June 26 2024 20:46:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Valenok
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Německé zaměřovače v Il-2
ZVP_DRAMA
Letu zdar
Vážení piloti. Podělte se se mnou a možná i s ostatními o zkušenosti se zaměřovači v německých stíhacích letadlech. Ačkoli si s tímto simulátorem hraji už nejméně 6 let, celou dobu mám problémy v těchto zaměřovačích odhadovat vzdálenosti a tím pádem se mi příliš nedaří předsadit střelbu na větší dálku. Abych něco dokázal musím být za nepřítelem ne více jak takových 100m. Pokud jsou zaměřovače v ilu podle skutečnosti, pak klobouk dolů před Deutche Experten. Přitom se spojeneckými zaměřovači takové problémy nemám.
Také se mi zdá, že npř. u Fw-190 je zaměřovač nepřirozeně utopen za motorem takže předsadit střelbu mi připadá téměř nemožné.
 
MK_Paja
Trochu nerozumím, jestli se jedná o funkci "toggle gunsight" , defaultně shift+F1, mnohými "greenhorny" dosud neobjevenou featuru Cool.
A nebo obecně "špatně" namalovanej zaměřovač u fokáče. Na fórech často dikutované téma.
 
ZVP_DRAMA
Ne, ovládání ila mám trofnu si říct v malíku. Jen mi dělá problémy ve střelecké pozici odhadovat dálky atd.. Zdá se mi ten záměrný kříž a jeho kružnice nějaký malý vůči vzálenostem a rozměrům ostatních objektů v simulátoru-aspoň to je můj dojem. Mám potíže s předsazováním střelby tak, aby sedla a musím proto zahajovat střelbu na opravdu blízko, kterážto pozice se v online dost těžko dosahuje. Střílím-li na dálku odhaduji moment palby víceméně ze stopovek při několika pokusech, což má za následek zbytečnou spotřebu munice.
 
WT_Horrido
Konvergenci mas nastavenou jak?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Tajpan
Drama: musíš testovať a testovať.
každý pilot je iný a každámu niečo iné sadne.
tiež som toto riešil napr u Fokáča. A pýtal som sa na konvergenciu u niektorých Experten. A .... 320m, 350.. 480m . 280m,....
Každému vyhovuje niečo iné. Úsměv
 
ZVP_DRAMA
Konvergenci mám 450m kanony,180m kulomety,ale ta podle mě nehraje npř.u Bf-109 roli. Prostě jen v zaměřovači neodhadnu vzdálenosti. Někdy mám pocit, že kdybych ho tam neměl tak se nic nestane,protože zaměřovač by měl sloužit k přesnému zaměření cíle a ne k zaměření cíle "zhruba". U spojeneckých zaměřovačů dokážu zamířit tak, že hned první dávka "sedí",což mi u německých číní potíže. jednoduše proporce zaměřovače mi nesedí. Npř. když mám v kruhu rozpětí letadla nepřítele jak daleko jsem vlastně od něho?
 
Hanss
rozpětí éra v metrech * 10, opravte mě, jestli se mílímZamračený
 
Maxxis
u čelnáku střílej jakmile poznáš barvu očí, a zezadu jakmile letadlo spojence pouští kapalinu, tzn spojenec se pochcal, můžeš začít střílet a nikdá nemineš. Pff Pff Pff Pff

sry za flame, ja střílím na 220 m za všech příležitostí a s Fw na 400 jsem úspěšnej dle mýho

p.s. a kdyby ti to i tak nešlo, tak dostřeluj kouřící letadla a ty s jedním křídlem, většinou je stačí lehce škrábnout :-)

Letu na spojence zdar
 
311_Rampa
já osobně mám konvergenci na 250m na kanóny i kulomety. Příjde mi 450m na kanóny docela hodně, ale pokud lítáš v německých érech, tak tam je asi docela dost nábojů. To ve spojeneckých stíhačkách jich je pomálu... Takže si počkám, až ho mám plnou vytrýnu a pak do něj nasypu co se vejde. K předsazení nevím co říct, já se snažím dostat se letadlu na takovou pozici abych předsazovat nemusel, pže předsazení je ošidné. kuličky i granáty se při něm chovají odlišně mi příjde. Takže je to většinou akorát (v mém případě) plýtvání municí...
Upravil/a 311_Rampa dne 11-01-2008 18:51
 
clone9cz
osobne si myslim, ze spis popisujes problem s munici Mk108

od "Bf109G-6" je zamerovac skutecne nepouzitelnej pri srovnani s ostatnima letadlama, ale neni to zamerovacem, ale prave balistikou Mk108 (predevsim ustovou rychlosti, ktera se udava v rozmezi 500-540m/s)
oproti ostatnim zbranim se nizka ustova rychlost projevuje strelbou za cil a balistika strelbou pod cil, cemuz se da predchazet strelbou ze 100m a min, tedy v dobe, az kdyz mas ero v celym prednim okne

ucelem pak neni dostat se 200m za spita, ale nechat ho proletet 50m pred zamerovacem v jakemkoliv smeru krome protejsiho



FockeWulf je bohuzel obet sve 3D predlohy, ac je tedy zamerovac na spravnem miste, tak na pancerovem skle uz nedochazi k lomu svetla jako ve skutecnosti, cimz je prakticky nemozne predsadit a strili se vetsinou na slepo (nebo se vyuziva priblizeni z uhlu, kde to tolik nevadi) ... muj laicky odhad je, ze by mel byt zamerovac posunuty minimalne o 5cm (v meritky kokpitu 1:1) vys nez je, aby byl vyhled z FW190 odpovidajici lomu svetla zpusobeneho pancerovym sklem ve skutecnosti (proc je tak skutecne namodelovano netusim, zjevna je ale snaha s tim v IL2 nic nedelat)


takze si vyber, bud Mk108 nebo utopenej zamerovac
Upravil/a clone9cz dne 11-01-2008 19:01
 
http://www.wwii-illusion.net
LesniHU
ZVP_DRAMA napsal:
Letu zdar
Vážení piloti. Podělte se se mnou a možná i s ostatními o zkušenosti se zaměřovači v německých stíhacích letadlech. Ačkoli si s tímto simulátorem hraji už nejméně 6 let, celou dobu mám problémy v těchto zaměřovačích odhadovat vzdálenosti a tím pádem se mi příliš nedaří předsadit střelbu na větší dálku.
Mozna na to jdes spatnou metodou, az na par vyjimecnych situaci nepotrebujes odhadovat vzdalenost - normalne se predsazuje podle uhlu a k tomu potrebujes vedet jen okamzitou rychlost cile a pod jakym uhlem od osy jeho letu na nej strilis.

Odhad vzdalenosti bude nejlepe vyzkouset a naucit se nazivo - zapnout ikony, dat let s par AI a sledovat, v jake vzdalenosti vyplni jejich rozpeti pul kruhu, cely kruh atd.
 
ZVP_DRAMA
Jak jsem psal výše, myslím, že konvergence zejména u Befka postrádá význam vzhledem k tomu, že výzbroj byla soustředěna v čenichu, tedy vzdálenost laufů od sebe byla asi 30-50cm.
I když nejsem znalec v oblasti zaměřovačů, tak si myslím že čelní štítek nemá na funkci zaměřovače-specialně u Fw a Bf vliv, protože obrázek záměrného kříže se promítal na stínítko v podobě právě toho malého sklíčka, které je vidět nad palubní deskou. Jiné to je v případě npř. Tempestu, kde se mířidlo promítalo přímo na čelní sklo.
Zřejmě tedy zůstanu u varianty "pokus-omyl" a budu se lepit nepřítali na zádaSmutný
 
1stCL_Fucida
ZVP_DRAMA napsal:
Zřejmě tedy zůstanu u varianty "pokus-omyl" a budu se lepit nepřítali na zádaSmutný


Hartmann to tak taky dělával Úsměv

Jinak konvergence a zaměřovač nemá vliv jen na horizontální, ale i na vertikální seřízení zbraní. Resp. měla by mít.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
alfik
A skutečně má Úsměv tady musím pana Olega pochválit.
O co jde: Jelikož kulka se pohybuje po křivce pořád padajíce a klesajíce, tak se konvergence čili soustřel nastavuje jednak laufama k sobě, a druhak trošku nahoru. Čili - ve vzdálenosti soustřelu se protnou dráhy kulek s tím kam se jaxi míří.
Dá se to snadno vyzkoušet: nastavit si např. 200m, a postavit se před něco - např. budovu - ve vzdál menší, např. 100m. Kulky půjdou chlup nad. A když to uděláte naopak s těma vzdálenostma, půjdou pod.
A teď pozor - pro zvídavé: Pokud poletíte v nožovém letu nebo dokonce vzhůru nohama, je třeba s tím krapítek počítat. Skutečná konvergence nastane logicky trošku jinde než kam míříme!
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
WT_Flan
No, je to nechutne, ale spise mne taky vyhovuji vetsi zamerovace. napr. Zero...Mam tam sakramentsky lepsi odhad predsazeni nez u malych nemeckch zamerovacu...Zamračený
 
312_Lazy
Konvergenci mám 450m kanony,180m kulomety,ale ta podle mě nehraje npř.u Bf-109 roli.

Roli hraje, a to vůbec ne zanedbatelnou. Pokud rozdíl mezi např. právě 180m a 450m nepoznáš, musíš víc trénovat střelbu.

Další faktor je balistika - nevím jak je to uvnitř simu uděláno, ale německé kanóny mají značnou část munice typu minengeschoss - a u té by se horší balistika dala celkem čekat (malá hustota projektilu, nevhodný tvar). IMHO je to ale minimálně vyváženo efektem v cíli.
Upravil/a 312_Lazy dne 12-01-2008 02:52
 
1stCL_BlueL
s bodem dva bych si dovolil nesouhlasit problem nemecka munice ani tak neni ve tvaru projektilu nebo mala hustota projektilu (uprime nevim jak by to na to mohlo mit vliv), hlavni problem nemeckejch 20mm kanonu je v tom ze maji malou ustovou rychlost vyplivajici z relativne male hilzny (naopak vyhodou je ze zbran nema prlis velky zpetny raz)

edit: Mg je o 22gramu lehci (ma 95g) AP ma 117g nicmene je o neco pomalejsi...
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 12-01-2008 11:25
 
FK_Rychtyg
ZVP_DRAMA napsal:
u Fw-190 je zaměřovač nepřirozeně utopen za motorem takže předsadit střelbu mi připadá téměř nemožné.

Toto se tuším už několikrat řešilo na různých forech a myslim že závěr byl takový, že v IL2 je to holt blbě vymodelované. Ohledně přesnosti, létám na německých letounech od té doby co jsem k IL2 přišel, už ani nevim jak je to dlouho, ale určitě méně než ty a nikdy jsme s tim takovýto problém neměl,naopak mě se s těmito zaměřovači míří výborně. Několikrat jsem se svezl v éru spojeneckém např. spit, mustang atd. a tam jsem takové úspěchy neměl. Osobně si myslim, že je to prostě jen a jen o zvyku. Co se týče předsazení a úspěšného zásahu cíle například v zatáčce, tak pokud ještě opravdu nezvládáš trefit cíl napoprvé, nevěš hlavu, vubec se nedivim, neni to nic jednoduchého, odhadnout úhel vychýlení, jak se to nazývá je věcí dlouhé praxe a tréninku. Takže na toto doporučuji jednoduchou taktiku, předsadit, zkusit (podržet spoušť na jednu až 1.5 vteřiny) podle trajektorie letu upravit úhel vychýlení a poté zasáhnoutÚsměv
 
Tajpan
2Drama: ešte jednu vec ti doporučím. vyskúšať si ARCADE mod v QMB.
 
606_Temp
huh a k cemu mu to jako bude? To ho ma naucit jak strilet, kdyz nemusi predsazovat a kulky nepadaji dolu? Zamračený
Jinak teda me se z nemckych (litam jen obcas) strili lip, jak ze spitu, kdy clovek netrefi nic, kdyz neni +- 50m v kovergenci Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

20-06-2024 20:57
Jsem nevěděl, že 5G bylo už v 70. letech urbanizace. Šklebící se

20-06-2024 20:55
Dneska jsem se dověděl, že za vymírání vrabců mohou 5G síťe. No můj kamarád a přední ornitolog Zdeněk Vermouzek má trochu jiný názor.

17-06-2024 15:06

13-06-2024 22:31
nj, hledání žabiček Šklebící se https://youtu.be/.
..33_oGDEzWd


13-06-2024 16:27

13-06-2024 16:27
A tak to jo, na žábu pozor. V Polsku uz zřizují i kultovni místa kde uctívají žábu a Billa Gatese.

13-06-2024 16:06
Konspirace o známce od Rainforest Alliance

12-06-2024 08:18
Za ty politické zcela určitě Úsměv

11-06-2024 18:46
On to pak, "Ten, jenž není", až přijde čas, předsedovi spočítá, za ty všechny bludný balvany Šklebící se

11-06-2024 12:29
Souhlasím s obojím. Jsemť duše mělká a pochybovačná Úsměv

35,105,558 návštěv