Saitek Pro Flight Rudder Padals-nastavení brzdy
|
trup |
Přidané 24-12-2008 20:49
|
Nováček
Příspěvek: 34
Založený: 03.01.08
|
Ahoj všem
Měl jsem bohatého a hodného Ježíška , naložil mně Saitek pedály.
Mám však problém jak nastavit brzdy na pravá a levá ??? V nastavení hry se vždy napíše po sešlápnutí pedálu jen jeden tzn. brzdím jen jedním.Nevíte někdo jak to nastavit????? |
|
|
|
Rufu |
Přidané 24-12-2008 21:35
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
Je to jedna osa takže buď budeš brzdit levou nebo pravou.Ale není to problem protože většinou brzdíš rovně. |
|
|
|
trup |
Přidané 24-12-2008 22:12
|
Nováček
|
Na pedálech mají obě brzdy jsou osu (Ya X), ale nevím jestli v HOTAS se dá nastavit aby byly brzdy dvě. |
|
|
|
swt |
Přidané 24-12-2008 22:41
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 198
Založený: 04.10.05
|
V Ilovi nedá. Teda aspoň já jsem nepřišel na to jak by se to dalo.
Upravil/a swt dne 24-12-2008 22:41
|
|
|
|
trup |
Přidané 24-12-2008 22:45
|
Nováček
|
Teď se v tom vrtám,ale zatím se mně nedaří A já tak chtěl po přistání jen s jedním motorem pěkně manévrovat přes brzdy . |
|
|
|
AH_Tibor |
Přidané 25-12-2008 09:57
|
Nováček
Příspěvek: 74
Založený: 10.05.06
|
Bohužiaľ je to tak. V ilovi existuje iba jedna brzda, takže jedna brzda na nohe zostane nevyužitá. |
|
|
|
313_Vity |
Přidané 25-12-2008 10:03
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 399
Založený: 12.08.07
|
smazáno
Upravil/a 313_Vity dne 25-12-2008 10:03
|
|
|
|
Tomik |
Přidané 25-12-2008 13:12
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
Nastavit oba pedály pro brzdění lze (mají ale bohužel stejnou funkci, takže žádná levá a pravá, ale oba stejně..) - popsal jsem to na Saitek foru viz. http://www.saitek...ostcount=4
Ještě jeden tip pro zlepšení míření apod - pomohla mě úprava průběhu křivky (zmenšit citlivost okolo středové polohy) pomocí IL2-JoyControl http://mission4to...ls&id=1021
Upravil/a Tomik dne 25-12-2008 13:14
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 25-12-2008 16:57
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Nevím zda mi to pouze připadá,ale v Ilovi funguje brzda ve spojení se směrovým kormidlem. Pokud brzdíš a zatáčíš tak to zatáčí lépe než při použití samotného kormidla. Možná je to jen můj osobní dojem,ale možná to tak má il vyřešený. |
|
|
|
trup |
Přidané 25-12-2008 17:22
|
Nováček
|
Tomik napsal:
Nastavit oba pedály pro brzdění lze (mají ale bohužel stejnou funkci, takže žádná levá a pravá, ale oba stejně..) - popsal jsem to na Saitek foru viz. http://www.saitek...ostcount=4
Ještě jeden tip pro zlepšení míření apod - pomohla mě úprava průběhu křivky (zmenšit citlivost okolo středové polohy) pomocí IL2-JoyControl http://mission4to...ls&id=1021
Ahoj, prosím tě nemůžeš ten návod postnout někam jinam? Na Saiteku čekám už 4hodiny na aktivaci registrace. |
|
|
|
trup |
Přidané 25-12-2008 17:25
|
Nováček
|
1stCL Novotny napsal:
Nevím zda mi to pouze připadá,ale v Ilovi funguje brzda ve spojení se směrovým kormidlem. Pokud brzdíš a zatáčíš tak to zatáčí lépe než při použití samotného kormidla. Možná je to jen můj osobní dojem,ale možná to tak má il vyřešený.
Obávám se, že mně to moc nepomůže. Když mám v chodu jen jeden motor, tak potřebuji pro točení brzdit jen jedno kolo. Když brzdí obě je to na prd. |
|
|
|
Tomik |
Přidané 25-12-2008 17:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
trup napsal:
Ahoj, prosím tě nemůžeš ten návod postnout někam jinam? Na Saiteku čekám už 4hodiny na aktivaci registrace.
IL2 doesn't support separate toe breaks.
The only way, how to use both toe breaks (but with the same function) is to edit the settings.ini file located in your IL2 Users directory\your profile.
The section is:
[HotKey move]
AXE_RX JoystickDevice1=trimelevator
AXE_RY JoystickDevice1=pitch
AXE_RZ JoystickDevice2=rudder
AXE_U JoystickDevice1=flaps
AXE_X JoystickDevice2=brakes
AXE_Y JoystickDevice2=brakes
AXE_X JoystickDevice0=aileron
AXE_Y JoystickDevice0=elevator
AXE_Z JoystickDevice1=-power
I've added red line (my pedals have ID2, X axis for left, Y for right pedal and Z for rudder).
The only "problem" is, if you go to controls in game, edited entry will be lost. The workaround is setting "read only" attribute to this file...
Don't forget to delete this attribute if you want to add/delete/change assignments in game, and add this line again if you do that. |
|
|
|
trup |
Přidané 25-12-2008 17:30
|
Nováček
|
Tomik napsal:
trup napsal:
Ahoj, prosím tě nemůžeš ten návod postnout někam jinam? Na Saiteku čekám už 4hodiny na aktivaci registrace.
IL2 doesn't support separate toe breaks.
The only way, how to use both toe breaks (but with the same function) is to edit the settings.ini file located in your IL2 Users directory\your profile.
The section is:
[HotKey move]
AXE_RX JoystickDevice1=trimelevator
AXE_RY JoystickDevice1=pitch
AXE_RZ JoystickDevice2=rudder
AXE_U JoystickDevice1=flaps
AXE_X JoystickDevice2=brakes
AXE_Y JoystickDevice2=brakes
AXE_X JoystickDevice0=aileron
AXE_Y JoystickDevice0=elevator
AXE_Z JoystickDevice1=-power
I've added red line (my pedals have ID2, X axis for left, Y for right pedal and Z for rudder).
The only "problem" is, if you go to controls in game, edited entry will be lost. The workaround is setting "read only" attribute to this file...
Don't forget to delete this attribute if you want to add/delete/change assignments in game, and add this line again if you do that.
Dík jdu na to. |
|
|
|
Rufu |
Přidané 25-12-2008 19:04
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
|
Ty nevybíráš lavý a pravý motor pro točení na zemi? |
|
|
|
trup |
Přidané 25-12-2008 19:20
|
Nováček
|
BP_Rufu napsal:
Ty nevybíráš lavý a pravý motor pro točení na zemi?
Problém je , když je jeden motor kaput. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 25-12-2008 19:27
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Tomíku, to je super. Zvláště ten prográmek IL2-JoyControl. Díky moc.
Nemáš ještě nějaká taková "udělátka"? ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 25-12-2008 20:50
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
|
trup napsal:
1stCL Novotny napsal:
Nevím zda mi to pouze připadá,ale v Ilovi funguje brzda ve spojení se směrovým kormidlem. Pokud brzdíš a zatáčíš tak to zatáčí lépe než při použití samotného kormidla. Možná je to jen můj osobní dojem,ale možná to tak má il vyřešený.
Obávám se, že mně to moc nepomůže. Když mám v chodu jen jeden motor, tak potřebuji pro točení brzdit jen jedno kolo. Když brzdí obě je to na prd. V ilovi je namodelovan system pouzivany v ruskych a britskych letadlech - jen jedna packa brzd, jejiz ucinek je rozdelovan na jednotliva kola podle polohy pedalu. Takze kdyz jsou pedaly v krajnim dorazu, brzdi jen jedna strana. |
|
|
|
trup |
Přidané 25-12-2008 23:48
|
Nováček
|
LesniHU napsal:
trup napsal:
1stCL Novotny napsal:
Obávám se, že mně to moc nepomůže. Když mám v chodu jen jeden motor, tak potřebuji pro točení brzdit jen jedno kolo. Když brzdí obě je to na prd. V ilovi je namodelovan system pouzivany v ruskych a britskych letadlech - jen jedna packa brzd, jejiz ucinek je rozdelovan na jednotliva kola podle polohy pedalu. Takze kdyz jsou pedaly v krajnim dorazu, brzdi jen jedna strana.
Takže, jestli tomu správně rozumím, tak když vyhodím směrovku na doraz vlevo a při tom brzdím , tak mně brzdí jen levé kolo??? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 26-12-2008 00:47
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Tomu rozumíš vcelku správně ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 26-12-2008 13:00
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
|
Já mám na druhé brzdě klapky a nemůžu si stěžovat. |