October 20 2025 19:52:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Zvuky motorů
Eclipce
Je to jenom můj subjektivní dojem a nebo zní téměř všechny motory v ILovi stejně? Nějak se toho dojmu nemůžu zbavit a nikde jsem na to nenašel ani diskuzi. Taky je možné, že je chyba u mě.

57MH_Zvire
Jo zní.

airspace.cz
Safrik
Ne opravdu, jsou asi 3 nebo 4 druhy zvuku motorů, které se ve šturmovy opakují, jen s drobnejma detailama co se týká rozsahu zvuku ...

57MH_Zvire
I když v 1946 mi přijde, že jsou všechny zvuky předělaný. Takový..... lepší. I když pořád stejný. Úsměv

airspace.cz
Lucka
Nezaměnitelný zvuk motoru má Spitfire, Befko, Lavočka, Jak a některá další letadla. Imho je důležité rozeznat, co to vrčí za mnou, nade mnou, pode mnou a vedle mě - jestli jde o vlastní letadlo nebo nepřátelské a to se dá rozeznat bez problémů. Např. Befko se Spitem si určitě nespleteš Mrknutí

Lucka
No a jinak mně jako nejhezčí zvuk motoru v ILovi připadá motor Lavočky. Když na stojánce nastartuji a nechám ho běžet na malých otáčkách, to není motor, to je šepot květin Šklebící se

Když už jsme u těch zvuků: Taky při stání na stojánce a vypnutém motoru slyšíte tikot palubních hodin? Mě to kdysi dost překvapilo, že i takové detaily ve Šturmovi vůbec jsou.

Eclipce
Právě befko mi přijde hodně zmrvené. O spitovi ani nemluvě. Snad se na tom ještě něco změní.

57MH_Zvire
No když si vezmu, kolik to má válců, že laufy jdou bez tumiče přímo ven jenom ohnutou rourou....... tak má motor v ILovi trochu divnej zvuk.

airspace.cz
doktorkop
Já myslím,že nejhorší jsou zvuky proudových motorů.Teda vlastně jen ten jeden,který je použitý pro všechny.
To jejich pištění je fakt legrační.Úsměv
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?

1stCL_Bumik
Befko a Spit by meli znit neco jako Merc SL55 popripade SLR.....v Ilovi tam chybi ten hvizd kompresoru, kterej je podle me naprosto uzasnej na pozadi hlubokeho brblani velkobjemoveho radoveho motoru.

WT_Horrido
Moderni piskani 262: http://video.goog...0100890480
Originalni DB ve 109 http://video.goog...-109&hl=en
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Safrik
Jojo a co teprve Tempest to je zvuk panečku, myslím originál a ne tu zmršeninu co je v ilovi, nebo skutečné Befko vrůůůům, vrůůům, hééén, hééén ...

Rufu
[quote]WT_Horrido napsal:
Moderni piskani 262: http://video.goog...0100890480
Originalni DB ve 109 http://video.goog...-109&hl=en[/quote

Jestli myslíš moderní jako že tam maj neorig proudový motory tak to je v pořádku.Mrknutí

57MH_Zvire
Jo jo. To je aspoň lokomotiva. Je tam slyšet každej válec. Nádhera.

Co se týče Vlaštovky, tak ta opravdu tak divně pískala kromě toho, kdy se startovala. To byl slyšet zvuk nízkootáčkového spalovacího jednoválce do sekačky, který roztáčel turbínu. Vlastně něco podobného jako v IL2.

airspace.cz
WARP
Měl bych taky dotaz ohledně motorů, přečetl jsem knihu Mýtus o blitzkriegu a autor se v ní letmo zmiňuje, že malá británie na začátku války neměla žádné prostředky pro "akustickou" lokaci blížícího se svazu bombardérů... wtf??? ví o tom někdo něco z hlediska funkce?
Upravil/a WARP dne 19-01-2007 21:07

1stCL_Bumik
Asi nejakej poradnej smerovej mikrofon......Úsměv

Mungo
Vygooglis som akurat nejaku fotku Nemcov na tejto stranke. Ale videl som c.b. fotky na podobne zariadenia niekde od Moskvy snad v r 1941 a pod. - sada akoby mestskych "tlampacov" (reprakov obecneho rozhlasu), ktore sa zbiehali k obsluhe.
http://home.no.net/angrc9/bilde3/

WT_Flan
1stCL_Bumik napsal:
Befko a Spit by meli znit neco jako Merc SL55 popripade SLR.....v Ilovi tam chybi ten hvizd kompresoru, kterej je podle me naprosto uzasnej na pozadi hlubokeho brblani velkobjemoveho radoveho motoru.

Presne ! Ten hvizd kompresoru, to uplne slintam, kdyz to slysim a v Ilu to chybi..

WT_Flan
[quote]Lucka napsal:
No a jinak mně jako nejhezčí zvuk motoru v ILovi připadá motor Lavočky. Když na stojánce nastartuji a nechám ho běžet na malých otáčkách, to není motor, to je šepot květin Šklebící se

...skoda, ze ho obcas kazi svist nemecke kosy. Šklebící se

CR_PETRAS
Já myslím,že zvuk prodového motoru snímanej videokamerou a napranej na net je o ničem !!! Smutný

http://avionika.webpark.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,318,547 návštěv