November 21 2024 16:25:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Lerche - jak na to?
57MH_Zvire
On to tu už asi někdo někde psal, ale nainstaloval jsem to až teď.

Jak to proboha dostat dolů, aniž bych to rozbil?
Jak se používají ty rakety? Ještě jsem nic netrefil. Smutný

airspace.cz
HP_Clo-Clo
57MH_Zvire napsal:
On to tu už asi někdo někde psal, ale nainstaloval jsem to až teď.

Jak to proboha dostat dolů, aniž bych to rozbil?
Jak se používají ty rakety? Ještě jsem nic netrefil. Smutný

Doporučuji udělat si misi kde musí přistát, pak to spustit, zapnout autopilota a dělat záznam. Pak koukat co dělá když přistává. (mj. vytahuje brzdící střemhlavé klapky)

A rakety - klávesy k nastavení bombardovacího zaměřovače ..... ale stejně prd trefíš .... Šklebící seŠklebící se

http://www.hanackaperot.ic.cz
Rufu
Já to včera taky zčal zkoušt astart i přistání je třeba dělat s s airbrake vysunutýma.A přistání zhruba na 30% plynu.S raketama taky nevím podařilo se mi s nima zatáčet a tak ,ale přes bombovej zaměřovač mi to nějak nefachá -nejde mi nahodit-mám to na stejnejch klávesách jako ten startovací pohled?

Hanss
ty rachejtle ovládáš normálně z kabiny, žádnej spešl pohled na to není. Z bombsightu si berou jenom klávesy levá/pravá a nahoru/dolu.

Přistání jak píše Clo-Clo, já nízko nad zemí vytáhnu brzdy, éro do svíčky a stáhnu plyn. až to začne klesat tak tak 30-40%, přes klávesu zaměřovače si přepneš pohled a voila - tu máš vário Úsměv

BTW schválně zkuste přistát na hladinu vodní... Cool

Rigor Mortis
Po koupení TracIru se mi uvolnil klobouček na Joyi, tak jsem si ty X4 namapoval, po vzoru laseru ze Su25, tam. Úspěch v zásazích tak 90%.Mrknutí

Munny
BP_Kojak napsal:
Po koupení TracIru se mi uvolnil klobouček na Joyi, tak jsem si ty X4 namapoval, po vzoru laseru ze Su25, tam. Úspěch v zásazích tak 90%.Mrknutí

Zkus to udělat obráceně, Rozhlížet se kloboučkem a navádět raketu trackIremCool

Rigor Mortis
Dobrý nápad, v podstatě takový pseudo přilbový zaměřovač. Šklebící seMrknutí

Pavel
Pokud vám v boji trefí jeden motor a přestanou jít stejně, skoro nejde přistát normálně. Ale jde s tím udělat klasický nouzák do pole.... letět co nejpomalejc, a pak s tím lehce plácnout do trávy... a letadlo je celý a pilot taky Úsměv)
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

Rigor Mortis
Tak už se mi daří s tím docela bez problémů odstartovat z plující CV, sestřelit tři Liberátory a znova na plující CV přistát. Je to můj milášek, nemůžu si pomoct. Mrknutí Tracky (Lerche je TRK pro 4.071) na FTP ve složce Kojak.
Upravil/a Rigor Mortis dne 05-01-2007 16:18

Hanss
včera mi jeden liberátor vydržel 5 zásahů X-4 (nějaký čmoudíky a pár kormidel fuč), až šestá ho poslala do kopru (a to mu chyběl jenom kousíček konce křídla, nic devastujícího) Cool

Přitom ostatní éra se vjetšinou rozletí na mraky Vyděšený

Rigor Mortis
To je docela divný. Všechny bombardéry tedy i Lib se po přímém zásahu, nebo po výbuchu rakety pár metrů nad ním promění na světlo, teplo a haldu rotujícího a hořícího smetí. Příjde mi, že X4 má cosi jako směrovou nálož (jestli to tedy už v té době měli) orientovanou směrem dolů. V podstatě i v návodu se píše, že by měla prolétávat nad bombrem. Já rakety odpaluji docela na blízko (těsně než začnou střílet Ottové). Mělo by se držet světýlko těsně nad siluetou bombru. Pokud se mi to nepovede a raketa vybouchne ve stejné vzdálenosti ale pod cílem, tak je účinek mnohem menší. Je to vidět u posledního Libu na tracku Lerche2 v mém adresáři na FTP. Proto ta úvaha o kumulativním účinku. V nejhorším mu ještě domluvím pomocí kanónů. Mimochodem nevíte někdo, co to mělo za hlavňovou výzbroj?
Upravil/a Rigor Mortis dne 08-01-2007 13:26

312_Lazy
rekl bych ze hlavnovou vyzbroj to nemelo zadnou, kdyz to nikdy nelitalo Mrknutí

ve hre to ma tusim 2x Mk 108

Pavel
BP_Kojak napsal:Mimochodem nevíte někdo, co to mělo za hlavňovou výzbroj?

2x MK-108 30mm
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

3BAP_Rohlos
Jojo, je to pěkně vostrá svině...

Mungo
Kumulativny ucinok je u PL zbrani dost naprd. Je totiz vhodny proti pancieru. Ale mohlo to mat naloz skonstruovanu tak, ze to vychrlilo crepiny smerom pod seba, nieco ako Claymore mina (mimochodom, jej dizajn je naozaj nemecky z WWII).

Lerche ma na 2xMk108. Bez rakiet mas 80 nabojov na hlaven, s raketami len 20 nabojov.

rudidlo
Mungo napsal:
Lerche ma na 2xMk108. Bez rakiet mas 80 nabojov na hlaven, s raketami len 20 nabojov.

Funguje to tak i u ostatních letadel? 4ím více nesené výzbroje, tím méně nábojů v kanonech?

http://silicon-remarks.blogspot.com
3BAP_Rohlos
Zkoušel jsem pálit X4 tak, by se mihly kolem B-24 v různých vzdálenostech a v různých polohách od letadla. Výsledek byl takovej, že pokud byly ve stejný sférický vzdálenosti od letounu tak bouchly ať pod ním, tak i nad ním. Škody byly totožné. A bouchají i na velké vzdálenosti, tam už jsou ale účinky vybuchu mizivé a to opět zezdola i zezhora.

Co se týče B24 tak jsou spíše náchylné na poškozeni křídel, než trupu. Ten je odolnej jak sviňa. Pouze to odstraní pár nablejskanejch americkejch textur na hřbetě letadla. Kdežto konce křídel to ustřelí a pápá lálá Liberátorku.

Pokud ju našijete napřímo tak se rozleti (přesněji řečeno) na 12 456 nýtů, 2400 kg plechů a nějaký ty drobný.Šklebící se

Rigor Mortis
Mungo napsal:
Kumulativny ucinok je u PL zbrani dost naprd. Je totiz vhodny proti pancieru. Ale mohlo to mat naloz skonstruovanu tak, ze to vychrlilo crepiny smerom pod seba, nieco ako Claymore mina (mimochodom, jej dizajn je naozaj nemecky z WWII).

Jo díky za opravu, blbě jsem to napsal. Kumulativní nálož je blbost, chtěl jsem napsat se směrovým účinkem.

Rigor Mortis
Fakt divné Rohlosi, znovu jsem to testoval a opravdu tak v 85% při výbuchu rakety nad letadlem se bombr rozpadl a při výbuchu pod ním následovalo spíše lehčí až střední poškození. Když se dívám zpomaleně na záznam, tak ta raketa bouchá většinou už nad ocasními plochami nebo nad zadní částí trupu.

Mimochodem X4 se dá odpálit i ručně? Pokud ano jakým tlačítkem? To jsem ještě nezjistil.
Upravil/a Rigor Mortis dne 09-01-2007 12:32

3BAP_Rohlos
BP_Kojak napsal:
Fakt divné Rohlosi, znovu jsem to testoval a opravdu tak v 85% při výbuchu rakety nad letadlem se bombr rozpadl a při výbuchu pod ním následovalo spíše lehčí až střední poškození. Když se dívám zpomaleně na záznam, tak ta raketa bouchá většinou už nad ocasními plochami nebo nad zadní částí trupu.

Mimochodem X4 se dá odpálit i ručně? Pokud ano jakým tlačítkem? To jsem ještě nezjistil.

Jo Kojaku, zkoušel jsem taky ze zpomalenýhp záběru bouchá už kousíček za ním. Ale mě se poškození zdálo, pokud se teda jedná o větší vzdálenosti, úplně stejný zespodu i zezhora. Pokud je ta rachejtla blizoučko tak ho to rozemele tak jako tak. Já jsem spiš zkoušel jak je možný daleko od něho naměřit úhel vypáleni rakety, aby vůbec vybuchla a s jakým účinkem.

Jinak nevím jestli se dá ručně odpálit, já jsem to nezjistil a nic jinýho než jen zameřeni a výstřelení neumim. Odpal si už hlídá sama.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,006,596 návštěv