S třistajedenáctkou proti ponorkám
|
Cracken |
Přidané 15-01-2009 23:04
|
Uživatel
Příspěvek: 742
Založený: 08.11.08
|
Čau, tak 1. čs. kampaň je venku, jen je trochu jiná než jsem plánoval - našel jsem totiž pár pěkných skinů od BP_Tyrla a Simece, tak jsem si řekl, že tvrdá práce Pavla K si rychle zaslouží čs. kampaň, a je to tu - pro všechny bombarďáky, hurá na ponorky!! (Zatím je to jen v Aj, na češtině budu pracovat pozdějc). Taky jsem chtěl zkusit, jak se dělá ta "random kampaň", a fakt to jede, mise se kombinují, díky Enjoyi
http://mission4today.com/index.php?name=Downloads3&file=details&id=120 |
|
|
|
Cracken |
Přidané 16-01-2009 13:35
|
Uživatel
|
Byl bych rád, kdybyste mi dali vědět, zda se vám povedlo trefit ponorku (ne loď, to je lehčí) bombama... Mně se to podařilo za celou dobu testování kampaně jen dvakrát, ponorka byla vynořená (ten periskop se asi ani trefit nedá), ale letěl jsem moc nízko, tak jsem to koupil taky. Bohužel, Liberátor má ve svém arsenálu jen bomby, takže nešlo udělat nic lepšího. Ale třeba někdo časem udělá MOD na rakety a hlubinné pumy... |
|
|
|
1stCL_pbarry |
Přidané 16-01-2009 14:13
|
Uživatel
Příspěvek: 1688
Založený: 30.09.05
|
co třeba si nastavit zpoždění bomb ? Nebo myslis od flaku ?
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 16-01-2009 14:14
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 16-01-2009 14:31
|
Uživatel
|
Dík, to zpoždění mě tak nějak nenapadlo... (AA z ponorky mě taky párkrát pěkně pocuchalo, ale v těhle dvou případech mě zničily vlastní bomby...) A co když je ta ponorka v pohybu? Je lepší nalétávat podél osy plavby nebo proti? Tak sem s nápady!!! Už jsem psal tenhle dozaz na AAA, ale poradili mi více méně jen B-29 Silverplate...
Upravil/a Cracken dne 16-01-2009 14:48
|
|
|
|
311_Rampa |
Přidané 16-01-2009 14:48
|
Uživatel
Příspěvek: 642
Založený: 29.09.05
|
No tak jesti chceš nalétavat na ponorku podél osy tak hodně štěstí... až se ti ji povede potopit, tak napiš na kolikátý pokus...
Jinak nalítej vždy z boku, nebo z úhlu ve směru pohybu ponorky.
Stáhl jsem si to a jdu to testnout, doufám, že tam je imatrikulace PP |
|
|
|
Cracken |
Přidané 16-01-2009 14:52
|
Uživatel
|
Na skinech "Wellingtonů" je "KX", na skinech Liberatorů "PP" - zkrátka tak, jak to ti kluci šikovný skinnerský udělali. |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 16-01-2009 16:44
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
No a zabkovani zkusils? Nadherna, presna a vcelku bezpecna vec, lec trochu nepouzivana v realu Navic ona ta zabkovaci bomba se zastavi az o lod a to by v tomhle pripade byla vez ponorky, ktera neoplyva moc velkejma rozmerama, ale trefit se da.
My litame obcas na ponorky s Pe2 6x100kg a nekdy se zadari timhle zkusobem trefit na tri salvy bomb tri ponorky.
Ale zase, musis mit bezpodminecne zpozdeni bomb, velkou rychlost, vysku tak 5-10 metru nad vodou a trochu zkusenosti s momentem odhozeni.
Trening je trening, tak trenuj... |
|
|
|
Rufu |
Přidané 16-01-2009 16:57
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
Pokud se vemou malý bomby do liberatora tak je to pěknej tréning level bombingu a pak samozřejmě odhazovat podél osy a cca odhoz tak 50m před ponorku.Žabkování není problém s Beau je to jako s Pe 2 a dalšími prostě jde o to odhodit včas aby se bomba zarazila o trup.Tzn odhoz cca 80-100m před ponorkou ve výšce těch max 40m .A myslím že ponorka je na tom s odolností jako obchodní loď takže jde potopit jen bombou 250kg a více. Těch Rohlosových 200kg se mi nezdá. |
|
|
|
311_Rampa |
Přidané 16-01-2009 17:37
|
Uživatel
Příspěvek: 642
Založený: 29.09.05
|
Tak zkus někomu napsat, at ti udělají skin na wellingtona s PP. U pobřežního velitelství už lítali s wellingtonama PP , ne KX |
|
|
|
magot |
Přidané 16-01-2009 17:38
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
Cracken napsal:
Byl bych rád, kdybyste mi dali vědět, zda se vám povedlo trefit ponorku (ne loď, to je lehčí) bombama... Mně se to podařilo za celou dobu testování kampaně jen dvakrát, ponorka byla vynořená (ten periskop se asi ani trefit nedá), ale letěl jsem moc nízko, tak jsem to koupil taky. Bohužel, Liberátor má ve svém arsenálu jen bomby, takže nešlo udělat nic lepšího. Ale třeba někdo časem udělá MOD na rakety a hlubinné pumy...
hlubinné pumy myslím ve hře existovat nemůžou páč zde není hloubka.
Ale jako 3d objekty by se mohli udělat k té PBY a PBN s efektem bomb. |
|
|
|
Cracken |
Přidané 16-01-2009 18:29
|
Uživatel
|
311_Rampa napsal:
Tak zkus někomu napsat, at ti udělají skin na wellingtona s PP. U pobřežního velitelství už lítali s wellingtonama PP , ne KX
A máš nějakej konkrétní obrázek "velouše" s "PP"? Abych tomu skinnerovi mohl rovnou poslat konkrétní obrázek... Nemám teď příliš času prohledávat web, teď mě čeká překlad těch ponorkářů, pak se musím vrátit k "Obráncům vlasti", pak "Malá vojna" na východním Slovensku.... a taky bych chtěl v nějakém rozumném termínu udělat nějakou pěknou čs. stíhací kampaň pro Canonovu mapu Kanálu (třeba ale do té doby vyjde ta hezčí od 352 VFG, tak to udělám na ní). Možná to asi napíšu jako nové vlákno a dám to jinam - ALE já osobně uvítám jakýkoliv tip na skiny čs. letadel na webu. Pár jsem jich sice už našel, ale nemusím najít vše, co by se mohlo hodit. Pochopitelně uvítám i jakýkoliv nově udělaný skin letadel, na kterých naši letci létali v Polsku, Francii, Británii, SSSR a při SNP. Není kampaní bez skinů... |
|
|
|
eman |
Přidané 16-01-2009 18:55
|
Nováček
Příspěvek: 56
Založený: 17.09.08
|
311_Rampa napsal:
Tak zkus někomu napsat, at ti udělají skin na wellingtona s PP. U pobřežního velitelství už lítali s wellingtonama PP , ne KX
Něco jsem našel.http://tisnov.saf...pacek.html |
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 17-01-2009 02:39
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Ty koky to je tady kosek za Brnem
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
312_Pomi |
Přidané 17-01-2009 09:33
|
Nováček
Příspěvek: 26
Založený: 18.10.05
|
Díky za kampaň! K tomu označení : Wellingtony 311ky přešly k pobřežnímu velitelství s KX - (barva šedá) , na přelomu let 42 a 43 bylo používáno individuální písmeno stroje (červená a šedá) u B-24 (šedé), kód PP- se používal od začátku roku 45. Wellingtony je tedy nenosily. Nemám to ze své hlavy Čerpal jsem z knih "Na nebi hrdého Albionu" a "Nad moři a oceánem"
Upravil/a 312_Pomi dne 17-01-2009 09:35
|
|
|
|
veikso |
Přidané 17-01-2009 10:07
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
311_Rampa napsal:
Rajlich - Na nebi hrdého Albionu 4. část (1943):
"Perutní kódy KX, které jednotka užívala od svého vzniku v létě 1940, pak na přelomu let 1942/1943 zcela zmizely a zůstalo pouze individuální písmeno stroje. Teprve počátkem roku 1945 dostala 311. peruť nové kódy PP, ale to už měla čtyřmotorové Liberatory."
Str. 687 - bokorys KX-N - viz. foto v odkazu výše. Písmena i výrovní číslo ZIII jsou v šedozelené barvě. Níže je bokorys stroje DV474 po redukci kódů s individuálním písmenem Y, které je červené (vč. výr.č.).
Edit: 312_Pomi byl rychlejší
Upravil/a veikso dne 17-01-2009 10:11
|
|
|
|
veikso |
Přidané 17-01-2009 11:56
|
Uživatel
|
A ještě jeden hodně laický dotaz: Jak se to kua spouští. Překopíroval jsem obsah do složky Il-2 a co dál? Jako nová kariéra jsem to nikde nenašel, jako jednotlivé úkoly taky ne. Ve FMB jsem vo vzdal po více než 5min nahrávání první mise ze složky SH v CZ. Jestli je k tomu zapotřebí nějaký jiný mod než UI, bylo by dobré to na začátek vlákna připsat. |
|
|
|
Cracken |
Přidané 17-01-2009 13:38
|
Uživatel
|
A překopíroval jsi to správně? Tj. "Missions" na "Missions", "PaintSchemes" na "PaintSchemes" atd.? Asi ale ne... Mezi ostatními národními kampaněmi (Finland, France, Germany... atd.) by se mělo objevit "Czechoslovakia", která se objeví vůbec jako první v abecedním pořadí. (Užívá čs. hodnosti a medaile v kombinaci s medailemi britskými.) Takže, pokud jsi všechny adresáře a soubory v tom mém downloadu zkopíroval jak máš, kampaň je tam. Pokud cokoliv instaluješ (a MODované kampaně obzvlášť), vyplatí se číst ReadMe, pokud bys to udělal, dozvěděl by ses, že např. přijdeš o německou mluvu ve slovenském speechpacku a dále by ses dozvěděl MODy, bez kterých to fakt fungovat nebude - všechny z AAA: Unified Mod Installer, Hangar MOD, všechny Flag packy (protože už nevím, kde je ta vlajka RAF), a taky AAA community map pack. (To by mělo být vše, Infantry MOD myslím tentokrát není třeba.) Pokud máte někdo nějaké problémy, napište je sem. Ale zatím nikdo nic nehlásil, kromě jednoho maníka na AAA, který zapomněl Community map pack. (K tomu map packu jsem sáhl, protože je tam Atlantik, Pacifik se mi pro kampaň zdál moc sytě modrej.) |
|
|
|
veikso |
Přidané 17-01-2009 14:52
|
Uživatel
|
OK. Sypu si popel na hlavu, read me jsem nečetl. Jelikož v modech se nevyznám a mám z nich trochu strach (bo bych je pak neuměl odinstalovat kdybych chtěl a Generic Mod Enabler neovládám), odkládám tuhle kampaň minimálně do vydání Unified Mod Installeru 1.1 - pokud tam všechny tyhle mody budou. Jinak na to prdím... |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 17-01-2009 16:13
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
BP_Rufu napsal:
A myslím že ponorka je na tom s odolností jako obchodní loď takže jde potopit jen bombou 250kg a více. Těch Rohlosových 200kg se mi nezdá.
Jo, omlouvám se, byly to dvěstěpadiny a Ponorka se dá zničit i jen jednou 250-kou. Rufu má recht. |
|
|
|
Cracken |
Přidané 17-01-2009 16:37
|
Uživatel
|
MODů netřeba se báti, neb přináší oživení hry, která by jinak byla trošku fádnější. A postup je na fórech docela dobře vysvětlen, některé se instalují samy, jiné stačí přesunout do adresáře MODS (+ občas jako hangar mod, flag mod a infantry mod potřebují přidat do souboru static.ini) - toť je v podstatě v kostce vše. |
|
|