrit jedoduche myslenky.
Hopre ja taky, ale Cloneho reakce me vedla k napadeni jeho zjevne nespravneho vyroku.
Upravil/a 311_Tank dne 04-05-2010 13:52
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 04-05-2010 14:02
|
Fusioner
|
Hopře, ingerovat si najdi ve slovníku, pls.
A teď mi prosím - velmi prosím - řekni, proč moje ikspéčka (dodatečná oprava) čtvrtý pedály nevidí a tvoje vidí všechny čtyři periférie.
A teď ještě dotaz (který by to mohl vysvětlovat. V herních zařízeních mám vidět dvě páky CH (1 a 2), ale přitom mám jen jednu. Odebrat to nejde, jen ve správci zařízení. Ale do toho mám trochu strach hrabat. Má někdo CH páku? Kolik jich vidí v Herních zařízení? Obávám se, že tahle jedna páka mi bere dvě ID v ilovi.
Upravil/a 310_cibule dne 04-05-2010 14:39
|
|
|
|
312_HeRa |
Přidané 04-05-2010 14:20
|
Uživatel
Příspěvek: 568
|
Mam MSFF2,Saitek X52 s plynovkou, Pedaly CH,Throtle Quadrant Saitek i TrackIR. Vse maka OK. Zkusim schvalne pripojit i volant.
Nevim jestli jde pod 7mama IL2Stick, ale to by treba pomohlo v orientaci os |
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 04-05-2010 15:02
|
Uživatel
Příspěvek: 875
Založený: 30.10.07
|
Hera : Mam MSFF2,Saitek X52 s plynovkou, Pedaly CH,Throtle Quadrant Saitek i TrackIR
Hele, kamarádi já mám jen jeden JOY.
Nejsem nějakej "unter" ??
Je fakt, že v ultalightu je všechno pohromadě, ale tam zase poslední dobou bleju. Hlavně při Reconu ..
Tak nevim..
P.S. Lesní.. taky jsem chtěl zbastlit MJOY,ale ten musí mít programovanej čip ? Poraď pls tvoje poznatky ,via PM. Díky moc |
|
|
|
312_HeRa |
Přidané 04-05-2010 15:20
|
Uživatel
Příspěvek: 568
|
Jsi unter, protoze si nastoupil k Lionum
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 04-05-2010 19:02
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
311_Tank napsal:
LesniHU napsal:
Me chodi ctyri bez problemu (joy, plynovka a dva mjoye, kde na jednom visi trimovaci kolecka a na druhem pedaly a brzda). Neni to jenom o tom, ze pri zapojeni neceho se precisluji jednotlive joysticky, nebo se skutecne pri zapojeni ctyr zarizeni neda nektera osa nadefinovat?
A hlasi se ti kazda ta periferie jako jiny ID ? Nebo je toporad JOY1 akorat jiny osy ? Kazda pod svym, mam ctyri zarizeni ve winech a u klaves ila mam namapovane osy s ID2, ID3, ID4 i bez identifikace.
310_cibule napsal:
Hopře, ingerovat si najdi ve slovníku, pls.
A teď mi prosím - velmi prosím - řekni, proč moje ikspéčka (dodatečná oprava) čtvrtý pedály nevidí a tvoje vidí všechny čtyři periférie.
A teď ještě dotaz (který by to mohl vysvětlovat. V herních zařízeních mám vidět dvě páky CH (1 a 2), ale přitom mám jen jednu. Odebrat to nejde, jen ve správci zařízení. Ale do toho mám trochu strach hrabat. Má někdo CH páku? Kolik jich vidí v Herních zařízení? Obávám se, že tahle jedna páka mi bere dvě ID v ilovi. Ja jsem ted nedavno resil trochu podobny problem, rozliseni dvou joyu se stejnym vendor ID, resp. driv mely stejne, ted uz nemaji, ale windows to neregistrovaly. V registrech jsem prosel
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM a promazal tam zaznamy od vsech joysticku, co me delaly problem. Pak se to po jejich zapojeni inicializovalo jako kdyz byly zapojeny poprve. Jenze prime editovani registru byva dosti osidne, takze ti to neradim :-).
Do toho odebrani ve spravcich zarizeni bych asi sel, nejdriv bych to zkusil s vytazenym joyem a pozoroval, co to udela. Nemyslim si, ze by to mohlo neco pokazit, v nejhorsim to po tobe po opetovnem zapojeni bude chtit cedecko s ovladaci (pokud CH neco takoveho ma). |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 04-05-2010 19:36
|
Hlavní administrátor
|
Tanku, chtěl si ze sebe udělat hovádko, chtěl. Sleduj.
Cibul, zahoď plynovku, zahoď USB pedály, kup si k těm tvejm trimboxům HOTAS Cougar za 5000,- do toho nový vnitřnosti z Austrálie za 2500,- (ty originální z Číny expedovaný přes Kanadu jsou na draka, nedá se s nima na středu mířit), 3 hally z USA za 2000,- a obyčejný gameportí pedály, který když zapojíš do základny, tak se schovaj pod jediný ID celýho HOTAS Cougar i s plynovkou. Tak vyřešíš tvůj pedálový problém s trimboxem a zjevně i vzájemnou nekompatibilitou způsobenou něčím.
Je ti jasný Tanku, eh, je ti to jasný, Cibul ?
|
|
|