November 21 2024 20:29:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 20

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Chystá se film Red Tails
XXX_Dazz
http://kultura.id...mvideo_kot

1stCL_Novotny
Jen doufám že nezmrví to co už jiní natočili. Myslím tím původní film na tohle téma.Mrknutí

310_Runner
A neudělá pořádnej USA doják

310_cibule
Paráda, Lucas by to mohl zvládnout.

Myslíš Tuskeegee Airmen, Novotňasi. To je výborný film, mám ho moc rád. Což mi připomíná: už je k mání na DVD v kódu Region 2 (dlouho byl jen v jedničce). Jdu ho objednat.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
Lucas? Jirka Lukas? Ten od Star Wars? Valecne drama? O negrech?

Paneboze ty to vidis!
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

311_Tank
Hitler s kapucou a P-51 s turboblasterama !
Ted uz jen kolik SkyWars budou mit epizod Úsměv)

313_Ffajtl
P51 s AR-TU za kabinou Cool
A bude i epizoda RACER? Maly LUKE osedla Double P40 s hyperpohonem a natře to Z-kařům Šklebící se

http://www.313.cz/
1stCL_Novotny
310_cibule napsal:
Paráda, Lucas by to mohl zvládnout.

Myslíš Tuskeegee Airmen, Novotňasi. To je výborný film, mám ho moc rád. Což mi připomíná: už je k mání na DVD v kódu Region 2 (dlouho byl jen v jedničce). Jdu ho objednat.

JJ to je přesně on,ale ta má hlava na jména a čísla neniSmutný.

WT_Peci
Tuskegee Airmen lítali i nad Protektorát, dělali krytí např. při náletu na Pardubice 24.8.1944 (viz. http://www.pavpec.../nal3.html). Jako součást 15.USAAF (konkrétně 332.FG) působili ze základny v Ramitelli.

Doják to určitě bude, protože to je politicky korektní téma, takže tam na začátku budou určitě záporáci s rasovými předsudky, kteří na konci poznají, jak hluboce se mýlili a sebekriticky zapláčí na rameni černošského velitele... Určitě i nějaká vácheň se tam objeví, třebas i nenaplněná neb on umře. Úsměv Jsem zvědav, zda si neodpustí použití mýtu o tom, že neztratili ani jeden doprovázený bombardér.

Nicméně jejich výsledky byly nadprůměrné, o tom není pochyb. Prý snad byla některými bombardovacími jednotkami účast 332.FG přímo požadována - zda to není stejný mýtus jako ten o neztraceném bobardéru ale nevím.

XXX_Dazz
Jěště se nezačalo točit a už na to asi nepudu Cool

Hiltos
WT_Peci napsal:
... http://www.pavpec.../nal3.html ...

...V pumovnicích bombardérů byl různorodý "náklad": pumy 500 lb RDX (tříštivé), 100 lb GP (s pozdním zapalováním), 20lb Frans (střepinové), dýmové pumy (signální), Windows kartony, a kartony s letáky....

Uz tehdy ...

WT_Peci
ano, již tehdy Vyděšený

když tam napíšu balíky Windows tak to bude ještě horší Šklebící se

Hoper
a co "okýnka" ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Peci
psát o okýnkách, když šlo o aluminiové pásky mi přijde poněkud zavádějící Vyděšený

Hoper
a ty pásky dělaly co ??
a když ti to vadí v češtině, proč to píšeš v angličtině :D
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

3BAP_Cassius Chaerea
Ty pásky zas*aly monitory, stejně jako dnešní windowsVyděšený.

WT_Peci
Hoper napsal:
a ty pásky dělaly co ??
a když ti to vadí v češtině, proč to píšeš v angličtině Šklebící se

Těm páskům se říkalo Windows. Šlo o hliníkové pásky, které byly ve velkých množstvích volně shazovány z letadel a dělaly falešné signály na obrazovkách německých radarů (jak na zemi, tak v letadlech) a tím zabraňovaly přesnému navádění stíhačů. Taková první forma REB.

EDIT: překlepy
Upravil/a WT_Peci dne 19-06-2008 14:44

310_cibule
Dobré Peci, hezky jsi ten připravovaný film shodil.

A ty myslíš, že v americké armádě nebyli (a dodnes nejsou) lidé s rasovými předsudky? Nebo třeba že letci z Tuskegee nemohli přesvědčit některé své bílé kolegy, že nejsou podlidi, jak si dotyční do té doby mysleli.

A že jich museli přesvědčovat hodně, než je vůbec do vzduchu pustili, je historická skutečnost. Většina jejich kolegů za WWII řídila nákladní auta či pracovala v kuchyni.

Informaci o tom, že nikdy neztratili jediný bombardér, jsem slyšel. Je uváděna i na stránkách Tuskegee University http://www.tuskeg...?S=1127695 . Za to jsem nikdy neslyšel, že by to nebyla pravda (což samozřejmě ještě není důkazem toho, že to pravda je). Můžeš mi sem prosím dát nějaký odkaz na prameny, které to hodnověrně vyvracejí.

Dazzi, nechoď na to. Určitě to bude blbost, říkal to Peci Zamračený
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
Ty si myslis ze pracovat v kuchyni a varit pro skutecne lidi (bile) ci ridit nakladak na kterem se treba vezou lide je podradna prace? Ja myslim ze naopak. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Peci
Jak shodil?Zamračený Každý, kdo se trochu víc zajímá o historii ví, jak to s černochama v americké armádě bylo a je. Že ani ve Vietnamu to neměli jednoduchý a šli do džungle přednostně jako kanonenfuter. Já jsem jenom napsal, že je to populární politicky korektní téma a že to opět přeženou, nic víc. Úsměv

Ten zdroj dohledám, dej mi čas, v práci na to nemám prostředky.

A mimochodem u Tuskegee Airmen měli před časem chyby i ve statistikách vlastních sestřelů, kouknu, jestli to už opravili, šlo o onen sestřel McGeeho nad Pardubicemi.
Upravil/a WT_Peci dne 19-06-2008 15:20

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,008,590 návštěv