November 23 2024 11:39:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - INFORMACE
 Vytisknout diskuzi
Asfalt - coop server se blizi
AH_Cutora
Zdarec, neda mi to se nepochlubit. Jeste to teda nefacha uplne (nefunguje mi z nejakeho duvodu uvnitr mys ale to uz snad doresim kdyz se mi to konecne podarilo doresit az sem).

Takze kdo se chce kouknout, zde je link:
http://www.aholub...azovka.jpg

A kdyby nekdo znal reseni s tou mysi, tak se mi ozvete at se to urychli....

EDIT:
jak to tak po sobe ctu, tak pro verejnost to asi neni moc srozumitelne. Takze vezte, ze obe okna ve skutecnosti bezi na CZ_AH zeleze a v praci se mi na linuxu pouze zobrazuje "desktop" ze ktereho to ovladam. Proste v okne vidim vindows.
V tom okne vlevo nahore mi jede nativni windows primo nainstalovane na tom zeleze a tam jedou oba dedikace
v tom okne mirne vpravo mi jedou Windows ve vmware s IL2 spustenem jako hra...
Upravil/a AH_Cutora dne 10-09-2007 14:51

Panek
3.BAP_Cmeptb nebo 3.BAP_Bugs
Oni nám poujštěj coopky na našem serveru, pomocí vzdáleného přístupu.

1stCL_Jamamoto
Problém s nefungující myší mám, když skočím z ILa do woken a pak zpět....co jsem vypozoroval, možná je to defaultním nastavením rozlišením a jiným rozlišením pro ILa...
Možná ti to pomůže, možná ne. Já tomu pendrek rozumim...

Jinak dobrá práce!!!! Mrknutí

1stCL_Punkey
Toto se mi s myší taky stává, ale stačí hru znovu hodit do woken a zpět. Aspoň mě se to pak takhle rozjede.Mrknutí

3BAP_Rohlos
E CL_Punkey napsal:
Toto se mi s myší taky stává, ale stačí hru znovu hodit do woken a zpět. Aspoň mě se to pak takhle rozjede.Mrknutí

Mě to pak taky fakčí, ale zase mě nejede FF u joye. To by ale v případě serveru asi vůbec nevadilo...

3BAP_Bugs
E CL_Punkey napsal:

Presne tento postup používam. Do woken a z5 a už ta myš fachá. S FF joyom nemám skúsenosti.Naštvaný

Ja som práve myslel, Čutoro, že mi s naším zádrhelom ohľadne IL2 hry, cez ktorú na servri púšťam coopky, niekto zručný pomôže.
Totižto, hra sa v pohode rozbehne, behá mi tam aj myš, lenže keď dám posledné FLY a nabehne samotná hra, neche vôbec reagovať na Esc a teda sa nemôžem dostať späť do menu a teda korektne session ukončiť. Grafika na servri je len základná a teda aby sa hra vôbec rozbehla, sú všetky grafické parametre nastavené na minimum a rozhranie je cez windows a nie full screen.
Resp. je možné púšťať coop missie na servry cez nejakú inú aplikáciu ako napr DF cez IL2SC?

http://3iap.org
AH_Cutora
3BAP_Panek napsal:
3.BAP_Cmeptb nebo 3.BAP_Bugs
Oni nám poujštěj coopky na našem serveru, pomocí vzdáleného přístupu.

Problem je, ze kdyz ti bezi DF server, tak ti IL2 nenabehne abys mohl zalozit coopku.

Na Coop

3BAP_Bugs napsal:
Grafika na servri je len základná a teda aby sa hra vôbec rozbehla, sú všetky grafické parametre nastavené na minimum a rozhranie je cez windows a nie full screen.
Resp. je možné púšťať coop missie na servry cez nejakú inú aplikáciu ako napr DF cez IL2SC?

Jo grafika je take orizla co to jde. Mozna tohle je problem, zkusim nastavit rozliseni na nativni vokeni.
Prave ze coop server nahodit nijak jinak nez ze hry nejde Smutný Pak jak uz jednou bezi, tak FBDaemon do nej uz umi kecat a omezene ho ovladat, ale samotne nahozeni je mozne pouze manualne pres plnohodnotneho ILa Smutný

AH_Cutora
TAk dalsi hlaseni Úsměv

http://www.aholub...rsmysi.jpg

A v cem byla finta? Koukl jsem se do conf.ini normalne hry/serveru a nasel jsem sekci [rts] a tam je zaznam mouseUse=2 tak ten jsem prepsal na 1 a hned mrska myska funguje skvele Úsměv

Jo, pres vmware server console my funguje zcela korekne i ESC, takze to muzu ZCELA ovladat. Na hrani to samozrejme neni, tu grafiku jak taham po siti tak mam realne 1 FPS. Ale na server to staci Úsměv
Upravil/a AH_Cutora dne 10-09-2007 22:22

CR_PETRAS
No tak to by jsi mohl zkusit můj COOP Úsměv

http://avionika.webpark.cz
AH_Cutora
Jeste musim udelat firewall a pod. a tento tyden uz asi mit cas nebudu. Kdy to chces letet?

AH_Cutora
aha, uz to vidim, tenhle ctvrtek. Ve ctvrtky ti nenahodim nic, jsem pravidelne mimo domov na tancovani.

3BAP_Bugs
AH_Cutora napsal:
[
3BAP_Bugs napsal:
Grafika na servri je len základná a teda aby sa hra vôbec rozbehla, sú všetky grafické parametre nastavené na minimum a rozhranie je cez windows a nie full screen.

Jo grafika je take orizla co to jde. Mozna tohle je problem, zkusim nastavit rozliseni na nativni vokeni...Smutný

Tak toho som sa obával.Smutný Tiež som mal presne ten istý pocit, že to má na svedomí tá grafika, ale netuším ako a prečo. Keď niečo vykoumáš, daj vedieť.

BTW, samozrejme, keď púšťam coop, tak DF vypínam.

AH_Cutora
Bugsi, me uz vsechno jede jak ma. Jak jsi rozfazoval reakce, tak uz presne nevim kterej problem je pro tebe ten hlavni. Takze:

IL2 hra a IL2DS nelze provozovat soucasne. Respektive IL2 hra si nejspis kontroluje, jestli uz neni jednou spustena a pokud je, tak znova nenastartuje. A IL2DS vnima jako druhou instanci hry a tak kdyz mas jednou spusten IL2DS, tak uz coop server normalne nenahodis. IL2DS tuto kontrolu evidentne nema, ty lze provozovat nekolik soucasne, nicmene to uz je pro COOP + DF na jednom stroji vzhledem k nemoznosti startu IL2 hry pase.

Ad mys. Vyresil jsem to tak, ze jsem nasel sekci [rts] a upravil mouseUse=2 na 1 a mys chodi jak ma. Byla to metoda pokus-omyl. Proste jsem si vsiml, ze v IL2 je ten kurzor mysi odlisnej od systemoveho a napadlo me se kouknout, jestli mys nema vlastni konfiguraci v IL2. Nasel jsem, zkusil jsem menit cislo a mel jsem kliku, hned prvni pokus uspech Vyděšený

IL mi na virtualnim stroji chodi jak ma v okne i ve full screen, na rozliseni nezalezi, Takze jsem ho soupnul do okna s nejmensim moznym rozlisenim at zere co nejmin.

Jedinej "problem" je, ze na tom vmware stroji mi IL nechodi pres DirectX, jen pres OpenGL. OS te emulovane masiny je kvuli vykonu MS-Windows 2000, manualne upgradovane DX na 9c (samozrejme s celym tim korektnim mrakem zavislosti a updatu).

Tak to je z technickeho pozadi uz snad opravdu vse...
Upravil/a AH_Cutora dne 11-09-2007 12:07

3BAP_Bugs
Mám problém s tým, že pri spustení coopky, t.j. odpálení posladného fly a po nábehu do hry, táto už neberie Esc, čím sa nemôžem dostať späť do menu a zastaviť misiu korektne.

Keď spúšťam hru na servri, aby som mohol spustiť coopku, vypínam DF server.

3BAP_Bugs
Asi som na to prišiel! Heuréka!!!Cool
Inšpiroval si ma tým ručným nastavením conf.ini V časti [window] je jeden parameter:
EnableClose
Dal som ho na 1, pôvodne bola 0. A odvtedy en prevít Esc maká!!!
BTW skúsil som aj ten mouseUse=1 a je to zdá sa lepšie.
Upravil/a 3BAP_Bugs dne 11-09-2007 13:24

AH_Cutora
Úsměv

Lekk
a funguje vám pak ta myška i na mapě a tak?

AH_Cutora
mapu jsem netestoval, to z hlediska zakladani a ovladani serveru neni podstatne. Ale v kabine se mi pajlot rozhlizel jak jsem mysi vrtel, chat radek se take aktivoval mysi jak mel...

313_Ffajtl
Tak kdy to pustíš do étheru?Vyděšený

http://www.313.cz/
Lekk
super..já to chtěl použít i pro lítání.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,025,080 návštěv