Prosím o rady pro začátečníka - IL-2
|
Nicolas77 |
Přidané 12-01-2007 14:21
|

Nováček

Příspěvek: 32
Založený: 10.01.07
|
Čau, piloti
Nedávno jsem začal lítat s IL-2 (resp. znovu začal, hrál jsem kdysi hned první verzi) a chtěl bych vás tímto poprosit o nějaké rady do začátku na on-line lítání. Např. co používáte za HW (teď nemyslím PC, ale spíš ovladače), zda používáte něco jako TrackIR, freelook atd. A pak taky trochu teorie z lítání on-line (základní strategie atd.)
K lítání používám Joy od Logitechu Force 3D (jestli je tu jeste nekdo kdo má stejnej poprosil bych o radu jak jej správně nastavit, zda používá FF, logitech profiler atp.). Jinak lítám na PC AMD 4600+ AM2 2GB DDR2, ATI 1900 PRO 256MB.
Děkuji za jakékoliv rady a náměty. Ptám se abych až se mi podaří na váš server připojit, nebyl za úplnou lamu. Offline jsem sice dohrál asi 3 kampaně za Němce, ale on-line je něco úplně jinýho.... |
|
|
|
Lucka |
Přidané 12-01-2007 14:29
|

Uživatel

Příspěvek: 1014
Založený: 06.10.05
|
Nicolas77 napsal:
Ptám se abych až se mi podaří na váš server připojit, nebyl za úplnou lamu. Offline jsem sice dohrál asi 3 kampaně za Němce, ale on-line je něco úplně jinýho....
Online je opravdu trochu něco jiného, ale offline je dobrá průprava do začátku.
Btw: Další blue pilot na scéně? Létej raději za RED, modrých je už i tak dost  |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 12-01-2007 14:38
|

Nováček

Příspěvek: 32
Založený: 10.01.07
|
No nic proti red, pokud to sou Angláni, popřípadě francouzská letka (LO°D ). S tím sem začínal... |
|
|
|
1stCL_Pospa |
Přidané 12-01-2007 14:44
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
Lucka napsal:
Nicolas77 napsal:
Ptám se abych až se mi podaří na váš server připojit, nebyl za úplnou lamu. Offline jsem sice dohrál asi 3 kampaně za Němce, ale on-line je něco úplně jinýho....
Online je opravdu trochu něco jiného, ale offline je dobrá průprava do začátku.
Btw: Další blue pilot na scéně? Létej raději za RED, modrých je už i tak dost 
Ticho ! Jen ho nech na správné straně. Začni lítat blue a za red ti to pak pujde na těch ufech samo  |
|
|
|
1stCL_Bumik |
Přidané 12-01-2007 15:26
|

Uživatel

Příspěvek: 759
Založený: 14.02.06
|
Mno hned ze zacatku bych upravil rozmery podpisu. Takovejhle livanec tu mit kazdej, tak je server v hajzlu jak Slovensko.
Upravil/a 1stCL_Bumik dne 12-01-2007 15:27
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 12-01-2007 15:50
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11133
Založený: 26.01.13
|
Nicolas77 napsal:
Čau, piloti
čau pilote . Jak píše Bumík - zpacifikuj prosím ten svůj baner v podpisu, moc to kouskuje a rozděluje fórum. Pokud hcceš nějaký obrázek, tak nějaký opravdu maličkatý, nebo žádný.
Nedávno jsem začal lítat s IL-2 (resp. znovu začal, hrál jsem kdysi hned první verzi) a chtěl bych vás tímto poprosit o nějaké rady do začátku na on-line lítání.
Jo, od toho jsme tady .
Např. co používáte za HW (teď nemyslím PC, ale spíš ovladače), zda používáte něco jako TrackIR, freelook atd.
Jak kdo, část pilotů používá to a část zas tohle, někdo se rozhlíží i pomocí myši, nebo numerické klávesnice. TrackIR je asi nejmodernější, nejlepší a nejdražší řešení. Já trackIR nemám .
A pak taky trochu teorie z lítání on-line (základní strategie atd.)
Hehe . Základní strategie je sestřelit a nebýt sestřelen. Horší je samotná taktika, jak toho dosáhnout. Na tomhle fóru se dá najít řada informací, doporučuju i tenhle odkaz. Původně psáno pro jiný simulátor, ale funguje to samozřejmě i v sérii FB: http://sweb.cz/bo...aktika.htm
K lítání používám Joy od Logitechu Force 3D (jestli je tu jeste nekdo kdo má stejnej poprosil bych o radu jak jej správně nastavit, zda používá FF, logitech profiler atp.). Jinak lítám na PC AMD 4600+ AM2 2GB DDR2, ATI 1900 PRO 256MB.
HW máš dobrej, joystick jsi bohužel zvolil snad nejproblémovější, jaký jsi mohl, vřele doporučuji co nejrychleji vyměnit za cokoliv jiného. Ideálně nějaký ekvivalnetní Saitek Cyborg.
Děkuji za jakékoliv rady a náměty. Ptám se abych až se mi podaří na váš server připojit, nebyl za úplnou lamu. Offline jsem sice dohrál asi 3 kampaně za Němce, ale on-line je něco úplně jinýho....
Online je to dost jiné, ale každý jsme někdy začínali, takže ti ostatní začátek jistě nebudou moc ztěžovat (tedy samozřejmě krom červených Spitfiristů a jim podobné sebranky). Pokud to ale s tím online létáním myslíš opravdu vážně, tak doporučuji jít co nejdříve do nějaké letky, pak jde všechno mnohem snáz..viz. zde:
https://vwings.net...p?cat_id=1
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Pospa |
Přidané 12-01-2007 15:58
|

Uživatel

Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
To je tak krásně napsané [img]http://sirmi.ic.cz/smajl/72.gif[/img] is not a valid Image. hned bych se k vám přidal  |
|
|
|
1stCL_Bumik |
Přidané 12-01-2007 16:28
|

Uživatel

|
Jen blbni  |
|
|
|
MK_Paja |
Přidané 12-01-2007 16:30
|

Uživatel

Příspěvek: 941
Založený: 29.09.05
|
..., až se "k nám" připojíš, minimálně rok budeš za největší lamu, tak to neřeš. 
A na letku je času dost, líp se chcípá beze jména  |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 12-01-2007 17:53
|

Diskutující

Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
1stCL_Fucida napsal:
Nicolas77 napsal:
[quote]K lítání používám Joy od Logitechu Force 3D (jestli je tu jeste nekdo kdo má stejnej poprosil bych o radu jak jej správně nastavit, zda používá FF, logitech profiler atp.). Jinak lítám na PC AMD 4600+ AM2 2GB DDR2, ATI 1900 PRO 256MB.
HW máš dobrej, joystick jsi bohužel zvolil snad nejproblémovější, jaký jsi mohl, vřele doporučuji co nejrychleji vyměnit za cokoliv jiného. Ideálně nějaký ekvivalnetní Saitek Cyborg.
tohle je bohuzel pravda. Logitecha 3D melo hodne lidi a vetsine lidi zacal po ruzne dlouhe dobe (radove nekolik mesicu) blbnout takze prechod na cokoliv jineho taky doporucuju. napr. ja ho vymenil za Saitek Cyborg Evo a 100% spokojenost.
jinak v letce se sice lita uplne jinak nez solo (kdyz nic jinyho aspon mas behem letu s kym kecat a mas nekoho kdo ti muze ustrelit smejda na sesty ) ale nema cenu se nekam bezhlave hnat. chvilku si poletuj a umirej sam, pripichuj se na TS danyho servru, pozoruj a ono to nejak dopadne.
jinak vitej  |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 12-01-2007 18:43
|

Diskutující

Příspěvek: 2447
|
Já mám tyto Logitechy 2, jeden starej dva roky, to je kus na vyhození a druhej s datem výroby 2000. oužívám ten starej, z toho novýho jsem si vymontoval jen lepší HAT. Nyní bych už raději kupoval saiteka. Samozřejmě s FF.
Co se týče nastavení Logitechu a FF, tak mi napiš na email, můžu Ti poslat svoje nastavení. |
|
|
|
Bretis |
Přidané 12-01-2007 19:48
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 298
Založený: 10.03.06
|
No a nebo to nejlepsi reseni!
Pojd litat do skoly, vsechno se naucis a pak se v klidu rozhodnes do ktere letky vstoupis.
Jestli chces vedet vic, tak klikni ZDE
Procti si to a nebo nektereho z nas primo kontaktuj na ICQ, ostatni je na Tobe samem |
|
|
|
WARP |
Přidané 12-01-2007 20:23
|

Nováček

Příspěvek: 69
Založený: 10.10.05
|
Měl bych tu radu pro začátek: Měl by jsi pečlivě zvážit svoji pozici, zaujmout zároveň co nejpružnější postoj, přitom držet oko okolo, krýt si ústupovou cestu, hlídat si týl.  |
|
|
|
1stCL_Jamamoto |
Přidané 12-01-2007 20:31
|

Uživatel

Příspěvek: 943
|
No snad bych doplnil ještě jednu věc, co budeš potřebovat...trpělivost a vytrvalost....eso z tebe nebude za měsíc, ani za dva....(moc bych ti přál, abys byl jeden z těch vyvolených a já se mýlil....)Tohle je prostě běh na delší trať. Ale věř, že stojí za to vydržet. Poznáš spoustu novejch lidí a za nějaký čas se trápení změní v radost. Jinak ať půjdeš do letky, nebo ne, snaž se s někým spolupracovat, pro samotného pilota to je hodně těžké...v komunitě je dost zkušenejch a ochotnejch lidí, když jim řekneš, určitě tě neodmítnou. Tak ať se daří! Salut! |
|
|
|
Osprey |
Přidané 12-01-2007 23:42
|

Nováček

Příspěvek: 1
Založený: 12.01.07
|
Pokud to s litanim myslis vazne, rovnou si porid ovladani pro obe ruce, stejne u toho skoncis a pak si budes tezko prevykat. Treba tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30711
A precti si soukromou zpravu, dalsi info mas tam. Kazdopadne preju letu zdar  |
|
|
|
1stCL_Bumik |
Přidané 13-01-2007 00:51
|

Uživatel

|
X52 plynovka GUT zbytek SCHEIßE! |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 13-01-2007 03:05
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
pani, srdicko jen zajasa, konecne je tu poradnej chlap, kterej se umi zeptat a nepise tu: "co mam delat, kdyz me vsichni sestreluji"
at modrej nebo cervenej, tak muzu doporucit: "s tim bef ..." to raci vynecham
proste si vyber typ letadla, pripadne dva, a s nim se nauc litat. vyzkousej co dokaze na minimalce, jak rychle reaguje pri ruznejch rychlostech a vejskach, to vsechno ti napovi jak se vubec k nepriteli priblizit, abys ho mohl dostat alespon do zamerovace
... predne si musis uvedomit, ze se v on-line memuzes s erem prat, to staci tak na AI, tady ho musis zvladnout jak v zatacce, tak pri strelbe, ale predevsim v taktice
vsechny tydle veci z tebe muzou udelat jednoho z nejlepsich pilotu vubec (klidne do roka), jen je potreba tomu venovat nekolik tydnu hned na zacatku, aby si pak mohl stavet na pevnem zakladu
PS: kdyztak sem nekdo nalinkujte ten opitzuv clanek o typech a vyvoji on-line pilotu, tak bude snad jasbo
|
|
|
|
1stCL_Wedge |
Přidané 13-01-2007 12:55
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 324
Založený: 21.10.05
|
1stCL_Bumik napsal:
X52  plynovka GUT zbytek SCHEIßE!
Já bych hned X52 nezatracoval....prostě každýmu sedne jinej typ joye, toť vši!
Upravil/a 1stCL_Wedge dne 13-01-2007 12:56
|
|
|
|
1stCL_VLK |
Přidané 13-01-2007 13:45
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 142
Založený: 11.02.06
|