Vibrující židle místo zpětné vazby, i to se prodává
|
pete |
Přidané 26-07-2007 15:43
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 158
Založený: 03.06.06
|
No nesmějte se,co takhle místo vibrujících a kopajících joystiků sestavit zařízení ,něco na způsob krabičky,která by se připevnila na spodní stranu židle a přenášela na sedák vibrace a otřesy,co normálně produkují motorky v joysticích.Někdo dával odkaz na "kopání do ehm zadní části těla",tak mne to napadlo,že by to nemuselo být špatné.V nějakém vláknu o FF jsem četl,že se letadlo vnímá zadkem,tak by to mohlo být blíže realitě,než kopání joye.Když to budete cítit a přitom v pohodě mířit a střílet,myslím,že by to mohlo fungovat.
Co na to skuteční piloti,jak je to ve skutečnosti ?
A co virtuální,bylo by to lepší?
Pozor ale,nesměli byste na tu židli pouštět přítelkyně a manželky,jinak byste neměli při létáni na čem sedět !
PS:Enty promiň,ale ještě jsem to musel napsat.Už se zase jdu věnovat chvilku "krabičce" |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 26-07-2007 16:01
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
jeste jednou se podivej na ten odkaz na "nakopavac do prdele" co posilal horrido, prosim
http://www.thebut..._home.html
|
|
|
|
pete |
Přidané 26-07-2007 16:11
|
Rozkoukaný
|
Nějak jsem nepochopil clone,co jsi tím chtěl řícti.Napiš to prosím "normálně" |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 26-07-2007 16:33
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
pete napsal:
No nesmějte se,co takhle místo vibrujících a kopajících joystiků sestavit zařízení ,něco na způsob krabičky,která by se připevnila na spodní stranu židle a přenášela na sedák vibrace a otřesy,co normálně produkují motorky v joysticích.Někdo dával odkaz na "kopání do ehm zadní části těla",tak mne to napadlo,že by to nemuselo být špatné.V nějakém vláknu o FF jsem četl,že se letadlo vnímá zadkem,tak by to mohlo být blíže realitě,než kopání joye.Když to budete cítit a přitom v pohodě mířit a střílet,myslím,že by to mohlo fungovat.
Co na to skuteční piloti,jak je to ve skutečnosti ?
A co virtuální,bylo by to lepší?
Pozor ale,nesměli byste na tu židli pouštět přítelkyně a manželky,jinak byste neměli při létáni na čem sedět !
PS:Enty promiň,ale ještě jsem to musel napsat.Už se zase jdu věnovat chvilku "krabičce"
Ona dokonce nějaká taková židle je, před nějakou dobou jsem to viděl na foru o X-Planes což je něco jako MSFS, ale ted nevím jak je to s kompabilitou IL2, na to X planes to funguje na 100% viděl jsem i video, je to nějak spojené s joyem a jakmile přitahneš tak se ti židle začne naklánět do zadu, jakmile potlačíš tak dopředu a tak, je to docela pěkně promakany, ale na druhou stranu si myslim že už je lepší si zaplatit PPL nebo ULL výcvik a začít letat normalně:-)) přeci jen ten pravý pocit z letu to stejně nedá a cpát do toho ty prachy |
|
|
|
pete |
Přidané 26-07-2007 16:49
|
Rozkoukaný
|
Nemyslím "nakláněcí židli" ale "židli se zpětnou odezvou".Nebylo by to zas tak složité.Jde o to,že vibrace v joysticku způsobuje motor s vyoseným rotorem.Pokud by se něco takového připevnilo k židli,vibrace by se přenášeli na ni a osoba na ní sedící by je cítila.Tak byste třeba cítili turbulenci,zásah letadla,střelbu,ale místo z joystiku byste to cítili ze sedačky,jako v letadle.IL-2 s tím nemá problémy a toto vše podporuje. |
|
|
|
VGR_Terp |
Přidané 26-07-2007 17:16
|
Uživatel
Příspěvek: 591
Založený: 11.11.05
|
Lekk se zminoval od nejakém ruosví ktery mel pod zidlí pridelany elektromagnet a melo se to trast pri zásahu do era. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 26-07-2007 17:29
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
pete napsal:
Nějak jsem nepochopil clone,co jsi tím chtěl řícti.Napiš to prosím "normálně"
zarizeni ButtKicker Gamer, dela firma vyrabejici subwoofery, butkicker neni tedy nic jineho, nez zarizeni, ktere se pomici udelatoru pripevni na zidli kterou pak vibruje, signal to nebere z motoru nejakeho feedbacku, ale primo ze zvukovky, klikni tedy na odkaz, co neni mym podpisem, a prohlidni si obrazky
|
|
|
|
rudidlo |
Přidané 26-07-2007 17:37
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
Založený: 29.09.05
|
FK_Rychtyg napsal:
Nestačí to jednou? |
|
|
|
pete |
Přidané 26-07-2007 18:28
|
Rozkoukaný
|
No myslím clone,že se bez toho 100 Watového výkonu obejdu a udělám to jednodušeji raději s jedním-dvěma vibračními motorky |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 26-07-2007 18:55
|
Rozkoukaný
|
rudidlo napsal:
FK_Rychtyg napsal:
Nestačí to jednou?
Chtěl jsem být zajímavý, aby si toho každý všiml
Sry nějak jsem to nepostřehl, psal jsem to v praci ,tak jsem to asi odeslal omylem dvakrát jak jsem byl ve stresu, aby mě někdo nepřistihl že dělám co nemám
Upravil/a FK_Rychtyg dne 26-07-2007 18:55
|
|
|
|
Padak_CZ |
Přidané 26-07-2007 19:59
|
Nováček
Příspěvek: 49
Založený: 01.10.05
|
Nojo, ale kdyz budes mit ten butkicker, tak je nebezpeci, ze nekdo zachrchla na teamspeaku a tobe to roztrhne prdel. |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 26-07-2007 20:13
|
Rozkoukaný
|
Padak_CZ napsal:
Nojo, ale kdyz budes mit ten butkicker, tak je nebezpeci, ze nekdo zachrchla na teamspeaku a tobe to roztrhne prdel.
tak takhle jsem se už dlouho nezasmál Ale máš pravdu |
|
|
|
mha |
Přidané 27-07-2007 08:37
|
Uživatel
Příspěvek: 616
Založený: 10.12.05
|
VGR_Terp napsal:
Lekk se zminoval od nejakém ruosví ktery mel pod zidlí pridelany elektromagnet a melo se to trast pri zásahu do era.
Terpe to je přesně ono, viz. odkaz výše, co jsme s Lekkem viděli minulý rok v Budapešti u toho rusa...
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
|
|
|
|
Panek |
Přidané 27-07-2007 09:48
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Vybrace v oblasti stydkých partií spůsobují u mužů sterilitu, úbytek spermatu a snížení sexuální aktivity.
Do té židle nejdu, leda by jste do mne nestříleli.
|
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 27-07-2007 09:57
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Tak schválně u koho poprvé na teamspeaku uslyšíme podivné vzdychání. |
|
|
|
Lucka |
Přidané 27-07-2007 10:45
|
Uživatel
Příspěvek: 1014
Založený: 06.10.05
|
3BAP_Panek napsal:
Vybrace v oblasti stydkých partií spůsobují u mužů sterilitu, úbytek spermatu a snížení sexuální aktivity.
Ještě že nechodím s virtuálním pilotem.
Aby mi po večerch řval do mikrofonu "Bacha Chrouste, máš za prdelí Vlka", šlapal do pedálů, byl ozdobený kšiltovkou s tykadly a ještě ke všemu se natřásal na poskakující židli, to už by bylo silný kafe i na mě. |
|
|
|
alfik |
Přidané 27-07-2007 10:53
|
Diskutující
Příspěvek: 4852
Založený: 21.04.06
|
Technicky: Viděl jsem (asi) něco takového kdysi u známého. Měl přišroubovaný subwoofer s centimetrovým zdvihem zespodu na židli, a do něj pouštěl zvuk ze zvukovky přes dolní filtr, tak, aby propouštěl pouze zvuky pod cca 20 Hz. Tím vyloučil "přehnané" vibrace, a zůstaly v podstatě jen ty při startu motorů, při střelbě, před pádem do vývrtky, a HLAVNĚ při nešetrném přistání a při zásahu. Pustil mě na to na chvíli, zkusil jsem (tehdy) Janes WWII a Falcona 4, a můžu vám říct, že se s tím člověk opravdu rád naučí přistávat bez "tač tač tač and ještě jednou tač a pak teprve gou", a zásah raketou způsobí že člověk řve, vylejvá kafe a horečně shání tlačítko na opuštění letounu... Nebýt takový lenoch, asi bych si to už i sám pořídil. |
|
|
|
alfik |
Přidané 27-07-2007 10:54
|
Diskutující
Příspěvek: 4852
Založený: 21.04.06
|
Mch - ještě že nechodím s virtuální pilotkou - hádali bychom se o počál |
|
|
|
pete |
Přidané 27-07-2007 11:17
|
Rozkoukaný
|
Pánku,žádný strach,můžeš to umístit na opěradlo,pak ti to bude masírovat zádové svalstvo a ještě ušetříš za masážní křeslo.
Samozřejmě,že tam půjde nastavit intenzita vibrací.
Pro Lucku bych ale doporučoval pod sedák.Třeba by nás pak tak často nesestřelovala a jen by startovala a přistávala.Už slyším ty hlášky na TS:
"Viděli jste dnes Lucku? Sotva vzlétla,už jde zase na přistání! A to už po několikáté za sebou. Tak tomu vážně nerozumím."
PS: Doufám Lucko,že jsem tě tím neurazil.Pokud ano,napiš,smažu to.To víš,stejně jsme všichni blázni a sranda musí být,i kdyby na chleba nebylo.
Upravil/a pete dne 27-07-2007 11:28
|
|
|
|
Lucka |
Přidané 27-07-2007 11:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1014
Založený: 06.10.05
|
pete napsal:
Pánku,žádný strach,můžeš to umístit na opěradlo,pak ti to bude masírovat zádové svalstvo a ještě ušetříš za masážní křeslo.
Samozřejmě,že tam půjde nastavit intenzita vibrací.
Pro Lucku bych ale doporučoval pod sedák.Třeba by nás pak tak často nesestřelovala a jen by startovala a přistávala.Už slyším ty hlášky na TS:
"Viděli jste dnes Lucku? Sotva vzlétla,už jde zase na přistání! A to už po několikáté za sebou. Tak tomu vážně nerozumím."
PS: Doufám Lucko,že jsem tě tím neurazil.Pokud ano,napiš,smažu to.To víš,stejně jsme všichni blázni a sranda musí být,i kdyby na chleba nebylo.
Určitě ne pete. Právě špekuluju nad tím, co by se mnou ten "VIBROMAX" si tak udělal. Asi strašný věci!
Edit: Jak já bych startovala a přistávala! Jenomže pořád ještě nemám vyreklamovanou tu grafárnu. Už je to 25 dnů a pořád nic...
Upravil/a Lucka dne 27-07-2007 11:59
|
|
|