November 22 2024 13:49:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 1
SepiaX

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Miniaturní úvaha - tak jde čas ...
Jirka
Právě jsem si přečetl Fajlowovu poznámku v rychlovce. A tak mě napadlo, napsat sem něco, co pozoruju už delší dobu.

Před lety, když jsem začínal lítat, existoval jeden TS, dva české dedikáče a jeden, dva weby. Tam jsme se všichni scházeli, kecali, flejmovali a lítali. No a když jsme se pak potkali na nějakám srazu, tak jeden nevěděl, s kým se bavit dřív.

Dneska má skoro každá letka svůj TS, svůj web s diskusním fórem, svůj dedikáč a vůbec to žije svým vlastním uzavřeným životem. Když se potkáme v hospodě, třeba jak jsem to viděl loni ve vánočním WC, tak v jednom rohu sedí jedni , ve druhém druzí a ve třetím další. Vzájemně se vlastně ani neznáme, moc spolu nemluvíme a společných témat je jako šafránu.

Je pěkné pozorovat jak se to všechno rozvíjí, jak s příchodem internetu přicházejí nové možnosti na které jsme se před lety ani neodvažovali pomyslet, ale tak nějak už to není ono.

Šklebící se hmm, trocha sentimentu. Uvidíme co přinese čas. Třeba to tak má být. Třeba to tak chceme. Mrknutí

Hoper
na začátku "nás" ale nebylo "685"...

ale jinak máš tak nějak pravdu :(
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

clone9cz
presne, ja to vidim tak, ze Buh nekde udelal chybu

mame tu AH, WT, BP, HP, 312 , 1stCL, CzechWar DFS/WB a na 313 uz nezbylo, protoze ma tejden jenom 7 dniŠklebící se

http://www.wwii-illusion.net
Jirka
Hoper napsal:

ale jinak máš tak nějak pravdu Smutný

Hopere, kdyby nás bylo tolik, kolik píšeš, tak nám těch dedikáčů nestačí deset. Mrknutí Koukni se večer na HL. A koukni na české servery, kolik je tam lidí.

Lítám skoro každý den. Pokaždé když nastartuju HL, tak začínám jako první u českých dedikáčů. Povětšinou lidí pomálu. Vyjímka je samozřejmě klasika AH a teď i WOE 312tky. Díky bohu za ně. Úsměv

Podle mě , většina z těch skoro sedmi set tady zaregistrovaných jsou jen ti co tu prochází. O tolika virtuálních pilotech nemůže být ani řeči. Úsměv

311_Rampa
jo Jirko, to máš pravdu. Ale tohle je prostě podle mě přirozený vývoj. Nezastavíme ho a ani ho neovlivníme. Ono je to opravdu dáno tím, že když jste začínali (já u toho tehdy nebyl) tak že Vás nebylo 685 jak napsal Hoper. Časem přicházelo víc a víc lidí, kteří měšli potřebu si založit nějakou tu letku a s tím už souvisí, že si udělaj i vlastní fórum atd. atd....Ale myslím si, že pokud si někdo chce s někým pokecat, tak si čas dycky najde Mrknutí, leč nepřímo si tím naťuknul jednu věc. A to že sem už dlouho neslyšel o nějakém "celokomunitním" srazu. Podslední byl tuším v Novém Jíčíně a pak tuším ještě jeden zanedlouho potom. Ale od tý doby ticho po pěšině.... Smutný
Upravil/a 311_Rampa dne 31-03-2007 18:08

313_Blc
Já bych to neviděl tak černě. Pokud jde o náš server, tak jde primárně o tréningový server pro 313ku s tím, že je možný přístup i ostatním.

Hoper
Jirka napsal:
Hoper napsal:

Hopere, kdyby nás bylo tolik, kolik píšeš...

Jirko, schválně, proč těch mých 685 bylo v uvozovkách ?

ovarek.cz/hamster.gif

clone9cz
311_Rampa napsal:
....Ale myslím si, že pokud si někdo chce s někým pokecat, tak si čas dycky najde Mrknutí, leč nepřímo si tím naťuknul jednu věc. A to že sem už dlouho neslyšel o nějakém "celokomunitním" srazu. Podslední byl tuším v Novém Jíčíně a pak tuším ještě jeden zanedlouho potom. Ale od tý doby ticho po pěšině.... Smutný

IMHO trpis nakou slepotou

Brnenske skopek

Strahovská vožíračka

Wings Club ctvrtek 1.3.2007 17:00 rezervace

http://www.wwii-illusion.net
CR_PETRAS
Clone...zapoměl jsi na CR !!! Naštvaný

Ale my nemáme ani server ani web , takže se vlastně nepočítáme Šklebící se

Jo a v hospodě se bavíme s každym.I s Lionama Mrknutí

http://avionika.webpark.cz
313_123
mlčím

313_OTU_Kopman
No nevim, kdyz bych to vzal postupne
- letky si zakladaji vlastni fora - no ano, ale proc? Protoze chteji mit vlastni soukromi, moznosti ovlivnovat do detailu co jejich forum bude ci nebude umet, stanovit si pravidla (co se toleruje atd). V tom bych problem nevidel, stejne v realu spousta lidi chodi na nekolik for, alespon mame co delat kdyz neni do ceho pichnout ne ;-)

- vlastni servery - no nevztahovacne budu predpokladat, ze tato diskuse vznikla proste nahodne (a ne zrovna proto ze novy server je 313 Šklebící se ). I to bych videl jako logicky vyvoj, v situaci (a diky za ni) kdy se da server nastavovat -> lze mit spoustu variant toho jak bude vypadat je zase logicke ze se mohou vyhranit nazory a proste nekdo chce neco jineho (at jde o pitome ikonky, ci vlastni mapy atd) no tak si zalozi vlastni. Spise nez zapory bych hledal klady - s vetsim poctem serveru je vice lidi, kteri tomu (konifgurace, funkcnost atd) rozumi takze se daji postupne delat lepsi a lepsi veci (WOE) a navic roste zastupitelnost.

- hospody - no nevim, stejne na akci kde je cca 60+ lidi se vzdycky bavis s nejakou skupinku a pak zase s jinou... I kdyby se litalo jen na jednom serveru tak v tom mnozstvi se to proste rozdeli.

Toz jsem se vypovidal a muzete kritizovat ;-)

Rigor Mortis
Jirka napsal:
Hoper napsal:

Hopere, kdyby nás bylo tolik, kolik píšeš, tak nám těch dedikáčů nestačí deset. Mrknutí Koukni se večer na HL. A koukni na české servery, kolik je tam lidí.

Lítám skoro každý den. Pokaždé když nastartuju HL, tak začínám jako první u českých dedikáčů. Povětšinou lidí pomálu. Vyjímka je samozřejmě klasika AH a teď i WOE 312tky. Díky bohu za ně. Úsměv

Podle mě , většina z těch skoro sedmi set tady zaregistrovaných jsou jen ti co tu prochází. O tolika virtuálních pilotech nemůže být ani řeči. Úsměv

Jen malé upřesnění: Dost lidí, včetně mě, používá "The All-Seeing Eye" nebo se připojuje přímo ze šturma. Ty na HL neuvidíš. Ale samozřejmě to pro tento příspěvek nehraje moc roli.

Jirka
313_123 napsal:
mlčím

málo Šklebící seŠklebící seŠklebící se

313_OTU_Kopman
BP_Kojak napsal:
Jen malé upřesnění: Dost lidí, včetně mě, používá "The All-Seeing Eye" nebo se připojuje přímo ze šturma. Ty na HL neuvidíš. Ale samozřejmě to pro tento příspěvek nehraje moc roli.

Ale vidim ;-) TO je to proc kdyz je na HL jeste 15 slotu volnych tak mne serevr presto vykopne bo plno CoolVyděšený

313_123
ještě pořád mlčím ale sleduji ostřížím zrakem Šklebící se

Hoper

IMHO tohle jsou poměrně jiné akce než ty např na Moravě...

ovarek.cz/hamster.gif

Maxxis
přestante brecet jako maly holky

ivanivanovic
Vsetko je to o komunikacii a povedzme si na rovinu ta medzi letkami viazne. Prikladom moze byt LiW osobne si myslim, ze to bolo velmi nadejne. Hold ale pri diskusiach bez konca a bez kompromisov sa lietat neda.

Nie som na virtualnom nebi velmi dlho, ale za ten kratky cas co to sledujem sa uz tolko letiek rozpadlo a novych vzniklo.

A s tym idu ruka v ruke aj nezhody, ktore k tomu viedli a tie pretrvavaju.

rudidlo
Hoper napsal:

IMHO tohle jsou poměrně jiné akce než ty např na Moravě...
Hopere, vrať školné a pak se mrkni, kde je Brno Úsměv

http://silicon-remarks.blogspot.com
GC3_Chroust
ivanivanovic napsal:
Vsetko je to o komunikacii a povedzme si na rovinu ta medzi letkami viazne. Prikladom moze byt LiW osobne si myslim, ze to bolo velmi nadejne. Hold ale pri diskusiach bez konca a bez kompromisov sa lietat neda.

Nie som na virtualnom nebi velmi dlho, ale za ten kratky cas co to sledujem sa uz tolko letiek rozpadlo a novych vzniklo.

A s tym idu ruka v ruke aj nezhody, ktore k tomu viedli a tie pretrvavaju.

Jmenuj aspon jednu ktera se rozpadla??? Taky nelitam nak dlouho, ale popravde nevim o zadne ktera by se za tu dobu rozpadla, vsechny podle me funguji dal VyděšenýVyděšený

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,015,948 návštěv