DVD Normandie Niemen za 76 Kč
|
310_cibule |
Přidané 13-03-2007 09:57
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
[img]http://web.iol.cz/cibule/titul.jpg[/img] is not a valid Image.
Tak jsem včera v trafice narazil na tuhle věc. Časopis s pár příběhy (spíš taková slohová cvičení vycházejícíc jakžtakž z reálií, několik zajímavých dokumentů a fotografií, seznamy nejlepších stíhačů ve WWII, ale hlavně.... DVD s černobílým francouzsko-ruským filmem Normandie- Niemen. To celé za 76 Kč. No, nekupte to.
Upravil/a 310_cibule dne 13-03-2007 09:58
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Pavel |
Přidané 13-03-2007 11:15
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 298
Založený: 16.01.06
|
ve K T E R Ý trafice, prosím ?
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
|
|
|
|
mha |
Přidané 13-03-2007 11:18
|
Uživatel
Příspěvek: 608
Založený: 10.12.05
|
Cibule stojí to za to koupit? Dá se na ten filmek koukat? Neviděl to někdo? Také jsem na to koukal ve své trafice...
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
|
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 13-03-2007 11:33
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
Včera jsem to ohlížel v trafice, ale po shlédnutí obalu DVD a přčtení si palcových titulků na úvodní straně (viz Cibulův obrázek) jsem to zase odložil zpátky. Je to nadmíru podezřelé. Na obalu DVD je v roli Jaku Norm-Niem... Jak-11 To už dám raději 500+ kč za nějaký pěkný dokument |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-03-2007 11:34
|
Fusioner
|
Ještě jsem ten film neviděl. Na obálce DVD vydávaj Jak 11 či tak něco za Jak 3. Ale s tím se dá myslím žít. Jinak jsem to koupil v podchodu na I.P.Pavlova. Ne v trafice, ale u stánkaře.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Permon |
Přidané 13-03-2007 12:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1124
Založený: 04.05.06
|
No nechci vám do toho kecat ale já ten film viděl,bylo to sice hodně dávno ještě minulé století ale na tu dobu to byl dobrý film.Cibule kdybys miho koupil tak jak budu v Praze tak bych si ho vzal,stojí zato.
Jsem starý,blbý ale snaživý.
|
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 13-03-2007 12:51
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
pokud se nepletu tak ten film je nekdy ze 60. let, ale snad diky francouzsky koprodukci by to nemusela bejt uplna propagandisticka tlacenka. mozna to snad vychazelo i z ty knizky - tim si ale nejsem prilis jistej.
ale i kdyby to byla ptakovina tak 76,- Kč neni nic tak hroznýho co by cloveka melo nastvat takze se take podivam po trafikach |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-03-2007 13:09
|
Fusioner
|
311_Permon napsal:
No nechci vám do toho kecat ale já ten film viděl,bylo to sice hodně dávno ještě minulé století ale na tu dobu to byl dobrý film.Cibule kdybys miho koupil tak jak budu v Praze tak bych si ho vzal,stojí zato.
Provedu.
|
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 13-03-2007 16:14
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
a zdalipak to má české titulky ? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-03-2007 16:18
|
Fusioner
|
Má, aspoň to tvrdí na obalu DVD.
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 14-03-2007 13:32
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
nedávno zkouknuto - namluveno rusko francouzsky (není případ této verze, já měl nějakou z TV nebo ruského DVD)
až na ty Jaky myslím celkem slušný film (na to, v jaké době vznikal...), za tu cenu se jistě oplatí ho mít (pro příznivce východní fronty)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Holt |
Přidané 14-03-2007 14:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 153
Založený: 29.05.06
|
Tak taktéž zkouknuto.. Když mluví frantík je tam simultární ruskej překlad(kdyby aspoň chlapa mluvil chlap) a do to ho české titulky.. Ale dá se zvyknout... Jaky jsou Holt jaký jsou (to se mi povedlo), ale s tím už stejně nikdo nic nenadělá.. Kdo viděl vícero válečných filmů natočených v době "pravěku" tak už si myslím na tyhle maličkosti zvyknul... Dojem z filmu je vcelku dobrej, určitě stojí minimálně za zkouknutí... Ale doporučuju si přečíst knížku od Yvese Courriera, Stíhací skupina Normandie - Niemen.. to je teprve pastva pro oči
Upravil/a Holt dne 14-03-2007 14:30
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 14-03-2007 23:00
|
Moderátor
|
310_cibule napsal:
Ještě jsem ten film neviděl. Na obálce DVD vydávaj Jak 11 či tak něco za Jak 3. Ale s tím se dá myslím žít. Jinak jsem to koupil v podchodu na I.P.Pavlova. Ne v trafice, ale u stánkaře.
ad obsah časopisu - tak už víš, na kerou tu horu japíci vystupovali, když laškovali u PH?
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 15-03-2007 09:21
|
Fusioner
|
Vím. Já to vědel vždycky, akorát jsem si na to nikdy nemohl vzpomenout
Jinak jsem si pustil včera první hodinku z celkem 1:53 hod trvajícího filmu Normandie-Niemen. Je to jen můj čistě subjektivní názor, ale ten film za 76 korun nestojí. Je to IMHO děsná slátanina.
Z těch 60 minut mne zaujaly asi dvě; když se v úvodu ukáže francouzská verze Siebel Si 204. Jinak nic, tedy pokud někoho nějak nevzrušuje, jak se družej Francouzi s Rusama při harmonice a vodce.
No, ještě zkusím těch zbylých 53 minut. Třeba se to dramaticky zlepší.
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-03-2007 11:55
|
Moderátor
|
nestraš
a neviděls závěr :P
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 15-03-2007 12:41
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Na IMDb ma film prumerne hodnoceni 6.8, to neni tak zle
http://www.imdb.c...tt0141666/
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Jirka |
Přidané 15-03-2007 12:45
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
Když už jsme u toho. Koukal jsem, že stejné vydavatelství, které vydalo tenhle film, nabízí na svých internetových stránkách i čtyři tankisty a psa. Nemáte to někdo ? Je to ten stejný dabing jako má televize Prima co to teď o nedělích promítá ? |
|
|
|
1stCL_Jamamoto |
Přidané 15-03-2007 22:31
|
Uživatel
Příspěvek: 943
|
Jirka napsal:
Když už jsme u toho. Koukal jsem, že stejné vydavatelství, které vydalo tenhle film, nabízí na svých internetových stránkách i čtyři tankisty a psa. Nemáte to někdo ? Je to ten stejný dabing jako má televize Prima co to teď o nedělích promítá ?
Jo, je to to samé vydavatelství, od kterého jedou tankisti na Primě.
Někde tady na SVK je snad na tu Řitku i link. Nicméně viděl jsem od nich Trestné prapory, seriál novej, není špatnej, i když klasicky rusky zdlouhavej, nicméně dabing tragickej..... |
|
|
|
Hoper |
Přidané 16-03-2007 09:07
|
Moderátor
|
naštěstí začali dělat k posledním vydávaným titulům i titulky a zachovávat původní znění...
jinak přelouskal jsem teď ten "jejich" Filmag - názor na něj mám asi jako Cibule na film ... :))
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 16-03-2007 09:39
|
Fusioner
|
Tak jsem tu Normandii-Niemen včera dokoukal. Nezlepšilo se to.
Kdybych si měl příště vybrat, zda-li si za ty prachy koupím dvojitýho jamesona nebo tuhle agitku, kde ani nejsou pořádně vidět žádná letadla kromě Jaků-11, byla by to poměrně jednoduchá volba. A není to jen tím, že jsem alkoholik...
Nicméně při včerejším koukání mne napadla otázka: ví někdo, jak dopadli mechanici a další ruský personál od Normandie? Skončili o válce v gulazích, nebo jim tohle přisluhování Západu prošlo?
(Solženicyn popisuje v knize Jeden den Ivana Denisoviče příhodu, jak ruský námořní kapitán dostal od britského kolegy, se kterým se setkal v době Velikoj otěčestvenoj vajny v Murmansku, po válce dopis nebo snad malý dárek. No, a po zásluze mu to vyneslo osm let na Sibiři, hajzlovi)
|
|
|