November 22 2024 09:30:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
1stCL_Fucida

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek reklamace
BP_Tyrl
Tak se mi dneska při lítání zasekly moje půl roku starý pedály. Co je blbý, že jsou od firmy Saitek. Co myslíte má cenu ztrácet nervy s reklamací a nebo je mám rozebrat a spravit sám?Smutný

FK_Rychtyg
BP_Tyrl napsal:
Tak se mi dneska při lítání zasekly moje půl roku starý pedály. Co je blbý, že jsou od firmy Saitek. Co myslíte má cenu ztrácet nervy s reklamací a nebo je mám rozebrat a spravit sám?Smutný

Osobně bych zkusil nejprve reklamovat.

1stCL_Fucida
Jestli máš peníze na nové, tak je zkus rozebrat a opravit sám, jestli nemáš, tak raději reklamuj. Touhle úvahou se řídím vždycky a soustavně mě to stojí dost peněz. Hold za manuální nešikovnost se platí.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Tomik
Ahoj, to vypadá na výrobní vadu o které Saitek ví a dokonce na vyžádání posílá opravný kit (alespoň tedy anglánům...)
koukni sem
http://www.saitek...hp?t=12529

BP_Tyrl
Kdyby se jednalo o jakoukoli jinou furmu tak je logické napřed reklamovat a pak rozebírat. Jenže po posledních zkušenostech, kdy mi v záruce neuznali unavený potenciometr mi reklamování přijde jako ztráta času. Ale v zásadě jsem si chtěl jen postěžovat.

Talbot
Mne na cca 6 mesačných saitek pedáloch blbne lavý brzdový potenciometer,v teste je stale v strede a nehne sa a nehne.Najlepšie je na tom to,že som ho takmer nepoužíval(brzdu mám navolenú na pravom pedáli),takže to nieje pokazené používaním.Otázka je či to má zmysel reklamovať???Veď poznáte SAITEK!

BP_Tyrl
Potenciometr? Ha ha ha. Tam vůbec nevědí, co to potenciometr je. I když možná na Slovensku to vede někdo solidnější.

Tomik
A nechceš zkusit ještě než to rozděláš (nevím jestli se tím nepřijde o záruku) kontaktovat saitek.cz s tím, že problém, který se na tvých pedálech vyskytl je popsán na oficiálním saitek foru a že zástupce Saitek support tam doporučuje buď výměnu výrobku nebo zaslání opravné sady, která tento problém řeší? Případně přímo zaslat dotaz na uvedené Saitek forum, aby poradili, jak máš v ČR postupovat při řešení tohoto problému...

Teď jsem si uvědomil, že kdyby ti zaslali tu opravnou sadu, tak stejně budeš muset pedály rozdělat a jak to pak bude se zárukou??

Jo a ještě v tom odkazu, co jsem poslal je i ke stažení pdf manuál na instalaci té opravné sady, kde na začátku je popsáno, jak ten zaseknutý pedál vrátit do původního stavu...

BP_Tyrl
Díky. Omrknu.Mrknutí

Tomik
Jak jsi Tyrle dopadl?

Já se stal také šťastným majitelem Saiteků a chtěl bych se vlastníků zeptat, zda je normální, že v nich při sešlápnutí levého a následně přechodu do pravého (a naopak) kolem středu nějak lupne, praskne, něco jakoby tam přeskakovalo... Smutný

BP_Tyrl
No určitě to normální není. Tipoval bych, že co mě odešlo náhle, tobě odchází pozvolna. Reklamace je zatím v řízení. Nicméně vypadá to nadějně.Nejlepší je napsat si rozsáhlý elaborát a bydlící v Praze by si měli osobně zajet reklamovat do Computron s.r.o. To je hlavní dovozce. A při mé minulé reklamaci mi v Alzasoftu řekli, že když se mi způsob vyřízení reklamace nelíbí, tak ať si zajedu přímo tam. Tudíž jsem se při koupy pedálů na Alzáče vyprd, i když je měli levnější a koupil je v Computronu a ušetřil jsem si tak jedno reklamační kolo. Neboť, jak mi paní v Computronu povídala, tak tu minulou závadu technik třeba neobjevil, neb jim z Alzasoftu nepřeposlali můj popis závady. Šlo o vyčvachtaný potenciometr na kormidla, po půl hodině letu se rozlaďující.

Rufu
No já bych zas řškl že je to "vlastnost" těch pedálů.Mě to dělá ode dne koupě -zřejmě proto že je to nějak zpřevodovaný v plastu a taky kvůli tý štelovací vůli .Bozzďa o tom psal už v 1. recenzi.Prostě když se přechází přes neutrální polohu tak to ve středu vydá zvuk.Neříkej mi Tyrle že tobě šly tiše.

http://www.czechw...
Citace - Ovládání směrovky ale rozhodně není nikterak nepříjemné a na odpor se dá časem zvyknout. Jenom kolem středu, kde není odpor žádný je tento velký tah příčinou menšího cuknutí a tím pádem drobné nepřesnosti okolo středové polohy.
Upravil/a Rufu dne 27-01-2008 13:59

j4ck41
me ta taky kolem stredu rachta, s tim bych si asi problem nedelal ... asi to bude jak rikal Rufu

jo a jeste mi i vrzou Úsměv

Tomik
Tak jsem to natočil a šoupnul na Youtube:

http://www.youtub..._tXB0YPtF4

Rufu
Jo to dělaj každýmu.Dal jsi tomu na výrazu že s tím šoupeš na plovoucí podlaze.

MK_Paja
Koukám, že ten saitek taky nic pořádnýho nevyrobí, X52 kou počínaje. Naštvaný

BP_Tyrl
Mě šly úplně tiše a nikde neškubaly. Ale to možná bylo tím, že kroucení středovým kroutidlem nevyvolávalo žádné zásadní efekty.Zamračený

BP_Tyrl
Dobrá zpráva. Reklamace v Computronu vyřízena do týdne a do dne. Zítra si pro ně jedu.Úsměv

BP_Tyrl
Pedály vydány a opraveny. Jen při pohledu na mojí statnou postavu si pan vedoucí neodpustil poznámky, že byly vevnitř rozdrceny, příliš mocným šlapáním. Takže kdo vážíte víc jak 80 kg posílejte k reklamačnímu řízení, bratry, děti, vnoučata. Zkrátka někoho kdo to nemohl zaručeně rozšlápnout, aniž by si na výrobku zatančil odzemek.

Tomik
Tak to je dobrá zpráva Tyrle,

a co kolem středu, pořád je máš tak tiché?

Já dostal od Computronu odpověď, že dotaz poslali na Saitek a toto jim vrátili:
"nothing wrong with them"

Podobnou odpověď jsem dostal i na oficilálním Saitek foru od UKSupport:
"That's normal, although I think the sound is being amplified by the hardwood flooring there. Might be worth getting a small piece of carpet to sit them on to help dampen the sound."

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,589 návštěv