September 18 2025 05:26:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Skiny.
MIKI
Jak presne nazvať adresáre skinov,napr pre F84G A F86 ?

Topper-Czech
Pro F86 je to složka SABRE. U F84 se defaultní skin nachází ve složce: "MODS\F84G ThunderJet\3DO\Plane\F84G\summer" (soubor TGA, ten ale vidíš jen ty) a dále viz citace:

"The name of the skins folder is allways the name of the first part of the air.ini file line.

F84G1_ThunderJet air.F84G1 1 NOINFO usa01 SUMMER"

Takže složku pojmenuj "F84G1_ThunderJet" (osobně jsem to nezkoušel).

http://www.e-airport.wz.cz
Hoper
dobrá informace (obecně)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

-sas66-
caw
hele pokud budete kutit skiny tak já osobně jsem našel inspiraci v časopisu modelářMrknutí

Bart Simpson
Kto by bol taký ochotný a upravil mi jeden skin? Nie som až tak zdatný v grafických softvéroch. Poskytnem aj vzor a samotný skin. Úsměv
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)

Topper-Czech
A spěchá to? Úsměv

Bart Simpson
Ani nie. Prečo? Je snáď nejaký problém? Zamračený
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)

Topper-Czech
Kdepak, dáme PM? Mrknutí

Bart Simpson
To som asi fakt taký neschopný. Prosím, kde nájdem defaultné skiny? Zamračený

lochness
v ciste verzi nebo v UP

nejsem si jisty, ale v ciste verzi budou nejspis v nekterem SFS souboru a zrejme nebudou dosazitelne do te miry, aby pri nejakej jejich zmene byla zarucena pozdejsi kompatibilita pri CRT=2
pokud se na ne chces jen kouknout, tak asi bude stacit v conf.ini vypnout mazani cache slozky, spustit hru, vybrat letadlo s default skinem tim se tenhle skin rozbali do paintschemes/cache (bejvalo to tak, ted jsem to nezkousel) - pak si zase nezapomen zapnout mazani cache!!

jinak v UP verzi jsou nekde ve files/3do/planes, ve forme TGA (peknej priklad je treba Palba1938 MOD)
Upravil/a lochness dne 16-01-2011 14:06
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Bart Simpson
Aj tak ďakujem, niečo už vymyslím. Mrknutí
Len by ma zaujímala jedna vec. Keď si skonvertujem skin do .jpg cez tento konvertor (aby mi to zobral jeden program), následne upravím a potom naspať skonvertujem do .bmp tak ho v ponuke skinov príslušného lietadla nenájdem. Veď je v .bmp. Vie niekto kde robím chybu? Zamračený

cyberolas
Dám návod:
Defaultní skiny se nachází v tzv.SKINMODU - možná se to dnes už jmenuje jinak. Pokud chceš mít některý z překrásných skinů jako výchozí (a je v bmp), potom postupuj následovně:
1. V conf.ini dej Clearcache=0
2. Vlez si do hry, zvol si onen skin a zalétej si sním
3. Vlez si do Paintschemes/Cache a tam v některém z adresářů najdeš vše pro SKINMOD - formáty tga a tgb, vše jak potřebujdeš (ani nemusíš studovat co to je alfa canal kvůli průhlednosti skel)
4. Tyto asi 4 soubory (3ks tga a 1ks tgb ) zkopíruj do SKINMODU - tam už se jen rozhodni, zda jej chceš dát do adresáře s příponou názvu Multi (všechny státy pro které není letadlo historicky zamýšleno) nebo RAF nebo USA....to už je na experimentu.
5. Vymaž Cache adresář a v conf. ini vrať Clearcache=1, jinak se ti budou v adresáři pořád usazovat skiny, které jsi kdy použil

Uff, toť vše!Šklebící se
Upravil/a cyberolas dne 16-01-2011 15:47

Stoupa
Bmp musí být ve formátu indexové barvy, dále v názvu nesmí být háčky, čárky atd.

cyberolas
To souhlasí, v cache se mu objeví skin1o, skin1p, skin1q v tga a skin1o v tgb.

Bart Simpson
Ďakujem. Mrknutí
Len či by ste nemohli povedať v ktorej sekci [] sa to nachádza. Prešiel som to asi 5x a ništ. Šklebící se
A ešte jedna vec. Originál skin píše Bitovú hĺbku 8 a ten konvertovaný má 24, asi aj v tom bude háčik.

310_Pip
Potrebujes to konvertovat do 256 barev, velikost bmp je potom 1MB.
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Bart Simpson
No veď hej, ale treba na to nejaký iný.
Lebo ten cez ktorý som to ja konvertoval, tak to nejde.
Nejaký čo s ním máte skúsenosti a fungovalo vám to. Úsměv

lochness
zkus pouzit Bright texture konvertor
ale jak se ty defaultni skiny cpou zpet tak, aby byly opet defaultni, to netusim

Bart Simpson
lochness napsal:
zkus pouzit Bright texture konvertor

Ach jaj. Zase bude problém medzi klávesnicou a stoličkou. Nejde ten .exe súbor vôbec spustiť. Následne som skúsil stiahnuť z M4T a tiež nič. Smutný

lochness napsal:
ale jak se ty defaultni skiny cpou zpet tak, aby byly opet defaultni, to netusim

S tým si nemusíte robiť starosti. Mrknutí

lochness
a opravdu nejde spustit (tzn vyskoci nejaka hlaska, ze nejde) nebo se spusti, ale bez viditelneho efektu?
Ono je to myslim delano jako plugin do PaintShopPro, ale jde pouzivat pres *.bat soubor i primo ve woknech. Vim, ze jsem mel problem s konvertovanim bmp do spravneho bmp formatu, takze obrazky ukladam jako TGA a upravil jsem si bat soubor, aby konvertoval TGA do spravneho bmp

tady je kdyztak strucny navod (anglicky)

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,029,905 návštěv